keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

YKSI LAKI HEILLE, TOINEN LAKI MEILLE, OSA TIES KUINKA MONES

Itella on liittynyt niiden suomalaisten suuryritysten joukkoon jotka haistattavat paskat lailla. Itella avaa joka päivä 80 000 lähetystä ja skannaa niiden sisällön. Tai tarkemmin sanottuna, koska lähetyksiä kuljettava yhtiö ei saa lain mukaan avata hallussaan olevia lähetyksiä, Itella Information niminen puulaaki tekee sen Itellan puolesta. Sekä Itella Posti että Itella Information ovat osa Itella konsernia, siis vanhaa Postia. Ja nyt Itella siis rikkoo lakia avoimesti, 80 000 kertaa päivässä.

Itella, kuten muutkin suomalaiset suurrikolliset, on tietenkin hakenut toiminnalleen "asiantunjoiden" siunauksen. Viestintäviraston yleisplavelupäällikkö Merja Saaren mukaan 80 000 lähetyksen päivittäinen avaaminen ei riko viestintäsalaisuutta. TÖÖT. Rikkoo se.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka antoi viimesyksynä lausunnon, jonka mukaan toiminta on laillista. TÖÖT. Ei ole. Se on rikollista.

Laki nimittäin sanoo yksiselitteisesti, ettei kirjettä saa avata kuin vastaanottaja. Itella, Jonkka, Saari ja muut laista piittaamattomat rikolliset ja rikosten suosijat yrittävät puolustautua sillä, että heillä on sopimus avaamisesta vastaanottajan kanssa. He voivat pyyhkiä noilla sopimuksilla haisevat perseensä. Laki nimittäin vaatisi myös lähettäjän suostumuksen.

Jos lähetystä ei avata edes vastaanottajaksi merkityn tahon toimesta, lähetys tulisi palauttaa avaamattomana takaisin lähettäjälle, jollei tämä ole erikseen antanut suostumustaan lähetyksen avaamiseen. Esillä olleessa tapauksessa Itella oli availlut vakuutusyhtiöön menneen lähetyksen ja hukannut sen liitteet, josta seurasi asiakkaalle suurta haittaa. Lyön pääni vetoa, ettei Itellalla ollut lähettäjän suostumusta avaamiseen. Itella on tehnyt ahneuksissaan sopimuksia suuryritysten kanssa avaamisista. Se on tehnyt niitä virastojen kanssa. Noilla sopimuksilla ei pitäisi olla lain voimaa, koska Itellan pitäisi tehdä sopimus myös lähettäjän kanssa. Laki vaatii niin. Laki sanoo niin.

Mutta oikeuskansleri sanoo Fuck the Law! Itella sanoo Fuck you! Me teemme mitä huvittaa, sanoopa laki mitä tahansa. Laki ei koske meitä. Meidän ei tarvitse noudattaa lakia. Ei tarttekaan, oikeuskansleri sanoo. Rikkokaa vaan kirjesalaisuutta.

Jos minä luen kirjeen, tai edes tekstiviestin, jota ei ole tarkoitettu minulle, syyllistyn rikokseen. Ja jos jään kiinni ja joudun oikeuteen, saan myös tuomion. Niin kuin oikein on, se on laki. Mutta Itella saa rikkoa lakia 80 000 kertaa päivässä.

Veikkaan, että valtaosassa noista kirjesalaisuuden rikkomisista Itellalla ei ole lupaa lähettäjältä. Silti oikeuskansleri haistattaa paskat koko laista, tässä tapauksessa. Sehän on suuryritys. Tottahan toki sellainen saa tässä maassa lakia rikkoa! Sinä et saa, mutta he saavat. He myös rikkovat. 80 000 kertaa päivässä!!

80 000 rikosta joka päivä. Revi siitä, lainkuuliainen kansalainen!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti