tiistai 8. syyskuuta 2015

VENÄJÄ-PAKOTTEET - TOTUUS

Suomi osallistuu Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin yhdessä rintamassa lännen kanssa.

No ei. Suomi on yksi niistä harvoista maista, joka sellaisia on Venäjälle asettanut ja joka niistä pitää kiinni. Miksi, sitä ei ymmärrä erkkikään. EU-maista esimerkiksi Hollanti ei osallistu pakotteisiin lainkaan, Espanjan, Portugalin ja Italian maataloustuottajat on vapautettu pakotteista, Tsekki on ilmoittanut ettei se sellaisia aseta, Itävalta ei ole ollut mukana jnejne.

Kyse on siitä, että suomalaiset poliitikot ovat Washingtonin perseennuolijoita. Vaikka Yhdysvalloissa on kovaan ääneen vastustettu pakotteita, pakotepolitiikkaa, ja ylipäätään Barack Obaman Venäjän-politiikkaa, joka on todettu niin republikaanien kuin muidenkin keskuudessa täydeksi fiaskoksi, meillä hypitään sen mukaan mitä uskotaan siellä haluttavan. Se on säälittävää.

Suomi on menettänyt tuhansia työpaikkoja ja satoja miljoonia euroja. Summa voi olla kokonaisuudessaan miljardeja kerrannaisvaikutuksineen. Epätoivoiset kokoomuslaiset ovat selittäneet, etteivät Suomen tappiot johdu Venäjä-pakotteista, vaan Venäjän asettamista vastapakotteista. Niin, sellaisia ei olisi, jos ei olisi Venäjä-pakotteita.

Entä Yhdysvallat? Millaisiin massiivisiin pakotteisiin se on ryhtynyt? Kuinka tiukassa taloussaarrossa Venäjä on USA:n taholta? Millaisia toimia USA on kohdistanut Venäjä-kauppaan?

Eipä juuri minkäänlaisia. Jos joku epäilee asiaa, voi tarkistaa sen vaikkapa tarkastelemalla Yhdysvaltojen ja Venäjän kahden välisen kaupan kehitystä vuodesta 1992 vuoteen 2014 Venäjän viennin kehityksellä Yhdysvaltoihin.

http://www.statista.com/statistics/187732/volume-of-us-imports-of-trade-goods-from-russia-since-1992/

Jos tuo tilasto ei vielä herätä mitään ajatuksia, asiaa voi toki tarkastella myös Yhdysvaltain liittovaltion virallisista tilastoista.

https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html

Kuten voimme havaita, tammi-kesäkuun välinen kauppa on ollut arvoltaan 14,872 miljardia dollaria. Se on ollut 6,211 miljardia dollaria ylijäämäinen nimenomaan Venäjälle. Ja tämä on siis puolen vuoden saldo.

Vuonna 2014, Venäjä-pakotteiden ollessa täydessä voimassaan, kahdenvälisen kaupan arvo oli 34,410 miljardia. Venäjä nettosi kauppavaihdosta 12,905 miljardia dollaria.

Vuonna 2013, talouspakotteiden voimaantulon vuonna, USA:n ja Venäjän kahdenvälisen kaupan arvo oli 38,229 miljardia dollaria, josta ylijäämä Venäläisille oli 15,941 miljardia dollaria.

Totta on, että maiden välisessä kaupassa on laskua. Huomion arvoista on kuitenkin se, että pelkästään tänä vuonna Venäjä on vienyt Yhdysvaltoihin enemmän kuin kertaakaan ennen vuotta 2005. Vuoden 2008 finanssikriisin notkahdus veti viennin nykyistä alemmas. MUTTA tässä siis verrataan puolen vuoden vientiä kokonaisten vuosien vientiin.

Fakta on siis se, että suomalaiset poliitikot ovat Washingtonin nykyhallintoa mielistelläkseen ampuneet suomalaista yhteiskuntaa, suomalaisia yrityksiä, suomalaisia työntekijöitä päähän. Me kärsimme, vaikkei kukaan muu tee niin.

Ja jos joku siellä huutelee siitä malesialaiskoneesta, niin miettikööt tätä: Miksei mustien laatikoiden sisältöä ole luovutettu kahden vuoden jälkeenkään julkisuuteen? Yleensä ilmailukatastrofeissa media saa sisällön muutamassa kuukaudessa, jollei viikossa.

Missä ovat tiedot Kiovan lennonjohdon ja malesialaiskoneen välisestä kommunikoinnista? Miksi tutkinta on salainen, sen tulokset salaisia, ja miksi jokaisella tutkimusryhmän jäsenmaalla on oikeus salata mitä tahansa tietoja ja tutkimustuloksia, joko osin tai kokonaan?

Totuus on se, että suomalaiset maksavat kovaa hintaa Yhdysvaltojen kaikkien aikojen epäsuosituimman hallinnon totaalisesti epäonnistuneesta Ukraina-politiikasta. Nimenomaan suomalaiset. Totesihan eräs saksalaisministeri Suomessa käydessään, että on kovin ikävää, että Venäjä-pakotteet iskevät kaikkein kovimmin juuri Suomeen.

Niin, voimme yhtyä saksalaisministerin lausuntoon. Se on kovin ikävää.

5 kommenttia:

 1. Niinpä. Paljon ei ole lisättävää. Omaan jalkaansa ampuvaa ei pidetä oikein järkevänä tai taitavana.

  VastaaPoista
 2. Tämän jutun mukaan näyttää kyllä siltä että Hollanti osallistuu pakotteisiin. http://www.reuters.com/article/2014/08/19/us-ukraine-crisis-dutch-economy-idUSKBN0GJ0JI20140819

  VastaaPoista
 3. Suomen presidentti sekä muu puolue-eliitti on USA:n etua ajamassa kaikin mahdollisin keinoin.
  Tämä asia on huomattu viimeisinä vuosikymmeninä, suomesta halutaan tehdä euroopan amerikkalaistuinen maa, täydellinen klooni.
  Tuo agenda on ajettu suomen ns.eliitin päähän, USA:n valtaeliitin naureskellessa suomalisten tyhmyyttä (ampuvat omiaan, tullaakseen meidän klooneiksi, koskaan tulematta).

  Suomen ns.poliittinen eliitti pitäisi ottaa vangiksi ja hirttää julkisesti maanpetoksesta, kansakunnan raiskaamisesta.

  VastaaPoista
 4. plogissa on kerrottu kaikki ei tuohon äkkipäältä keksi lisättävää.muuta kun onko kokkarit menossa taas suursuomen tekoon kuten 30 luvulla.oletan että tulee ikävä savotta kuten viimeksikin.

  VastaaPoista