torstai 19. helmikuuta 2015

YLE:N PROPAGANDATEHDAS

YLE suoritti eilen uuden Venäjä-trollikampanjansa propagandahyökkäyksen täydellä teholla. YLE:n ryssänkätyrejä jahtaava sankaritoimittaja Jessikka oli vihdoinkin löytänyt Pietarin läheltä trollitehtaansa, paikan joka suoltaa putinistista sanomaa nettiin kellon ympäri. Tätä järisyttävää löytyä hehkutettiin kaikilla kanavilla ja medioissa. Raporttien ja haastattelujen sanoma oli selvä: Venäjä-trollit ovat olemassa ja heitä on kaikkialla. He toimivat myös Suomessa. Et koskaan voi tietää kuka on Venäjä-trolli. Läheisimpäsi voi olla Venäjä-trolli.

Helsingin Sanomathan yhdisti taannoin "venäläismielisiksi" ja "Venäjän mielistelijöiksi" kaikki ne puolueet ympäri Eurooppaa, jotka ajavat itsenäisyyttä, vastustavat EU:ta ja edustavat kansallisia etuja ylikansallisia toimijoita vastaan. Myös YLE vihjailee tähän suuntaan. Jokainen joka asettuu vastustamaan hallitusta, virallista totuutta, puhuu itsenäisyydestä, esittää eroa eurosta tai EU:sta, on Venäjä-trolli. Jokainen on on kriittinen, on Venäjä-trolli. Jokainen toisinajattelija toimii siis Venäjän puolesta. Ketä ja mitä vastaan?

Todellisuudessa tässä Venäjä-propagandassa on kyse huomion siirrosta. Kansalaisia pelotellaan trolleilla ja Putinilla, ryssillä ja bodysnatcherseillä, etteivät he vahingossakaan muistaisi kuka heidän itsenäisyytensä ja rahansa on vienyt. YLE pyrkii joka päivä tekemään kaikkensa, ettei kansa muistaisi että Venäjä-pakotteet maksavat meille julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaan 200 000 000 euroa joka kuukausi. YLE ei myöskään uutisoi, eikä halua uutisoida sitä, että Euroopan Keskuspankin "elvytysohjelma" maksaa suomalaisille noin 1000 000 000 euroa JOKA KUUKAUSI. Seuraavien 20 kuukauden aikana se tulee maksamaan meille siis noin 20 000 000 000 euroa. Tätä YLE ei uutisoi, eikä se halua teidän sitä muistavan. Miksi?

YLE tekee propagandaa aamusta iltaan. Se suoltaa vääriä tietoja ja valheita aamusta iltaan "uutisina" ja näillä "uutisilla" pyritään luomaan uhkakuvaa Venäjästä. Touhussa erittäin aktiivisia ovat YLE:n nuoret naistoimittajat, jotka intopinkeänä kyselevät eri asiantuntijoilta koska sota syttyy ja koska Venäjä tuhotaan, tai ainakin ne Suomessa toimivat ryssänkätyrit. YLE valehtelee teille suoraan päin naamaa uutislähetyksissään. Se on tehnyt tätä jo jokusen vuoden, eikä se ole sattumaa tai vahinko.

Kun YLE raportoi ja uutisoi ahkerasti kuinka ETYJ:in tarkkailuryhmää ei päästetty alasammutun malesialaiskoneen raunioille viikko kausiin, YLE valehteli. Viikosta toiseen YLE antoi tilaa Ilkka Kanervalle, joka valehteli etteivät ETYJ:in tarkkailijat pääse paikalle ja että heitä estetään pääsemästä paikalle. Tämä oli täysin puhdasta propagandaa ja valhetta. YLE toisti sanomaa lähes tauotta: ETYJ:n tarkkailijoita ei päästetä paikalle, heidän työtään estetään, heidän ei anneta tehdä työtään, separatisti salaavat putoamispaikkaa, piilottelevat, vääristelevät. Kaikki tuo oli sontaa.

Todellisuudessa ETYJ:n tarkkailuryhmän johtaja oli lähimpine miehineen paikalla kun koneen romut vielä savusivat. He olivat ensimmäisiä ulkopuolisia paikalla. Heidän johtajansa, kanadalaisukrainalainen mies, totesi myös että heidän havaintojensa mukaan koneen ohjaamoa oli tulitettu ankarasti konekiväärillä. YLE ei uutisoinut asiaa näin, eikä mikään muukaan suomalaismedia. Miksi?

Katsokaapa Kanadan yleisradion tekemä haastattelu, joka on tehty 10 päivää koneen alasampumisen jälkeen. https://www.youtube.com/watch?v=fNMj-M-GDl0

Nyt, kun urheat YLE:n toimittajat ovat löytäneet trollitehtaansa, YLE ulostaa tätä propagandaansa jatkuvalla syötöllä tehotoistona. Venäläisen propagandatoimiston olemassa olo saattoi olla suuri uutinen YLE:n räkänokkatoimittajille ja vanhemmille propagandisteille, mutta jos niin on, niin kysymys kuuluu: KUKA ON HETKEÄKÄÄN KUVITELLUT ETTEIKÖ VENÄJÄ TEKISI PROPAGANDAA?? Kenen mielestä tämä on edes "uutinen"? Presidentti Putin on entinen KGB-upseeri. Kuka on kuvitellut edes sekunnin ajan, ettei hänen Venäjänsä tee propagandaa?

