maanantai 21. syyskuuta 2015

SUOMI NOUSUUN - OIKEASTI

Näin mentiin raksalle töihin vielä 80-luvulla.

Kävelin työmaan toimistoparakkiin. Ingenjöörit kattelivat piirrustuksiaan ja mua.
- Mitäs poika?
- Tulin töitä kysymään.
- Jaahas, mennääs tonne ulos.
Mentiin ulos.
- Näetkös ton valkokypäräisen hepun? Mene juttelemaan sille, se on mesu.
Kävelin mestarin luokse.
- Että töihin? Osaatkos sää mitään?
- En.
- Ootkos ennen ollu rakennuksilla?
- En.
- No, alotatko nyt vai huomenna?
- Huomenna.
- Tuus seittemäks ni katotaan mitä teet.
Menin seuraavana aamuna ja mut pantiin kaivamaan lapiolla sokkelianturoita esiin kaatosateessa savisoramonttuun lenkkarit jalassa. Siellä meni se aamupäivä ja sit safkiksella ukot nauro ja sano et taitaa pojasta olla hommiin. Loppupäivän olin putkimiehen apparina pattereita ja putkia kanniskelemassa.
- Tuos huomenna verokortti, mesu sano ja näin olin raksalla apumiehen hommissa.

Vaan onnistuuko tänään? No ei. Ei ole niitä lupia. Pätevyystodistuksia ja muita.

Tämä maa nousee vain sillä, että suomalaisten annetaan mennä töihin, eikä estetä sitä hirveällä sääntö- ja luparyteiköllä. Tämä maa nousee vain sillä, että työnantajat voivat palkata ihmisiä töihin. Tämä maa nousee sillä, että valtio, etujärjestöt, sääntönikkarit, poliitikot ja virkamiehet astuvat sivuun ja antavat ihmisten tehdä hommia, ryhtyä yrittäjiksi, käyttää rahaa, saada rahaa töistään ja ostaa mitä haluavat.

Tämä maa nousee vain sillä, että valtio keskittyy siihen mitä varten se on olemassa. Meidän tukemiseemme ja auttamiseemme. Valtiota ei ole olemassa ilman meitä, sinua ja minua. Jokainen virkamies, poliitikko ja päättäjä on meillä hommissa. He ovat kaikki meitä varten. Siellä vaan kuvitellaan, että homma olis toisinpäin.

Joka ikinen poliitikko, virkamies, poliisi, verovirkailija, hoitaja, lääkäri, sotilas ja viraston vahtimestari on meillä töissä. He ovat sinua varten. Ei toisinpäin. 

Jos valtio on tiellä, haittaa ja häiritsee elämäämme, vaikeuttaa sitä kaikin tavoin, on vaihdettava henkilöstöä. Me voimme antaa monoa noille. Me olemme kaikki heidän työnantajiaan ja omistajia tässä maassa. Sinä, minä, jokainen meistä. Ja mikä parasta, me voimme tehdä sen jos haluamme.

Vituttaako hallitus? Äänestä toisin. Voit tehdä sen. Äänestä mitä tahansa puoluetta mitä et ole koskaan äänestänyt. Äänestä sitä puoluetta, joka ei ole eduskunnassa. Erotetaan jokainen sieltä. Alkaa tulla muutoksia.

Valtion makrotalouden pääongelma on euro. Sinne on kadonnut kymmeniä miljardeja veroeuroja. Siis vanhoja markkoja on mennyt satoja tuhansia miljoonia. Nettomiinusta. Tyhjään. Eli jos halutaan saada valtiontalous balanssiin, niin euro helvettiin. Totta, korot nousevat ja parisen vuotta on hankalaa, valuutan vaihdon kustannuksiksi on arvioitu 3 miljardia. Kokonaisuudessaan. Se on lähes kymmenesosa siitä mitä olemme jo maksaneet eurosta saamatta yhtään mitään.

Eli lyhyesti: Suomi nousisi nopeasti, jos haluttaisiin.

Ei haluta. Meitä pelotellaan. Pääministeri puhuu, että velkaannumme miljoonan päivässä. No ei, me velkannumme 600 000 päivässä, euron takia. Eli pääministerin puheissa on paskaa 40%. Mies siis kusettaa teitä, pelottelee. Miksi? Jotta te tottelisitte.

Elinkeinoelämän nokkamiehet puhuvat paskaa. He väittävät, että Suomessa on kallista työvoimaa, että työntekijän hinta on korkeampi kuin lähimmissä kilpailijamaissa. Puhuvat paskaa. Suomalainen teollisuustyöntekijä, siis se jonka palkkaa verrataan muihin, on halvempi kuin Saksassa, Ruotsissa tai Tanskassa. Lisäksi suomalainen on halvempi sanoa irti.

