keskiviikko 17. helmikuuta 2016

SE TODELLA ISO KUVA, JOSTA PÄÄTTÄJILLÄMME EI OLE HAJUAKAAN

Se, mitä Suomessa tapahtuu juuri nyt, ei ole sattumaa. Maatamme ja vesistöjämme ei olla myymässä ulkomaalaisille vain siksi, että Maa- ja metsätalousministeriö tarvitsee rahaa. Kotimaisia PK-yrityksiä ja kotimarkkinayrityksiä ei tapeta vain siksi, että verottaja on hullu tai että maatamme johtavat kommunistit. Maahan ei tuoda kymmeniä tuhansia halpatyöläisiä siksi, että halutaan auttaa pakolaisia. Suomea ei ole annettu ulkolaisen sotilasmahdin käsiin siksi, että Venäjän hyökkäystä pelätään. Kyse on globaalista valtapelistä ja nimenomaan taloudesta.

Ylikansalliselle läntiselle pääomalle on nyt elintärkeää vallata mahdollisimman suuria alueita ja juuri siksi rappeutunut valtionhallintomme ja läpeensä korruptoituneet poliitikkomme aikovatkin myydä Suomen maaperän ja vesistöt niille. Kotimaiset firmat, alkuasukkaiden yritykset, pitää raivata pois tieltä, että ylikansallisilla toimijoilla olisi vapaa pelikenttä Suomessa.

Jos joku luulee ettei täällä voi tehdä rahaa, miettikööt tätä: kun SOTE-kusetus on viety läpi, 4-6 virkamiestä voi ulkoistaa koko SOTE-alueen kaikki palvelut, eli myydä ne ulkolaiselle veroparatiisyhtiölle. Jokaisessa on kyse satojen miljoonien potista.

Niin sanottu "Syyrian pakolaiskriisi", jonka nimissä Ruotsi kuljetti hallituksemme suostumuksella sovitulla tavalla 32 000 pakolaista kolmessa kuukaudessa Suomeen, oli vain osa koko EU:n laajuista operaatiota, jolla pyrittiin luomaan uusi miljoonien ihmisten halpatyöläisjoukko. Se kuinka kauhuissaan Suomen hallitus on Venäjältä mahdollisesti tulevasta vastaavasta vyörystä, paljastaa, että Ruotsista todellakin tuotiin sovitusti halpatyöläisten armeija tänne polkemaan palkkatasoa alas. Yksikään suomalainen poliitikko tai virkamies ei ole vieläkään kommentoinut Ruotsin toimintaa sanallakaan, juuri siksi, että se oli täysin sovittua toimintaa.

Saksassa asia on jo aivan päivänselvä, mutta meillä vielä on niitä jotka kuvittelevat, että kyse ei ollut halpatyövoiman tuonnista. Toisin kuin Ruotsin toiminnan aikana, nyt presidentti Niinistö sanookin, että meillä on kansainvälisten sopimusten mukaan oikeus palauttaa kaikki tulijat Venäjälle, koska tämä on turvallinen maa. Sama oikeus olisi ollut myös viimesyksynä, mutta silloin kaikki poliitikomme sanoivat ettei meillä ole sellaista oikeutta. Tämäkin todistaa, että viimesyksyn pakolaiskriisi oli sovittu operaatio. Venäjän kanssa sellaisesta ei ole sovittu ja siksi linjaukset ovat täysin päinvastaisia.

Suomen salainen ja laiton pakkoliittäminen Natoon liittyy sekin tähän kuvioon. USA miehittää parhaillaan Eurooppaa yhä kiihtyvällä vauhdilla. On epätodennäköistä, että USA oikeasti haluaisi ydinsodan, joka sota Venäjän kanssa väistämättä olisi, joten tällä sotilaallisella toiminnalla täytyy olla toinen motiivi. Se selviää katsomalla Kreikkaa ja itäisen Euroopa maita. Barack Obamahan ilmoitti suoraan, ettei Kreikka voi erota eurosta eikä EU:sta, koska se on Nato-maa. Entinen Kreikan valtiovarainministeri Varoufakis kertoi Helsingin Sanomille, että pääministeri Tsirpas pelkäsi henkensä puolesta ja maata uhattiin sotilasvallankaappauksella. Se oli Naton viesti Syrizalle. Juuri siksi Suomikin piti liittää Natoon.

Yhdysvalloilla on täysi syy epäillä, että jos ja kun dollari romahtaa ja finanssikuplan alaskirjaukset on pakko tehdä, nuo maat siirtyvät saman tien BRICS-maiden leiriin. Läntinen finanssitalous tulee romahtamaan lähivuosina 30-90%, enimmät arviot liikkuvat noin 50-60% tasolla, ja se tietää suuria ongelmia poliittisesti ja reaalitaloudellisesti. EU on täysin kyvytön sellaisen kriisin sattuessa ja juuri siksi Britannia tekeekin poliittista ja taloudellista eroa mannermaan sekasotkusta. Se myös varautuu tulevaan kriisiin ostamalla Kiinan yuaneita kymmenillä miljardeilla. Juuri siksi Sveitsikin irrotti oman franginsa eurosta viimevuonna ja antoi BRICS-pankille luvan aloittaa toiminta Sveitsissä.

Kyse on siis suurvaltojen ja taloudellisten valtablokkien pelistä, jossa panoksena on maailman herruus. Läntisen talousjärjestelmän akilleen kantapääksi on osoittaunut finanssitalous, joka on paisuttanut kuvitteellisen talouskuplan niin suureksi, ettei sen purkaminen enää onnistu ilman romahdusta. Ilmiselvää on, että Yhdysvallat on päättänyt varautua siihen aseellisesti. Siksi myös Yhdysvaltojen sisällä tilanne osavaltioiden ja liittovaltion, paikallishallinnon ja liittohallinnon välillä kiristyy koko ajan. Juuri siksi USA:n poliisivoimia on militarisoitu viimeiset 15 vuotta raskaalla kädellä. Juuri siksi Yhdysvalloissa toimii satoja liittovaltion turvallisuusvirastoja ja toimistoja. Juuri siksi siellä liikutellaan massiivisia sotajoukkoja ja harjoitellaan suuria operaatioita.

Entisen CIA:n ja Kansallisen turvallisuusneuvoston taloudellisen sodankäynnin analyytikon ja neuvonantajan Jim Ricksmanin mukaan Yhdysvalloilla on jo nyt niin paljon velkaa, ettei ole olemassa mitään laskentamallia, jolla se selviäisi niistä. Liittovaltiolla on velkaa noin 19 000 miljardia, yksityistalouksilla laskentatavoista riippuen 23 - 25 000 miljardia ja Federal reservellä on takauksia ja lainoja noin 172 000 miljardia, joista valtaosaa ei koskaan kyetä maksamaan. Tämä on se pommi, joka voi jysähtää milloin vain. Kyse on vain siitä, milloin usko dollariin ja kuplaa loppuu. Sen jälkeen kiinteistöjen, lainojen, luottojen, autojen, tavaroiden jne. arvo tulee romahtamaan noin 30-90%. Ja euro kaatuu dollarin perässä.

Kiinan kansanpankin johtaja ilmoitti jo vuonna 2013, että Kiina luopuu dollarista, koska dollarilla ei ole enää katetta. Kiina on myynyt USA:n valtionlainojaan, omistuksiaan ja dollarisidonnaisia finanssi-instrumentteja pois kiihtyvällä vauhdilla koko tämän vuosikymmenen. Hiljattain Venäjä ilmoitti luopuneensa petrodollarista, eli vaihtavansa ankkurivaluuttansa dollarista Kiinan yuaniin. Tästä on kyse Venäjän vastustamisessa. Syyria, Ukraina, Euroopan miehittäminen, uusi kylmä sota ovat vain tämän talousmaailmansodan oireita. Yhdysvalloille uusi kylmä sota on välttämätön, koska sen taloudessa on enää kaksi reaalitaloudellista instrumenttia joilla on kansallista merkitystä: viihdeteollisuus ja aseteollisuus. Uusi varustelukierre voisi pelastaa edes osan maan teollisuudesta.

BRICS-maat, joille suomalaiset "asiantuntijat" ovat avoimesti naureskelleet vuosia ja vielä viime vuonna, ovat luomassa omaa talouttaan. Kiinassa ja Intiassa on jo nyt yhteensä noin 300-600 miljoonaa kuluttajaa, joiden ostovoima vastaa eurooppalaista tasoa. Venäjä, Kiina ja Intia eivät enää tarvitse länsimarkkinoita, jos niikseen tulee. Kiina ja Intia ovat Venäjälle riittäviä kauppakumppaneita. Eurooppa ja USA ovat taantuvia, hajoavia ja ylivelkaisia talouksia, joissa on lähdetty painamaan osto- eli kulutuskapasiteettia alas palkanalennuksin. Se on taloudellinen itsemurha, joka kelpaa BRICS-maiden johtajille. Ne eivät enää ole riippuvaisia lännen kuluttajista, toisin kuin lännen talousjärjestelmä.

