lauantai 26. syyskuuta 2015

KILPAILUKYKY-KENGURULOIKKA

Hallitus esitti omaa yhteiskuntasopimustaan Suomen kilpailukyvyn palauttamiseksi. Tavoiteena oli, pääministerin sanoin, saavuttaa 5% kilpailukykyloikka. Yhteiskuntasopimus oli ay-liikkeelle mahdoton nieltävä, koska se olisi leikannut jäsenistön palkkoja kesken voimassa olevan sopimuskauden. Hallitus toki tiesi tämän, eikä kukaan uskonut yhteiskuntasopimukseen oikeasti. Se oli vain suurelle yleisölle tarkoitettu kakkavaippa, jonka turvin siirryttiin seuraavaan vaiheeseen.

Hallitus ilmoitti, että koska ay-liike ei suostu kilpailukykyloikkaan, se hoitaa asian pakkolaeilla. Tämä herätti jo ay-liikkeen ulkopuolellakin kysymyksiä, sillä pakkolakeja ei tässä maassa ole nähty tai käytetty sitten sotavuosien. Aliupseeriliitto ilmaisi tyrmistyksensä asian johdosta ja moni perustuslakiasiantuntija totesi hallituksen hankkeen olevan perustuslain  vastainen.

Hallitus ilmoitti, että jos nyt joku saa aikaiseksi sen 5% loikan muilla keinoin, niin ookoo, mutta muussa tapauksessa hallitus säätää pakkolait, joiden olennaisin elementti oli ottaa sopimusoikeus pois ay-liikkeeltä ja työntekijöiltä. Hallitus oli varma, ettei ay-liike kykene tekemään ehdotuksia.

STTK ja Akava ilmoittivat varsin pian, että heillä on omat ehdotuksensa. SAK ilmoitti tarvitsevansa lisää aikaa. Hallitus ilmoitti ettei mitään lisäaikaa tule, heillä on omat deadlinensa, ja hallituksen perässä kipittävät toimittajat kiirehtivät julistamaan ay-rintaman hajoamista ja SAK:n jäämistä yksin. Se oli tavoitteenakin. Hallitus ei nimittäin toiminut yksin ja omillaan, vaan Elinkeinoelämän  keskusliiton narttutsuppareina.

Yllättäen SAK ilmoitti, että heillä onkin oma korvaava esityksensa, jolla saavutetaan se hallituksen ja EK:n vaatima 5% kilpailukykyloikka. Hallitus huomasi jääneensä satimeen. Niinpä ministeri Alexander Stubb kiiruhti ilmoittamaan EK:n Häkämiehen tavoin, ettei 5% riitäkään, vaikka se oli ollut hallituksen ja EK:n vaatimusten kivijalka. Nyt hallitus ilmoitti, että loikan pitääkin olla luokkaa 10%. EK:n puhuva pää Häkämies ja hänen narttulaumansa hallitus uskoivat saaneensa SAK:n satimeen.

Pahaksi onneksi SAK ilmoitti, että sen esitys tarkoittaisi 9,2% kilpailukykyloikkaa. Seurasi päivän paniikki, kun EK ja sen nartut pähkäilivät mitä nyt. Pian Jyri Häkämies olikin televisiossa kertomassa että vaadittu kilpailukykyloikka olikin 15% ja hallitus uskollisten narttukoirien tavoin huuteli samaa. Kilpailukykyloikka ei ollutkaan 5%, kuten hallitus oli huutanut kuukausien ajan. Se ei ollutkaan 10% kuten EK ja hallitus olivat ilmoittaneet. Se olikin 5% + 5% + 5% !!

Kengurun tavoin eteenpäin loikkiva kilpailukykyloikka ei ollut todellisuudessa hallituksen tavoite. Hallituksen tavoitteena oli ja on ammattiyhdistysliikkeen hajottaminen ja sen sopimusoikeuden poistaminen jollakin keinolla. Tämä hallitus on edeltäjäänsäkin tarmokkaammin ajanut reaganomicsia, ultafriedmanilaista politiikkaa, johon kuuluu thatcheriläisen opin mukaisesti ammattiyhdistysliikkeen tuhoaminen. Se on ollut koko ajan Elinkeinoelämän keskusliiton ja kokoomuksen, sekä keskustan tavoitteena, ja on edelleen. Juuri siksi kilpailukykyloikka hyppii aina eteenpäin kuin kenguru.

Elinkeinoelämän keskusliitosta jo eläkkeelle jääneet neuvokset ja pomot tietävät tämän, mutta he tietävät myös sen, että työtaistelu tulee suomalaiselle talouselämälle todella kalliiksi ja että se voi pahimmillaan järkyttää koko yhteiskuntarauhaa. Siksi he ovat yrittäneet toppuutella järjestönsä nykyistä johtoa, mutta eihän polvihousupoika Häkämiehellä ja hänen kavereillaan ole tällaista käsityskykyä. He todella uskovat, että nyt on iskun paikka ja että nyt suomalainen ay-liike saadaan nujerrettua.

Keskusta on mukana talkoissa intopinkeänä, onhan keskustan taustahaamuna Esko Aho, 90-luvun yhteiskuntarauhan järkyttäjä ja pikkulasten ja mummojen silloinen pelottelija. Esko Ahon ideologia nousi kuin zombie haudastaan Sipilän yhteiskuntasopimuksen myötä ja nyt se rellestää vapaana ja yhtä kuoleena kuin ennenkin.

Kannattaa muistaa sekin, että Voima-lehti paljasti jo vuosia sitten SITRA:n johtaman hankkeen, jonka lukuisat hallitukset omaksuivat. Hanke on osa sitä muutosta, joka Suomessa on tällä vuosituhannella tapahtunut. Sen tavoitteena on tuhota Suomen valtio ja luoda sen tilalle uusi järjestelmä. Yhteiskuntauudistus, SOTE-uudistus, kuntauudistus, puolustusvoimien uudistus, poliisihallinnon uudistus jne. ovat kaikki osa tuota Esko Ahon kavereitten laatimaa projektia.

Tavoitteena on lakkauttaa kaikki ministeriöt. Tilalle tulee vain yksi valtionkonttori, virasto. Hankkeella Suomesta muokataan Euroopan Unionin osavaltiota. Siihen liittyvät perustuslainmuutokset, itsenäisyydestä luopuminen vuonna 2011, ja siihen liittyy myös suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen tuhoaminen. Jeesus-mies Juha Sipilä on tämän "kärkihankkeen" vetäjänä joko tietämättään, tai todennäköisesti täysin tietoisesti.

SOTE-uudistuksella suomalainen terveydenhoitojärjestelmä siirretään muutaman virkamiehen hallintaan. Alueesta riippuen heitä on 4-6. Jos nämä virkamiehet päättävät yksityistää koko SOTE-alueensa terveyspalvelut, yhdelläkään alueen kunnalla tai kaupungilla ei ole laillista oikeutta kieltäytyä. Se on SOTE-uudistuksen ydin.

Jotta SOTE-uudistus saataisiin voimaan, kuntien lukumäärä pitää ajaa alas, vastarinnan vähentämiseksi. Juuri siksi hallitukset ovat parikymmentä vuotta leikanneet kuntien valtionosuuksia ja siirtäneet kunnille valtion hoitamia palveluita. Kunnilta on siis otettu rahaa pois ja niiden velvotteita on lisätty.

Sipilän hallituksen tehtävänä tässä Suomen tuhoamisessa on tuhota suomalainen ay-liike, koska se on yksi suomalaisista järjestäytyneistä voimista, joka voi kuntien tavoin vastustaa hallituksen, SITRA:n ja EK:n hanketta Suomi-nimisen valtion tuhoamisessa. Ja Sipilä narttukoirana kipittää saamiensa käskyjen mukaisesti ja loikkii.

Se, että Sipilän esittämä perusteesi Suomen kilpailukyky "Gäpistä" on paljastunut paskapuheeksi ei haittaa. Sipilä, hänen omat narttunsa, kokoomus, EK ja kaikenlaiset muut valon lapset huutavat edelleen sitä 15% gäppiään, vaikka Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen sanoi YLEn haastattelussa, ettei mitään gäppiä enää ole ollut pariin vuoteen ja vaikka OECD:n tuoreimmat tilastot paljastivat, että suomalaisten palkkataso ei olekaan EU:n korkein, vaan vasta kahdeksas.

Kaikki kansainväliset tilastot paljastavat, että suomalainen työntekijä onkin halvempi kuin tanskalainen, ruotsalainen tai saksalainen, joihin hallitus meitä vertailee. Irtisanominen on Suomessa halvempaa, suomalaisilla onkin huonommat työehdot jo nyt, ja suomalaisten työn tuottavuus onkin maailman huippua. Kaikki tämä on aivan yleistä tietoa, kaikkien saatavissa googlailemalla, mutta hallitus ja toimittajat kipittävät oman ideologiansa mestareiden pierunhajussa ja esittävät aivan päinvastaista. Valtion velkatasokin on yksi koko EU:n alhaisimpia, huomattavasti alhaisempi kuin Ranskan yli 90% tai Saksan 89%, tai EU:n yli 70%.

