torstai 28. maaliskuuta 2013

JÄRJESTÄYTYNYT RIKOLLISUUS: BANKSTERIT

Pankkien toiminta on ollut hämärän rajamailla seikkailua aikojen alusta saakka. Jo keskiajalla suurimmat pankkiirit heiluttelivat valtakuntia ja kuninkaita, sekaantuivat hämärähommiin ja olivat yhteiskunnallisten katastrofien ytimessa tavalla tai toisella. Keskiaikaisten pankkiirien aikaansaannokset olivat kuitenkin pikkuriikkistä näpertelyä verrattuna tämän päivän rikollisten pankkiirien puuhiin.

Yksi kaikkien aikojen rikkaimmista pankkiireista ja ihmisistä rahoitti sekä Napoleonia, että häntä vastaan taistellutta Britanniaa. - Minä en häviä sotia, hän vastasi kysyjille. Samaisella herralla oli myös toisenlainen motto: Kun veri virtaa kaduilla, osta kiinteistöjä. Hän oli siis tyylipuhdas banskteri.

Termi Banksteri tarkoittaa rikollista pankkiiria, gangsteripankkiiria, jollaiset esiintyvät jostakin syystä suurina sankareina julkisuudessa. Suomalaisista pankkiireista vain Björn Wahlroos on päässyt Internetissä eräälle bansktereita nimeävälle listalle, eikä ihme. Vasta hiljattain hän ilmoitti pitävänsä europarlamenttia turhana institutiona. Bankstereita yhdistääkin juuri tällainen demokratian halveksunta ja laillisuusperiaatteiden vähättely.

Hyvin usein media ja suuri yleisö käsittävät bankstereiksi vain ne, jotka ovat suorittaneet hyvin selkeän ja suoranaisen rikoksen, mutta todellisuudessa banksterien mahti on paljon suurempi. Ei sillä, etteivätkö nämä varsinaiset rikokset olisi kohtalaisia verrattuna esimerkiksi "rikollisten moottoripyöräjengien" aikaansaannoksiin.

Vuonna 1982 italialainen Banco Ambrosiano teki konkurssin ja rahoja katosi 1,3 miljardia dollaria, ja mukana olivat sekä Vatikaanin pankki että mafia.

Valuuttadiileri John Rusnar toimi aluksi Allfirst Bank nimisessä pankissa Baltimoressa ja sittemmin AIB Groupissa ja aiheutti toimillaan noin 691 miljoonan dollarin tappiot. Hän sai hirmuiset 6 vuotta linnaa, josta istui runsaat 3 ennen armahdustaan. Mies siis "hukkasi" 691 miljoonaa dollaria ja istui vankilassa 3 vuotta. Jokseenkin sama rangaistus, kuin alaikäisille viinaa myynyt miekkonen sai Suomessa.

UBS-pankin meklari Kweku Adoboli aiheutti touhuillaan 2,3 miljardin dollarin tappiot ja noin 11,85 miljardin riskit. Adoboli päätyi yksin oikeuteen, vaikka kertoi avoimesti esimiestensä olleen täysin tietoisia touhusta. Niin kauan kun hän oli tuottanut pankille voittoa, toiminnan oli annettu jatkua.

Vuonna 2006 Itävallan ammattiyhdistysliikkeen pankki Bank Fuer und Wirtschaft AG joutui oman johtonsa puuhien uhriksi. Rahaa katosi tappioihin yli miljardi euroa.

Kaikkien pankkihuijausten emossa vuonna 1991 katosi Bank of Credit and Commerce Internationalista 12,5-25 miljardia dollaria. Pankin asiakkaina olivat olleet mm. CIA, MI5, KGB, Abu Nidal terroristijärjestö, kiinalaiset triadit, mafia, saudien kuningashuone jne. Pientallettajat ja velkojat jäivät nuolemaan näppejään.

Kaikkien suurimmat bankstereiden operaatiot saavat nämäkin näyttämään nakkikioskikahinoilta. Yhdysvalloissa pankit alkoivat myöntää 100% asuntoilainoja 1990-luvulla ilman takuita. Pankkiirit kutsuivat itse näitä lainoja "neutronilainoiksi" neutronipommin mukaan. Se tuhoaa kaiken elämän, mutta jättää seinät pystyyn.

Kun näitä katteettomia lainoja (mm. eräässä tapauksessa työttömälle narkomaanille oli myönnetty yli 200 000 dollarin asuntolaina) kasautui tarpeeksi pankkien kirjanpitoihin, ne niputettiin yhteen ja niitä ryhdyttiin kutsumaan finanssi-instrumentiksi. Kirjanpidollisesti niiden arvo oli miljoonia. Näitä finanssi-instrumentteja myytiin ns. johdannaismarkkinoilla sijoittajille. Sijoittaja maksoi siis neutronilainoista täyden hinnan plus koron ja myi sen edelleen voitolla toisille sijoittajille.

Kun näitä finanssi-instrumentteja oli tarpeeksi suuria määriä, niitä ryhdyttiin myymään eteenpäin institutionaalisille sijoittajille maailman suurimpien investointipankkien toimesta. Ja huomatkaa, joku tiesi koko ajan, että kyseiset finanssi-instrumentit koostuivat katteettomista lainoista. Niiden edes takaisin myynti nosti niiden kirjanpidollista arvoa jatkuvasti ja myynnistä kuitattiin satojen miljoonien voittoja.

Peli tuli kuitenkin tiensä päähän 2008, jolloin näitä finanssi-instrumentteja ei enää haluttu ostaa. Mustapekka jäi pelurin käteen ja suurin kasa niitä Lehman Brothers -investointipankille, joka oli jo kertaalleen myynyt nämä kasat. Lisävoiton tavoittelussa pankki oli ostanut niitä takaisin ja aikoi myydä ne uudelleen markkinoille, mutta aika loppui. Lehman Brothers meni konkurssiin tämän valtavan pyramidihuijauksen vuoksi, mutta vielä kolme päivää ennen katastrofia KAIKKI LUOTTOLUOKITTAJAT ANTOIVAT PANKILLE KOLMEN A:N LUOTTOLUOKITUKSEN. Miksi? Jotta pankin johto pääsisi eroon mahdollisimman suuresta määrästä osakkeitaan.

Lehman Brothersin konkurssi laukaisi ns. finanssikriisin, joka oli siis seurausta koko investointi- ja liikepankkisektorin pyramidikusetuksesta, aivan tarkoituksellisesta ja tahallisesta toiminnasta. Sen sijaan, että olisivat kaatuneet tai nielleet tappionsa, suurimmat pankit ryntäsivät Yhdysvaltain hallituksen kimppuun ja saivat muutamassa päivässä peloteltua sikäläiset poliitikot niin, että nämä antoivat hätäpäissään suurimille rikollispankeille 770 miljardin pankkituen kansan kassasta. Päätös ajettiin läpi kahdessa päivässä.

Tukipäätöstä seuraavana maanantaina Morgan Stanley -pankin johtokunta jakoi itselleen 6,3 miljardia bonuksia. Pankki oli yksi niistä, joka oli saanut miljardeja pankkitukea. Bankstereille se oli vain onnistunut rahanhankinta operaatio.

Samoihin aikoihin Lehman Brothers oli lainannut rahaa mm. Kreikan hallitukselle. Koska Kreikka ei kyennyt hoitamaan velkojaan, sen oli pakko päästä eurojäseneksi yhteisvaluutan suojiin. Kreikan valtiontalous oli kuitenkin niin huonossa kunnossa kaikkinensa, ettei se olisi läpäissyt euroseulaa. Niinpä Lehman Brothers lainasi Kreikan hallitukselle lisää 2 miljardia dollaria, jonka avulla Kreikan valtio saattoi osoittaa taloutensa olevan kunnossa. Näin Kreikka huijasi itsensä sisään euroon. Huijauksen toteuttanut Kreikan valtiovarainministeri on juuri se mies, jonka Jyrki Katainen ilmoitti olevan vastuullinen kumppani myöhemmin.

Suuret amerikkalaiset ja eurooppalaiset pankit haistoivat tilaisuutensa tulleen. Ne olivat jo vuosien ajan lainoittaneet niitä eurooppalaisia valtioita, joilla ei ollut maksukykyä ja jotka olivat läpeensä korruptoituneita. Kun läpimätä Kreikka oli saatu mukaan euroon, jossa oli jo ongelmamaita sisällä, vipu oli tarpeeksi suuri maailman historian suurimpaan kiristysoperaatioon.

Panki ilmoittivat koko euroryhmälle kaatavansa koko Euroopan talouden, jollei niille makseta. Vaikka ne olivat itse antaneet lainat ja ottaneet riskin, ne vaativat kaikkia maita maksamaan velat korkoineen. Tämä kiristysoperaatio tunnetaan paremmin nimellä eurokriisi.

Eurokriisi ei siis ole mikään luonnon ilmiö tai vahinko, vaan tyylipuhdas kiristysoperaatio, jossa banksterit saavat valtavia voittoja uhkaamalla koko maanosaa ja sen taloutta. Ja kuinka ollakaan, sen sijaan että olisivat pidätyttäneet kiristäjät, poliitikot taipuivat heidän tahtoonsa ja toteuttivat operaation, joka oli sekä kiristysrikos että vastoin EU:n omaa peruskirjaa, eli perustuslakia. Tämä on maailman hístorian suurin rikos, jossa kansalaisilta on viety jo arviolta 1000 miljardia euroa.

Samaan aikaan on paljastunut, että pankit ovat manipuloineet korkoja, kansainvälisiä indikaattoreita, väärennelleet ja muutelleet tilastoja, manipuloineet dataa, vääristelleet markkinoita, pörssikursseja, vain tienatakseen enemmän. Tuo kaikki on rikollista toimintaa ja se on järjestäytynyttä rikollisuutta mitä suurimmassa mitassa. Valitettavasti näillä rikollisilla on niin suuri valta, ettei heitä napata kuin satunnaisesti. Suomessa he ovat kaikki valtion erityissuojeluksessa ja Suomessa heidän rikoksensa toteuttaa maamme oma hallitus ja eduskunta.


1 kommentti:

  1. muistellaanpa Suomen -90 luvun pankkihäskkää...
    480 miljonaa hävisi silloisesta SKOPISTA, tuomio 5 vuotta, joista istui 2,5 vuotta, yksi hallituksen jäsen. Arvopaperikauppaa ns. nollaosakkeilla, vajaa 300 miljonaa jäi kateisiin, istuttavaa n. puolitoista vuotta jne... sanoisin että, kannattavaa ja suhteessa tuomioon niin, tuntipalkka istuttavalta päivältä kohdillaan.

    VastaaPoista