sunnuntai 27. marraskuuta 2016

STADILAISILLE

Moi, stadilaiset.

Ajattelin skrivata teille ku osu öögaan ton gamlan kommarijäärä Hakasen skrivaama breivi Hesarissa. Siin se latas aika streittii settii ja just siitä miten bamarit strittaa teit öögaan just nyt. Tsekataan sen breivi tässä.

Eli tää Hakanen on siis Stadin kaupungin valtuutettuja, eli se on kyl jyvällä näistä jutuista ja tää sen breivi oli Hesarissa 24.11. yleisönosastolla.

Se kerto et Stadi teki viimevuonna voittoo 446 000 000 euroo, eli putsii ton verran. Viimesin budjetti on 120 000 000 euroo voitollinen, eli ylijäämänen. Sit Stadilla on lainasaatavii enemmän ku omaa velkaa, eli se on siis nettovelkojakin. Ja tähän sit tulee päälle se massi mitä se dusailee niist omista lafkoistaan.

Mut samaan aikaan Stadin bamarit leikkaa lapsilta, sairailta ja vanhuksilta, joukkoliikenteeltä jne. eli just niist mitä varten Stadilaiset maksaa veroi. Ja samaan aikaan ne aikoo antaa jenkkiläisille miljardööreille pari sataa miljoonaa seuraavan parin vuosikymmenen aikana, Hakasen mukaan. Mun funtsailuiden mukaan se olis suurempi toi summa, et pelkät bygaamiskustannukset olis Guggikselle jo toi ja enemmänki ja siihen tulis ne muut biljetit päälle ainaki 160 millii.

Eli tällast tänään, et tsiigailkaa snadisti mitä ne grönat ja kokkareet duunailee siel teidän fyrkalla mut älkää brennatko päreitä heti. Tai skodaa Sinnemäkee ja näit daijuun ku dallaa vastaan. Niille voi kans sanoo et mitä skeidaa tää shaiba on, et miks te föraatte meidän fyrkat ja sit dumppaatte gamlat starat ja friidut hunningolle ja stikkaatte skidit snögaan ku massii olis hoitaa kaikki kondikseen ja silleen et jengil olis kliffa budjaa Stadis.

Mut ei mul muuta tänään. Meen tonne ulos tsiigailee tota ku solis nousee koht horisontin takaa. Siel on todella nasta aamu.

t. Sande

1 kommentti: