sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

JYRKIN JA JUTAN KATASTROFITALOUS

Joitakin vuosia sitten Jyrki Katainen poseerasi Euroopassa vuoden valtiovarainministerinä. Ulkomailla uskottiin, että Jyrki oli nero. Suomen talousluvut todistivat sen. Todellisuudessa tilastot olivat Jyrkin edeltäjien aikaansaannosta. Kun Jyrki hyppäsi rattiin, alkoi alamäkiralli vailla vertaa.

Vanhasen idioottihallitukset kiihdyttivät maamme julkisen talouden mätänemistä veroalennusorgioillaan ja tulonsiirroillaan, joista suomalaisten rikkain kymmenys hyötyikin. Kaikki muut joutuivat maksumiehiksi. Mitä pienemmät tulot, sitä suurempi oli ja on edelleen prosentuaalinen osuus näissä talkoissa. Viimeisten vuosien aikana rikkaimmat suomalaiset ovat saaneet tulonsiirtoina yli miljardin riihikuivaa rahaa. Siis yli 1000 000 000 kaikkein rikkaimmille suomalaisille.

Jyrkin noustua pääjakkaralle, valtion talousruoriin hyppäsi ala-asteen opettaja Jutta, joka ei ilmeisesti ole koskaan käsittänyt yhtään mitään siitä mitä tekee. Jutta on laukannut kerta toisensa perään yleiseurooppalaisissa kokouksissa ja joka ainoa kerta tuliaisina on ollut satojen miljoonien lisälasku suomalaisille. Nämä tappiot on selitelty voitoiksi erilaisin kaavioin ja tilastoin, joista viimeisin oli jo koomisuudessaan hilpeä. Kun Suomi menetti satoja miljoonia ja joutuu maksamaan 652 100 000 euroa EU:n pohjattomaan kitaan, Jutta ja Jyrki kiihtyivät molemmat kertomaan, että todellisuudessa Suomi oli voittaja ja sai enemmän kuin aikaisemmin. En tiedä missä huumeissa he olivat, mutta todellisuudessa lasku suomalaisille veronmaksajille oli 652,1 miljoonaa euroa sen jälkeen KUN KAIKKI SAATAVAT ON VÄHENNETTY LASKUSTA. Eli tuo summa, 652 100 000 euroa on siis puhdasta miinusta.

Mutta eihän tässä vielä kaikki. Veronmaksajat saavat lisää maksettavaa. Valtio tukee miljoonilla Suomessa toimivia veroparatiisiyhtiöitä. TEKES ja alueelliset TE-keskukset ovat syytäneet niille miljoonia. Attendo MedOne sai 1,4 miljoonaa. Maailman suurimpiin kuuluvan General Electricsin tytäryhtiö GE Healthcare ei juurikaan maksele veroja, koska valtio on meidän nimissämme mennyt tekemään Yhdysvaltain kanssa sopimuksen, jonka mukaan GE Healthcaren ei tarvitse maksella veroja Suomeen. Näin siis siitä huolimatta, että nämä veronkiertäjäfirmat ovat ajaneet ne suomalaiset hoiva-alan pienyrittäjät suohon, siis ne joiden piti työllistää suomalaisia ja maksaa veroja Suomeen.

Kyproksen veronkiertovaltiolle veronmaksajien rahoja annetaan 300-350 000 000 euroa noin vain. Nyt hallitus alentaa yhteisöveroa, muka taloukasvua luodakseen, ja todellisuudessa tekee 500 000 000 euron uuden aukon budjettiin. Tämä 500 miljoonaan reikä katetaan alv:tä korottamalla ja maksumieheksi joutuvat tietenkin kaikki. Tasavero kuitenkin iskee kovimmin köyhimpiin, mutta se on sosialidemokratiaa näinä aikoina Jutan johdolla.Myös kunnallisveroja joudutaan nostamaan, koska yhteisöverokertymä pienenee. Kaikki nämä iskevät kovimmin pienituloisiin.

Mutta nämä ovat vielä pikkusummia Jyken ja Jutan katastrofitaloudessa. Todelliset pommit ovat muualla. Ne ovat siellä missä Jyrki ja Jutta parhaiten viihtyvät: Euroopassa.

Suomen valtion takaus- ja lainasitoumukset eurosotkuissa ovat nyt yhteensä 52 000 000 000 euroa. Siis 52 miljardia euroa. Eikä tässä vielä kaikki. Suomen pankin vastaavat ovat luokkaa 60-90 miljardia. Eikä tässäkään vielä kaikki.

EU:n hyväksymä ilmastosopimus tulee maksamaan 720 000 000 000 euroa, siis 720 miljardia euroa, ja tästä laskusta lankeaa osa meillekin. EVM:n, siis sen eurovakausmekanismin, pääomitustarve on koko luokkaa 1000-2000 euroa. Tästä lankeaa myös osalasku suomalaisille. Ja lasku on tulossa, siitä voitte olla varmoja, sillä EU-maiden yhteen laskettu budjettialijäämä on jo nyt 780 miljardia.

Kuinka tästä kaikesta voidaan selvitä? Miten Suomella voi olla varaa tähän kaikkeen? Se on helppoa. Otetaan lainaa. Jutta ja Jyrki ottavat sinun, sinun lastesi ja lapsenlastesi maksettavaksi lainaa, eikä ihan pikkusummia otetakaan. Julkisuudessa on arvioitu, että hallituksen budjettiluonnoksissa on kaavailtu Suomen budjetin alijäämäksi noin 96 miljardia euroa. SIIS VALTION BUDJETTIVAJE 96 000 000 000 EUROA. Siis historiamme suurimmat talousnerot ovat jo hyväksyneet sen, että maksamme velkaa konkreettisesti ainakin seuraavien kolmen sukupolven ajan.

Kuvitellaanpa, että eurojärjestelmä kaatuisi tai EU ajautuisi rahoitusvaikeuksiin, ja kaikki laskut tulisivat maksuun. Jutan ja Jyrkin aikaansaama lasku voisi olla koko luokkaa 52 000 000 000 plus 96 000 000 000 + 90 000 000 000 euroa. Eli yhteensä 238 miljardia euroa. Verratkaapa tätä summaa valtion budjettiin. Kuinka paljon se tekisi jokaista suomalaista kohti? Aika paljon.

Se, mitä nyt tapahtuu Kreikassa, on siistiä pikkupelleilyä sen rinnalla mitä Suomessa tapahtuisi, jos tuo 238 000 000 000 euron lasku tulisi suomalaisten maksettavaksi. Me emme kykenisi siihen. Meidän yhteiskuntamme romahtaisi. Voi tietysti olla, että se on myös tavoitteena.

Mutta ei hätää. Lisää laskuja on tulossa. Jutta ja Jyrki eivät ole vielä lopettaneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti