keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

SOININ JENGI

Muilla puolueilla on vaikeaa. Heillä on vaikeaa, koska he eivät ymmärrä mistä perussuomalaisissa on kyse. Se kertoo sen, kuinka typeriä ihmisiä noissa puolueissa on.

He eivät käsitä miksi kukaan äänestäisi moista sekalaista sakkia. Oikea kysymys on kuitenkin: miksi kukaan äänestäisi noita muita? On aivan sama äänestätkö vasemmistoliittoa tai kokoomusta, vihreitä vai demareita, RKP:t tai kristillisiä. Jos nyt kuitenkin haluaa äänestää jotain muuta kuin tuota puoluetta, joka siis esiintyy monena, jäljellä on vain Persut. Ja joukko todella pieniä ryhmiä. Siksi useimmat äänestävät persuja niiden pienimpien sijaan. Meillehän on opetettu poliitikkojen toimesta ainakin 30 vuotta, ettei kannata äänestää pienpuolueita, koska "ääni menee hukkaan". Siksi ne, jotka ehkä voisivat äänestää pientäkin, äänestävät persuja.

Varsinkin vasemmistoliitto on yrittänyt luoda jonkinlaista vastakkain asettelua persujen kanssa. Se ei tule onnistumaan, koska persuissa on enemmän vasemistolaisia kuin vasemmistoliitossa. Vasemmistoliitossa unohdetaan tämä. Siellä ei muisteta, että oma puolue on äärikapitalistisessa hallituksessa ajamassa Björn Wahlroosin määrittelemää yhteiskunta- ja talouspolitiikkaa. Monet tuon "punavihreän" puoleen entisistä äänestäjistä menevät siksi persujen taakse.

Demareissa närästystä on herättänyt se, että moni entinen pääluottamusmies ja ay-aktiivi on "loikannut" persuihin. Mikäs on loikkiessa, kun SAK demarien opastuksella siunaa teollisuuden tuhoamisen ja hyväksyy mitä tahansa työnantajilta. Ehkäpä ne entisen pääluottamusmiehet ja demarit ovat siirtyneet persuihin huomattuaan, ettei demareilla ole enää mitään halua tai kiinnostusta suomalaista duunaria kohtaan. Maria Guzeninan puheet Ruben Stillerin erektiosta ovat paremmin linjassa Rakkauspuolueen kanssa. Ei demareissa enää tarvita suomalaisia duunareita. Siksi he menevät persuihin.

Keskustassa persuja vihataan, koska persut tulivat heidän tonteilleen. Kepu oli tottunut siihen, että vaikka kuinka kusetetaan maalaisia, aina tulee ääniä. Sitten tulivat persut. Se oli vähän sama kuin jos lestadiolaisten tupailtaan olisi marssinut katolinen pappi. Vähemmästäkin hermostuu.

Kokoomus on valinnut persujen suhteen kaksi kiskoisen suhtautumisen. Toisaalta ollaan hiljaa ja toivotaan, että persujen kravattirasistiosasto siirtyisi kaikessa hiljaisuudessa heille, ja toisaalta pilkataan persuja tyhmiksi. Kokkareitten silmissä tyhmäksi sanominen on pahinta mitä voi olla. Se johtuu siitä, että suurin osa kokkareista on entisiä maaseutulukion hikareita, joita hävettää isä tai äiti joka ei ole käynyt lukiota.

Vihreät syyttelevät persuja lähinnä niistä asioista, joihin he itse ovat syyllistyneet tai syyllistyvät parasta aikaa. Siksi kukaan ei otakaan vihreitä vakavasti. Ei siis heistä sen enempää.

Kaikkien huulilla on kysymys, onko persuissa rasisteja? Miten niin onko? Ettekö te osaa lukea? Eikö teillä ole korvia, silmiä tai aivoja? Tottakai siellä on rasisteja. Se on aivan selvä juttu. Mutta niin on Kokoomuksessakin. Ja Kepussa. Ja muissakin puolueissa. Vihreät rasistit osaavat vain naamioida omat käsityksensä hienommin, mutta silloin tällöin lipsahtaa: "Kehitysmaiden ihmisiä on autettava, koska he eivät itse kykene siihen." Hups.
Timo Soini kiistää moisen ja Haglund suuttuu. Noh noh, huijari Haglund. Sinäkin valehtelit Islannin ilmavalvontahankkeesta moneen otteeseen. Soini valehtelee nyt rasisteista. Se on suomalaisessa poltiikassa ihan normaali käytäntö. Valehtelu, siis.
Mutta se mitä muut eivät tunnu oivaltavan on se, että persuissa on monenlaisia rasisteja. On toki Halla-ahon kaltaisia kirjoituspöytänatseja ja avoimempia hämäläisrasisteja, mutta valtaosa persujen rasisteista on ihan samanlaisia rasisteja kuin tuolla kaduilla kävelevät.
Nii-in! He ovat keskuudessamme. Kaikissa kaupungeissa, kaikissa kylissä ja pitäjissä. Jokaisella työpaikalla. Bussissa, metrossa, junassa ehkä jopa vieressänne.
Persujen rasismi on säikäyttänyt monet, koska siellä se suomalainen todellisuus on noussut esiin. Kyllä, tällaisia suomalaisia on aika paljon. Ja hekin äänestävä persuja.

