maanantai 26. toukokuuta 2014

SUOMALAINEN ÄÄNIKUNINGAS JA -KUNINGATAR

Tarkastellaanpa hiukan EU-vaalien suurimpia ääniharavia.

Kiistaton ykkönen oli tietenkin Alexander Stubb. Hän sai peräti 148 101 ääntä. Niin moni suomalainen kannatti siis häntä. Mitä Alexander Stubb todella on saanut aikaan, mihin hän on vaikuttanut?

No, hän on ollut mukana hallituksessa, joka on leikannut noin 8 miljardilla suomalaisten verovaroin ylläpidettyjä palveluita, ottanut lisävelkaa 47 miljardia, eli yhteensä 55 miljardia, sanonut että on aivan oikein että suomalaiset menettävät 350 miljoonaa EU-tukia, on yksi amerikkalaisen Monsanton edunvalvojia EU:ssa, on sitä mieltä että on fantastista kun Kreikassa lapsikuolleisuus on kasvanut +40%, hän on myös sitä mieltä että suomalaisten sotilaitten pitää osallistua sotiin ulkomailla ja maan liittyä Natoon kansan enemmistön tahdon vastaisesti ja niin edelleen. Tällainen mies oli Suomessa ylivoimainen vaalikuningas.Hän voi myös paeta tuhoamansa maan savuavilta raunioilta Brysseliin, kuten Jyrki Katainenkin aikoo tehdä ja kuten myös toinen kokoomusministeri Henna Virkkunenkin.

Toiseksi suurimman äänisaalin sai Jussi Halla-aho. Rehellisesti sanottuna, en tiedä mitä hän on saanut aikaan. Häntä äänesti 80 529 suomalaista.

Olli Rehn sai 70 333 ääntä. Niin moni suomalainen halusi Brysseliin miehen, jonka työn ansiosta suomalaiset maksavat nettona lisää miljarditolkulla EU-jäsenyydestään, menettivät alue- ja maataloustukia, ja jonka suurin saavutus on euro, joka on tullut maksamaan suomalaisille erilaisin rahoitusinstrumentin ja järjestelyin 18-30 miljardia, vähintään.

Paavo Väyrynen sai 69 224. Hän on todellinen Come Back Kid. Kansa tuntuu unohtaneen kokonaan sen, että jo 80-luvulla Paavo yritti saada Neuvostoliiton vaikeuttamaan oman maansa taloustilannetta, jotta hän voittaisi presidentin vaalit. Paavo selvisi siitäkin.

Sari Essayah sai peräti 61 009 ääntä, mikä on suoranainen ihme. Ihme se on siksi, että Sari oli maailman huippukävelijä 1990-luvulla. Eli parikymmentä vuotta sitten. Ilmeisesti se riittää suomalaisille edelleen.

Anneli Jäätteenmäki sai peräti 59 447 ääntä, vaikka hänet tunnetaan parhaiten siitä, että hän puhui eduskunnalle, presidentille ja kansalle muunneltua totuutta niin hyvin kuin pystyi. Hän siis jäi kiinni valehtelemisesta ja joutui siksi eroamaan pääministerin paikalta. Ja lähes 60 000 suomalaista oli vaaleissa sitä mieltä, että juuri siksi Anneli on juuri oikea henkilö Brysseliin.

Merja Kyllönen on myös ministeri, joka osallistui 47 miljardin lisävelan ottamiseen ja leikkauksiin. Hän ajoi myös Jorma Olillan työryhmän kaavailemaa  kansalaisten ajoneuvojen seurantajärjestelmää kuin käärmettä pyssyyn. Sen hinnaksi arvioitiin vähintään 200 miljoonaa. Merja Kyllönen sai 58 419 ääntä. Hänkin on ministeripakolainen, joka lähtee savuavilta raunioilta Brysseliin maanpakoon.

Tällaiset poliitikot ovat ylivoimaisesti suomalaisten suurimpia suosikkeja. Heitä suomalaiset äänestävät. He ovat poliitikkoja, joiden toiminta on ollut haitallista suomalaisille. Heidän toimensa ovat tulleet maksamaan kymmeniä miljardeja suomalaisille. He ovat kaikki ajaneet hyvinvointivaltion alasajamista, pois lukien Halla-aho.

Miksi heitä äänestetään? Kuka haluaa osoittaa tukensa henkilölle, jonka toiminnan vuoksi jokaisella äänestäjällä on tuhansia euroa ulkomaista velkaa?

En ymmärrä.


7 kommenttia:

 1. Ei kuule moni muukaan ymmärrä. Kyllä typeryyden on täytynyt jossain vaiheessa levitä kuin erittäin tarttuvainen flunssaepidemia.

  VastaaPoista
 2. Suomalaiset ovat iankaikkisesti rakastaneet itsensä ruoskijoita.

  VastaaPoista
 3. Hallis on ainoa joka vastustaa monikulttuurisuushömpötystä ja kunnanviskaalien suhmurointia turvapaikkarahoilla "kun valtio maksaa". Vaikka kyseessä on mitä päivänselvimmin rikkaiden halu tuhota hyvinvointivaltio eräänlaisena ammattiyhdistyksenä. Jossain vaiheessa kun kilpailet sadan siirtolaisen kanssa samasta nälkäpalkkahommasta koska rahaväki on sanonut jo että impivaaraan ei ole paluuta ja aika mennyt ei koskaan enää palaa ja eihän sinut nyt syömänkään pidä jos et otsasi hiessä sitä ansaitse, tulee pian ikävä vanhoja kunnon tempputyöllistämisen yltäkylläisiä aikoja.

  Finanssinumeronpyörittäjät ovat keksineet vallan erinomaisen reseptin. Jos vastustat tätä kehitystä, olet itsekäs ja ilkeä rasisti. Ikään kuin tässä olisi jollain ihonvärillä minkään valtakunnan merkitystä.

  VastaaPoista
 4. Jussi Halla-aho on parhaansa mukaan ja paljonkin yrittänyt vaikuttaa valiokunnissa, eduskunnassa ja Helsingin kaupungin valtuustossa. "Yrittänyt" siksi, että hän on monesti jäänyt oppositioon ja vaikuttaminen on jäänyt siksi järjen puhumisen ja taivuttelun asteelle. Se ei ole ollut ollenkaan hänen syytään. Toisaalta, pelkästään epäsuorasti hän on vaikuttanut todella paljon mm. maahanmuuttopolitiikkaan ja moneen muuhunkin asiaan, koska vanhojen puolueiden on täytynyt miettiä tekojaan pelätessään Halla-ahon kritiikkiä.

  Essayah on puolestaan yllättänyt minut positiivisesti ja mm. tuonut monesti tietoa EU:sta Suomen etujen vastaisista hankkeista, toisin kuin muiden vanhojen puolueiden mepit.

  VastaaPoista
 5. Hyvä teksti Hermanni! :D Itse kun en politiikasta ymmärrä juurikaan yhtään mitään, niin oli kyl helpottavaa, että joku selittää nää asiat mulle, niin olen sitten vähän paremmin kartalla et mitä tapahtuu. :)

  VastaaPoista
 6. Aina kun äänestän, toivon saavani maahan täystyöllisyyden heti seuraavana päivänä. Ruoan ja varsinkin asumisen kustannukset edullisemmiksi. Tiestöön uuden pinnan, sillat kuntoon. Rataverkko maanlaajuisesti sellaiseksi, että Pendolinon ei tarvitse jarrutella. Isomman sairauden yllättäessä lääkäriin ajan heti. Vanhainkodin vaareille ja mummoille kuivat vaipat. Ja kaikkea sun muuta tällaista ihan pientä, minkä olettaisin tärkeäksi.

  Ja mitä saan? Saan työllistää 13 suomalaista viideksi vuodeksi, Paavo Väyrysenkin. Close but no cigar.

  VastaaPoista
 7. "leikannut noin 8 miljardilla suomalaisten verovaroin ylläpidettyjä palveluita"

  Suomessa ei ole leikattu yhtään julkisesta kulutuksesta - vaan ylläpidetty entistä suurempia kulutusjuhlia velaksi.

  VastaaPoista