maanantai 2. kesäkuuta 2014

POLITIIKAN AIVOKÄÄPIÖIDEN KULTA-AIKA

Elämme poliittisten aivokääpiöiden kulta-aikaa. Kansa muodostaa oman osansa poliittisten aivokääpiöiden joukosta, sillä se äänestää poliitikkoja valtaan mm. seuraavanlaisin argumentein: Äänestän Stubbia, koska se on niin sujuvakäytöksinen ja siisti. Äänestän Niinistöä, koska se on kaikkein komein. Äänestän Kataista, koska sen esiintyminen on kaikkein sujuvinta.

Kyllä, olen kuullut nuo perustelut ehdokasvalinnalle tosielämässä. Nämä kansalaiset siis valitsivat poliittisen vallankäyttäjän puhtaasti esiintymistaidon ja ulkonäön perusteella. Juuri siksi nämä valitut poliittiset aivokääpiöt ovat tuhonneetkin maatamme niin laajasti ja suistaneet sen velkaloukkuun. He kun eivät oikeasti osaa mitään, eivätkä tajua mitään.

Poliittisista aivokääpiöistä suurin on tietenkin Alexander Stubb. Ulkomaankauppaministerinä hän on keskittynyt otattamaan itsestään homoeroottisia poseerauskuvia tiukoissa pyöräilyshortseissa, twittailemaan, harjoittelemaan maratonille jota ei jostain syystä ole tullut, sekä kiertämään kannattajiensa keskuudessa. Ei siis ihme, että ulkomaankauppa on romahtanut. Mutta ei se mitään, koska Stubbista "tuntuu" ja "mä luulen", sekä "mun mielestä". Kuunnelkaapa tarkkaan: hän ei koskaan sano tietävänsä yhtään mitään. Hän ei myöskään tiedä.

Kaikki, aivan kaikki eikä vain yksi, Alexander Stubbin euroa koskevista ennustuksista ovat menneet vituilleen. Siis jokainen. Sellainen ammattilainen hän on. Hän ei osaa mitään, hän ei tiedä mitään, hän on epäonnisunut täysin työssään, mutta häntä äänestetään, koska hänellä on hiukan liian pieni puku ja hän osaa valehdella sujuvasti päin naamaa. Monet suomalaiset keski-ikäiset naiset ja poliittiset aivokääpiöt sukupuoleen katsomatta rakastuvat tällaisiin auervaaroihin. He eivät äänestä vaaleissa, vaan unelmatreffeistä. Se on tämän poliittisen aivokääpiön suosion salaisuus.

Jyrki Katainen on myös poliittinen aivokääpiö. Hän on sitä siksi, ettei hänellä ole mitään politiikkaa. Hän aloitti nousunsa valtaan vaaliväärennöksen avulla ja  jatkoi tosiasioiden väärentelyä koko uransa ajan. Ollessaan valtiovarainministerinä Matti Vanhasen hallituksessa hän väitti, että Venäjän kansantalous on saman kokoinen kuin Tanskan. Jokainen, joka oppi laskemaan kolmeen, ymmärsi ettei niin voinut olla. Jyrkin mielestä oli.

Ei siis ole ihme, että hänen valtakaudellaan valtiovarainministerinä ja pääministerinä, on tehty matemaattinen ihme. Valtion hyvinvointipalveluita on leikattu liki 8 miljardilla ja silti uutta velkaa on saatu aikaiseksi 47 miljardia vanhan päälle. Koko tämän ajan Jyrki on puhunut talouden tasapainottamisesta, kulujen leikkaamisesta ja velkaantumisen pysäyttämisestä. Ja velkaa on otettu lisää 47 miljardia ja kuluja leikattu 8. Se on matemaattinen ihme, johon pystyy vain totaalinen poliittinen aivokääpiö, mies joka ei tiedä lensivätkö Hornetit ja jos lensivät niin milloin ja minne ja kenen toimesta ja oliko yhtään kokoomuslaista mukana.

Jutta Urpilainen oli ja on edelleen todellinen poliittinen aivokääpiö. Hän tuhosi demarit puolueena ennätysajassa, eikä ole koskaan tajunnut sitä. Jutta oli aivan varma, että kun hän varastaa Yhdysvaltain ekan neekeripresidentin vaalisloganin ja hokee sitä Yhtyällä, hän johdattaa omansa voittoon. Hän uskoi, että kun hän ilmeilee Mussolinin tapaan ja on ylimielisen itserakas vilpittömän avoimesti, kansa rakastaa häntä. Itse työssään Suomen valtiovarainministerinä hän epäonnistui täysin siinäkin. Vaikka Jutta teki menoleikkauksia, valtion velka lisääntyi hänen valtakaudellaan kymmenillä miljardeilla. Jutta myös valehteli väittäessään Suomen lainanneen rahaa Kreikalle ja tienanneensa lainalla. Tai sitten hän ei tiennyt mitä oli tehty.

Jutan kokoinen katastrofi ei tietenkään synny itsestään. Siihen tarvitaan romahdusta vauhdittavia poliittisia aivokääpiöitä rinnalle. Mikael Jungner on juuri sellainen poliittinen aivokääpiäö. Hän on mies, joka ymmärtää niin vähän politiikasta, että tekee suurimmasta työväenpuolueesta rakkauspuolueen, eikä käsitä miksei suosio kääntynyt nousuun. Olihan hänen televisiokuuluttajavaimonsa kaveritkin innostuneita ideasta. Mikaelin suurin saavutus politiikassa oli se, että hän selvisi hengissä Paavo Lipposen hapettomassa pakaravälissä. Sieltä hän lennähti ilmoille, kun isäntä siirtyi eläkkeelle.

Vasemmistoliiton poliittinen aivokääpiö on Paavo Arhinmäki. Politiikkaa ei ole edes olemassa. Ei häntä oikeasti kiinnosta politiikka, vaan jalkapallo. Ministerinä hän keskittyi jalkapallon katsomiseen. Paavolle politiikkaa on sitä, että puhutaan hyvin. Teoilla ei ole merkitystä, koska sanoilla ei ole sisältöä. Ei ole olemassa mitään vasemmistolaista politiikkaa. Siksi Paavo vei puolueensa hallitukseen tekemään äärioikeistolaista politiikkaa ja erotti puolueestaan kaksi vasemmistolaista. Oikeaoppinen karkaaminen hallituksesta on Paavon suurin poliittinen saavutus. Sillä ei ole mitään tekemistä poliittisen maailmankatsomuksen kanssa, vaan vaalitaktiikan, koska Paavolle ja nykyvasemmistolle politiikka on vain vaalitaktiikkaa. Teoilla ei ole väliä, vain sanat merkitsevät. Jopa silloinkin kun ne ovat täysin tyhjiä ja vailla totuuspohjaa.

RKP on poliittisten aivokääpiöiden sarjassa aivan oma lukunsa. Edellinen RKP:n puolustusministeri junaili virassa ollessaan omia bisneksiään ja sulki sotilaallisesti strategisen tärkeitä varuskuntia pitääkseen ruotsinkielisen reliikki varuskunnan pystyssä. Se johtui siitä että hän oli sen reserviupseerijärjestön jäsen. Nykyisellä puolustusministerillä ei ole moisia kytköksiä. Hän kun on siviilipalvelusmies.

Herr Haglund on poliittinen aivokääpiö, koska hän haluaa Natoon vain siksi, että suomalaisia kuolisi kaukomailla ulkomaalaisten käskettävänä sodissa, joilla ei ole mitään tekemistä Suomen turvallisuuden kanssa. Hän haluaa Natoon siitä huolimatta, että sen jälkeen olisimme naapurissa olevan suurvallan automaattinen vihollinen. Haglund voi haluta tätä myös siksi, että ruotsalaisena hän pääsisi pakoon Ruotsiin ja voisi sitten katsella sieltä kuinka suomalaiset pärjäävät ydinsodassa Venäjän kanssa. Hän myös valehtelee sujuvasti sanoessaan, että meidän on liityttävä Natoon taloudellisista syistä, vaikka tietää, että Nato-jäsenyys on kaikista vaihetoehdoista kallein. Siviilipalvelusmiehenä on helppo olla täysin järjetön ja mielipuoli puolustusasioissa. Ei kai kukaan odotakaan, että siviilipalvelusmies käsittäisi mitä tekee.

Kaikki ne, jotka ovat äänestäneet näitä poliittisia aivokääpiöitä, ovat hekin poliittisia aivokääpiöitä. Missä tahansa työpaikassa tehtävissään täydellisesti epäonnistuneet työntekijät saisivat lähtöpassit, mutta eivät suomalaiset poliitikot. Suomesta löytyy kuitenkin niin paljon poliittisia aivokääpiöitä, joille vaalit ja politiikka eivät ole vaaleja ja politiikkaa, vaan Tanssii tähtien kanssa -henkinen yleisöäänestys. Poliitikot valitaan siksi, että he ovat olleet esillä mediassa. He ikään kuin kuuluvat sinne.

Olli Rehn, mies joka on kenties yksi keskeisistä EU:n ja Suomen tuhoajista ja täydellinen epäonnistuja, oli vaaleissa ääniharava. Olli, joka on ryövännyt suomalaisilta miljarditolkulla suomalaisten rahaa ylikansallisille pankeille ja EU:lle, sai paljon ääniä poliittisilta aivokääpiöiltä. Haastatteluissa ja analyyseissä puhuttiin Ollin ammattitaidosta ja kokemuksesta. Toki nyrkkeilijä, joka häviää 50 ottelua peräkkäin, on kokenut ja ammattilainen, mutta samalla myös täydellinen epäonnistuja. Olli Rehn on samanlainen. Häntä kuitenkin äänestettiin, koska hänhän oli ollut siellä.

Se riittää valintaperusteeksi poliittisten aivokääpiöiden kulta-aikana.

Jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi millaisia poliittisia aivokääpiöitä pinnalle on pyrkimässä, kokoomuksen varapuheenjohtajan toimeen pyrkii Sanni Grahn-Laaksonen, joka uutisen mukaan "korostaa, ettei valtio tai kunta voi olla edes teoriassa vastuussa ihmisten hyvinvoinnista." Grahn-Laaksonen paljastaa tällä aivopierullaan kaksi asiaa. Hän ei käsitä lainkaan miksi ihmiset maksavat veroja ja miksi valtio ja kunta ovat olemassa. Niillä kun ei pitäisi olla mitään muuta virkaa, kuin taata ihmisille mahdollisimman hyvä elämä heidän verorahoillaan. Hän myös paljastaa olevansa puhdasverinen randilainen, epä-älyllinen poliittinen aivokääpiö Alexander Stubbin vanavedessä.

Harri Holkeria moinen nolottaisi aika rajusti.

7 kommenttia:

 1. Tää on hienoimpia suomalaisia blogeja ja toivottavasti tulisi suurempaankin tietoisuuteen...

  VastaaPoista
 2. Suomesta ei puutu kuin se (tuleva?) diktaattori joka mestaa tuon joukon kansan nimessä ja palauttaa arvot tähän yhteiskuntaan.

  VastaaPoista
 3. Entäs perussuomalaiset? Siellä ei liene yhtään aivokääpiötä vaan vain poliittisen ajattelun terävintä kärkeä?

  VastaaPoista
 4. No ei helvetissä ole, ihan vitunmoista paskaa.

  VastaaPoista
 5. Soinista on tulossa, jos ei ala käsittämään minkä takia Perussuomalaisia on äänestetty

  VastaaPoista
 6. Katainen on maailmanhistorian paskin pääministeri, mutta paskempi on tulossa, jos stupido valitaan.

  VastaaPoista
 7. Pakko sanoa, että tää blogi on kyllä pirteintä luettavaa pitkäänaikaan! Ja niin totta tässäkin tekstissä aivan kaikki. Mutta ikävä kyllä ihmisille ketkä puhuvat totta, niin niille ei nyky politikointi/suhmurointi ympyröissä ole asiaa. Enään ei teoilla tai niiden seurauksilla ole väliä, kunhan olet mediassa esillä ja osaat valehdella hyvin, tai oikeastaan sanoa ihmisille mitä ne haluavat kuulla niin silloin pääset valituksi. Sitten kun pitäisi toimia, niin pitää vain valehdella vähän lisää ja paukutella henkseleitä niin se uppoaa ihmisiin, totuudella ei nykypäivänä ole mitään tekemistä näiden poliitikkojen sanojen kanssa.

  VastaaPoista