perjantai 25. marraskuuta 2016

EU:N HAJOAMINEN JA SUOMALAINEN ULKOPOLITIIKKA

Koska edellinen tekstini EU HAJOAA sai aikaan kohtalaisen vastaanoton, täsmennän ja syvennän hieman miksi niin käy ja miksi maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikka ajaa samaa tietä kohti umpikujaa.

EU:n hajoamisprosessi on jo käynnissä. Britannia erosi jo ja Ranskassa EU-vastaisuus on vahvassa nousussa. Itseasiassa lähes kaikissa EU-maissa on unionin ylikansallista ja epädemokraattista projektia vastustavia kansanliikkeitä, puolueita ja ryhmiä. Toisin kuin EU propaganda väittää, Venäjä ei ole näiden takana, vaan EU itse. EU-eliitti ei vain kykene näkemään tekojensa suoria seurauksia ja uskottelee muille ja ennenkaikkea itselleen, että ulkopuolelta ohjaillaan toimintaa, joka tähtää EU:n hajottamiseen. Analyysi on sekä paranoidi, että väärä. Se tiedetään EUn huipullakin. Ulkoisen, fiktiivisen uhkan uskotaan vain saavan aikaan unionin tiivistymisen.
http://www.bbc.com/news/world-europe-36150807

Venäjälle yhtenäinen EU olisi ihanteellinen kauppakumppani. Rauha ja stabiili tilanne läntisessä Euroopassa on sen etu. Sama koskeen USA:ta ja Kiinaa. Millään näistä kolmesta ei ole mitään suora intressejä rikkoa tai hajottaa EU:ta. Ei turvallisuuspoliittisesti, eikä varsinkaan talouspoliittisesti. Joka muuta väittää, on höpöhöpöpopulisti Ulkopoliittisen instituutin tapaan. Sotilaallista uhkaa EU:sta ei ole kenellekään, sillä Nato on tiukasti USAn hallinnassa, eikä sitä ole olemassa itsenäisenä toimijana koskaan ollutkaan. Mitään EU-armeijaa ei tulla koskaan saamaan aikaiseksi, muuta kuin paperilla. Itseasiassa syyskuussa 2016 EU-armeija ei saanut valtaosalta EU-johtajia mitään tukea. Jostakin syystä Jyrki Katainen kävi täällä Suomessa hiljattain puhelemassa pehmoisia sellaisen tulosta ja olemassa olosta.
https://euobserver.com/foreign/135266

Todellisuudessa EU omilla toimillaan, varsinkin liittovaltioprojektillaan, on onnistunut herättämään nationalismin uudelleen ja onnistunut suututtamaan myös maltilliset patriootit useimmissa jäsenmaissa ylimielisellä ja kansakuntia halveksivalla asenteellaan ja politiikallaan. Mutta nämä itsenäisyyttä ja itsemääräämisoikeutta ajavat puolueet ja liikkeet ovat vasta oireita. Todelliset syyt EU:n romahdukseen ovat jo sen sisällä ja ovat olleet siellä jo vuosia.

Euro on katastrofi, joka on olennainen syy unionin tuhoon. Se on tuhonnut esimerkiksi Suomen valtiontalouden. Pankkiunioni on toinen sisäänrakennettu miina ja jos se räjähtää, Euroopan Unioni kaatuu muutamassa vuorokaudessa ja syykin on selvä: EU:lla eikä sen jäsenmailla ole varaa pelastaa kaikkia eurooppalaisia pankkeja ja euroa. Se, joka muuta väittää, on höpölöpö populisti. Italian pankeissa on tällä hetkellä 350 miljardia euroa maksamattomia lainoja, järjestelemättömiä lainoja, niin sanottuja ongelmaluottoja. Saksan ja koko EUn suurin pankki Deutsche Bank on siinä tilassa, että se voi romahtaa milloin tahansa ja se lasku olisi 70 miljardista satoihin miljardeihin. Sen kaatuminen kaataisi Kansainvälisen valuuttarahaston arvion mukaan myös muita pankkeja, esimerkiksi Nordean.
http://www.zerohedge.com/news/2016-06-29/imf-deutsche-bank-poses-greatest-risk-global-financial-system
http://www.forbes.com/sites/johnmauldin/2016/09/13/italy-is-the-mother-of-all-systemic-threats/#4ea7e4ea6ad5


Saksa on jo vuosien ajan varautunut EU:n hajoamiseen. Saksa on vuosia valmistellut oman rahansa käyttöön ottoon ja julkaisemiseen. Se ei ole edes mitenkään salainen projekti. Tämä tarkoittaa sitä, että unionin hajoaminen nähdään sen suurimmassa jäsenmaassa todellisena vaihtoehtona, johon myös varaudutaan. Jos ja kun Italian pankkijärjestelmä kaatuu, saksalaiset eivät maksa sitä laskua. Se on poliittisesti mahdotonta, mutta myös taloudellisesti. Saksassa on jo esitetty ajatus siitä, että vaikeuksissa olevat etelä-Euroopan maat ottaisivat omat rahansa käyttöön. Ja silloin euro ja koko EU romahtaisi ja se romahtaisi yhtä äkisti kuin Neuvostoliitto aikoinaan.
http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/12158626/German-bail-in-plan-for-government-bonds-risks-blowing-up-the-euro.html

