torstai 26. kesäkuuta 2014

MIELISAIRAS SUOMI

Olen kuunnellut yli 20 vuotta poliitikkojen huutoa työllistämisen helpottamisesta ja yrittäjäksi ryhtymisen helpottamisesta, ja kuinkahan on siinä ajassa käynyt? Aivan.

Kun olin parikymppinen, hain töitä rakennuksilta seuraavalla tavalla: kävelin raksalle, menin työmaajohdon parakkiin ja kysyin töitä. Pääsin sekatyömieheksi siltä seisomalta. Hienoa! Enää tuo ei onnistu. Pitää olla työturvallisuuskurssitodistus, tulityöpätevyystodistus, sejatämä todistus, tämätuokurssi todistus jnejne. Poliitikkomme ja byrokraattimme ovat tehneet kaikkensa ettei kukaan vaan pääsisi töihin siltä seisomalta. Ja tämä koskee alaa kuin alaa. Siivoajallakin pitää olla ammatillinen koulutustodistus ja pian myös myrkyllisten pesuaineiden vuoksi jokin turvallisuusalan koulutus. Tämä ei tietenkään koske ulkolaista halpatyövoimaa, koska heitä eivät koske suomalaiset viranomaiset lainkaan. Edes metrin kepillä.

Enää ei myöskään pääse lastentarhaan töihin niin kuin silloin, kun minä sinne hain: kävelin lähimpään tarhaan ja kysyin tarvitaanko apua. Pääsin leikkisedäksi muutamaksi kuukaudeksi. Nyt en pääsisi, koska joku lupa puuttuu tai ei ole pätevyyttä, vaikka isä olenkin. Varmaan on jäänyt leikkikurssit käymättä tai jotakin.

Joitakin vuosia sitten pari kioskiyrittäjää päätti leipoa pullaa ja sämpylöitä asiakkailleen, kun nämä niitä kyselivät. Tuumasta toimeen, paitsi ettei onnistunut. Jotta saa leipoa pullaa kioskissa, pitää olla leipomotilat. Okei, sellaiset tehtiin. Mutta ei onnistunut vieläkään, sillä nyt piti olla leipomon sosiaalitilat vaatimusten mukaiset. Ja kun sellaiset oli tehty, piti olla erilliset kylmätilat erilaisille ruoka-aineille. Sämpylöitä ja pullaa ei sitten koskaan tehty.

Jos kiparissa myydään mitään syötävää, myyjällä pitää myös olla hygeniapassi. Tämä johtuu siitä, että suomalaisen byrokraatin mukaan ihminen ei kykene tekemään voikkurileipää terveellisesti ja hygieenisesti, jollei ole saanut siihen ammatillista koulutusta. Sellaiset asiat kuten käsien pesu kakan jälkeen ei tule mieleen, jollei sitä ole opetettu ammattikurssilla. Ihminen ei myöskään kykene laittamaan tavaroita jääkaappiin, jos siitä ei ole pätevyystodistusta.

Joskus kauan sitten yrittäjäksi aikova käveli toimistoon, teki ilmoituksen, rekisteröi firmansa ja ryhtyi hommiin. Enään ei moinen saatana käy. Nyt on edessä käsittämätön lupa- ja menettelyviidakko, tarkastus- ja tiirailurumba, joka ei tule koskaan päättymään. Enää et voi palkata ketään ilman, että kaverilla on ammatillinen pätevyys ja kursseja käytynä. Itse et voi opettaa kaveria voikkurileivän tekoon. Sinä kun et ole pätevä opettamaan mitä eroa on ruisleivällä ja paahtiksella.

Jos otatkin jonkun hommiin, makselet kaikenmaailman maksuja ja lupia ja todistuksia ja aamunavauksia ja tarkastuksia ja kumisaappaita ja sertifikaatteja maailman tappiin. Tarkastajaa lappaa ovesta sisään ja ulos yötä päivää, papereistasi kollataan ja sinuun suhtaudutaan hyvin epäluuloisesti ja täysin mielivaltaisesti. Lain vaatimia kikka viitosia on niin paljon, että ennemmin tai myöhemmin havaitaan ettet ole tehnyt sitätaitätä oikein tai että sinulla ei ole tulitikun ylläpitolupaa ja pätevyystodistusta.

Taannoin kävi niin, että erään kuuluisan ja klassisen helsinkiläisravintolan kokeille ilmoitettiin, että nyt loppuu se kalan ostaminen kalastajilta. Ravintolan kokit olivat hakeneet kalaa kalastajilta suoraan laiturista, kun nämä tulivat verkoiltaan. Viranomaisten mukaan tässä piili suunnaton vaara koko maalle. Olihan niin, että kun kokki haki kadun toiselta puolelta kalaa joka oli nostettu merestä parisen tuntia aikaisemmin, kylmä ketju oli katki. Viranomaiset vaativat, että kalastaja myy kalansa kauppiaalle, joka vie kalan kylmäsäilöön. Sieltä kala seuraavana päivänä viedään kylmäastiassa kaupan kalatiskille asianmukaisiin myyntiolosuhteisiin. Sieltä kokki saa hakea tuoreen kalansa, joka siis tuli maihin eilen. Näin siksi, että byrokraatin aivoissa päivän varastoissa pyörinyt kala on tuoreempaa kuin suoraan verkoista napattu kala. Eikä tämä ole edes vitsi, vaan aivan totta.

Joskus aikoinaan naureskeltiin, että kohta hengittäminenkin on kontrolloitua. Se päivä on jo hyvin lähellä. Erään ammattikoulun pihalta poistetaan ruusupuskat, koska ne voivat pistää lapsia. Hyvä on, vaadin, että kaikki alamäet kielletään ja poistetaan, koska niissä voi kaatua. Kaikki kalliot on lanattava tasaiseksi, koska sieltä voi tulla alas mukkelis makkelis. Järvet on ehdottomasti kuivattava, koska niihin voi hukkua, lammet ja joet samoin. Lisäksi vaadin sateen kieltämistä, koska sade aiheuttaa jatkuvasti liikenneonnettomuuksia ja vesiliirtoja. Lumi on täysin kiellettävä, samoin pakkanen, koska se aiheuttaa jäätymistä. Helle on kiellettävä, koska elintarvikkeet pilaantuvat helteessä. Ihan oikeasti! Aurinkohan on todella paha, joten se pitää sammuttaa oitis. Ei tule ihosyöpiä, silmävaurioita ja kuivuutta, kun on sysipimeä avaruus ympärillämme.


140 kommenttia:

 1. Eipä tuohon ole juuri lisättävää.Tulee mieleen kuitenkin valtio jossa on ollut kaikkein tärkeintä riittävä määrä leimoja papereissa tämä meidän systeemi on eräänlainen toisinto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän. Ja vielä pyöreitä ja punaisella musteella. Erikseen piti hommata leimasimet tätä varten.

   Poista
 2. Paska hallitus ajaa kaiken vituix !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kirjoitus mutta paska vastaus.

   Poista
  2. Ei kannata osoittaa sormella kaikkia, vaan niitä jotka tämän hyysäyksen ja hyssyttelyn takana ovat. Näkeehän sen alkoholipolitiikassakin.. .tai miten MK teki suomen ajokortista euroopan kalleimman!!

   Poista
  3. Kiasus... valtio sitä valtio tätä. Miten olis vakuutusyhtiöt?
   Ne noita lupapassihässäkkä juttuja ovat ajaneet kuin käärmettä pyssyyn. Ettei vaan vahingossakaan tarttis maksaa vakuutuksia ulos kun jotain tapahtuu.

   Poista
  4. No joo. Eipä mitkään lait vaadi lupakortteja. Ihmiset vaan ovat niin holtittomia töissään, että on pakko oppia kursseilta turvallisuutta, jotta saadaan vahinkojen määrää alas. Ei kai vakuutusyhtiökään niin tyhmä ole, että vakuuttaa sellaisen, joka ei huolehdi turvallisuudesta.

   Poista
  5. Kurssien kustannukset pitäisi veloittaa vakuutusyhtiöiltä, niin ehkäpä se kohtuus niihin löytyisi.

   Poista
  6. Pahoin pelkään, että vakuutusyhtiö perisi maksut vakuutuksenottajilta, joten se ei ole ratkaisu.

   Poista
 3. Kiitos artikkelistasi, joka on jälleen kerran aivan loistava! Näissä on asiaa monin verroin enemmän ku vuoden aikana ilmestyneissä hesareissa..

  VastaaPoista
 4. EU:ssa on kaikenmaailman byrokraatteja jotka ajankulukseen kehittelee näitä lisenssejä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Junssi. Tehoton byrokratia on aina tunnusomaista kolhooseille. Väärin, sen piti olla että tehokas byrokratia on aina tunnusomaista kolhooseille ja varsin tuhoisaa.

   Poista
  2. Kyllä tätä paskaa on löytynyt jo omasta takaakin täällä. Siihen ei pelkkä EU vaikuta.

   Poista
 5. Turha tuosta on hallitusta syyttää,hyvää tai huonoa. Ylikoulutettua, mitääntekemätöntö virkahenkilöstöä on liikaa, eikä heillä ole muuta keinoa tehdä itseään tarpeeliseksi kuin keksiä uusia sääntöjä valvottavakseen

  VastaaPoista
 6. Et maininnut alkoholin myymistä ja ostamista

  VastaaPoista
 7. Viranomais koneisto on tänä päivänä aivan ihmeellinen, muistan samoja aikoja ennen lamaa ja hieman laman jälkeen, kunnes tuli 2000luku kaikki muuttui. Ihan niin kuin hallitus ajais ihmisiä tekemään harmaata taloutta koska työnteko on niin kallista ettei se enään kannata.

  VastaaPoista
 8. Radioteatterin Klanni ja Sateenvarjo telee aika hyvää pilaa byrokratiasta... hei! Hetkinen! Eihän se välttämättä edes ole pilaa, vaan vakavaa totta Suomen koukeroisesta hallitusvallasta, missä ammattimiehen arvostus on poljettu suurjohtajien hyvinvoinnin alle. Miksi henkilö, joka on vastuussa rahasta tienaa noin kymmenen kertaa enemmän, kuin henkilö, joka on työssään vastuussa monien ihmisien hengestä? I just don't want to live on this planet anymore!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei toi ihan noinkaan mene... :) ja varsinkin kun jos suomessa saa palkkaansa yhtään kasvatettua se kaikki menee veroihin. Tämä onkin ajanut kaikki tietyn tulorajan ylittävät ihmiset pois suomesta... järkevää?

   Poista
  2. öh, ja suhteessa samat verot menee myös vähävaraisemmilta, koska tasaverotus. eli jos isommasta palkasta lähtee kaikki, niin vähemmän saavilta menee miinukselle... ai niin, niinhän se meneekin, juu ei mitään.

   (jotenkin en tajua tätä että vähänkin keskivertoa enemmän tienaavat sitten katsovat että PITÄISI SAADA VIELÄ ENEMMÄN ja vähemmillä veroilla. olkaa onnellisia että tässä yhteiskunnassa ei katsota progressiivista verotusta oikeudenmukaisemmaksi kuin tasaveroa).

   ja jos suomesta lähtee ainoastaan sillä perusteella että verottaja vie rikkaudet kun on liikaa rahaa, niin yhyy. menkööt.

   Poista
  3. Olin tehnyt kymmeniä vuosia metsänhakkuu hommia ja käynyt myös alan kursseja. Mutta oltuani jonkun aikaa pois sairauden takia pois työstä ilmoittauduin työvoimatoimistoon työnhakijaksi työvoimatoimiston työntekijä tokaisi minulle, ettei minulla ole ammattikoulutusta metsänhakkuu tehtäviin.
   Näin vietiin hetkessä minun ammattini, vaikka osasin hakkuu ym metsän hoito ja puutavaran mittaus työt.
   Jäin sitten lopullisesti eläkkeelle. Mistä näiden työvoimatoimistojen moka voi johtua?

   Poista
 9. Pari sääntöä vielä että työtä ei voi tehdä ilman "mopokorttia"

  VastaaPoista
 10. Pedofiilit päiväkoteihin, ei isyys ole mikään tae. Ruokamyrkytykset ja veronkierrot eivät satu omalle kohdalle? Samat säännöt kaikissa sivitysvaltioissa, ei Suomi mikään poikkeus ole. Onhan niitä maita ,joissa ei valvontaa. Sopii mennä sinne koittamaan kuinka helppoa se on. Hallitustakaan on turha tähän vetää, tuolla aikavälillä mukana ovat kaikki mahdolliset puolueet olleet näitä vääntämässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai jutussa pedofiilejä haluttu päiväkoteihin. Ruokamyrkytys tulee näilläkin kielloilla.
   verenkierto on rikos ei kai sitäkään kehoitettu tossa jutussa tekemään.
   ja tässäkin systeemissä niitä kierretään

   Poista
  2. Joo, muttei kukaan tarkista onko hakijalla tuomio lapsiin sekaantumisesta, jos vaan voi kävellä portille ja alottaa työt.

   Poista
  3. ^ Ei kaikkea tarvitse niin kauhean sanatarkkaan ottaa. Itse tulkitsen mielipidekirjoitusta niin, että lastentarhaankin oli joskus mahdollista päästä ilman usean vuoden koulutusjaksoa. Jos keskiviikkona kävelet kysymään, voisit siis aloittaa jo ehkä ensi maanantaina - johon mennessä kyllä keritään tekemään tarkistus kyseisten tuomioiden varalle.

   Poista
  4. Säästösyistä mielenterveyspotilaat vapaalla...hienoa politiikkaa.. luen tähän posseen nää pedot.

   Poista
  5. "verenkierto on rikos"

   Toi on muuten totta nykyään.

   Poista
 11. Tähän vois sopia, että kun alamäet on kielletty niin ylämäet määrätään pakollisiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kansan kuntohan nousisi ;D

   Poista
  2. Liikalihavuus laskee, jonka myötä ihmisten sairaalakulut ja sairaslomat vähenee + itsetunto ja energisyys paranee... Itseasiassa pitäisi olla myös lhavuusivero josta....... ��

   Poista
 12. Kyllähän tuo työnteko on tehty erittäin vaikeaksi,voi voi,mitäpä tuohon lisäämistä .

  VastaaPoista
 13. En ylläty, jos tulevaisuudessa kansalaiselta vaaditaan hygienipassia kotonaan itselleen valmistamaa ruokaa varten.

  VastaaPoista
 14. Eduskunnassa on paikka missä puhumalla paskaa ja tehdään tili.

  VastaaPoista
 15. Nauroin mahakippurassa tälle jutulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten et selvästi ole hoksannut, kuka tämän kaiken pelleilyn maksaa.

   Poista
 16. Osataan sitä muuallakin. Kroatiassa joutuu nykyään maksamaan veroa omassa veneessä yöpymisestä, sillä siinähän käytetään valtion merialueita yöpymiseen! Seuraavaksi varmaan aikovat pistää myös tuulen verolle, kunhan eihän ne pirun purjeveneet käytä välttämättä raskaasti verotettua polttoainetta laisinkaan. Suomen virkamiehet eivät ole vielä tätä hoksanneet, mutta eiköhän tämä epäkohta pian korjata.

  VastaaPoista
 17. se olikin sitten siinä. ei lisättävää :)

  VastaaPoista
 18. Heh, hygienipassia pitäisi just saada tehtyä. Vähän ****** kun joutuu moisita tekemään ja maksamaan siitä :(. Ihmettelin tuossa taannoin, että mikä on tämän passin funktio ja fakta on se, että eihän se ehkäise mitään. Auttaa vaan viranomaisia valvomaan paremmin kansalaisia ja yrityksiä. Ohessa tehdään rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehitysvammainen joka ei osaa edes lukea voi suorittaa sen ja pääsee töihin

   Poista
 19. Hyvin kirjotettu! Sen huomas siitä, että rupes verenpaine ja vitutus tätä systeemiä kohtaan kasvamaan, mitä pidemmälle luki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Tämä SYSTEEMI kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Lopun alkua, mutta valitettavasti vasta alkua.

   Poista
 20. Nuihinkaan ei ole kukaan kuollut, hulluksi tämä touhu on mennyt ja hullummaksi se menee !!

  VastaaPoista
 21. Yrittäjänä olen tullut siihen tulokseen että kaikki nippuun ku aika ei riitä hoitaa näitä järjettömiä säädöksiä ajantasalle. Kursseja on käyty ja taitaa aikas vähissä olla uudet tiedot oman alani asioista saatikka että työturvallisuuskurssilla kerrottii jostain tehdas olosuhteista. Maanrakennus alasta ei tainnut olla kuin joku pieni maininta että ei pidä mennä monttuun jos ei ole suojattu jne. Verottaja on jo tehnyt minustakin syyllisen vaikka paperitöitä tehnyt tilitoimisto on jo myöntänyt tehneensä virheen. Ei auttanut. Yrittäjänä suomessa on suositeltavaa lukea ensiksi itsensä verokarhuksi, poliisiksi, kirjapitäjäksi, lääkäriksi ja vähintään vielä lakimieheksi. Yrittäjä on aina syyllinen kaikkeen. Mikään ei koskaan riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen yrittäjä älä missään tapauksessa perusta ainakaan kalaalan yritystä varmasti olet kusessa tarkasta tarkastajan perään on takuu varmasti kaikenaikaa kimpussasi.Otetaan esimerkiksi 1 lahna kirjoita paperille mistä se kalastettu,kalastajan nimi päivämäärä,kellonaika,mihin aikaan haettu rannasta,lämpötilan mittaus ajon aikana,kellonaika,mistä ovesta viety kylmiöön,mitä lahnalle sitten tapahtui,onko myyty tuoreena tai savustettuna,kenelle myyty jne, jne loputon määrä paperia 1 lahnasta.

   Poista
  2. Oikeaa asiaa! Täällä on yksi akateeminen yrittäjä, joka alkaa olla kurkkua myöten täynnä tätä pelleyhteiskuntaa.

   En yhtään ihmettele, että yrittäjät vievät toimintojaan Viroon tai vielä kauemmas.

   Poista
 22. Mulla on tämä, tuo ja se passi. Ihan sama. Sellasen saamiseen riittää et notkuu muutaman päivän jossain luokkahuoneessa. Taitaa muuten olla toi ulkomaanpassi ainoo johon ei (toistaiseksi) tartte käydä mitään kursseja... ;)

  VastaaPoista
 23. Miten 30 vuotta ammatikseen ajanut "rekkapena" voi yhtenä syyskuun päivänä äkisti muuttua pätemättömäksi???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samoin taxia ajanut parikymmentä vuotta ja nyt pitäis mennä kurssille.kiitos vaan lopetin homman mielummin.

   Poista
  2. Yhtäällä Suomessa oli pakollisella ennakoivan ajon kurssilla katseltu 7 tuntia Youtubesta kopioituja ilmaisia venäläisiä tuulilasikameralla kuvattuja kolaritilanteita. Kouluttaja sanok ainoastaan, että älkää ajako näin. Kurssin hinta 150 eur + alv. Taidampa alkaa koukuttajaksi, kos tuollainen menee läpi.

   Poista
 24. En ylläty, jos jatkossa kotona ruoan valmistaminen kielletään kokonaan. Eiväthän tilat täytä mitään hygieniamääräyksiä.

  VastaaPoista
 25. Minä liputan kyllä ammattiin kouluttautumisen puolesta! Sen ansiosta meidän maassa osaaminen on monella alalla huippuluokkaa, ja esim. hygienia-asioissa Suomi on kärkiasemassa. Monet sairaudet, lapsikuolleisuus ja äitivuodekuolleisuus on saatu kuriin tällä osaamisella.

  Se mikä on sitten surullista, on juurikin tuo että ulkomailta otetaan sitä "edullista" työvoimaa, ja työtä ei enää riitäkään koulututetuille suomalaisille. Todelllisuudessa tuo mamutyövoima on kaikkea muuta kuin edullista, ja sitä paitsi: Kaikkea ei voi rahassa mitata. Soteala, puhtaanapidontyöt, raksahommat. Näihin olisi kyllä suomessakin tekijöitä.

  VastaaPoista
 26. Nimetön vinkki. Joku jakaa sun blogitekstiä Facebookissa omanaan: https://www.facebook.com/esupetteri1?fref=ts

  VastaaPoista
 27. http://www.stara.fi/2014/07/01/miksi-suomella-menee-huonosti/ Staran uutisointi korjattu ja tekstilähde on nyt oikea.

  VastaaPoista
 28. Ihan itse olemme ryssinneet tilanteen tähän. Yksikin lapsiin sekaantunut lastentarhassa/nuortenilloissa/urheilujutuissa on liikaa. Siksi on vahdittava! Mitä tulee 50-lukulaiseen hienoon ajatukseen että kala ostetaan suoraan kalastajan avopaatista... mistä tiedetään kuinka kauan kalaa on pidetty sumpussa ja kerätty samantien enemmän myytävää ja kuinka monesta kalakaupasta on maksettu veroa. Oikein tyyppiesimerkki pimeästä kaupasta ja harmaasta taloudesta.

  VastaaPoista
 29. Hygieniapassikin on meidän yhteiseksi hyväksi, en tajua mitä pahaa tuossakin näet. Oletkos sairastanut salmonellaa, norovirusta. Täällähän ei ole pakko asua, täältä saa vapaasti muuttaa pois, vaikka Niilin aurinkoisille rannoille tuoreesta kalasta (jäistä ei ikinä tietoakaan) nauttimaan, ilman hygieniapassin inhottavia kirouksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itseasiassa olen sairastanut noroviruksen. Arvaappa kuinka vitusti se hygieniapassi siihen auttoi vaikka senkin olin uusinut muutamaa kuukautta aikaisemmin?

   Poista
  2. Minä haluan että kaikissa ravintoloissa ja elintarvikeliikkeissä, joissa asioin, on työntekijöillä asiallisesti hygieniapassit ja että liikkeiden hygieniatasoa tarkastetaan säännöllisesti!

   Poista
 30. Te kaipaatte paluuta 50-luvuilla jolloin olitte itse vielä tähtenä taivaalla, kaikki oli ennen paremmin...vaan kun ei ollut! Kaipaatteko hätäaputöihin? Kaipaatteko aikaa kun yrittäjät kilva huijasivat valtiota, kaipaatteko aikaa kun sosiaalihuolto oli tosi vähäistä. Te mesoatte pahaksi kaiken sen mikä parantaa yhteiskunnan toimintaa. On oikein että kuka tahansa ei saa lampsia tarhoihin leikittämään lapsia, on oikein ettei missä tahansa korsussa saa valmistaa syötävää. Ja missä firmassa tarkastajat lappaavat ovesta siään koko ajan, olen tässä työpaikassa ollut 10v eikä ainuttakaan ole näkynyt.

  VastaaPoista
 31. Onhan Suomi kieltojen maa, mutta edelleen peräänkuuluttaisin sitä että meidän laki, oikeus ja byrokratiajärjestelmällä on saatu paljon hyviäkin asioita aikaan. Kadut ovat siistejä, ulkona on turvallista kulkea, voidaan luottaa että kaikki noudattavat sovittuja sääntöjä (pääasiallisesti), kuten liikennesäännöt jne. Suomessa on ihmisen hyvä, helppo ja turvallinen olla, osin siksi että hallitus ja lait ovat tiukkoja ja niiden noudattamiseen on kehittyny pikkutarkka ja tunnollinen kulttuuri. Euroopassa ei tarvi kauaksi mennä kun ulkona kävellessään joutuu jatkuvasti vilkuilemaan molemien olkapäiden yli ettei tule kusetetuksi rikollisten yoimesta tai muutoin väärinkohdelluksi lainvalvojien osalta. Tietysti liika on liikaa ja Suomeen mahtuu satoja naurettavia pykäliä ja bytokraattisia päätöksiä, kokonaisuutena järjestelmä on kuitenkin yksi maailman parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirveen kanssa heilutaan meilläkin junassa. Puukosta saa kylkeen kadulla vastaantulijalta ym.

   Poista
 32. Amen.

  Ainoa mikä tuosta puuttuu, on se, että kaikki työt nykyisin ulkoistetaan ja mielummin ulkomaille asti. Kaikki tavara ostetaan muualta halvemman hinnan = työvoiman takia ja samalla tulee harva se päivä ilmoituksia kuinka siellä ja täällä pitkin Suomea ihmisiä irtisanotaan töistään. Esim. alunperin käsityöläisenä multa katos kaks ammattia alta nyt on kolmas menossa. Suomessa ei kukaan viitsi nostaa edes kättään sillä hinnalla, millä esim. saa paidan/ mekon kaupasta.
  Sama muualta tuotettu ilmiö on ruuassa. Kotimainen maksaa. Kukaan ei maksais, kellään ei ole töitä. Ja jos joku yrittäis, törmätään blogin pitäjän mainitsemaan byrokratiaan. Tuo ei ole pidemmän päälle tervettä. Jos Suomi joutuisi syystä tai toisesta ahdinkoon ja tavarahanat menisivät kiinni. Mitä sitten? En halua ajatella.

  Ainoat ammatit, mitkä Suomessa vielä vetävät ovat terveydenhuolto ja psykologeista on huutava pula. Ihmiset sairastuu toimettomina eineksistä ja voi henkisesti pahoin. Edes työkkärissä ei ole liikaa töitä. Nehän on ulkoistanu kaiken toimintansa nettiin.

  Netissähän on nykyisin työkkärin lisäksi ainakin pankki ja kela. Kaupoissa mietitään ikean itsepalvelumallia, ettei tarvita kassoja.

  No on niitä vielä muutama ala, jotka ovat suomalaisten, mutta sen enempää niitä kommentoimatta, ettei joku tätä lukeva byrokraatti keksi valittaa niistäkin.

  Mutta aloittajan kirjoitukseen viitaten on tullut todella monesti mietittyä, että jos Suomi on kaikissa mittapuissa hyvinvointivaltio, niin mitä se sitten muualla on??? En tiedä, mutta valvontakulttuuri & byrokratia ahdistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 45vuotta kolmea työtä tehneenä ja kaikista eläkemaksu otettu nyt vaivasen yhden eläkkeen saan, pienen, vaikka olin itselleni maksanut vanhuuden turvaa. , nyt joudun kerjäämään että eläisin jotenkin mökissäni, ei siihenkään olis varaa vaan kuin käy ulosmitataan kohta.

   Poista
 33. No onhan se nyt saatanan pelottavaa jos maailma muuttu ja tulee lupia ja kontrolloidaan enemmän. Ja sitte seki viä ku joudutaan maksaan palvelusta ja ei oo sitä 80 luvun nousukausi suomea ja infrarakentamista.

  Jos et muutu muutu mukana ni putoat kelkasta pois. Olisit avannu vaikka netin joskus nie olis tarvinnu mieltänsä pahoittaa ku tarttetaan nykyään koulutuski siihe että saa tehä töitä.

  Kylä vittu sinä ja kaikki muut joita pelottaa tää mailmanmuuttuminen ni tappakkaa ittenne. Saadan joskus tasa-arvonen avioliittolaki yhdistyneet kunnat ja tää valtio ylös taloudellisesti. Mutta te ja kaikki vittu tää oli hyvin ja nyt tää on huonosti vetää meitä kovemmi alas ku kelkkatäynnä kiviä. Ette kumminkaa äänestä ja jos äänestätte ni jotain perkeleen persuja mitkä on yhtä hyödyllinen puolue eduskunnas kuin kommunistit KIVAT IDEAT MUTTA KÄYTÄNNÖS VITUN PERSEESTÄ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota, suosittelisin anonyymille sitä opiskelua ettei tulisi niin paljon kirjoitusvirheitä. Blogi on mielestäni hauska ja sisältää asiaa, Suomi on menossa kohti helveltillistä holhousyhteiskuntaa. Mielestäni ei aivan joka asiaan tarvitsisi puuttua vaan luottaa siihen että kyllä täällä osataan asioita tehdä ilman jatkuvaa kontrollia. Mitä tulee esim. kuntien yhdistymiseen niin jos 5 miljoonan säästö maksaa 10 miljoonaa niin onko siinä järkeä? Ja ei talous nouse jos yritykset ajetaan ulkomaille, ei suoalaiset elä vain palvelealla toisiaan, joten vedä se pääsi pois per.. pensaasta ja ajattele, se tuon blogin tarkoitus kai on.

   Poista
  2. Vastaan nyt kun kerran piruilit kirjoitusvirheistä edelliselle. Opettele itse. En muuten juttuihinne puutu mitenkään. Kummallakin hyviä pointteja, mutta jos ainut asia, mikä kaverin jutuissä häiritsee on kirjoitusvirheet, suosittelisin jättämään loan heittämisen väliin. "Tee toisille mitä haluaisit itsellesi tehtävän" kuului ennen. Nykyään sanoisin "Älä tee muille mitä et haluaisi itsellesi tehtävän."

   Poista
 34. Ihan kiva, kunnes luin kolmanneksi viimeisen kuvan kuvatekstin. En kehtaa sitä tähän lainata, mutta aika paha maku jäi suuhun... Tiedätkö itse, että olet rasisti?

  VastaaPoista
 35. Eiköhän sitä töitä tekemällä saa enemmän pätevyyttä ja osaamista kun lupia melkeimpä täysin teoreettisesti suorittaen. Nuortenkaan on ihan turha kesätöitä etsiä kun ei ole pätevyyttä, eli noita himputin lupa papereita kaikkiin hommiin vaikka niin kovasti lupailevat kaikille nuorillekkin töitä.

  VastaaPoista
 36. Kyllä niin totta tää. Virkamiehiä yksinkertasesti liikaa palkattuna niin kerkee miettii asioita ihan liikaa kun ei ole töitä tehtävänä...

  VastaaPoista
 37. Osittain asiaa mutta lastentarhaan on ihan oikein et vaaditaan sosionomin tutkinto lastentarhaopettajan pätevyydellä tai yliopisto koulutus. Samoin raksojen ja ravintoloiden kurssi vaatimuksista on pelkkää hyötyä. Ne kaikki ovat ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin takaamiseksi!

  VastaaPoista
 38. Kirjoituksen pointtina lienee byrokratian naurettavuus. Hyvä pointti, mutta asiat on esitetty turhan yksioikoisesti ja ilman taustojen kartoitusta. Sanottakoon nyt, että luvillakin on ideansa (ei ahneus) ja perussiivoojat saavat töitä ilman lupia. Vähän invalidi kirjoitus. Ihan näin rakentavana kritiikkinä.

  VastaaPoista
 39. Paska teksti, paskoja "argumentteja". Tilanteet aivan kärjistettyjä, ja sitten kun loppuu esimerkit, on käytetty järjetön määrä "koomisia", täysin yliampuvia esimerkkejä. Onhan se nyt aivan helvetin iso homma käydä sourittamassa esimerkiksi tuo hygieniapassi jos haluaa työkseen tehdä ruokaa.

  VastaaPoista
 40. Muuten todella hyvä, mutta unohdit mainita nämä henkilöstönvuokraus korporaatiot orjatyövoimineen, jotka pyörittävät kohta koko Suomen työvoimaa "Osa-aika/kutsutaan tarvittaessa" työsopimuksillaan!!

  VastaaPoista
 41. Yrittäjänä,päätin että vielä yksikin passi...niin lyön hanskat naulaan ja menen sossun luukulle,toinen vaihtoehto on poistua tästä kusipäisten päättäjien/lakien maasta jonnekkin missä verotus ja muut maksut ovat oikeudenmukaisia.

