perjantai 11. syyskuuta 2015

LYHYT OPPITUNTI VASEMMISTOPUOLUEILLE

Kun vasemmiston kannatus rypee vallitsevista olosuhteista huolimatta pohjamudissa, olen päättänyt pitää pienen oppitunnin suomalaisille vasemmistopoliitikoille siitä, mitä voisi tehdä.

Ihan aluksi, lopettakaa ne sekoilunne. Hypitte hallituksissa ajamassa oikeistopolitiikkaa. Liittykää oikeistopuolueisiin, jos haluatte ajaa niitä asioita. Mitä te vasemmistopuolueessa teette, jos olette oikeistolaisia?

Jos ympäristöasiat ovat tärkein agendanne, liittykää vihreisiin. Suorinta tietä. Sitä kautta saatte myös nykyistä paremmin poliittisia suojatyöpaikkoja.

Ja sitten itse asiaan. Suomessa on tällä hetkellä yli 400 000 työtöntä. Suomessa on 900 000 köyhää. Suomessa on tuhansia kodittomia ja asunnottomia. Mitäpä jos lopettaisitte sen näkymättömän hiilijalanjäljen ja puillalämmittäjien jahtaamisen, ja keskittyisitte olennaiseen?

On täysin käsittämätöntä, että maassa jossa on 900 000 köyhää, siis lähes 25% kansasta elää köyhyydessä, vasemmisto "etsii uutta linjaa". Mitä helvettiä? Köyhyyden poistamisen pitäisi olla pääasia, ykköstavoite. Ei globalisaatio agendan ajaminen.

On täysin käsittämätöntä, että maassa, jossa on yli 400 000 työtöntä, vasemmisto on hukassa ja hakee "uusia muotoja toiminnalleen."

Eli lyhyesti ja tiivistetysti: ottakaa se sormi pois peräreijästänne ja ruvetkaa vasemmistoksi. Ryhtykää ajamaan täystyöllisyyttä ja köyhyyden poistamista. Lopettakaa se katkarapucocktailien mussuttaminen ja seminaareissa hyppääminen. Menkää leipäjonoihin, auttakaa köyhiä, taistelkaa vähäväkisten puolesta, älkääkä enää koskaan myykö persettänne ministeri-Audin takapenkin vuoksi.

9 kommenttia:

 1. Tämän nasevammasti ei voi asian laitaa ilmaista.
  Ainoa "rehellinen" puolue on kokoomus, joka ajaa häkäilemättömästi oman kannattajakuntansa etua. Olkoonpa nousukausi tai vaikka syvä lama.
  Tässä olisi monelle muulle taipuisalle puolueelle malliesimerkki, temppu ja kuinka se tehdään.

  VastaaPoista
 2. Vielä lyhyempi oppitunti hyvinvoinnista.
  Yritys on se joka sinut palkkaa ja alat saamaan siitä rahaa.
  Yrityksen on pakko tehdä voittoa ja mahdollisesti maksaa osinkoja, se on yrityksen ainoa tarkoitus.
  Kun yritys menestyy, tekee voittoa ja maksaa osinkoja, alkaa se olemaan siinä kunnossa että se haluaa kasvaa, kasvava yritys haluaa palkata listää työntekijöitä joille maksetaan palkkaa.
  Mitä paremmin yritys menestyy sitä helpompaa sen on maksaa parempaa palkkaa työntekijöilleen ja yrityksen tehokkuuden ja kasvun ja kehittymisen ja osaamisen kautta se on ainoa keino joka pystyy lisäämään hyvinvointia elämään, koska se on ainoa paikka joka pystyy hyvillä edellytyksillä maksamaan palkkoja ihmisille. Palkalla voi taas hankkia elämäänsä sitä mitä siitä sattuu puuttumaan. Kaiken kukkuraksi verottajallakaan ei mene huonosti jos veroja alkaa kertymään enemmän. Ai niin poliittinen järjestelmä kaipaa uudistusta ja suorempaa demokratiaa koska kaikki on keskittyneet vain puolueensa ja eturyhmänsä selviytymiseen ja kansan etu jää jokakerta sen alle.

  VastaaPoista
 3. Vasemmisto joutuu etsimään identiteeettiään vielä pitkään, kun höyrähtivät yhdeksänkymmen luvulla uusliberalismiin, kun yleisesti kuviteltiin historian loppuneen.Tietenkin realisosialismin romahdus pahensi tilannetta, vasta nyt maalma on kypsä tuon aikakuden toduudenmukaiselle tulkinnalle. Neuvostoliiton kehitys ja venäjän vallankumous lensi persiileen jo ensimetreillä kun bolsheviikit eivät valtaan päästyään sallineet neuvostoille niille alunperin suuniteltua roolia.

  VastaaPoista
 4. Nyt maailmassa näytää alkavan uusi aikakausi, eteläeuroopassa radikaali vasemmisto on nousemassa valtaan, samoin eglannin työväenpuolue sai johtoonsa paikallisen Tuomiojan. Suomessa ilmeisesti kaivattaisiin myös sanoisinko pölhöpopulistista vasemmistopuoluetta, koska imagoltaan vasemmistoliitto on herraskainen ja samoin vihreät, joka myös on sosiaaliliberaali, eli vanhanvenstren mallinen. Demarit ovat oikeasti pahan identiteettikriisin kurimuksessa, eikä sillä ole enää paluuta vanhoihin loistonpäiviin. Mikäli joskus tähän maahan tahdotaan jonkinasteinen kansarintama enemmistö eduskuntaan edellytää se juuri keskustavasemmistolaisen populistipuolueen perustamista.

  VastaaPoista
 5. Näin on. Vasemmistoliitto on nyt kammottava puolue-eliitin kontrollipeli, jossa eliitin ainoa paamaara on aateliskultin matkiminen ja hierarkian vahvistaminen.

  VastaaPoista
 6. Politiikahan on puhdasta bisnestä, ei siinä kansaa ajatella, vai ajatellaanko?

  VastaaPoista
 7. Politiikkahan 100% puhdasta bisnestä, ei sillä ole mitään tekemistä normaalin kansan kanssa, vain siinä vaiheessa kun "ostetaan" ääniä mahdollisimman edullisesti.

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Mutta "kunnon kansalaisen" täytyy äänestää! Kuka uskoo tuohon vielä? Ja - ketä muuten äänestit? Minä en ketään ja en koskaan äänestäkään enää.

  VastaaPoista
 9. Pitkään vasemmalla laidalla vaikuttaneena, mutta aina vasemmistoeliittien hyljeksimänä kirjoitin toukokuussa tällaisen pidennetyn ohjelman.

  http://sosiokeiju.blogspot.fi/2015/05/mita-vasemmiston-on-tehtava.html

  VastaaPoista