Vienti ei vedä, koska olemme eurossa ja euromaissa on kysynnän taantuma. Jos emme olisi eurossa ja meidän oma valuuttamme olisi 30% halvempi, meidän tuotteemme olisivat 30% halvempia kuin muiden. Vienti vetäisi. Näin tapahtui 90-luvulla. Nokian puhelimet olivat laadukkaampia kuin kilpailijoiden, koska ne tehtiin Suomessa eikä tsingdingdon-halpatuotanto maassa, mutta ne olivat myös 30% halvempia kuin Motorolat ja Ericsonit.

Yrittäjäjärjestöt puhuvat jäsenilleen paskaa. Ne eivät aja yrittäjien etua, vaan suuryritysten. Suuryritysten veroprosentti huitelee alle 5,4%, kokonaisuudessaan. Suomalaisilla yrittäjillä kokonaisveroprosentti huitelee 60-80% välillä. Noin paljon teitä ovat kusettaneet oma etujärjestönne, omat edustajanne eduskunnassa ja siinä "yrittäjäpuolueessa".

Jos me lopetamme tuon kaiken paskanjauhamisen kuuntelemisen ja rupeamme hommiin, ja annamme tuolle pellesakille kenkää, ja vaadimme että valtio ryhtyy tukemaan ja auttamaan meitä, tästä maasta tulee muutamassa vuodessa maailman huippu kaikilla mittareilla. Kyllä me siihen pystymme. Haistattakaa paskat poliitikoilla ja virkamiehillä, jotka toimivat meitä vastaan. Annetaan niille kaikille monoa.

Turkulainen kaakelitehdas Pukkila sulki tehtaansa Suomessa ja siirsi tuotannon Portugaliin ja Italiaan. On kuulema halvempaa. Hyvä on. Tästä eteenpäin kukaan suomalainen ei osta enää Pukkilan kaakeleita, jotka ovat kalliimpia kuin italialaiset ja portugalilaiset. Ostetaan niitä, koska samoissa maissahan ne tehdään. Rupee Pukkilan nuori korppikotkapomokin miettimään mikä kannattaa ja mikä ei. 

Toisen maailmansodan jälkeen Suomi oli menettänyt 90 000 miestä, Karjalan, Petsamon ja Sallan, satoja tuhansia oli vammautunut, valtion kassa oli tyhjä, sotavelkoja oli satoja miljoonia, 420 000 karjalaista vailla kotia, teollisuus muusina, pulaa perustarvikkeista, ja siitä selvittiin.

Uolevi Raade ajoi itse rekkaa ympäri Suomea keräämässä romumetallia vasta perustetulle Valmetille. Valmetissa ensimmäinen tehtävä oli valaa tehtaan koneet, joita ei ollut varaa ostaa ulkomailta. Onneksi löytyi miehiä, jotka osasivat valaa valimon koneitten osat hiekkamuotteihin. Siitä alkoi tehtaan rakentaminen, kirjaimellisesti hiekkaan valamalla valimon osia.

Valtio perusti valtionyhtiöitä hoitamaan sotavelkoja, luomaan valtiolle varoja ja ihmisille työpaikkoja. Se tehtiin yhteiseksi hyväksi. Luotiin kansallisomaisuus. Suomi nousi perkele kovalla työllä ja valtion tehdessä hommia suomalaisten hyväksi. Ei kuten nyt, vaan toisin.

Me voimme tehdä toisin. Helposti. Ryhdymme vain tekemään niin. Tuemme toisiamme ja haistatamme paskat niillä, jotka iskevät kiilaa suomalaisten väliin. Emme välitä hallitusten ja eduskunnan, virkamieseliitin Hajoita ja hallitse -politiikasta. Emme suostu pelkäämään ja kyyristelemään. Me voimme tehdä niin. Milloin tahansa.

Me voimme tehdä mitä vain, milloin vain. Me voimme ottaa Suomen takaisin itsellemme siltä sakilta, joka nyt myy sitä ulkomaalaisomistukseen jokaista ruuvvia ja mutteria myöten. Me voimme ottaa oman maamme takaisin ja luoda siitä sellainen, jossa jokaisella suomalaisella on mahdollisimman hyvä olla ja elää.

Kuvitteleeko joku että Sipilä, Häkämies tai joku virkamiesjohtaja haluaa sitä? Ei tietenkään. Juuri siksi niille pitääkin sanoa, että haistakaapa pojat paska, ja ruveta hommiin heistä riippumatta. Heitä pelkäämättä.

3 kommenttia:

  1. Miljoona tunnissa sanoi Sipilä

    VastaaPoista
  2. Puoli mijoonaa tunnissa, sanoi viikkoa myöhemmin Sanni-tytteli. Raju parannus! Koska tää teatteri alkais riittämään suomalaisille?

    VastaaPoista