  VastaaPoista
 42. Tarvii muistaa, esmes. EA-kortti ei ole turha, moni ihminen luulee, että pulssia pitää kokeilla jos on tajuton ihminen maassa.
  Sääntöjä ja vaatimuksia on koska ihmiset eivät oikeasti osaa mitään ilman opetusta.
  Onkohan ollut Esson baarissa samaa juttua 60-luvulla kun tuli nopeusrajoitukset ja nykyään jokainen tajuaa, että ne ovat hyösdyksi.

  VastaaPoista
 43. Suomalaisert kyllä kyllästyvät, mutta teistä LAMPAISTA ei ole mihinkään tosipaikan tullen. Kaikessa hiljasuudessa myönnytään kaikkeen ja saapastellaan ympäriinsä. Minä poika olen ehtiny jopa pääministerinkin haukkumaan suorassa lähetyksessä niin pahasti ettei Ylekään sitä voinu esittää.Lieneekä kaikki ne 10 median edustajaa jotka oli paikalla, kieltäneet itseltään järjenkäytön.

  VastaaPoista
 44. Laki Huhtikuussa 2013 säädetyn tavaraliikennelain toinen vaihe astuu voimaan huomenna.
  Kaupallinen kuljetustoiminta maanteillä on luvanvaraista liiketoimintaa, joka edellyttää yritykseltä liikennelupaa. Uusi laki vaatii liikenneluvan entistä useammalta kuljetukselta.

  Liikenneluvalla toimivat kuljetusyritykset tunnistaa mm. rekisterikilven oransseista kehyksistä.

  1.7.2014 astuu voimaan:

  · Niin sanottu 30 prosentin sääntö poistuu koskien urakoita ja elinkeinotoiminnan yhteydessä tehtäviä kuljetuksia. Aikaisemmin erityisesti maansiirtokuljetuksissa on kyseisen säännön perusteella voinut melko laajastikin suorittaa kokonaisurakoihin liittyvät kuljetukset ilman liikennelupaa.

  · Kaikessa alihankinnassa on jatkossa oltava lähtökohtaisesti liikennelupa.

  · Maa-aineksia ja lunta saa kuljettaa ilman lupia vain, jos kuljetettava maa-aines on omaa tai kuljetuksen suorittaja itse tekee kuljetettavalle tuotteelle jotain muutakin kuin lastaamista ennen sen kuljettamista (esim. louhii kalliota ja sen jälkeen kuljettaa louheen pois)

  · Kaikkiin varsinaisiin muuttokuljetuksiin vaaditaan jatkossa liikennelupa.

  · Myös hinauskuljetuksiin vaaditaan liikennelupa. Ilman lupaa saa hinata tästä eteenpäin vain lähimpään turvalliseen paikkaan – ei korjaamolle asti.

  · Traktoreille tulee liikennelupapakko tavaraliikenteessä: maa- ja metsätalouden kuljetuksissa lupapakon rajana päivämaksun maksuvelvollisuus.

  Lisätietoja mm. ilman lupaa sallituista poikkeustilanteista sekä painorajoista täällä.

  Lue alkuperäinen lakiteksti kokonaisuudessaan täältä.

  Jatkossa kuljetuksen tilaajan on lisäksi varmistettava, että kuljetuksen suorittajalla on liikennelupa ja että se täyttää työnantaja- ja verovelvoitteensa. Jos tilaajalla on syytä epäillä – esimerkiksi alhaisen hinnan perusteella – että kaikkia velvoitteita ei hoideta, sopimusta ei saa solmia. Velvoitteen rikkominen on rangaistavaa.

  IS

  VastaaPoista
 45. EU mentiin kun puhuttiin että kaikki halpenee ja kaikki on niinpaljon yksinkertaisempaa, valehdelleen ihmisiltä mielipiteitä EU:sta. Mitä olemme siitä saaneet :( Itse en kyllä äänestänyt EU ja kaikki on EU. Kiitos hyvästä kirjoituksesta, mitään lisättävää ei ole siihen.

  VastaaPoista
 46. Teksti oli "neekerikuningatar". Tuo ei tee kenestäkään rasistia, mutta sinä osoitit juuri hysteerikkokommentillasi olevasi ruikuttava paskakasa.

  VastaaPoista
 47. Tämä on vikana kaikissa länsimaissa. Mut kun asiat pikkuhiljaa menee perseelleen niin nämäkin asiat loppuvat... mutta ei ennen sitä, muistakaa se.

  VastaaPoista
 48. Joku Esa Suominen päätti esittää tekstiäsi omanaan:
  https://www.facebook.com/esupetteri1/posts/755816261128635

  VastaaPoista
 49. That post gave me a cancer. En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa.

  VastaaPoista
 50. Kyllähän nää eu direktiivit on joka eu maassa, mutta ei missään niitä noudateta niinkuin Suomessa! tää koko vitun direktiivien tulvan tarkotus on ajaa pienyrittäjät ahtaalle, ja kun saadaan vapaakauppasopimus kunnolla toimintaan, ni pienyrittäjät mielihyvin myyvät paskansa monikansallisille yrityksille, vain päästäkseen pois noista paperihelveiteistä

  VastaaPoista
 51. "Itse et voi opettaa kaveria voikkurileivän tekoon. Sinä kun et ole pätevä opettamaan mitä eroa on ruisleivällä ja paahtiksella."
  Ota tuo opetettava oppisopimuskoulutukseen, niin saat opettaa sekä voileivän teon että ruisleivän ja paahtiksen eron. Ja vielä paljon, paljon muuta :)

  VastaaPoista
 52. tosi hyvää läppää täällä.oli niin tai näin niin hyvinvointiyhteiskunnan rahat tulee loppumaan.päästään takas 50 luvulle siltä osin.,pari vuosikymmentä eteen päin ja sit katellaan.mä oon sillon jo tod näkösesti kuollu.enkä meinaa rahaa kerätä mukaani.et nyt voin nauttia työttömyyskorvauksia asumistukia ja toimeentulotukia.kiva kun on porukalla ollu virtaa tehdä töitä ja uskoa jatkuvaan parempaan tulevaisuuteen kun antaa kaikkensa oravanpyörälle.olette todellakin mahdollistaneet minun kotona makailuni.ai niin on ollu pankin omistama omakotitalo ja yli 200työtunnin työkuukausia jne.eipä muuta kun reipasta otetta elämään kaikille

  VastaaPoista
 53. Osa suomalaisesta byrokratiasta on aivan itse keksittyä ja turhaa. Joka käänteessä koetetaan rahastaa. Toki on hyviäkin rajoituksia ja lakeja, mutta 23 vuotta yrittäjänä on opettanut ennen kaikkea sen, etten ikinä sekaannu enää elintarvikkeisiin enää taatusti koskaan työllistä yhtään ihmistä. Yksinyrittäjänä vielä pärjää välttävästi, mutta yksikin vieras töihin ja vot, jo alkaa lippujen ja lappujen täyttely. Pitää heti palkata toinen, että saa työt tehtyä, kun yhden aika menee yhteiskunnan kontrollitarpeen tyydyttämiseen.
  Lopuksi vielä: kuinka moni pitää oikeasti hyvänä vaikkapa sitä, että lasten leikkipuistoissa esim. keinujen minimikorkeus on määrätty, soran raekoko samoin ja että kaikki tämä aiheuttaa tuhansien leikkipuistojen sulkemiseen? 1970-luvulla kiipeiltiin ja hilluttiin vaikka missä, eikä kukaan kuollut, jos polveen tai sormeen tuli pieni naarmu. Nyt jos menee tikku sormeen, haastetaan maanomistaja oikeuteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nykyään kun tenava menee ulos niin se on riski yhteiskunnalle.. terveyskeskus kulut jne jne... your got the point... ( ite mentiin sinnetänne, tuli osumia ja väänneltiin, ties mitä,) mitenköhän tää nykyjunnupoppoo meinaa oikeesti selvitä jos tuleekin jotain vastustusta... ? Toi yhteiskunnan touhu on ok maalaisjärjeltään... mutta kun se byrokratia pääsee nykyään joka hemmetin paikkaan tunkeen direktiiviä.. ja en mä ikinään saanu porukoilta mitään jeesiä harrasteissa... nykyään roudataan ovelle ja hyvä ettei kanneta esim kentälle asti.. ja mennä sitten katsomon osaan huutaan mitä saa tehdä ja ei... jessus...

   Poista
 54. ennen valtio oli ihmisille, nykyään KOKOOMUKSEN mielestä ihmiset on valtiota ja varsin virkaKYÖSTEJÄ varten... muutenhan ei tommosta byrokraattista rakennetta ynnä bkt kulunkia selitetä...