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka on naitettu EUn kohtaloon, ja se on yksi osa suomalaista katastrofia. Lapsellisten kokoomuslaisten, omaa etuaan tavoittelevien kepulaisten ja tyhmien demareiden johdolla maa on intopinkeänä mukana uppoavassa hiekkalinnassa ja uskottelee itselleen, että tämä on tulevaisuus. Todellisuudessa EUn huipennus koettiin jo vuosituhannen taitteen aikoihin ja siitä lähtien koko unioni on taistellut vaikeuksista toiseen, yhä epädemokraattisemmin ja jäsenvaltioitaan alistaen. Irlannin kansanäänestykset ja muut vastaavat joita tehtiin kunnes tulos miellytti Brysseliä olivat oire tästä kaikesta.

Britit haistoivat hajoamisen olevan edessä ja lähtivät eurokraattien uhkauksista huolimatta ja katso: Britannian talous ja punta ovat vahvistuneet eropäätöksen jälkeen koko ajan. Ei edes amerikkalaispankkien, johtavien globalistien ja plutokratian arkkitehtien, uhkaukset lähteä Lontoon Citystä heiluta taloutta (minne ne lähtisivät maailman suurimmasta veroparatiisista?). Syy on täysin selvä: Britannian talous voi paremmin ilman euroa ja EU.ta.
http://www.telegraph.co.uk/business/2016/09/30/its-official-economy-doing-fine-after-brexit/

On täysin selvää, että Britannian esimerkkiä seurataan nyt silmä kovana. Ruotsi, joka vastoin presidentti Sauli Niinistön ennustusta ei uponnutkaan Itämereen jäätyään euron ulkopuolelle, on koko ajan säilyttänyt itsellään option omaan toimintaansa ja se on vain puolittain unionissa. Toisin kuin Suomi, Ruotsi ei ole antanut ylikansallisen pääoman, päätösvallan ja rahan raiskata itseään. Ja Ruotsi on ensimmäisten lähtijöiden joukossa, kun hajoaminen tapahtuu. Sillä on siihen kaikki valmiina ja siellä ajatus on jo ääneensanottu.
http://blogs.spectator.co.uk/2016/04/swedes-tell-britain-if-you-leave-the-eu-well-follow/

Suurimmassa lirissä ovat Baltian maat, itäisen Euroopan maat jotka ovat rakentaneet talouden nousunsa EU-tukien varaan, ja juuri ne ovatkin päällimmäisinä huutamassa ulkoista uhkaa, eli sitä kuinka Venäjä tuhoaa unionin. Todellisuudessa ne ovat osa ongelmaa. Ilman niitä Euroopan Unionin talous olisi pysynyt kurissa ja ilman niitä sen menot olisivat pysyneet kurissa. Puola, Baltian maat, Romania, Bulgaria ja Unkarikin ovat kaikki olleet koko jäsenyytensä ajan vapaamatkustajia, jotka ovat imuroineet lännestä miljardeja vuosi toisensa jälkeen. Mitään järkevää syytä tähän ei ole ollut, vain unionin sisäänrakennettu tuhomekanismi: liittovaltio.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/corrupt-european-countries-costing-eu-nearly-800bn-a-year-says-study-a6944436.html


Koska EU:n hajoaminen tietää noille maille taloudellista katastrofia, josta ne eivät itse selviä, niiden on pakko tehdä kaikkensa ettei lypsylehmä mene pois. Juuri siksi ne ovat huutamassa Venäjän uhkaa ja sitä kuinka Venäjä on se voima, joka jollakin mystisellä tavalla on saanut aikaan jopa Trumpin valinnan ja uhkaa nyt vallata EUnkin. Tähän eivät usko ketkään muut, kuin infantiilit, lapset, Ulkopoliittisen instituutin johto ja suomalaiset poliitikot. Sen näkee tarkastelemalla USA:n uuden ulkopoliittisen johdon linjauksia.