Sipilä ja hänen roskajoukkonsa kiljuvat edelleen tuota 15% kilpailukykyvajetta, vaikka Maailman talousfoorumin mukaan Suomi on edelleen yksi maailman kilpailukykyisimmistä maista, viides tai kuudes. Samaa ovat sanoneet monet muutkin ulkomaalaiset asiantuntijat. Ainakin kolme talousnobelistia on tyrmännyt hallituksen ja EK:n politiikan linjaukset ja varsinkin niiden perusteet, mutta mikään ei auta. Hallituksella on oma asiantuntijansa.

Hallituksen ässä hihassa on Juhana Vartiainen, joka palasi Ruotsista häntä koipien välissä kun kansainvälinen ura ei urjennutkaan, syystä tai toisesta. Juhana on sanonut, ettei yksikään talousnobelisti tiedä mistään mitään ja on ihan väärässä. Ja maamme hallitus on samaa mieltä. Juhana hakkaa nobelistit tiedossa, taidossa ja ketteryydessä.

Ja valtamedia uskottelee meille tuota samaa aamusta iltaan, eikä kukaan uskalla sanoa ääneen mikä on Suomen viennin ja valtion velkaantumisen todellinen syy. Kukaan ei uskalla sanoa ääneen minne säästetyt miljardit ja valtion ottamat lisävelkamiljardit katoavat. Vastaus on liian monelle liian kauhea. Liian moni poliitikko, puolue, järjestö, toimittaja, media ja vaikuttaja on pannut päänsä pantiksi tuon tekijän puolesta.

Minä voin sanoa mikä taloudessamme mättää, miksi vienti ei vedä, miksi me velkaannumme. Jokainen voi miettiä asiaa katsomalla Ruotsiin ja miettimällä miksi sillä maalla pyyhkii hyvin. Mikä erottaa meidät Ruotsista makrotasolla? Aivan. On olemassa yksi todella suuri meitä erottava tekijä. On olemassa yksi seikka, miksi Ruotsi ei ole velkaantunut ja miksi sen vienti vetää. Mitä Ruotsilla ei ole? Mitä meillä on?

Euro.

7 kommenttia:

 1. En ole minäkään voinut olla hämmästelemättä hallituksen sisäpiirin argumentaatioita ja "faktoja". Harvat niistä kestävät lähempää tarkastelua.

  Pääministerin viimeaikaiset heitot koottuna:

  http://kyseenalaistava.blogspot.fi/2015/09/sipilalla-heittaa.html

  VastaaPoista
 2. Kimmo Kiljunen on syrjäänyttyään eduskunnasta ehtinyt pohdiskelemaan tilannetta, hän esitää maamme elvyttämiseksi elkkeiden korottamista, koska suurin osa eläkevaroistamme on sijoitettu ulkomaille suureksi osaksi menneisiin suomalais yrityksiin, tällöin itseasiassa kotiutetut varat , helposti useampi miljardi olisivat kansantaloutemme käytössä. Lisäksi tulisi keksiä keino jollapankkitileillä makaavat yli 70 miljatdia saataisiin kiertoon.

  VastaaPoista
 3. Homma vaikuttaa tosiaan aivan pläkkiselvältä; tällä hetkellä ollaan menossa suurin askelin kohti nwo:tä, uutta maailmanjärjestystä, jossa kaikki on enemmän tai vähemmän yhden keskushallinnon alla. Kohti järjestystä, jossa yksilöllä tai edes kokonaisilla (aikaisemmin itsenäisillä) kansakunnilla ei ole enää mitään sanottavaa mihinkään heitä koskevaan, vaan vallassa ja hyödyn saajana on erittäin pieni joukko kirkkainta eliittiä. Lähihistoria ja nyt tämä ay-sirkus, erittäin massiivinen maahanmuutto, Suomen ja naton solmima isäntämaasopimus, parhaillaan ratifioinnissa oleva EU:n ja USA:n välinen TTIP-sopimus, kevään törkeä vaalivilppi etc. ovat erikseen - ja varsinkin kaikki yhdessä - hyvin selkeä indikaatio erittäin pitkällä olevasta erittäin nerokkaan suunnitelman toteutuksesta kohti nwo:ta. Harmi, ettei asialle taida enää olla kovin paljoa tehtävissä.. Vai olisiko jollain hyviä ideoita? Nyt olisi aika toimia, ja konkreettisesti ja kovaa. Kohta on liian myöhäistä... Tässä ei enää auta pelkät hallituksen syyttelyt tai tuolileikit, vaan olisi tehtävä jotain huomattavasti paljon konkreettisempaa. Yksi olisi jo viimein erota EU:sta. Ja se pitää tehdä niin pian kuin mahdollista!