  VastaaPoista
 55. Kivoja kommentteja aiheesta ja aiheen ohi. Itse poikkean aiheesta hieman tässä. Tämä ns hyvinvointivaltio koitetaan ajaa alas ja lujaa. Oma näkemykseni on että hallitukset eri vuosina on ajanut kaiken työnteon ahtaalle kuten aikaisemmissa kommentoinneissa on tullut ilmi. Nyt tämä uusi laki joka velvoittaa uuden rakentamisen myötä tulleesta lakipykälästä tekee yksityisyrittämisen vieläkin hankalammaksi kun joka helvetin naulakin pitää ilmoittaa työmaalla, kaikissa tapauksissa ce merkintä pitää olla. Se on omiaan ajamaan harmaaseen talouteen. Miksi harmaata taloutta edes on?? eikö suomen rehellinen kansa ole vielä tajunnut että rahan jakaminen kannattaa joka tavalla! On itsenäisyys juhlia ja todelliset sankarit makaa liki paskoissaan ilman ruokaa. sen vuoksi veteraani keräykset ja minne ne varat? Oli myös kauppakeskuksen pommi isku ja menikö niistä miljoonista edes 2% oikeaan kohteeseen? Jotain sijoituksia taisi olla ulkomaille niillekin kaikille lahjoituksille. Kirkko joka kerää varoja pakkoveron muodossa koska opetetaan että jos et usko niin joudut helvettiin, minkä vuoksi kaikki eivät uskalla erota kirkosta ja ns isot papit vaativat ilmeisesti käyttämään kirkon varoja kattoikkunoihin että näkee jumalan (uutisoitu) kattohuoneistoihin. Natoon halutaan koska rahaa on likaa.. on myös tämä eu vapaus joka vapautti esim virosta tuodun määrän ja nyt se raja menossa pois koska oli pakko kiristää alkoholiveroa jotta suomi joisi vain kallista.. Pitää oppia lapsesta asti ja makeisvero kanssa ylös mikä toisaalta hyvä kun ei ole hammaslääkäripeliä vielä millään konsolilla ja koska eduskunta on osaltaan ajanut nykyisen yhteiskunnan tasolle että mistään ei rangaista paitsi työnteosta.. saa varastaa ja tehdä paljon pahaa ilman hyi ei noin saa tehdä torua. Syyte saattaa seurata jos sanoo nykypäivänä prkleen varas. Loukkaava nimitys se toki semmoiselle joka vie kodin irtaimiston. Eu kokous suomessa tai suomen edustaja missä tahansa maassa niin sinne toki verorahoja menee ja suomen kansa hyväksyy kiroten hiljaa. Onko syy eduskunnassa vai niiden sinne valittujen päättäjien opettajissa jotka pakkosyöttävät samaa sontaa kuin on uskontokin omasta mielestäni ja siis en sano näin pilkatakseni vaan faktat... aivan lapsesta tässä maassa oikeasti aivopestään uskontoon kuten varmasti jokaisessa maassa. Uskoto se suurimpien sotien syy ja budhan tai minkä nimeen vain tapetaan ja pappi tai mikä lie tulee siunaamaan joka tapon... No se sodista.
  Yhteiskunta muuttuu ja paluuta vanhaan hyvään aikaan ei ole ja sekin aika on hyvää osaltaan ja osaltaan ei koska silloin ei ollut kuten ei nykypäivänäkään mikään kuitenkaan hyvin. Olemme ajautumassa eliitti/raha ihmiset vastaan työväenluokka sekä nälkään kuolevat. Sama on toistunut monena vuosisatana ja putinin toimet osaltaan kiihdyttää sitä prosessia ja profosoitunut hallitus lukenut historiaa ajatellen että suomi pärjää aina ja eikun natoon vaikka putin uhkaisi sodalla tajuamatta nykyaikaa jossa sodät pelataan vain pleikalla ja fyysinen työ pistää hikoilemaan. Ei mene kauaa että tulee laki tai jokin koulutus miksi ei saa hikoilla. Hiki lisä olisi kiva verotus mutta epävarma tulo koska ei voi tietää onko kesällä helle. Ajauduin kuten kaikki huomaatte kauas kauas aiheesta mutta jos mietimme tarkoin minne verorahat menevät sekä minne helvettiin eri lahjoitukset katoavat plus miten rikkaat vain rikastuvat ja osa tajuaa paeta maasta kun alkaa rahaa virrata niin se kertoo tämän maan nykytilasta. Pistetään köyhät kyykkyyn rajusti ja sorretaan tajuamatta että kapina saattaa olla osa tulevaisuutta. Pyydän anteeksi jokaista kirjoitusvirhettäni ja hyvin väsyneenä päätin kommentoida hyvään tekstiin jotain outoa ja jotain faktaa

  VastaaPoista
 56. Summa summarum, Suomi on paska maa. Verotetaan ja holhotaan hengiltä ja sekään ei riitä. Tukehtukoot herrat ahneuteensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on hieno maa! Verotus pitää huolen että yhteiskunta toimii. Meidän valitsema eduskunta hoitaa, että veroja maksetaan oikeudenmukaisesti. Holhous ja tarkastamiset on itse aiheutettu; aina joku yrittää vilppiä tai päästä sieltä missä aita on matalin. Jokainen passi on tullut yleisön vaatimuksesta; kuluttajan pitää saada luottaa siihen että esim. elintarvikkeet on valmistettu hygienisesti. Tarkastuksia ja lupia vaaditaan, koska harmaata työtä ja tekemistä on liikaa. Yksikin mätäpaiseyrittäjä laukaisee taas uuden kielto- ja luparumban. Ja jos maan kulttuuriin ei kuulu käsien peseminen, on viranomaisten se tolloille kerrottava. Lukutaito tai luetun ymmärtäminen kun eivät pisa-tuloksista huolimatta ole suomalaisten vahvimpia puolia!

   Poista
 57. Tämä lähtee nousuun vasta siinä vaiheessa kun lakikirjaa on supistettu ainakin 3/4 ja byrokraateista 50% lähetetty kilometritehtaalle. Ja erään kommentoijan sönkötykseen maailman muuttumisesta: Ei nämä pilipali lupahelvetit ja muut typeryydet mitenkään mystisesti jostain "maailman muuttumisesta" synny, vaan jokaikinen on jonkun perkeleen "työryhmän" aivopieru. Enää viitsi edes kotimaan uutisia lukea, kun alkaa vituttaa niin helvetisti. Milloin keksitään kieltää jotain, tai luvanvaraistaa tai laatia "pelisääntöjä" tai listata joku normitapa "ongelmalliseksi", tai selittää miten jokin ei nyt käy koska asiasta ei ole olemassa lakia. Haloo! Jos asia ei ole laissa kiellettyä se on silloin sallittua, ilman että sitä erikseen sallitaan ja säädellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aivan samanlainen vaiva uutisia lukiessa. Johtuu osittain näistä Sanden blogissa mainituista ongelmista, mutta myös siitä, että kotimaiset uutislähteet noudattavat saman linjan sossumeininkiä.

   Poista
 58. Tuo on valitettavan totta, työn tekeminen on Suomessa tehty todella vaikeaksi ellet ole ulkomaalainen, joka tulee tänne töihin. Virolainen rakennusmies pääsee todella helpolla suoraan töihin, kun vertailuun otetaan suomalainen nuori joka voisi jopa tarvita sitä arvokasta rakennusalan kokemusta.

  Me ollaan jokainen suomalainen pelkästään pikkulapsia, jota valvotaan todella rankasti. Olen käynyt Hygienapassin (Sen sai ilmaiseksi jonkun kurssin kautta), en muista kurssista yhtään mitään mutta nyt olen pätevä pyörittelemään voileipiä. Työturvallisuuskurssista muistan, että ehkä ei kannata roikkua talon reunasta toisella kädellä ja naulapyssy toisessa kädessä. Tulityökurssista muistan vain, että kortti on sininen.

  Yksityisyrittäjälle nämä lait on todella hazardeja. Haluat tehdä uuden palvelun, no se vaatii tuhansien eurojen investointeja, koska ei se ole turvallinen ennen niitä.

  Jotkut näistä idiotismi rakenteista on Euroopasta lähtöisin, mutta iso osa EU-maista ei valvo käyttöön otettuja määräyksiä. Esimerkiksi Puolassa suomalaiset automaatiomiehillä meni 2 viikkoa asentaa kone (Turvamääräykset jne), kun taas paikalliset asentajat teki viikossa toisen samanlaisen ja olivat jo ajamassa sitä kyseistä konetta kun suomalaiset kirosivat määräyksiä, joita suomalainen firma vaati noudattamaan.

  VastaaPoista
 59. Ja taas mennään
  http://yle.fi/uutiset/traktori_ei_kyyditse_enaa_ilman_liikennelupaa/7331864

  VastaaPoista
 60. Ei niitä töitä paperilla tehdä, vaan osaamisella

  VastaaPoista
 61. Kiitokset kirjoittajalle päivän parhaista nauruista. Oli ehkä yksi parhaimmista ulosanneista mitä olen pitkään aikaan lukenut.

  Miesasia kiittää ja kumartaa blogin kirjoittajalle.

  www.miesasia.fi

  VastaaPoista
 62. Sääntely on ylittänyt rajat jonka jälkeen sääntöjen noudattaminen on jopa valvovien viranomaisten mielestä kohtuuttoman vaikeata. Tämä johtaa siihen että viranomaisilta saa asianmukaiset luvat ja lausunnot joko suhteilla tai lahjomalla.

  Kun kalan sääntöjenvastaisesta käsittelystä joutuu lopettamaan yritystoiminnan mutta kalan käsittelyä valvovan viranomaisen lahjonnasta kiinnijäämisriski on pieni ja palkintona enintään sakot, lienee selvää että sekä yrittäjäksi että viranomaiseksi hakeutuu jatkossa yhä enemmän korruptioon valmista väkeä.

  Suomi on siirtymässä yhä enemmän hämärään ja harmaaseen talouteen, ja mikä ihmeellisintä, olen viime vuosina yhä enemmän alkanut pitää harmaan talouden kasvamista Suomen tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeänä. Verovarat menee mihin menee, joten sen parempi Suomelle mitä enemmän rahaa liikkuu verotuksen ulkopuolella.

  VastaaPoista
 63. Höpönlöpö. Huonoa provoa koko kirjoitus. Hei nyt Perussuomalaiset vähän jotain järkeä tuohon touhuun. Kataisen hallitus on tehnyt loistavaa työtä Suomen kilpailuedun ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Tämä selviää EU:n raportista, jossa listataan Euroopan kilpailukykyisimmät maat vuonna 2020. Suomi on siinä ensimmäisenä! Ohi Ruotsin, joka laahusta kakkosena perässä. Jos osaatte käyttää internetin hakupalvelua ja ymmärrätte englannin kieltä(mitä kyllä PS:lta epäilen), niin suosittelen tutustumaan kyseiseen raporttiin.

  Minua naurattaa aina nämä menneisyyspuolueiden edustajien ennen oli kaikki paremmin kommentit. Kokonaiskuvasta ei tajuta yhtään mitään ja sitten puututaan johonkin pakolliseen työturvallisuuskorttiin. Valitetaan valittamisen ilosta, kun asiat nyt "ovat ihan vitun huonosti". Vedänpä itse kanssa korttiasian pois kokonaiskuvasta, ja kommentoin sitä, vaikka sillä ei nyt periaatteessa ole mitään väliä. Sanonpa Rane Rakennusjätkä sen, jos olet niin idiootti, että et osaa pitää itsestäsi huolta siellä rakennuksella, niin se ei ole keltään pois, kuin itseltäsi. Mutta näiden korttien koulutus tähtää siihen, että kellekkään muullekkaan ei sattuisi mitään ja olisi turvalliset työolosuhteet kaikilla, myös Rane sinulla.

  Olen itse työskennellyt tehtaalla monta vuotta, asfalttihommissa, raksalla yms. "perusduunarin" ammateissa, ja olen joka paikassa törmännyt uskomattomaan herravihaan. Miten voi olla vuoden 2014 modernissa valtiossa mahdollista. Uskomatonta kaksinaismoralismia ja vastakkain asettelua. Ihan niinkuin kaikki päättäjät ja johtajat ovat kansaa ja työntekijöitä vastaan, ihan vaan vittuillakseen, kun sattuvat vaan olemaan pohjimmiltaan mulkkuja tyyppejä. Kaikki. Pelkkää omaa persettään ajattelevat. Mistä vitusta suomalaiset repivät tämän kateuden ja katkeruuden? Onko se perittyä? Meidän hieno valtio tarjoaa mielestäni samanlaiset olosuhteet opiskella itsensä mihin ammattiin haluaa ja yrittää saavuttaa minkälaisen yhteiskunnallisen aseman tahansa. Lähtökohdista riippumatta. Jos tiedätte mitään muiden maiden yhteiskunnista (epäilen), niin näin ei todellakaan ole 90%:sta maailman muista maista.

  Onko ihmiset katkeria siitä, että heillä ei riitä pää opiskella ja tämän myötä vihaatte niitä ihmisiä joilla riittää ja joilla nyt vaan sattuu sen opiskelun myötä olemaan paremmat edellytykset ja tiedot päättää asioista? Hei nyt se pää pois perseestä. Menkää itseenne ja syyttäkää itseänne elämän huonoista valinnoista. Aikuisilla ihmisillä on nykyajan Suomessa ihan täysin vapaat kädet tehdä itsenäisiä valintoja ja päätöksiä, mitä elämällen haluaa tehdä.

  Olkaa kiitollisia siitä mitä teillä on, elkääkä olko kateellisia siitä mitä teillä ei ole. Suomessa on oikeasti ihmisillä asiat ihan helvetin hyvin, jos älyää ottaa sen pään pois perseestä. Mutta jos ei, niin ilmeisesti sitten vihataan naapuria, kun se korauttaa uudella Audilla pihaan. Oikeasti, ei se ole teiltä pois.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kataisen hallitus on tehnyt loistavaa työtä ? Joo palkat alas jne orjatyövoima takaisin, Et näköjään ole katsonnut YLEN Kataisen valheet !
   Suomen kilpailu kyky ! jota vuosia on toitotettu. Kas Mersun tekeminen onkin suomessa helvempaa ???

   Poista
  2. Tämä kaveri, tämä joka väittää että Kataisen hallitus teki hyvää työtä. Mee ittees. Yksi näistä pullaposkisorsista joille Katainen antoi enemmän kuin muilta otti.

   Poista
  3. No huhhuh, nyt tuli relevanttia kommenttia :D Jep, Tänä vuonna valmistuneen Euroopan johtavien Ekonomistien laatima EU-alueen kilpailukykyraportti osoittaa semmosia tuloksia, että Suomi tulee olemaan vuonna 2020 Euroopan Unionin kilpailukykyisin valtio. Mittareina esim. koulutuksen taso, innovaatiot, uusien yrityksien perustamisen helpottaminen/helppous, perusteollisisuus, yritysten dynaamisuus, demokratia, työllisyys yms. Uskomatonta miten ihmiset, joilla ei ole minkäälaista perustietoa taloudesta tai muutenkaan siitä, että miten edes Suomen valtio toimii, ja varsinkaan siitä mitä muualla maailmassa tapahtuu, heittävät tuommoisia kommentteja. Noh, kaikilla on sananvapautensa.

   Ja en ole katsonut Ylen kataisen valheita dokumenttia. Todennäköisesti sekin on vain tyhmää popupaaliprovoa, jolla saadaan kiihkoa aikaan ihmisiin, jotka eivät tajua kokonaiskuvasta yhtään mitään.

   Jos ymmärtäisit miten esimerkiksi eri maiden erikoistuminen tiettyihin kulutushyödykkeiden valmistamiseen kannattaa ja miten siitä voivat kaikki hyötyä, niin et heittäisi tuommoisia kommentteja.

   Nauran kyllä itselleni, että miksi edes jaksan vaivaitua kommentoimaan tälläisiä asioita. Kai se on tämä loma, kun on liikaa aikaa.

   Taidan korkata tuossa bissen ja nauttia elämästä. Suosittelen sullekkin, kippis!

   Poista
  4. Et tiedä köyhänihmisen elämästä mitään. Se pää on parempiosaisen työntämänä perseeseen jäänyt

   Poista
  5. Kaikki vaan tahtovat opiskella ja opiskella johonkin huippuvirkaan tms. jotta olisi kevyemmät hommat ja saisi paljon liksaa. Ja kun siihen päästään, ajatusmaailmaksi muuttuu: " Painu vittuun sorvari, mä oon porvari...". Jos kaikki olisi herroja, kuka tekee ne tavalliset työt ? Itse henk. koht alkaa ottaa kiltisti sanottuna pannuun, kun 25v työuraa takana ja ensimmäisen kerran lomautettuna jo 5kk jatkuen toistaiseksi.
   Kylläpä sitä arvostetaan työmiestä/ henkilöä rutkasti !

   Mulle ainakin on turha tulla kitisemään, että mä olisin kade jollekkin herran kullinbasillille, joka kultalusikkaa nuolaistuaan karauttaa sillä Audillaan pihaan. Mäkin ajelen Mersulla, joka on jonkun herraskaisen wanha 15v sitten hankkima. Mennyt vaan 25v verta ja hikeä, että edes sen ruostepesän sai aikaiseksi... Mulle henkilökohtaisesti on aivan turha mainostaa jotai Käteisen hallituksen paremmuutta, eikä se Demarikaan enää duunarin asialla ole, Vihreistä arvoista puhumattakaan...

   Kyllä Kekkonen pyörähtäisi haudassaan, jos nykymenon tietäisi ! Sanoisi vaan, että: " SAATANAN TUNARIT !" Annettakoon anteeksi kielenkäyttöni...

   Poista
  6. Olen opiskelija ja todennäköisesti elän tällä hetkellä puolet pienemmällä rahalla, mitä te, hyvät kanssaihmiset. Olen elänyt näin viimeiset kolme vuotta, joten, luulen tietäväni "köyhän" elämästä jotakin.

   Suomessa ei ole oikeita köyhiä ihmisiä. Tämä ei vain voi olla mahdollista. Sosiaaliturvajärjestelmä takaa kaikille sen, että ihmiset voivat elää kohtuullista elämää. Tämä takaa sen, että kaikilla on katto pään päällä ja ruokaa jääkaapissa. Harrastusmahdollisuuksiinkin tarjotaan rahaa.

   Suomessa ei myöskään ole parempiosaisia eikä huonompiosaisia. Kaikilla on todellakin samat lähtökohdat lähtea taapertamaan tätä elämänpolkua. Itse olen keskiluokkaisesta perheestä ja lapsuuteni oli alkoholisti-isäni myötä melkoista helvettiä, samoin nuoruusaika. Itse olen itseni tähän tilanteeseen omalla työlläni saanut. Ja tulevaisuudessa tulen tienaamaan Suomalaista keskiarvoa kovempaa liksaa. Tarkoitatko huonompiosaisella tätä, mistä minä tulen? Ymmärrätkö miksi tämä on paradoksi?

   Sanonkin sen, että ottakaa vastuu omasta itsestänne ja omista päätöksistänne. Elkääkä saatana tehkö itsestänne jotain uhria, jota elämä on vain nyt kohdellut kovalla kädellä. Olette itse monesti kohdelleet itseänne sillä kovalla kädellä ja nyt saatte siitä kärsiä. Se ei ole yhteiskunnan, herrojen eikä muidenkaan ihmisten syy eikä vika. Ihan itse olette itsenne siihen asemaan saaneet. Kaikkien ei todellakaan tarvitse opiskella yliopistotutkintoa ja kaikkia tässä isossa rattaassa tarvitaan. Kaikkien on kuitenkin löydettävä se oma tie ja Suomen valtio tarjoaa _maailman parhaat_ olosuhteet tämän tien löytämiseen.

   Ja vielä tuohon lomauttamiseen. Todennäköisesti kyse ei ole sinusta eikä siitä, että arvostetaanko sinua vai ei. Jos se on sinusta kiinni, niin sitte se on aivan oma vikasi. Mene itseesi. Jos tämänhetkinen kansataloudellinen tilanne olisi parempi, saisit pitää työsi suuremmalla todennäköisyydellä. Vaikka se olisi parempi, niin et välttämättä saisi pitää työtäsi. Maailma muuttuu, firmoja syntyy ja toisia menee konkurssiin. Ihan normaalia kehitystä.

   Ei mikään yritys halua lomauttaa työntekijöitään sen takia, että heitä ei arvosteta. Ymmärrän kyllä, että se siltä saattaa tuntua, mutta se ei ole se syy. Syy on se, että niin on pakko tehdä. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Jos niin ei tehtäisi, koko yritys olisi konkurssissa alta aikayksikön.

   Jos ymmärrätte pointtini, niin hyvä. Jos ette, niin ei pilaa minun päivääni. Asioilla on kuitenkin niin monta puolta ja kokonaiskuva on laaja, jota todellisuudessa kukaan ei edes osaa tarkalleen arvioida. Kuten sanoin aikaisemmin, nauttikaa elämästä ja olkaa onnellisia siitä mitä teillä on, elkääkä valittako siitä mitä teillä ei ole.


   Poista
 64. Ihmiset! Muistakaa kenen kautta nämä "viisaat" edustajat pääsevät päättämään kyseisistä asioista. Äänestäjien eli juurikin tavallisten tallaajien. Ja nykyajan Suomalainenkin on niin aivopesty että kiakki mitä iltapäivälehdet kertovat vääristettynä sekä mullistettuna, uskotaan. Ihmiset eivät jaksa/osaa etsiä oikeaa informaatiota asioihin liittyen, tässä tapauksessa kansanedustajat. Se valitaan jonka mainos näkyy isoimmalla ja valheet ovat suurimpia. Mikäli ihmiset näkisivät vaivaa sen muutaman tunnin "oikean" ehdokkaan etsimiseksi tilanne saattaisi olla parempi.

  VastaaPoista
 65. Yks tuttava tiivisti asian hyvin yhteen lauseeseen: Kaikki läks menemään päin v...ua kun se yks kommunistilehmä valittiin valtiomme johtoon aikoinaan....

  VastaaPoista
 66. Tiedätteko muuten paljonko ruokamyrkytykset suomessa ovat pienentyneet 70 luvun jälkeen kun Evira on alkanut vaatia jos jonunnäköistä todistusta ja paperia ja kurssitusta (ja rahaa) ... arvatkaapa... EI YHTÄÄN ! Tilastojen mukaan ruokamyrkytyksiä tapahtuu ihan yhtä paljon kun 60-70 luvun taitteessa.
  Eviran laatima byrokratia on täysin toimimatonta... täysin tarpeetonta !!!

  VastaaPoista
 67. AINA näissä päätöksissä on takana se, että joku hyötyy rahallisesti. Joku ajaa meitä suurten korporaatioiden voitontavoittelun piiriin..

  VastaaPoista
 68. Meidän maata aina kehutaan niin ystävällisenä ja turvallisena maana. No ei kauan kyllä tällä tahdilla ole. Oman järjen käyttö on kielletty. Eduskunta täynnä idiootteja (pääministerikin vaihtui, sekin sisäpiiri juttuna, ei kansalta kukaan kysynyt onko oikea mies), ollut aina ja nyt meidän hallituksen vetonaulat ovat myyneet meidät EU nimissä Euroopalle, pelastavana pikkumaana, jonka veronmaksajia voi lypsää loputtomiin. Työtä ei ole nuorille, saati niille jotka haluaisivat sitä tehdä. Sitten tuotetaan työntekijöitä ulkomailta asti. Ja ne jotka ovat tehneet jo osansa ja haluavat eläkkeelle sekä ne jotka sairauden takia eivät pysty, joutuvat sitä tekemään. Joku neropatti keksi, joka itse tienaa melkoisesti istumalla tyhjänpäiväisiä uudistuksia pohtien, vaatiia eläkeiän nostoa. Sitähän ei tarvitse jos sallitaan vain työntekeminen iästä riippumatta. Eläkkeelle pääsisi halutessaan viimeistään 60 vuotiaana jotta nuoremmatkin saisivat töitä, mutta saisi tehdä töitäkin, vaikka kaatuisi suori jaloin sorvin ääreen. Kouluja täytyy käydä ja ammattiin valmistua, vaikka ei töitä ole tarjolla. Oman alan töitä ei ainakaan. Uuteen koulutukseen ja loputtomiin kursseihin pitäisi ottaa osaa. Ylioppilas ei ole mitään ja vaikka olisit insinööri, ei sekään ole mitään. Ennen arvostettiin ihmistä joka tuli töihin ajoissa, oli ahkera ja säntillinen painoi duunia itseään arvostaen, ja saattoipa tehdä ylitöitäkin. Nyt tarvitaan sata paperia todistamaan että osaat uida, sammuttaa tulipalon, osaat tilata ambulanssin ja samalla antaa ensihoitajan tasoista ensiapua, että yleensä olet olemassa. Ei se pitäisi olla näin. Ei me papereilla töitä tehdä, vaan käsisllä, jaloilla, aivoilla...EU toi kaikkein pahimmat asiat - direktiivit, jotka ovat lainsäädäntöohjeita. Siis ohjeita ei lakeja. Mitä tekee Suomi? Suomi tekee niistä lain joka kerta oli ne siten miten järjettömiä tahansa tai sopimattomia Suomen oloihin., Ja millaisen lain, raha ainakin pitää nyhtää köyhältä kansalta. Esim. Liikelupa vaikka traktorilla ajamisesta toisen mökkipihalle, kyläily mielessä, pitäisi hankkia. Hei kaaliaivot! Tiehoitomaksut on jo maksussa. Jokainen pulittaa (tosin oudon laskutavan ja käyttöajan mukaan) kukkarostaan rahaa siitä liikennöinti oikeudesta. Oli paikallinen tai ei. Päällekkäinen vero on siis turha... suorastaan laiton. Ja tätähän riittäisi.

  VastaaPoista
 69. Tietyn sanan käyttö ei rasistia tee. Get over yourself.

  VastaaPoista
 70. Olen yrittäjä. Piensellainen. YKSIN yrittäjä ja yksin jää.20 vuotta jo kituuttanut yrittämisen tiimoilla järkyttävillä veroilla. Jos jotain pahan päivän apua olisi tarvinnut, pienyrittäjä on lainsuojaton. Ei voi edes sairastua. Silti vaan sairastuu.Ne lapsetkin. Pyrokratia on tehnyt muutenkin elämän niin vaikeaksi ja ahdistavaksi, että joka tämän yhteiskunnan hyväksyy normaaliksi, on jo itsekin sairastunut...HYVÄ KIRJOITUS!!! KIIIITOS!!!Me olemme niitä lampaita joita teuraaksi viedään. Annetaan kaiken tulla sanelluksi ulkoa päin miten elämme. Oisko aika ajatella omilla aivoilla ja alata puolustamaan oikeuksia kansallisesti.Yhteiskuntamme on menossa yhä sairaampaan suuntaan jos ME annamme sen jatkua ja odotetaan kaiken päätöksen tulevan ULKOA päin. Ottakaamme vastuu elämästämme ja vaikutetaan asioihin nopeasti ja tehokkaasti.

  VastaaPoista
 71. Äänestäkää vaan kokoomusta herranpenikoista duunareihin ja ihmetelkää miksi ahdistaa ! Euta kumarrellaan ja muille samalla tulee pyllistettyä... Unioni antaa ehdotuksia jostain, niin suomessa siitä tehdään heti laki ! Eu helpottaa unionin kansalaisten oloa joillain vapautuksilla, niin suomessa sitä rajoitetaan, tai siihen lyödään vero päälle, niin lakkaa kiinnostamasta. Ei tienneet sotiemme veteraanit minkä vuoksi henkensä vaaransivat, saati sitten uhrasivat ! Heidän uhrauksensa on ainoa asia joka pitää minut täällä. Koti ( kallis hankkia ja asua ), uskonto ( alkaa hiipua ihmisten uskokin ), Isänmaa ( myydään hiljalleen eurooppaan ). Pitäisi olla Suomi, sauna ja sisu !!!! Olen puheeni alkanut...

  VastaaPoista
 72. Kun wanha mummo pienessä punaisessa tuvassaan maksaa pienenpienestä eläkkeestään tän kaiken edes osittain, on se väärin !

  VastaaPoista
 73. Jotkut haluavat yksityistää pohjavedetkin. Eiköhän hengittaminen siinä vaiheessa ole kontrolloitua, kun joudumme maksamaan hengittämisveroa jollekin maapallon happeen oikeudet omistavalle amerikkalaiselle Aerocorp korporaatiolle.

  VastaaPoista
 74. Epäkohtia on tässä maassa paljon, mut sen verran voin oman ammattini puolesta liputtaa et kaikki koulutukset on tullut tarpeeseen. Ja lisää haluaisin. Tänä päivänä törmään ennakkoluulottomasti kaikiin ihmisiin/sairauksiin et haudassa olisin jos en tietäisi miten turvaisin itseni ja perheeni. Joten huudella voi ja PITÄÄ!!! NIIN MINÄKIN TEEN!!!

  VastaaPoista
 75. Aivan loistava kirjoitus ��

  VastaaPoista
 76. Hyvä kirjoitus...
  Ehdotan, että lähdetään purkamaan tätä kukkahattutätien luomaa hullutusta sitäkautta, että kaikesta julkishallinnosta vähennetään vaikkapa nyt 30% väestä kaikista suunnittelu, tutkimus ja organisaatio tehtävistä. Sitäkautta sitten tulee mietittyä, mikä lopulta on oikeasti oleellista.

  Ja tosiaan tämä ei koske suorittavia tehtäviä, kuten esimerkiksi hoitajia, opettajia tai kentällä toimivia poliiseja vaan nimenomaan tämän hullutuksen luoneita johtavia virkamiehiä. Ensimmäinen steppi olisi se, että rakas eduskuntamme kavennetaan 133 paikkiseksi.

  VastaaPoista
 77. jep, dynämiikkaa kehiin!

  VastaaPoista
 78. no jos me maitonaamat saadaan käyttää sanaa jonka kulttuurihistorialliset vivahteet jätämme tahallamme ymmärtämättä, niin ei kyllä ole mitään oikeutta tulla vinkumaan rasisti-sanankaan käytöstä.

  sama ku pistäs kuvan miehestä jolla on meikkiä ja alle sanan "hintti", ja sitten kun joku pahoittaa mielensä niin olis "en mää mikään homofoopikko ole (kohan eivät minuun koske/tule näköetäisyydelle/vaadi oikeuksiaan/hengitä samaa ilmaa). ootte vissiin tätä sakkia joka pistää pientareelle ajaneen auton alle "nainen ratissa osa 248395747" ja hörhöttelette sille sitten olevinaan ymmärtämättä miksi joku voisi tästä vitun kuluneesta vitsistä mielensä pahoittaa.

  miettisivät "muailmanmatkaajaa" esittävät idiootit ennen kuin puhuvat, eipähän tarvitsisi sitten kukkahattutätien vetää herneitä nenään.

  VastaaPoista
 79. Loistava kirjotus, se on kuta kuinkin just näin tässä upeassa maassa, jossa sääntöjen ja asetusten lisäksi myös verotetaan reippaasti!

  VastaaPoista
 80. Koskas muutetaan tämä asioiden murehtiminen ja valtion toiminnan kiroaminen ja ruvetaan aikuisten oikeasti vaatimaan muutoksia asioihin ja oman kansan kohteluun käytännössä?

  VastaaPoista
 81. Sitä hetkeä odotellessa, kun alkaa polttopullot lentelemään täällä lintukodossa.

  VastaaPoista
 82. Erittäin hyvä kirjoitus ja täyttä asiaa :)

  VastaaPoista
 83. Rakkautta on myös rajat muttei hyvän yrittämiseen ,kun siitä iloitsee muutkin ja haittaa e4i ole itselle eikä muille. Pierni haju ja äänihaitta on vain elämisen ääniä.

  VastaaPoista
 84. Neekeri sana tulee latinasta Negro = musta.....mitäs pahaa tossa ?

  VastaaPoista
 85. Erään arvion mukaan Suomessa on yhteensä 42 hyllymetrillistä lakeja ja asetuksia. Yksistään kunnilla on 535 lakisääteistä tehtävää. Eikä tässä vielä kaikki! Uusia säädöksiä nimittäin tulee joka vuosi. On huomattavasti suositumpaa säätää uusia lakeja kuin purkaa vanhoja

  Tiesitkö, että kuntia velvoitetaan laatimaan ja hyväksymään muun muassa seuraavat lakisääteiset suunnitelmat: huvivenesataman jätehuoltosuunnitelma, ikääntymispoliittinen suunnitelma, lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma, varhaiskasvatussuunnitelma, alueen, kunnan ja lukion kansainvälistymissuunnitelma, globaalikasvatuksen suunnitelma, ateria ja siivouspalveluiden palveluverkkosuunnitelma... Voisiko tähänkin kaikkeen kuluvan työajan ja energian mieluummin käyttää itse palveluihin?

  Entä tiesitkö, että tähtisädetikkujen käyttöön on oltava täysiikäinen? Että ullakkoasuntoa ei saa rakentaa ilman pystyikkunaa? Että vanhassa majakassa ei saa vierailla, ellei siinä ole erikseen rakennettua hätäpoistumistietä?

  -Yritys ei välttämättä voi rekrytoida haluamaansa ulkomaalaista osaajaa Suomeen töihin, sillä ensin on tehtävä työläs kartoitus kotimaisesta työvoimasta.

