tiistai 29. marraskuuta 2016

SIPILÄ-GATEJos ja kun pitää paikkansa, että pääministeri Sipilä vaijensi Yleisradion, kyse on todella vakavasta asiasta. Kyse ei suinkaan ole mistään ministerismiehen suutahduksesta, vaan berlusconimaisesta median haltuunotosta ja juuri siitä, mistä pääministeri Sipilän oman puoleenkin jäsenet ovat syytelleet Venäjän mediaa ja presidentti Putinia: pakkosensuurista, poliittisesta sensuurista, median poliittisesta käyttämisestä ja sen poliittisesta kontrollista.

Jos ja kun pitää paikkansa, että pääministeri vaijensi YLEn uutisoinnin omia asioitaan koskien, kyse on myös siitä, että koko YLEn johto on sotkenut itsensä lähtemättömästi lokaan vaijentamalla toimittajakuntansa poliittisten käskyjen ja painostuksen edessä.

Kyse ei ole pelkästään siitä, että pääministerin pitäisi nyt erota, vaan siitä, että Yleisradion johdon pitäisi myös erota. Jokainen YLEn päällikkö, joka on osallistunut sensurointipäätöksen tekoon, on häpäissyt oman mediansa ja paljastanut miten trolli-uutisillaan meuhkannut valtamedia onkin vain poliittinen propagandatorvi, joka noudattaa annettuja poliittisia käskyjä uutisointinsa suhteen.

Olisikin nyt hauska kuulla niiden päätoimittajien kommentteja, jotka ovat YLEn rinnalla paukutelleet rintaansa ja uhonneet olevansa se "luotettava valtamedia". Vieläkö puhutaan Valemediasta ja Valesivustoista, ja muusta vastaavasta, kun se kaikkien suurin ja "luotettavin" media paljastuikin poliittisesti ohjatuksi propagandapajaksi, jossa ei puolusteta omia toimittajia, vaan päätetään uutisoinneista pelkästään poliittisin perustein.

Summa sum maarum, siittä on lähdettävä, että pääministerin on erottava välittömästi tämän skandaalin vuoksi, mutta niin on myös kaikkien niiden YLEn pomojen, jotka sensurointiin ryhtyivät.

Odotamme mitä tapahtuu ja alkaako tästä purkautua Keskustan Talvivaara-vatulointi sieltä ministeri Lehtomäen ajoilta saakka, vai pystyykö lestadiolaisliikkeen tukema Keskusta rajoittamaan vahingon vain Juha Sipilään ja hänen tekosiinsa.

8 kommenttia:

 1. Minusta Sipilän käytöksessä on narsistisia piirteitä. Mitään positiivista en ole koskaan häneltä kuullut, media uutisten peiteltyä ja toimittaja reportterien uhkaamista todenäköisesti irtisanomilla viimeisempänä saavutuksena.

  VastaaPoista
 2. YLE:n kepulainen päätoimittaja ryhtyi erotuomariksi YLE:n hallitus- ja oppositiotoimittajien välisessä kisassa ja valitsi hallituksen puolen. Tämä rikkoi pitkään voimassa olleen hiljaisen sopimuksen siitä, että uutisia on sallittu tuottaa toimittajien puoluekannan mukaisesti. Tämä perimmäinen ongelma ja mätäpaise ei YLE:stä poistu johdon erolla. Ajatus siitä, että valtion median uutistoiminta (tai tuotanto ylipäätään) voisi olla poliittisesti riippumatonta on jo lähtökohtaisesti absurdi. YLE on propagandakoneisto eikä sellaista tule ylläpitää veronmaksajien varoilla, vaikka se joissain olosuhteissa tuottaisikin tasapuolisesti kaikkien valtapuolueiden propagandaa.

  VastaaPoista
 3. Niin - muualla pääministeri ymmärtäisi itse erota. Mutta ei meillä Suomessa sellaista tapahdu. Hetken kohistaan ja aamen päälle & hyvää yötä.

  1%

  VastaaPoista
 4. Ylen tapa toimia on väärä: He eivät anna syytetylle puheenvuoroa. Tämä koskee myös Venäjä-uutisointia. Mitä epämääräisempiä vihjeitä Yle esittää Venäjän toimista niin Syyriassakin kuin Ukrainassa: Totuutta niissä lienee erittäin vähän. Ainut asia mikä Sipilä-gatestä jäi mieleen on se ettei Sipilälle annettu mahdollisuutta kommentoida. Sipilä haukkui Ylen epäluotettavaksi mediaksi, jonka jälkeen Yle väitti Sipilän painostaneen Yleä!!! Julkaisiko Yle tai muukaan media Sipilän "painostuskirjeitä"!??
  Tilannehan on muutenkin ihmeellinen Suomessa: Meillä vallitsee sota-ajan sensuuri ja propaganda.

  VastaaPoista
 5. Se mikä näyttäisi huonolta Ylen kannalta myös on se seikka, että hallituksen jäsenet ja monet muut poliitikot ovat ilmeisesti vuosien ajan tottuneet ohjaamaan Yleä.

  Ennen Sipilän mestaamista Ylen pitäisi antaa Sipilälle puheenvuoro.

  Ehkä Suomen Nato-jengi on vain hermostunut Sipilän ja Venäjän pääministerin tapaamisesta. Etenkin Stiller ja ruottalaiset ottaisivat tapaamisesta hernukkia nenään!

  VastaaPoista
 6. Se mitä Suomessa kerrotaan Berlusconista tai kerrottiin, ei välttämättä pidä paikkaansa. Ehkä myös Trumpin toimintaa ja sanomisia on vääristelty oikein olan takaa:

  Reuters: "Chinese officials said they were not troubled by the Taiwan call because Trump was not yet president"

  VastaaPoista
 7. Ylessä johtajaa ja pikkupäällikköä riittää!

  Syykin löytyi nyt miksei Yle saa aikaiseksi oikeita ulkomaan uutisia: Ja se on mahtava ja valtava sensuuri. Kunnon uutisia ei tule tuutista ulos kuin ylen vähän. Sitähän emme tiedä vieläkään ketkä kaikki Ylen uutista ohjaavat ja sensuroivat!
  Kenties Ylen pitää tarkistuttaa kuumimmat ulkomaanuutiset CIA:lla, SÄPO:lla ja SUPO:lla.

  VastaaPoista
 8. Täyttä asiaa ja todellakin silmät avaavaa.Olisi vaan todella hyvä tietää,mitä puoluetta Sande kannattaa,vai kannattaako mitään ja mistä ja mitä kautta nämä tietonsa on saanut ja onko tarkistanut niiden paikkansapitävyyttä jostain todellakin luotettavista lähteistä.Kirjoitus vaikutti kylläkin hyvinkin rehdiltä ja täysin ymmärrettävältäkin,joita myöskin itsekin ihan jatkuvastikin pohdiskellut ja jopa epäillytkin.Nämä k.o asiat kun tuntuvat koko ajan ajautuvan vain ja ainostaan päättäjäeliittien taskuun.Yhteiskuntamme täydelliseksi tappioksi.Tätä on hyvin moni tuttunikin pelännytkin.Niin hämärähommilta kaikki on ihan eu.n alusta tuntunutkin.Mitä ovat nämä eu.n tahtojat poliitikoillemme luvanneet,tai ehkäpä jopa peloitelleetkin.Onpa meillä ihmispoloilla valtavasti pohdittavaa,ettei jatkossa enää meitä vietäisi,kuin pässejä sarvistaan"teuraaksi".Miten ihmeessä tuo kaikki voikaan olla yleensä mahdollista ja miten kieroja voivatkaan jotkut ihmiset olla.Hämäyksiä toinen toistensa perään.Aivan uskomatonta touhua!!!

  VastaaPoista