 YLE:n propagandamyllyn tarkoituksena onkin siirtää huomio hieman kiusallisemmista uutisista. Tarkoituksena on jättää kansalaiset siihen käsitykseen, että "Putinin trollitehdas" on ainutlaatuinen ja ihmeellinen asia, joka uhkaa suomalaisia ja Suomea. Todellisuudessa asiassa ei ole mitään uutista. Jokaisella maalla on oma propagandakoneistonsa, yleensä niiden salaisten tai puolisalaisten organisaatioiden pyörittäminä. Suomessa valtiollista propagandaa tekee YLE. Tämän Suomen valtion propagandakoneiston toimintaa valaisee hyvin se, ettei seuraava uutinen ole koskaan saanut missään YLE:n mediassa lainkaan huomiota, vaikka se on todella kova uutinen.

Britannian armeija on nimittäin perustanut Facebook-osastonsa, jonka tehtävänä on "taistella vihollista vastaan ei-tappavilla keinoilla", siis suomeksi sanottuna some-propagandalla. Tämä 77.prikaatin some-sotilasyksikön luominen on merkittävä uutinen siksi, että yleensä brittipropagandasta huolehtivat James Bondin MI-6 tai MI-5, eli ne kuuluisat Salaiset palvelut.

Jotta teille tulisi selväksi mitä YLE jättää kokonaan trolliuutistrollailunsa ulkopuolelle, voitte lukea asiasta seuraavasta linkistä: http://www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/31/british-army-facebook-warriors-77th-brigade

Mihin YLE sitten pyrkii tällä propagandallaan? Tavoitteita on kaksi. Yksi: Suomi tulee liittää Natoon ja siksi Nato-vastaisia suomalaisia on peloteltava Venäjällä. Kaksi: YLE pyrkii kaikin keinoin suojelemaan suomalaisia päättäjiä ja peittelemään heidän tekemänsä katastrofaaliset poliittiset päätöksensä euron ja EU:n suhteen. Nämä kaksi tavoitetta ohjaavat koko YLE:n uutistoimintaa tällä hetkellä. Kansa on peloteltava Natoon ja sama uhkakuva saa kansalaiset unohtamaan itsenäisyytemme menetyksen ja varojemme ryöstön.

YLE ei ole uutisoinut sitä, että Suomen Pankilla on takauksia ja maksuvelvotteita erilaisten mekanismien kautta noin 70 miljardin euron edestä euro-pelissä. YLE ei ole uutisoinut sitä, että Lissabonin sopimuksessa viranomaisille annettiin valtuudet tappaa kansalaisia "levottomuuksien ja mellakoiden aikana". YLE ei tarttunut edes siihen uutiseen, kun pääministeri Stubb sanoi eduskunnalle avoimesti, että "OLEMME LUOVUTTANEET RAHAPOLIITTISEN PÄÄTÖSVALLAN EUROOPAN KESKUSPANKILLE."

YLE vaikeni asiasta tyystin, vaikka tuo jos mikä oli erittäin kova uutinen. Pääministeri kertoo eduskunnalle, ettei eduskunnalla ole enää finanssipoliittista päätösvaltaa. YLE vaikeni täysin.

Se ei ollut vahinko. Se oli valinta, päätös. Se oli YLE:n propagandistisen ohjelman mukainen ratkaisu. Suomen itsenäisyyden menettämisestä kertovat uutiset jäävät kertomatta. Ne vaijetaan. Illusiota pidetään yllä. Kansalle valehdellaan tarkoituksella, jätetään kertomatta, luodaan ulkoista uhkakuvaa. Jos joku epäilee sitä etteikö näin toimittaisi, niin ei tarvitse muistella kuin taannoista sukellusvenekohua Tukholman saaristossa.

YLE marssitti kuvaruutuihin Ulkopoliittisen instituutin "asiantuntijoita" kertomaan, että Venäjä on hyökännyt Ruotsiin. Näiden "asiantuntijoiden" mukaan saaristossa nähty mustapukuinen mies oli Venäjän erikoisjoukkojen sotilas ja noussut maihin, ja siten Venäjä oli jo "käytännössä sodassa Ruotsin kanssa". Kuitenkin jo ruotsalaismediassa oli aikaisemmin kerrottu lehtien etusivuilla, että kyseessä oli eläkkeellä oleva kalastaja Ove. YLE jauhoi parisen päivää tämänkin jälkeen faktana sitä, että Tukholman saaristossa juoksenteli mustapukuisia erikoisryssiä Ulkopoliittisen instituutin tukemana. Todellisuudessa tilanne oli tämä: http://www.expressen.se/nyheter/mystiske-mannen-jag-brukar-fiska-dar-ute/

