keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

47 MILJARDIN HUIJAUS

Kansalaiset, medborgare.

Mediassa esillä olleiden tietojen mukaan teiltä on huijattu 47 000 000 000 euroa. Tai oikeammin, teidän nimissänne on otettu lainaa 47 tuhatta miljardia. Huijarit tiedetään oikein hyvin. Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, muut ministerit, valtiovarainministeriö ja jokainen kansanedustaja, joka on hyväksynyt jokaisen tämän hallituksen budjetin. He ovat ottaneet teidän nimissänne velkaa 47 miljardia.

Tilanne olisi täysin toinen, jos tuo 47 miljardia olisi käytetty johonkin teitä hyödyttävään. Tilanne olisi aivan toinen, jos tuolla rahalla olisi ostettu jotakin, perustettu jotakin, tai jos se olisi edes annettu teille käteisenä suoraan kouraan. Tuo 47 000 000 000 euroa on kuitenkin kadonnut. Se on LISÄvelkaa. Se ei ole siis vanhaa velkaa, vanhoja lainoja tai menoja, vaan LISÄVELKAA.

Huijaus tehtiin näin: teille on koko ajan sanottu, että hallitus leikkaa menoja. Niin se on tehnytkin. Teidän verorahoillanne kustantamia yhteiskunnan palveluita on leikattu lähes kahdeksalla miljardilla. Uutta velkaa ei ole siis otettu lainkaan teidän hyvinvointiinne. Jos joku niin sanoo, hän valehtelee. Teiltä on viety yhteiskunnan palveluita, eli hyvinvointianne on leikattu liki kahdeksalla miljardilla. Mutta samaan aikaan valtion menoja, eli lainojen korkomaksuja, on kasvatettu räjähdysmäisesti ottamalla LISÄVELKAA 47 miljardia.

Teille on koko ajan vakuuteltu, että hallitus pysäyttää velkaantumisen. Todellisuudessa jokainen tuon lauseen suustaan päästänyt on valehdellut teille päin naamaa pääministeristä lähtien. Todellisuudessa hallitus on ottanut teidän piikkiinne LISÄÄ VELKAA 47 miljardia. Mihin ihmeeseen se on mennyt?

Teille on sanottu, että hallitus ottaa lisää velkaa teidän nimissänne säilyttääkseen työpaikat Suomessa. Se on törkeä valhe. Työpaikat sen kuin katoavat maasta milloin milläkin tekosyyllä, myös valtionhallinnosta. Eli tuota LISÄVELKAA ei ole käytetty työllistämiseen tai uusien työpaikkojen luomiseen, vaan johonkin aivan muuhun. Työllistämisväitteen todistavat paskapuheiksi jatkuvat irtisanomisuutiset, joista saamme nauttia viikottain.

Väitän, että jokainen 5-vuotiaskin olisi työllistänyt 47 miljardilla paljon enemmän ihmisiä, kuin hallitus. Hallituksen tavoitekin on vähentää työpaikkoja, ei lisätä niitä. Itseasiassa väitän, että viisivuotias apinakin olisi työllistänyt tuolla summalla enemmän ihmisiä, kuin eduskunta ja hallitus, jotka ovat tuon LISÄVELAN teidän piikkiinne ottaneet.

47 000 000 000 euroa on niin iso raha, että sillä palkkaisi 2000 euron kuukausipalkkaisia seinien pystyssä pitäjiä kuukaudeksi 2 350 000 henkeä. Tosin, nuo seinien pystyssä pitäjätkin toisivat valtiolle verotuloja ja kulutuksensa kautta enemmän tuloja, kuin se musta aukko jonne hallitus ja eduskunta ovat tuon 47 miljardia hukanneet.

Jos 47 000 000 000 euroa jaettaisiin kuukausittaisiksi summiksi, käyttöön tulisi 391 666 667 euroa. Tuolla summalla palkkaisi 195 833 ihmistä tekemään mitä vaan 2000 euron kuukausipalkalla kokonaiseksi vuodeksi. He maksaisivat veroja ja kuluttaisivat ja loisivat lisää taloudellista toimintaa, joka toisi valtiolle lisää verotuloja.

Joidenkin tietojen mukaan kilometri moottoritietä maksaa 100 miljoonaa. Tuolla summalla olisi rakennettu 470 kilometriä moottoritietä. Sellainenkin projekti olisi tuonut verotuloja, luonut työpaikkoja, luonut kulutuskysyntää jne. Sekin olisi ollut ymmärrettävää taloudellista toimintaa. Mutta tieverkosto rapistuu määrärahojen puutteessa. 47 miljardista ei ole herunut senttiäkään niiden ylläpitoon. 

47 miljardilla valtio olisi voinut ostaa Turun telakan ja varmistaa noin 20 000 tuhannen työpaikan säilymisen Suomessa. Telakoiden lisäksi valtio olisi voinut ostaa Kemijärven paperitehtaan, joka olisi säilyttänyt työpaikat ja tuonut valtiolle lisäksi vuositasolla 30-60 miljoonaa euroa puhdasta liikevoittoa. Valtio olisi voinut tehdä ihan mitä tahansa tuolla summalla ja lisätä työpaikkoja ja hyvinvointia, mutta se ei ole tehnyt niin. Päinvastoin, työpaikkoja karsitaan kovalla kädellä ja palveluita leikataan, omaisuutta myydään pois jne. Tehdään siis miinusta kovalla kädellä ja sen lisäksi otetaan LISÄVELKAA 47 000 000 000 euroa teidän piikkiinne. Te maksatte.

Hallitus ja eduskunta ovat taikoneet 47 miljardia LISÄVELKAA tyhjän vuoksi. Te ette ole saaneet yhtään mitään tuolla summalla. Ette mitään. Paitsi sitä lisävelkaa.1 kommentti:

  1. Ollaanhan saatu. Jyrki pääsi haluamaansa korkeaan EU-virkaan komissaariksi, jonka Merkel lupasi siitä, että hänen peffansa on Jyrkin käsittelyn jälkeen putipuhdas. Jyrki lupasi käyttää kaikki varat siihen, mitä irti saa, jotta hän saa sen EU-viran.

    On hienoa, että voidaan näyttää koko Euroopalle, että Suomessa taloustietämys on niin kova, että kyseistä talouskomissaarin pestiä hallitaan kevyesti kuutosen lyhyellä matematiikalla. Ei haittaa, vaikka on miljoonat ja miljardit sekaisin, kunhan hymyä riittää.

    VastaaPoista