sunnuntai 20. syyskuuta 2015

TALOUSTALEBANIT TUHOAVAT SUOMEN

Pääministeri, ministerit, hallitus, eduskunta, Elinkeinoelämän keskusliitto, pankit, kaikki mahdolliset jäärät ja häärät ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että Suomi on tuhoutumassa. Jos nyt ei tehdä kaikesta loppua, leikata päätäkin irti, maamme tuhoutuu. Mielikuva on väärä ja sitä käytetään paniikin lietsomiseen.

Todellisuudessa Suomen valtion velka on 60% luokkaa, kun se Saksalla on yli 80% ja Ranskalla yli 90%, Italialla 120% ja Kreikkalla Who knows%. Kreikkahan on toteuttanut juuri sitä politiikkaa, jota Sipiläkin puheessaan meille vaati. Se tie johtaa tuhoon.

Suomalaiset teollisuustyöntekijät, juuri ne olennaisimmat sen työn kilpailukyvyn kannalta, ovat halvempia kuin niissä keskeisissä kilpailijamaissa Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Tämä tieto ei ole kommunistien keksintöä, vaan kansainvälistä tilastotietoa. Kilpailukykyä menetettiin suhteessa Saksaan vuosina 2008-2012 noin 15%, mutta kahden viime vuoden aikana olemme ottaneet eron jo kiinni. Näin totesi Suomen pankin johtaja Erkki Liikanen YLEn aamulähetyksessä. Sipilä siis valehteli puhuessaan erosta meidän tappioksemme.

Tärkeimmissä kilpailukykytilastossa olemme neljänsiä, useimmissa muissa vastaavissa viidensiä tai kuudensia KOKO MAAILMASSA. Mikä on se ihmeellinen katastrofi, jonka vuoksi meidän pitäisi nyt kiireellä tuhota koko maamme? Mistä johtuu ettei vienti vedä? Mikä on niellyt valtion varat ja aiheuttaa lisää velkaa, samaan aikaan kun valtion menoja ja julkista sektoria on leikattu jo vuosien ajan?

Euro.

Me olemme tehneet nettomiinusta 23 000 000 000 euroa eurolla. Tuon rahasumman valtio on antanut pois. 23 miljardia nettomiinusta valtion taloudelle. Sen on aiheuttanut euro.

Entä mikä on se syy, että talous takkuaa kotimarkkinoilla? Suurtyöttömyys. Miksei sille tehdä mitään? Miksi yritykset, valtio, kunnat ja kaikki valon lapset suhtautuvat katastrofimaiseen työllisyystilanteeseen odotellen? Koska kaikkia noita idiootteja ohjaa friedmanilaisen talousteorian kukkanen, eli ajatus siitä, että työvoiman lisääminen synnyttää uusia työpaikkoja.

Nämä idiootit, joista Juhana Vartiainen on äänekkäimpiä, eivät ymmärrä todellisuutta. Työttömyys lisää työttömyyttä, koska kulutuskysyntä heikkenee. Se on totuus, todellisuus. Vartiainen ja muut aivokääpiöt kuitenkin uskovat, että amerikkalainen Milton Friedman oli oikeassa todetessaan että työvoiman lisääntyvä tarjonta synnyttää uusia työpaikkoja.

Ensiksikin, tuo ei ole koskaan pitänyt paikkaansa missään milloinkaan. Se on historiallinen fakta. Toiseksi, Milton Friedman perusti käsityksensa toisen maailmansodan jälkeiseen tilanteeseen ja teki silloin suuren luokan munauksen. Hän uskoi, että kun sotavoimista palasi siviiliin miljoonia miehiä, tämä loi uusia työpaikkoja. Friedman, joka oli idiootti hänkin, ei käsittänyt että uusia työpaikkoja syntyi miljoonittain siksi, että toinen maailmansota oli tuhonnut maailmaa ja se piti rakentaa uudelleen. Ei siksi, että miljoonat miehet tulivat sodasta kotiin.

Suomessa vieraillut talousnobelisti Josef Stiglitz totesi taannoisessa Helsingin Sanomien haastattelussaan ääneen nämä perusasiat. Suomen pitäisi erota eurosta. Työvoiman lisääminen ei synnytä työpaikkoja, ei ole koskaan synnyttänyt missään milloinkaan. Vaikka hän ei ole ensimmäinen nobelisti, joka on jo todennut samat asiat ääneen, meillä eletään edelleen friedmanilaisessa harhassa.

Kolmas maamme taloutta tuhoava syy on randilaisuus. Aikamme suureksi talousguruksi nostettu entinen taistolainen Björn Wahlroos, ministeri Alexander Stubb ja moni muu päättäjä ja vaikuttaja on ilmottautunut randilaiseksi. Randilaisuus on pseudofilosofia, jonka keksi valenimellä Ayn Rand toiminut epäonnistunut kirjailija Yhdysvalloissa.

Venäläisemigrantti veti amfetamiinia vuosikymmeniä ja väitti nimen Ayn olevan suomalainen nimi. Hän myös väitti kehittelemäänsä ajatushuttua filosofiaksi, vaikka sen tyrmäsivät tuoreeltaan kaikki filosofit. Kukaan filosofi ei edelleenkään pidä Randin sekopäisiä huuruiluja minään filosofiana. Meillä ministerismies ja talousguru uskovat narkomaanin sepustuksiin. Miksikö? Koska randilaisuus on itsekkyyden ja julmuuden ylistystä, vahvemman oikeutusta, heikompien ja vähäväkisten sortamista puolustavaa hölinää.

Kun yhdistämme nämä kolme, euron, friedmanilaisuuden ja randilaisuuden, lopputuloksena on juuri se paska, jota meille yritetään nyt pakolla syöttää. Vaihtoehtoja olisi vaikka kuinka, mutta tähän Pyhään kolminaisuuteen hurahtaneet taloustalebanit kiistävät ne kaikki harhaoppina.

Todellisuudessa vientimme ei vedä koska olemme eurossa. Todellisuudessa valtion talous on kuralla, koska olemme eurossa ja koska meillä ei ole omaa talouspolitiikkaa. Kuten pääministerinä tuolloin toiminut Alexander Stubb sanoi televisiossa täpötäydelle eduskunnalle: Olemme luovuttaneet rahapolitiikan päätösvallan Brysseliin.

Näin on toimittu ja toimitaan edelleen, koska maatamme eivät luotsaa tervejärkiset ihmiset, vaan taloustalebanit, joille talous on uskon ja uskonnon asia, ei todellisuuden.

3 kommenttia:

 1. Rikkaat tarvitsevat työttömiä monestakin syystä. Niin kauan kuin tämä mädäntynyt järjestelmä pysyy pystyssä, työttömiä tulee olemaan jatkossakin. Työttömät oikeastaan itse vahvistavat rikkaiden asemaa jotta he pysyvät johtavissa asemissa.

  VastaaPoista
 2. Jälleen kerran paskaa...

  VastaaPoista
 3. Nooh, jos korvaukset eivät riitä, täytyy alkaa näpistelemään tarpeen mukaan. Olen kuullut ettei näpistyksistä seuraa mitään karmeita rangaistuksia.

  Systeemissä täytyy elää systeemin ehdoilla. Niin se vain käy.

  VastaaPoista