Kun kulutuskysyntä hiipuu, lainanotto hiipuu, luottokorttibisnes hiipuu, myynti hiipuu, kaikki hiipuu. Kiinalla, Intialla ja Venäjällä keskinäinen kauppa käy sittenkin, kun se on päättynyt Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tästä on kyse. Kehitysmaissa ja kehittyvissä maissa ollaan jo käännetty katseet BRICS-maihin. Latinalainen Amerikka on irtoamassa useammankin maan toimilla USA:n otteesta, kiinalaiset ovat jo nyt suurin taloudellinen toimija Afrikassa, ja maailman tuotannosta valtaosa on BRICS-maissa. BRICS-maat ovat jo perustaneet oman investointipankkinsa, joten ne eivät enää tarvitse Maailmanpankkia eivätkä IMF:ää.

Jos joku ei vieläkään ymmärrä mistä on kyse, miettikööt tätä: viimevuonna Kiina ohitti Yhdysvallat maailman suurimpana taloutena. Kiina on siis maailman suurin talous. Ei Yhdysvallat. Ja paljonko Kiinan valtiolla onkaan velkaa? Millä mailla on suurimmat kultavarannot? Missä maissa tuotetaan käytännössä kaikki länsimaiden vaatteet ja kulutuselektroniikka, kodinkoneet, kengät, tarve-esineet jne.?

Aivan.

4 kommenttia:

 1. Ehkä vähän vedetty mutkia suoriksi, mutta täyttä asiaa. Osin tietty arvailua kuten kaikki poliittinen ja taloudellinen ennustaminen. Mutta yksi tärkeä pointti jäi kommentoimatta. Pian syntyvä kolmas ehkä vain rajoitettu atomisota (Toivottavasti rajoitettu. Silloin toivottavakin) Se on keino Usa:n teollisuudelle nousta uuteen kiitoon. Ja olisi erittäin hyvä Euroopan kannalta. Sataisiin Nato pois päiväjärjestyksestä. Putin tuhoaa sen pillunpäreiksi vuodessa. Ja Luulen silloinUSA:n katsovan vain vierestä, ja toivovan, että Venäjäkin väliaikaisesti heikkenisi sen verran. että USA:n surkeasti hoitama maailmanpoliisin rooli saataisiin takaisin ainakin hetkeksi.

  VastaaPoista
 2. Brics-maat selvä logiikka EU ja USA toimille!

  VastaaPoista
 3. Tässä on mielenkiintoinen artikkeli, joka sopii tämän jutun liitteeksi. Uudesta silkkitiestä tulee maailman maasilta yhdistämään Kiinan ja Euroopan. Kun tästä puhutaan maailmalla, niin USAssa puhutaan vaan siitä, että kuinka Trumpista päästään eroon. Tässä on lisäsyy juuri siihen, koska Trump on niitä harvoja amerikkalaisia, joka haluisi kytkeä Amerikan mukaan tähän kuvioon.

  Deep State puolestaa haluaisi hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä sotilasvoimin ja siten estää näiden maanosien yhteyden. Obama halusi ottaa Etelä-Kiinan meren sotilaallisesti hallintaansa. Nyt siellä ovat paikalliset maat sopimassa yhteistoiminnasta alueen hyodyntämisessä. Amerikka ei pysty ymmärtämään, että sen kyky hallita maailmaa sotilaallisesti on mennyttä aikaa. Se pystyy sotilaallisesti vain ja ainoastaan tuhoamaan sen.

  Todella surkeaa, että Suomen johto haluaa koko ajan hyvin voimakkaasti kannattaa Amerikan sotapolitiikka, joka on luonut jo koko tämän pakolaiskaaoksen, jonka perusteella maamme koyhdytetään ja raiskataan. Kätketty ajatus pakolaisgatessa on Amerikan varjohallinnon himo hävittää kristinusko Euroopasta ja jopa maamme johto täysin hyväksyy tämän totellessaan sokeasti käskyjä. Samoin EU haluaa ylläpitää Amerikan haluamaa sotaa Ukrainassa. EU ei pysty muuhun kuin sokeasti seuraamaan Amerikan neokonien komentoja. Ei mitään itsenäisyyttä - koko EU on kokoelma yksinkertaisia vasalleja.

  VastaaPoista