torstai 7. maaliskuuta 2013

JUMALA & PUOLUE

Ihan aluksi pitää tehdä selväksi, ettei tuo jumala tuossa otsikossa tarkoita Jumalaa, vaan Päivi Räsästä. Hän on jumala ja kristillisdemokraatit ovat hänen. Ja sinunkin kuolematon sielusi on hänen. Hän tietää mikä on oikein ja mitä sielusi tarvitsee, mitä se haluaa ja ennen kaikkea; mitä se ansaitsee. Yleensä piiskaa tai täyskiellon.

Päivi Räsänen oma koulutukseltaan lääkäri ja ehkä juuri siksi niin monet kuvittelevat, että tapulissa ei ole lepakoita ja että kaikki murot ovat kulhossa. Eivät ole. Päivi on ammatiltaan poliitikko ja sen pitäisi jo sytyttää ensimmäiset varoitusvalot. Mutta kun määritelmää täydennetään ja todetaan, että Päivi on uskovainen poliitikko, hälyytyskellojen pitäisi kilistä ja lujaa.

Vaikka Päivillä on lääkärin koulutus, hänellä on vuorilla koko ikänsä asuneen lukutaidottoman äärimullahin usko. Siihen kuuluu se, ettei mikään tiede voi tuota uskoa horjuttaa, koska Päivi tietää paremmin. Päivi esimerkiksi uskoo, että homous on kehityshäiriö, josta voi parantua. "Tiede" tämän uskomuksen takana on yhden amerikkalaisen psykiatrin yli kymmenen vuotta sitten tekemä parinsadan henkilön "tutkimus", josta kyseinen psykiatri on sittemin itsekin todennut, ettei se pitänyt paikkaansa. Mutta Päivi tietää, koska... Niin, Päivi on erehtymätön.

Päivin mielestä lääkärien pitää myös itse saada päättää mitä tekevät, jos heillä on uskonnollinen/vakaumuksellinen peruste päätökselleen. Lääkärin ei siis tarvitse Päivin mielestä tehdä abortteja tai muutakaan. Päivin mielestä uskonnollinen vakaumus on lain velvotteita korkeampi ja parempi ohjenuora. Niin varmasti. Niin se on niilläkin  lääkäreillä, jotka suorittavat lasten ympärileikkauksia meillä ja muualla. Päivillä ei varmaan olisi mitään sitä vastaan, että joku lääkäri uskonnollisen vakaumuksensa perusteella ompelisi tyttölapsen alapään umpeen. Täytyy muistaa sekin, että myös tohtori Josef Mengele noudatti hänkin Auschwitzissa omaa vakaumustaan. Sellaista se on, kun lääkäri alkaa valita touhujaan vakaumuksensa perusteella.

Eutanasia on Päiville tietenkin devil. Voi ollakin, se on hyvin vaikea kysymys. Mutta blogissaan Päivi siteeraa "kolleegaansa", nimettömänä tietenkin, ja julistaa: Elämä ja kuolema eivät ole lääketiedettä!!
Hmm. Kyllä ne ovat, sitäkin. Ja biologiaa. Eivät ainakaan sottiisia ja polkkaa, tai yliluonnollista zumbaa, kummitusjuttuja tai Päivi Räsäsen päätösvallassa olevia asioita, ei ainakaan ihan vielä. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa sitten, kun Päivistä on tullut jumala kaikkien kansojen keskuuteen.

Prostituutioon Päivi ottaa tietenkin suoran ja selkeän kannan, joka perustuu hänen mielestään kristillisiin arvoihin ja raamattuun. "Huorin tekeminen on aina väärin, tapahtuupa se maksusta tai ilman" Päivi on todennut. Ja mitähän Jeesus itse totesi asiasta? "Portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te."

Jeesushan oli miekkonen, joka kristinuskon perusopetuksen mukaan toi ihmisille Jumalan armahduksen ja hyvitti meidän KAIKKI pahat tekomme kuolemallaan, sovitusuhrillaan. Jeesuksen opetuksen keskeisiä teemoja olivat armo ja anteeksianto. Pahaan ei saanut vastata pahalla, poski piti kääntää ja anteeksi antaa. Pahantekijöitä tuli ymmärtää ja auttaa, armahtaa ja heille tuli antaa anteeksi. Kristillisdemokraattien jumalalla Päivi Räsäsellä on hiukan toisenlainen näkemys tästäkin asiasta, mutta ei se ole ihme. Kuka se Jeesus luulee olevansa Päivin rinnalla? "Armahdusautomaatista tulisi luopua" Päivi on sanonut vankeustuomioista. Armotonta menoa, siis.

Kristilliset, kristillisdemokraatit, mikä sitten onkaan puolueen nimi taas ensi kesän jälkeen, on tietenkin puolue, joka on oman sanomansa mukaan "Turvallisuuden tekijät". Puolue toteaa, ettei kristinusko ole poliittinen ideologia, "mutta kristillisdemokratia on." No, jos kerran kristinusko ei ole poliittinen ideologia, niin silloinhan puolueen nimen pitäisi olla Demokraatit. Mutta ei se ole. Koska Päiville ja näille hihhuleille kristinusko on poliittinen ideologia. Aivan kuten islamisteillekin.

Kristillisdemokraatit eivät ole konservatiiveja. He ovat jyrkän suvaitsemattomia. "Moniarvoisuuden ja arvojen suhteelliseen sijaan korostamme, että elämää suojelevat perusarvot sitovat kaikkia." Muita ei ole olemassa. Ei ole olemassa maailmankatsomuksia, näkemyseroja, poliittisia tai filosofisia arvomaailmoja, ei mitään muuta kuin "elämää suojelevat perusarvot." Ei ole ateismia, kommunismia, kapitalismia, buddhalaisuutta, islamia, ei edes kristinuskon eri muotoja. Ei ole olemassa monia arvoja. Vain "perusarvot". Ja selvää on tietenkin, että Päivi ja hänen puolueensa määrittelevät nuo arvot.

Päivin puolue julistaa: "Kaikilla ihmisillä on täysi ihmisarvo, joka perustuu Jumalan luomistyöhön." Se ei siis perustu lakiin tai esimerkiksi Yhdistyneitten Kansakuntien ihmisoikeuksien julistukseen, mihinkään filosofiseen tai poliittiseen käsitykseen tai näkemykseen. Ihmisarvo perustuu vain Jumalan luomistyöhön. Ihan oikeasti, näin tämä puolue ilmoittaa vuonna 2013. Ei vuonna 201 tai 13, vaan nyt!!

Tätä ihmisarvoa, joka siis perustuu jumalaiseen luomistyöhön, "tulee kunnioittaa hedelmöityksestä luonnolliseen kuolemaan." Biologisena isänä kuvittelin, että olin mukana hedelmöityksessä, mutta ilmeisesti en ollutkaan. Kyse olikin luomistyöstä. Dämned. No, Päivihän jumalana tietänee asian paremmin. Tässä lausumassaan jumalan puolee tietenkin viittaa siihen, ettei aborttia ja eutanasiaa saa tehdä. Oli tilanne mikä tahansa, kaikki on korkeemmas käres. Ymmärrän periaatteen, mutta eikö se johda loogisesti siihen, ettei oikeastaan kannata tehdä yhtään mitään, jos kerran kaikki perustuu luomistyöhön ja jumala päättää kaikesta. Mitä järkeä on parannella syöpään sairastuneita, sydänsairaita tai muitakaan? Jumalahan sen ratkaisee. Jos joku jää kuorma-auton alle, niin mitäpä sitä operoimaan. Kuolemahan on luonnollinen asia, jos on rusentunut auton alle.

Sisäministerinä Päivi on ollut tiukasti kieltolakihenkinen, varsinkin alkoholin suhteen. Päivi, kuten kaikki muutkin kieltolakien ystävät, kuvittelee että hän voi valita ihmisten puolesta. Näin siitäkin huolimatta, että jokainen kieltolaki länsimaiden historiassa on johtanut kielletyn päihteen käytön kasvuun ja rikollisten riemujuhliin. Näin siitäkin huolimatta, että maamme rikoshistorian synkin aikakausi oli juuri Kieltolain aika. Koskaan aikaisemmin tai sen jälkeen, ei ole surmattu niin montaa poliisia kuin silloin. Koskaan tässä maassa ei ole tehty niin paljon rikoksia kuin Kieltolain aikana. Koskaan aikaisemmin alkoholin kulutus ei ollut niin suurta. Kieltolaki opetti suomalaiset ryyppäämään viimeistä päivää.

Toinen tuoreempi esimerkki on nuuskakielto. Maassamme ei ole koskaan ollut enempää nuuskaajia kuin nyt. Maassamme ei ole koskaan kulunut nuuskaa niin paljon kuin nyt. Maahan ei ole koskaan tuotu niin paljon nuuskaa kuin nyt. Ja kaikki tämä sen jälkeen, kun nuuskan myynti kiellettiin. Pohjoisessa Ruotsin puolella on kaksi kauppaa, jotka myyvät yli kymmenen miljoonan arvosta nuuskaa vuodessa. Ennen nuuskakieltoa siellä ei ollut yhtään nuuskakauppaa.

Ministeri Päivi Räsänen voi hyvinkin olla jumala. Siihen viittaa se, että sulkemalla poliisiasemia hän lisää poliisien palveluita ja läsnäoloa ihmisten arjessa. Vähentämällä kansalaisia palvelevien poliisien määrää, hän lisää kansalaisia palvelevien poliisien määrää. Se onnistuu vain jumalaisin voimin. Päivi myös pystyy tekemään enemmän rahaa sulkemalla Liikkuvan poliisin, kuin mitä Liikkuva poliisi on valtion kassaan tuonut. Se on täysin mahdollista. Eihän se ole kuin hiukan toista miljardia. Lopettamalla Liikkuvan poliisin Päivi myös pystyy huolehtimaan entistä paremmin Liikkuvan poliisin tehtävistä. Sellaiseen ehkä tarvitaan ihmetekoja, kykyä luoda tyhjästä jotakin, eikä sellaista kykyä ole kuin jumalalla.

1 kommentti:

  1. Ei tuohon ole mitään lisäämistä, eikä pois ottamista. Olkoon siis kommenttini pelkkä "On on". Amen. :D

    VastaaPoista