  VastaaPoista
 4. Bilderberg-ydinihmisten (ne maailman todelliset valtiaat, taloudellisessa mielessä) tavoite on ryhmän perustamisesta lähtien ollut yritysten valtio-ideologia, johtuen yksinkertaisesta syytä, he omistavat globaalit suuryritykset.

  Bilderberg-ideologiassa peruspilareita on ihmisten järjestäytymättömyys, kukaan yksilö ei voi vastustaa yritysten valtaa, joten vahvat järjestelmät pitää romuttaa.

  Suomessa ammattiyhdistysliike on ollut pommitusten kohteena jo parikymmentä vuotta, heidän asemaansa on heikennetty määrätietoisesti monella eri tavalla, nythän ovat varjo menneistä vuosista.
  Tällä hetkellä yritetään iskeä ammattiyhdistysliikkeelle se kuuluisa viimeinen kuolinisku suoraan sydämeen ja kaivaa viimeisillään sykkivä sydän irti rinnasta, nostaa kepinnokkaan ja huutaa voittajan huutoa.

  Virkamiestasolla ideologiaa on ajettu toisella tavalla jo pitkään.
  Pääsääntöisesti suuria päätöksiä tekee vain ja ainastaan hyvin harva johtava virkamies tässä maassa, ydinpaikkoihin on ollut varsin helppo vuosien saatossa istuttaa poliittiisilla päätöksillä ns.oikea ihminen ja varmistaa että ideologian mukaisia päätöksiä tehdään, raha puhuu.

  Poliitikot on aina ollut helppo ostaa käyttämällä rahaa ja valtaa houkuttimena, suorastaan naurettavan helppoa.

  Suuressa kuvassa euroopasta halutaan rakentaa yritysten eurooppa, jossa globaalit suuryritykset hallitsevat talousaluetta haluamillaan sektoreilla, he käskevät valtioita.

  Suomalaisen tapakulttuurin mukaan hierarkiassa ylempi käskee ja alempi tottelee, ei ole sattuma eikä vahinko että suomalaisia ohjeistetaan ns.ylemmältä tasolta, koska suomalaiset nöyrästi tottelevat ja tekevät mitä käsketään.

  Viimeisin näytelmän osa, kilpailukyky-episodi, oli lähes hauskaa seurattavaa.
  Mukana näytelmässä, tietysti, suomalainen ns.valtamedia (erittäin ratkaiseva rooli suuressa suunnitelmassa: media päättää yhteiskunnan yksilöiden mielipiteet-metodi).

  Pienenä pikanttina lisänä on tullut suomalaisen median huoli ja murhe omasta painoarvostaan, kansalaiset alkavat ajatella itse, siispä heitä kohti pitää hyökätä.
  Somea on määrätietoisesti alettu vähätellä ja mitätöidä, halutaan kampittaa todellinen kilpailija pois valtapaikalta, some on todella vaarallinen pelikenttä suomalaiselle medialle, ihmiset kommunikoivat suoraan toisillensa ilman heidän ajatusmalli-ohjaustaan.

  Mielenkiintoisia aikoja eletään pienessä suomessa, ilmassa kytee ja pientä savuakin havaittavissa, pullalla turvotettu eliitti ei aavistakkaan kuinka lähellä on aika vallanvaihdon.

  VastaaPoista
 5. Hei -hoo....Italiassa on ihan samoja systeemejà meneillààn: kuntia yhdistetààn pikavauhtia ja sairaaloista ja jopa kouluista on tàyttà vauhtia tulossa yksityisià, orkesterit ja oopperatalot on jo olleet parikymmentà vuotta ja menossa konkkaan.....ja NATOSSA ollaan, ja maksetaan, ja maksetaan ja maksetaan siitàkin hyvàstà ettà ne ovat tààllà kuppaamassa (ainoa termi mikà niità kuvaa tàysin) isoja maa-alueita joilla ne tekee ihan mità ne lystàà vàlittàmàttà vàhààkààn Italian ympàristònsuojelulaeista, sehàn on USAn aluetta. Ja ammattiliittojahan tààllà on poljettu lokaan jo aikapàivià......

  VastaaPoista
 6. eikös suvakit ole jo keksineet uuden innovaation: suomen massatyöttömyys poistuu kun lailla pakotetaan työttömät passaamaan maahantunkeutujia!!!!kohta koko suomi
  on iloista spr-porukkaa. siis iloitkaamme!!! meidän rinnalla pohjois-korea kalpenee!!
  suvakkeja tämä orjatyö ei tietenkään koske....

  VastaaPoista
 7. Poliitikoiden järjestelmällinen valehtelu ja harhaan johtaminen tulisi olla lailla rikolliseksi toiminnaksi säädetty. Eipä voi kun ihmetellä, kuinka tämä toiminta saa vuosikymmen toisensa jälkeen jatkua.

  VastaaPoista