Venäjä ei ole uhka, vaan kauppakumppani ja mahdollinen strateginen kumppani taistelussa USAn suurinta uhkaa vastaan. Se uhka ei siis olekaan Venäjä, vaikka meillä pääministerikin niin kirkuu pikkutytön lailla, vaan ääri-islam. Suomalaiset "asiantuntijat" kuvittelevat, että presidentti Trumpin ilmoitus siitä, että islam on suurin uhka ja päävastustaja, oli vain populismia. Samat "asiantuntijat" uskovat, ettei Trump kaada vapaakauppasopimuksia. Ja kuitenkin Trump ilmoitti tällä viikolla, että Tyynenmeren vapaakauppasopimus on kaadettu, pois, slut, bye bye.
http://www.theatlantic.com/news/archive/2016/11/michael-flynn-trum-national-security-adviser/508115/
http://www.nytimes.com/2016/11/18/us/politics/michael-flynn-national-security-adviser-donald-trump.html?_r=0
http://www.forbes.com/sites/timworstall/2016/11/22/trumps-day-one-us-out-of-the-tpp-which-means-its-dead-theres-no-point-to-it/#19a77ec114b9

Toisin kuin suomalaiset "asiantuntijat" ovat sanoneet, Trump mediassa esillä olleiden tietojen mukaan on erottamassa Victoria Nulandia, entistä varaulkoministeriä joka kertoi Washingtonin pressiklubilla jo 2013 haaveilleensa Venäjän tuhoamisesta jo pikkutyttönä, ja muita neokoneja, ja nimeässä heidän tilalleen erittäin äänekkäita islam-kriitikoita ja tunnustuksellisia kristittyjä konservatiiveja. Jos näistä merkeistä voidaan lukea jotakin, niin USAn ulkopolitiikan suunta ja tyyli tulee muuttumaan rajusti, ja siinä rytinässä suomalainen, harhaisiin hattaroihin perustuva Toivotaantoivotaan-ulkopolitiikka kokee täydellisen haaksirikon.
http://foreignpolicy.com/2016/11/11/why-democrats-should-abandon-angry-working-class-whites/
http://www.theatlantic.com/international/archive/2016/11/trump-election-foreign-policy/505934/

7 kommenttia:

 1. erinomaisen analyyttinen ,joskin kärkevä analyysi , tulee pitämään paikkansa.

  VastaaPoista
 2. Tätä EUn hajoamista edesauttaa täysin hallitsematon muslimi-invaasio, jota toteutetaan muslimien halusta muuttaa Eurooppa islamilaiseksi alueeksi. EUn globalistinen ylin johto haluaa tätä ja tottelevaiset lakeijat noudattavat käskyjä ja sallivat maahanmuuton jopa uusin eväin. Nykyään voi Libyasta lähteä millaisella kumiveeellä tahansa ylikuormassa, koska Euroopan pelastusalukset jonottavat Libyan rannikolla tuodakseen heidät turvallisesti Eurooppaan. EU ei olekaan enää ongelma vaan tulossa multikulttuuriseksi kokonaisuudeksi, jossa entiset eurooppalaset kärvistelevät uuseurooppalaisten islamin lakien varjossa.

  Aikisemmin ovat sekä Merkel että Cameron todenneet, että muslimien kotouttaminen on epäonnistunut ja tulee epäonistumaan. nyt on Ranska littymässä saman kuoroon. Heillä on jo 572 no-go aluetta, jonne muiden kuin muslimien ei ole syytä mennä. Sipilän hallitus tuntuu uskovan, että lisää liittovaltiota korjaisi asian. Tottakai se parantaisi muslimien asemaa, kun liittovaltio määräisi, että joka maassa pitää noudattaa sharia lakia. Kansat eivät tule tätä hyväksymään. Amerikassa näyttäisi syntyvän kohta sisällissota globalistien pyrkiessä alistamaan kansa tahtoonsa.

  http://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2016/11/the-total-collapse-of-france-3216885.html?currentSplittedPage=0

  VastaaPoista
 3. Kuinka paljon silläkin saavutetaan että nillitetään menneestä ja luodan uhkakuvaa tulevaisuudesta? Oli niin tai näin, aina väärinpäin.

  VastaaPoista
 4. Valitettavan realistinen arvio tulevaisuudesta. Ja Suomen johto painaa päätään vain syvemmälle puskaan. Hohhoijaa.

  VastaaPoista
 5. Lujaa Sande-laatua. EU:n kaatamiseen riittää Erdogan ja hänen miljoonat pakolaisensa. Erdogan-setä on nyt hyvin hyvin vihainen. Hullu EU-parlamentti hyppäsi pahasti Erdoganin nenän päälle. Jäljelle EU:sta jää vain valtamedian valheet ja valtava velkavuori! Trump sentään toimii:
  https://consortiumnews.com/2016/11/24/trumps-possible-path-out-of-ukraine-crisis/

  VastaaPoista
 6. Kiitos hienosta kirjoituksesta, Sande!
  Paperilla se EU-armeija: http://mvlehti.net/2016/11/23/katso-ketka-suomalaismepit-aanestivat-eu-armeijan-puolesta/

  VastaaPoista
 7. Juu - ihan asiaa, MUTTA eikö ketään kiinnosta nämä Suomen hallituksen uudet köyhien kyykytykset? Eli pienimpien eläkkeiden leikkaukset mm:ssa. Ja samaan aikaan Sipilä/Keskusta perustamassa TYÖRYHMÄÄ heikoimmissa asemissa olevien auttamiseksi! Aikamoista kaksinaamaisuutta vai kuinka sanoisi?! SANDE - kommentoisitko myös tätä asiaa!

  VastaaPoista