sunnuntai 21. helmikuuta 2016

PANKKIEN KUULUSTELUT LAITTOMIA

Suurta hämmennystä herättäneet pankkien kuulustelut ovat laittomia. Pankeilla ei ole mitään valtuuksia, eikä laillisia oikeuksia penätä asiakkailtaan mitään muita tietoja kuin henkilöllisyys ja mahdollinen rahojen alkuperä. Mitään muita tietoja pankit eivät laillisesti voi udella, eikä sellaisiin kyselyihin tarvitse vastata.

Mikään pankkitoimintaan liittymätön tieto ei kuulu pankille. Mikään poliittinen tieto ei kuulu pankille. Pankille ei kuulu siviilisääty, asuinpaikka, olinpaikka, mielipiteet, eikä mikään muukaan asia. Jos ja kun pankki väittää, että se kuuluu, pankki puhuu paskaa. 

Pankit tietävät tämän itsekin ja siksi OKO onkin peruutellut omissa kuulustelutoimissaan. Pahin pankkipoliisi Nordea tunnustaa kauttarantain ja diipadaapa-tyyliin itse omilla nettisivuillaan, ettei laki anna sille mitään oikeuksia kysellä mitään muuta kuin asiakkaan henkilöllisyyttä ja rahaliikenteen alkuperää. Mitään muita kysymyksia ei Nordealla ole oikeutta edes kysellä.

http://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/tule-asiakkaaksi/asiakkaan-tunteminen.html 

Se varsinainen kysymys kuuluukin: miksi pankit ylipäätään kyselevät tällaisia? Kenelle pankit tekevät tiedustelutyötä? Siitähän tässä on kyse. Pankki laatii asiakkaistaan profiileja ja mitä se niillä tekee? Mitä luultavimmin pankit joko myyvät nämä tiedostonsa eteenpäin,tai toimivat tiedusteluorganisaatioiden bulvaaneina.

Nordea väittää omilla nettisivuillaan, että "Pankin täytyy myös selvittää, oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö toisessa valtiossa (= PEP), tällaisen henkilön perheenjäsen tai läheinen yhtiökumppani. Tämä ei tarkoita, että kysyisimme poliittisia mielipiteitäsi."

Tuo on paskapuhetta. Nordealla, kuten ei millään taholla, ei edes viranomaisilla, ole mitään oikeutta vaatia asiakkaitaan selvittämää poliittista toimintaansa, asemaansa tai mitään poliittista minkään lain mukaan. Jos Nordea utelee tällaisia asioita, se rikkoo lakia. Ja Nordeahan on kysellyt tällaisia, eli se on rikkonut lakeja ja kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia. Tällaiset kuulustelut ovat myös YK:n ihmisoikeussopimuksen vastaisia, varsinkin kun asiakkaille on annettu ymmärtää, että vastaamatta jättämisesta seuraa taloudellisia vaikeuksia ja oman rahan käyttö estetään.

Kaiken kaikkiaan tämä pankkien poliisiksi ryhtyminen on oireellista. Elämme aikaa, jossa yksityiset toimijat ja suuryritykset ottavat tyynen rauhallisesti itselleen viranomaisoikeuksia ja valtaa, jota niillä ei lain mukaan edes ole olemassa. Ne vain tekevät niin, koska yritysten johtokerroksissa vallitsee mieliala, jonka mukaan ne johtavat maailmaa ja mitkään lait eivät koske niitä. Sama hybrishän vallitsee myös Suomen eduskunnassa ja hallituksessa, ja presidentin linnassa.

Näiden tahojen mielestä lait ja määräykset koskevat tavallisia ihmisiä, kansalaisia, jotka ovat heidän alapuolellaan ja käskyvaltansa alla. He itse ovat sensijaan lain yläpuolella ja voivat rikkoa lakeja avoimesti ja julkisesti, koska heidän määräysvallassaan oleva poliisi ei uskalla eikä kykene valvomaan lakeja heidän osaltaan. Poliisi on kastroitu ja alistettu, painettu kyykkyyn ja kahlittu poliittisesti.

Nordea on vain yksi röyhkeimmistä rikollispankeista, mikä ei ole ihme. Sehän on ylikansallinen, ei-suomalainen pankki, jonka silmissä suomalaiset ovat vain lauma tyhmiä alkuasukkaita, joiden kaikki rahat pitäisi saada pankin haltuun tavalla tai toisella. Nordea on muutenkin kohdellut suomalaisia asiakkaitaan viimevuosina kuin roskaa. Olisikin erittäin hyvä asia, jos jokainen suomalainen nostaisi rahansa Nordeasta ja lakkauttaisi tilinsä sieltä.

4 kommenttia:

 1. vielä äskettäin lounaismaan osuuspankki kyseli kaikenlaista vielä jos tunnet vaikutusvaltaisia ihmisiä nekin olisi tarvinnut nimetä.ellei sitä kuulustelua täytä ei pääse nettipankiin maksamaan laskuja.

  VastaaPoista
 2. Joo, itekkin haistatin pitkät Nordealla syksypuolella, eikä ole ikävä tullut. Mitä noihin uteluihin tulee, niin pakkokos laittomiin kyselyihin on rehellisesti vastata.

  VastaaPoista
 3. Nordeassa rikollisuus on mennyt pitkälle. Kukaan ei siihen puutu, mutta kenkää annetaan pomoille koko ajan ja uusia kusettajia palkataan, kunnes lopulta kaikki on Ruotsissa ja Suomi on tuhottu.

  Monta oikeudenkäyntiä vielä ja täällä luvat menee........

  VastaaPoista
 4. Monessa muussa Euroopan maassa kysytään vielä tarkemmin näistä poliittisista ym. kytköistä.Itselläni on kokemuksia Hollannista. Ei siis ole suomalaisten pankkien keksintöä, vaan EUn rahanpesuohjelmaan liittyvää.

  VastaaPoista