Se mitä muut puolueet eivät ole tajunneet on se, että Perussuomalaiset eivät ole puolue. Eivät siinä mielessä kuin vanhat sementtipäiden kerhot. Perussuomalaiset ovat lössi, jengi, toriparlamentti, kulmakuppila, lähiöräkälä, ABC maantien varressa, Heinolan Shelli ja Pistohiekan tanssilava yhdessä nipussa. Siinä se.
Ei se ole mikään puolue, jota johdetaan kuten muita, joissa käydään bysanttisia valtapelejä ja kabinettisotaa, piirileikkejä ja osastohippaa, joissa laaditaan ohjelmia ja raportteja, seurantaselvityksiä ja muuta sontaa. Sillä ei ole mitään tekemistä tuollaisen kanssa. Persut ovat todellakin aivan uudenlainen puolue.
Se on Iivisniemen lähiön oman pojan Timo Soinin johtama lähiöjengi. Se ei ole mikään KRP:n "jengi", vaan ostarin jengi. Siinä on paikallisia, naapurilähiön kundeja ja gimmoja, jonkun verran landelta muuttaneita juntteja, pari ärsyttävää rillipäätä, muutama doku, pari sekopäätä, hikarimimmi ja purkkaa syöviä pissiksiä. Ja Timppa johtaa. Timppa on jengin kingi.
Jokainen, joka vietti aikaansa nuorisolössissä omassa nuoruudessaan, tajuaa tuon. Tutkijat ja poliitikot eivät tajua sitä.

Persut on lössi, joka kokoontuu kaupungin torilla tai ostarin kulmilla viikonloppuisin. Jos toisesta kaupungista tullaan uhittelemaan, ollaan samaa jengiä. Muuten ollaan mitä ollaan.
Tuolla nurkassa on toi Hallis, toi rillipää joka selittää aina jotain ihme juttua jostain ihme roduista ja islamista. Tuolla on Hakkis, hauska jätkä, varsinkin pienessä buugissa ku se sekoilee ja mokailee. Tuolla on Pirde, se on aina aika tolleen tiukkana. Tuolla on Tinde, toi jolla parta tärisee. Se ottaa joskus ittensä aika tosissaan.
Ja tuolla on Timppa. Se on jengin kingi. Sil on parhaat jutut, se osaa kertoo ne vaik ne ei olis sen omia, ja se sanoo viimekädes mitä tehdään ja kuka tekee.
Persut eivät ole tämän kummempi puolue.

Mutta muut puolueet ovat myös aliarvioineet Timo Soinin. Mies on sentään tutkinut populismia. Hän tuntee asiansa, osaa sen metkut ja metodit. Hän on akateemisesti kouluttautunut populisti. Sellaisia ei muissa puolueissa ole ja se pännii niitä.
Muissa puolueissa ei myöskään tajuta mitä tarkoittaa, kun Timo Soini, suomalaisen puolueen puheenjohtaja, käppäilee ympäriinsä Millwall FC:n kannattajahuivi kaulallaan ja pipa päässään. Millwall ei ole mikä tahansa joukkue. Se on kaikkein kovamaineisin. Se on itälontoolaisten joukkue, todellinen East Endin jengi.
Millwallin kannattajat olivat 1970-80-luvuilla kaikkein pelätyimpiä ja kovimpia. He panivat turpaan isompien seurojen firmoja, huligaaniosastoja, ja jopa ManU:n ja muiden kannattajat arastelivat heidän edessään. Timo Soini ihastui Millwalliin juuri näihin aikoihin. Hän tykästyi taistelevaan köyhään joukkueeseen, jonka fanit eivät välittäneet hevonpaskaa kenestäkään muusta tai kenenkään mielipiteistä.
Millwallin fanien laulu sopisi sellaisenaan persuillekin. Soini on varmaan joskus ajatellut niin. Varsinkin sen ensimmäiset rivit kertovat kaikille mistä persuissa on kyse. Laulussa käytetään Rod Stewartin hittibiisi Sailingin melodiaa.

NO ONE LIKES US
NO ONE LIKES US
NO ONE LIKES US
WE DON'T CARE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti