torstai 14. maaliskuuta 2013

YKSI LAKI HEILLE, TOINEN LAKI MEILLE: HEIDI HAUTALA

Heidi Hautala on kuulunut vihreitten keskeisiin vaikuttajiin niin kauan kun maassa on mitään vihreitä ollutkaan. Herkkiä opiskelijapoikia 1980-luvulla ohimennessään musertanut vihreä voimanainen on aina sanonut selkeän mielipiteensä asioista ja, kuten vihreät aina, on myös ollut aina oikeassa. Hän ei ole koskaan väärässä, koska vihreät eivät ole koskaan väärässä.

Ennen kaikkea vihreillä on muita korkeampi moraali, joka tulee siitä tietoisuudesta, että on aina oikeassa. Vihreillä on niin korkea moraali, että he vastustavat ydinvoimaa silloinkin, kun he istuvat maailman ydinvoimamyönteisimmässä hallituksessa, tai huolehtivat ihmisoikeuksista ja kansalaisvapauksista vähentämällä niitä oikeusministerinä, tai ovat kaikkein heikoimpien asialla silloinkin, kun kaupunginjohtajana sulkevat päiväkoteja ja antavat lastensairaalan lahota pystyyn samaan aikaan kun korottavat omaa palkkaansa.

Nytkin Heidi on oikeassa. Heidi on julistanut harmaan talouden ongelmaksi. Hän tekee kaikkensa taistelussa harmaata taloutta vastaan, kuten hallituskin, joka tukee kansainvälistä rikollisuutta, veronkiertoa ja rahanpesua 350 000 000 eurolla kohtapuoliin. Heidi taistelee harmaata taloutta vastaan niin kovasti, että maksaa asuntonsa remontin pimeänä. Oviremonttia tehneen miekkosen mukaan Heidi maksoi ainakin 600 euroa käteen, hankki tavarat, ja palkkasi siivoojankin pimeästi hommiin. Siivooja on vahvistanut tehneensä Heidille pimeästi hommia.

Mutta Heidi ei ole tehnyt mitään väärää. Hän nimittäin tietää toimineensa oikein. Hän muistaa maksaneensa pimeästi muutamia kymppejä tai satasen, korkeintaan, eli sen lisäksi että teetätti pimeän rempan, polki vielä hintojakin oikein reilusti. Juju piilee siinä, että jos maksat vain noin vähän, et teekään rikosta. Mutta jos maksat yli 150, se katsotaan palkaksi ja sen pimeänä maksaminen on laitonta. MUTTA vaikka maksaisi vain muutaman kympin, sekin pitäisi ilmoittaa maksetuksi, varsinkin kun pimeällä orjatyövoimalla ei ole firmaa, vaan he ovat olleet Heidillä hommissa. Mutta kuten Heidi totesi, hän on oikeassa. Muut ovat väärässä.

Iso juttuhan tämä ei ole, mutta kuvaa hyvin sitä rikollista mentaliteettia, jollaisen suomalaiset poliitikot omaavat. Tämäkin nainen on toiminut lähes koko ikänsä politiikassa, esiintynyt nuhteettomana ja moraalisena, moralisoinut muita, puhunut suurella suulla harmaata taloutta ja pimeää taloutta vastaan, ja sitten hän palkkaa itse pimeästi remonttireiskan ja siivoojan, eikä näe asiassa mitään ongelmaa. Hän jopa puolustautuu sanomalla, ettei maksanut läheskään niin paljon kuin väitetään. Siis hän vielä puolustautuu sillä, että maksoi orjapalkkaa pimeille työntekijöilleen!

Ei siis mitään uutta. Eduskunnassa ja hallituksessa meno jatkuu entisellään. Mitään todellista moraalista ryhtiliikettä ei ole koskaan tehtykään. Mitään itsetutkiskelua ei ole suoritettu. Peiliin ei ole katsottu. Rikolliset poliitikot jatkavat edelleen omaan tapaansa. Yksi laki heille, toinen laki meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti