sunnuntai 11. toukokuuta 2014

RINNE JA PERÄREIKÄ

SDP:n puheenjohtaja vaihtui ja kokoomusmediassa alkoi välittömästi spekulointi sillä, onko Rinne "yhteistyökykyinen". Kerrottiin, ettei "menneisyyteen" ole paluuta. Se tarkoittaa politiikkaa, joka pyrkisi parantamaan ihmisten elämää.

Sanottiin, ettei Rinteellä ole muuta mahdollisuutta kuin pitää kiinni Urpilaisen randilaisesta linjasta. Uumoiltiin, että jos Rinne ei ota lusikkaa kauniiseen kätöseensä, seurauksena on katastrofi demareille ja koko maalle. Epämääräinen uhkaus tuli tietenkin finanssipiirien suunnalta.

Esitettiin arveluita, ettei "untuvikolla" ole tarvittavaa kokemusta neuvotteluista, joissa Jutta kunnostautui. Annettiin ymmärtää, ettei Rinteen ehkä pitäis mennä valtiovarainministeriksi, koska ei hallitse asioita eikä pysty neuvottelemaan eurooppalaisissa pöydissä yhtä hyvin kuin kokoomus-Jutta.

Noh, Jutan jäljiltä maalla on 47 miljardia lisävelkaa, EU:n kehitysrahastoon katosi 3 miljardia, maksamme nettojäsenmaksuja yli miljardin EU:lle, pankkitukimekanismeihin ja ties minne on kadonnut eri arvioiden mukaan 34-120 miljardia, itä- ja pohjois-Suomen tukia leikattiin 350 miljoonaa, valtion budjettiin tehtiin noin 6 miljardin tuloreikä jne. Veikkaan, että Juttaa surkeampaa kokoomuslaista ei ole tässä maassa nähtykään. Kansakoulun opettajattaren neuvottelukyky sai aikaan tuollaisia tuloksia.

Jos Rinne olisi kova peluri, hän kaataisi hallituksen saman tien. Mahdollinen vaalitappio menisi vielä Jutan piikkiin, minne se kuuluisikin, ja Rinteellä olisi mahdollisuus pelata puhtaalta pöydältä. Nyt seuraavisssa vaaleissa häämöttävä tappio kaadetaan Rinteen niskaan kokoomusmedian toimesta, vaikka sen on aikaansaanut porilainen verkkosukkatytteli.

Hallitusta ei saa kaataa, kokoomusmedian mielestä. Se johtuu siitä, että "menetämme luottamuksen". Kenen? No amerikkalaisten tietysti. Voi olla, että amerikkalaiset luottoluokittajat rankaisevat Suomea jokatapauksessa siitä, että demarien johtoon saattoi tulla edeltäjäänsä vasemmistolaisempi pomo. Jos luottoluokittajat laskevat maamme luottoluokitusta lähiaikoina, näette mistä siinä on todella kyse: Washingtonin poliittisesta painostuksesta. Washington rankaisee omalla tavallaan meitä siitä, että uskallamme asettua sen tahdon vastaisesti.

Nythän kokoomus on noudattanut melko tarkkaan sille Washingtonista annettuja käskyjä ja aikoo tehdä niin jatkossakin: pohjoismainen hyvinvointivaltio tuhotaan, suomalaiset PK-yritykset tuhotaan ja ajetaan ulkolaisen pääoman orjiksi, EU antautuu amerikkalaisille suuryrityksille ehdoitta, Stubb puolustaa Monsanton kaikkia pyrkimyksia EU:ssa jne. Rinne saattaa olla henkilö, joka ei suostu nuolemaan Yhdysvaltojen ruskeaa reikää niin innokkaasti ja maiskutelleen kuin kokoomus, RKP ja muut apuriryhmät. En tiedä.

Tiedän sen, että jos hän ei suostu nuolemaan Yhdysvaltain peräaukkoa samalla riemulla kuin kokoomus ja muut, rangaistus tulee jossakin muodossa. Luultavasti taloudellisin sanktioin, aivan kuten Neuvostoliitosta aikoinaan.

2 kommenttia:

  1. Minä kyllä arvelen, että se peräaukko, jota kokoomuslaiset kilvan nuolevat on paljon lähempänä kuin Washington DC. Minun arvioni löytyy akselilta Bonn-Bryssel-Pariisi.

    VastaaPoista
  2. Suomi on sillain kyvykäs, että se nuolee kolmeen suuntaan: Brysseli, Moskova ja Washington. Vielä kun nuolisi omaa reikää.

    VastaaPoista