  -Hääkyltti on tilapäinen opaste, johon tarvitaan ELYkeskuksen lupa.

  -Jos ostat Hietalahden hallissa viereisistä kojuista oluen ja hampurilaisen ja muikut ja valkoviinin, joudut syömään ne eri pöydissä, koska anniskelualueiden rajat ovat pilkuntarkat.

  -Saat ostaa VHFradiopuhelimen vapaasti verkkokaupasta, mutta käyttääksesi sitä
  harrastustoiminnassa tarvitset siihen luvan viranomaiselta.

  - ksylitolia ei voida jakaa lapsille päiväkodissa ilman sosiaali ja terveysministeriön lupaa/ohjeistusta

  -Uusilta ja uudehkoilta omakotitaloilta vaaditaan myytäessä ja vuokrattaessa energiatodistusta, joka perustuu teoreettiseen laskelmaan. Todistuksella ei siis välttämättä ole mitään tekemistä todellisen energiankulutuksen tai ympäristöystävällisyyden kanssa,

  -Voit ostaa anniskeluravintolassa itsellesi vain yhden alkoholiannoksen kerralla.

  -Suomen aluehallintoviraston taannoisen tulkinnan mukaan potilaan kutsuminen nimellä lääkärin vastaanotolle loukkaa tietosuojaa ja on lainvastainen.

  -Euroopan parlamentti on päättänyt, etta äidinmaidonkorvikkeissa tai niiden
  markkinoinnissa ei saa esitta a kuvia vauvoista. Vauvojen kuvat saattaisivat nimittäin kannustaa äiteja ruokkimaan vauvojaan korvikkeella rintamaidon sijaan

  -Jotkut koulut kieltävät lapsilta pyöräilyn kouluun, koska koulujen pihalta ei löydy erikseen osoitettuja pyöräpaikkoja kaikille oppilaille.

  - ihminen ei voi kilpailuttaa omaa nuohoojaansa? Piirinuohoojajärjestelmästä, nuohousta ei voi valita vapailta markkinoilta.

  - Vain Suomessa on käytössä koiravero!!??

  Kuntien 535 lakisääteisen tehtävän joukossa on muun muassa velvollisuus valvoa solariumlaitteita ja käyttäjien 18 vuoden ikärajan noudattamista.

  -Suomalaiset tilaviinit voi ostaa suoraan tilalta, mutta pienpanimotuotteita ei. Pienpanimon on perustettava näennäinen elintarvikekioski, josta saa myydä ainoastaan 4,7tilavuusprosentin käymisteitse valmistettuja tuotteita.

  -Alkoholin mielikuvamainonnan kieltoa ajavat haluavat kieltää alkoholimainonnan
  bussipysäkeillä . Urheilutapahtumissa se kuitenkin/sentään olisi sallittua.

  -Kauppias ei saa itse päättää, milloin hän pitää kauppansa auki. Kauppojen aukioloaikojen rajoitukset ovat vapaan markkinatalouden vastaisia ja rikkovat yrittämisen vapauksia.Aukioloaikojen rajoituksista on erityisen suurta haittaa esimerkiksi juhlapyhinä, jolloin maassamme matkailee lukuisia turisteja eli potentiaalisia asiakkaita. Kun turisteja varten on luotu poikkeuksia, lahtelainen market saa pitää ovensa auki loppiaisena, mutta hämeenlinnalainen ei

  VastaaPoista
 86. Seurasin vast'ikään tutun ryhtymistä kioskiyrittäjäksi. Lupien ja passien, itsevalvonnan (?!?) jne. määrä on järkyttävä. Toimintaa valvotaan, mutta tietty yrittäjän itse pitää maksaa tarkastusmaksu.

  Muuta hauskaa: tupakkatuotteita ja nikotiinivalmisteita (korvikkeet) ei saa kuljettaa samassa lähetyksessä. Ja taas lisää kustannuksia.

  VastaaPoista
 87. Mukava kun joku muukin avautuu!
  tappajapingviini.blogspot.fi

  VastaaPoista

 88. Harkitsen jonkinlaista omaa työtä, ja yritän ensin löytää virastoa, joka osaisi kertoa, mihin virastoon pitäisi otta yhteyttä, jotta saisi sen viraston ja virkailijan nimen, jolta voi kysyä sitovat faktat ja lainkohdat etukäteen. Pitää olla tosi tarkkana tässä. Ei voi vain aloittaa työntekoa ja kuvitella, että työkkäri ei muka työnteosta rankaise.

  Jos alat näprätä jotain tuotetta ja myydä sitä naapurustoon ja tutuille, ja erehdyt kertomaan siitä Kelalle, saat pian monta virastoa niskaasi. Yrittäjäeläkefirma määrittelee, että neljä kuukautta näprättyäsi olet vakinaisesti toimiva yrittäjä. Sille ei kelpaa sinun ilmoittamasi todelliset tulot, vaan se katsoo, mikä olisi se ammattinimike, joka kyseistä työtä tekevällä olisi, montako tuntia olet tehnyt ja paljonko olisi pitänyt olla palkka, jos olisit ottanut siihen työhön jonkun toisen. Sitten he laskevat, paljonko se tekisi vuodessa, ja jos se heidän mielestään nousee yli sen 7400 euroa (suunnilleen), he läimäisevät sinulle pakollisen YEL-maksun, pari tonnia vuodessa. Ja kun nyt sitten heidän päätöksellään olet YEL-yrittäjä, työkkäri katkaisee tukesi, vaikka laki kyllä tuntee osa-aikaisen yrittäjyyden työttömyystuen ohella, työkkäri ei sitä myönnä, vaan on tehnyt omat säännöksensä, jotka menevät Suomen lain ohi. Nyt, tulottomana, pöydälläsi pino ulosottokelpoisia YEL-pakkomaksulappuja, verotoimistokin hyökkää kimppuusi ja arvioverottaa sinua yrittäjäeläkefirman arvioimasta tulosta – vaikka et olisi saanut pennin hyrrää voittoa koko hommasta.

  Näinkö se menee? Jos et vielä tuosta älyä lopettaa yritteliäisyyttäsi, isketään sinulle vielä ALV-pakko. Mitä muuta? Ai niin, joku pakollinen vakuutus varmaan? Ja jos sinulla on työtön puoliso tai perillinen, hekin menettävät työttömyystukensa, koska olet nyt yrittäjä. Mitä seuraavaksi? Voit ehkä saada toimeentulotukea, jos suostut lakkaamaan yrittämästä. Ne verot ja alvit ja yellit sinun kuitenkin pitää maksaa, vaikka joutuisit ottamaan pankkilainaa. Muuten ne ulosmitataan, ehkä perintätoimiston kautta, joka lisää niihin omat ‘kulunsa’.

  Tätäkö on yhden hengen oma työ Suomessa 2014?

  VastaaPoista
 89. Uusin kuulemani pätevyysvaade, lieneekö tulossa vai jo tätä päivää: eräoppaalla on oltava ajan tasalla oleva tulityökurssi, että saa tehdä nuotion turistille. Ja sitten ensisammutuskurssitodistus, että voi myös asianmukaisesti sammuttaa kahvistelutulensa lähtiessään. Tähän tietenkin lisäksi ne hygipassit kahvien keittämiseen, vastuuvakuutus jos turisti polttaa kielensä ta makkara paistuu liian mustaksi ja tietenkin pakolliset ensiapu- ja muut lupatodistukset riippuen siitä onko liikkeellä moottorikelkalla, veneellä jne.

  VastaaPoista
 90. Aivan loistava kirjoitus! Alleviivaan ja toivon että joku päättäjäkin jossain törmäisi tähän tekstiin

  VastaaPoista
 91. Tämä typerä kansa on päättäjänsä valinnut.

  VastaaPoista
 92. Ketä tässä maassa voi yleensä enää äänestää, jokaikinen puolue kusee omaan viuluunsa välittömästi kun saavat suosiota, Soini ja Persut viimeisin malli esimerkki. Luvataan suut vaahdossa vaaleissa kaikenlaista mikä miellyttää kansaa, jos valitaan niin lupaukset unohtuu samantein. Täällä ei oo enää puoluetta mitä äänestää ja sen ehdokkaita. Luotto mennyt.

  VastaaPoista
 93. Jaa, mikähän helevetin "voikkurileipä"...? Voileipä on aivan asiallinen sana, ja sitä paitsi lyhyempi.

  Muutoin aika turhanpäiväistä naputusta asiallisesta ennakkovalvonnasta. Laajemmassa katsannossa erilaisilla standardoinneilla, luvittamisilla ja normittamisilla on kyllä aivan selkeästi yhteiskunnallisia kokonaiskustannuksia säästävä vaikutus. Tämän toteamiseksi voit ajatuksella perehtyä vaikkapa oikeustaloustieteen perusteisiin.

  Jos sekatyömiehen töitä ei kertakaikkiaan ole enää tarjolla, ei se työturvallisuuskortin tms. edellyttäminenkään asiaan suuremmin vaikuta. Toisaalta tietyn perustason turvallisuustiedon ja -taidon terottaminen lyhytkurssilla auttaa selkeästi leikkaamaan ainakin kaikkein turhimmista ja helpoimmin ehkäistävistä tapaturmista aiheutuvia yhteiskunnallisia kustannuksia, jos nyt ei takerru vain siihen, kuinka kukin itse tietenkin on aina liian fiksu sellaisiin virheisiin lankeamaan. Sama pätee noihin muihin lupiin, passeihin ja rutiinitarkastuksiin.

  VastaaPoista
 94. Kun aloin yrittäjäksi, ei tarvinnut edes toimistoon kävellä. Ilmoitus verottajalle netitse ja hommiin. No okei, toimialasta johtuen jouduin laittamaan postia myös SETIlle ja TUKESille mutta koko hommaan meni aikaa ehkä pari tuntia.

  Ja tämä oli siis toissa vuonna.

  VastaaPoista
 95. Toiminta on levinnyt Espanjaan. Poliisi sulki Aurinkorannikon seurakunnalle kuuluvan Pacosintuvan sunnuntaina 3. syyskuuta.
  – Toistaiseksi kaikki toiminta on keskeytetty, kertoo Espanjan johtavan pappi Timo Sainio.
  Seurakunnalla ei ole olemassa korvaavaa tilaa, joten päivittäistä kerhoa ei voida toistaiseksi järjestää.
  Sainion mukaan Pacosintuvan sulkemisen syynä ovat kaupungintalon selvityspyynnöt, joihin seurakunta
  ei ole vastannut.
  http://www.olekustannus.com/kaupunki-sulki-pacosintuvan-paivakerhotoiminta-keskeytetty/

  VastaaPoista