Suomalaiset laivaston edustajat yrittivät haastatteluissa hieman hillitä YLE:n ryssäraivoa muistuttamalla, että alueella liikkuu myös Nato-maiden veneitä, mutta YLE jatkoi ryssien hyökkäyksen propagointia uutterasti. Todellisuudessa uutiselta oli jo ammuttu jalat alta ruotsalaismedian toimesta. Tukholman saaristossa liikkui hollantilainen sukellusvene. Se oli siellä sekin jälkeen, kun Ruotsin puolustusvoimat sanoivat sen poistuneen. Lehdissä oli lukijoiden ottamia kuvia ja videonauhaa ajalta hollantilaisaluksen poistumisen jälkeen. "Vieras alus" oli kuin olikin hollantilainen: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19716276.ab

YLE ei koskaan uutisoinut tätä, jos edes mainitsi asiasta. Syykin on selvä. Se ei tuota enää uutisia. Se ei informoi kansakuntaa. Se manipuloi sitä. Se pyrkii ohjailemaan sitä. Se pyrkii vaikuttamaan kansalaisiin ja muuttamaan heidän ajatteluaa. Se pyrkii pelottelemaan suomalaiset Nato-myönteiselle kannalle jatkuvalla Venäjän-uhkakuvalla. Se pyrkii aktiivisesti salaamaan kaikki EU:hun liittyvät uutiset, jotka voisivat suututtaa kansalaiset. Ennen kaikkea se pyrkii salaamaan sen tosiasian, ettei Suomi ole enää itsenäinen valtio.

Se pyrkii suojelemaan niitä päättäjiä, jotka myivät itsenäisyytemme, veivät rahamme ja antoivat kansallisvarallisuutemme ilmaiseksi ylikansallisille tahoille.

YLE on propagandatehdas.


10 kommenttia:

 1. Hyvä teksti! Surullista, mutta totta.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä oli todellakin jopa epätoivoisen tuntuista uutisointia eilen YLE:llä. Se alkoi jo aamulla aikaisin radiossa ja aamu-tv:ssä ja jokaikisessä uutislähetyksessä radiossa tasatunnein ykkösuutisena tämä trolliuutinen, siihen lisättynä ajantasa-ohjelmat pitkin päivää jne. Panokset tuntuu kovenevan. Oli kaivettu vanhat talvisodan aikaiset pätkät ja kaikki näihin uutispläjäyksiin. Todellista mielten hallintaa tai sen yritystä alkaa olla tämä Yle-propaganda. Ja suuri osa kansasta, siis niistä jotka mitään uutisia seuraa, kuuntelee korvat höröllään ja jännittyneinä uutisia Venäjästä. Huhhuh.

  VastaaPoista
 3. Anteeksi vain Ramona, mutta aikas paljon tuosta tekstistä on ihan sitä itseään. Otan vain yhden esimerkin "julkisuudessa esillä olleiden tietojen mukaan 200 000 000 euroa joka kuukausi." Tyypillinen yleistys jolla pyritään viittaamaan lähdeaineiston todenperäisyyteen "julkisuudessa esillä olleiden..." Tämä blogiteksti voidaan myöskin käsittää olevan "julkisuudessa esillä" mutta se ei tarkoita että jos lainaat tässä blogissa olevaa tekstiä, se olisi faktaa. Itse kun tunnen jonkin verran tuota Venäjää ja kansainvälistä kauppaa niin haluaisn nähdä ne faktat ja laskelmat joiden mukaan ne tappiot ovat tuo 200 miljoonaa euroa per kuukausi. Venäjän, huom EI EU:n asettamien rajoitteiden aiheuttama viennin lasku oli n. 16% joka tarkoittaa 5,4 miljardin viennistä n. 864 miljoonaa eli 72 miljoonaa per kuukausi. No joo...Tavallaan hyvä että otetaan kantaa ja kirjoitetaan asioista jotka koetaan olevan yhteiskunnassa väärin, mutta sanan painoarvo menee aikaslailla täysin jos ei pystytä esittämään todellisia faktoja ja väärennellään asioita.

  Sitten lisään tähän pienen kommentin joka on aikas faktaa. Venäjän yksi syy vallata krim oli se että näin Venäjä sai haltuunsa Ukrainan kaasuesiintymät Mustallamerellä. muun muassa Skifska ja Foreska. Skifskan kenttä on n. 200-250 miljardia kuutiota. Sen käytöstä Lukoil Offshores hävisi tarjouskilpailun konsortiolle jossa olivat ExxonMobil, Shell, OMV ja Nadra Ukraine. Tuo kenttä piti olla käyttökunnossa tänä vuonna ja vuosittainen pumppausmäärä n. 5 miljardia kuutiota. Eli jos sotaa ei olisi ollut niin muutaman vuoden päästä Ukraina olisi ollut myös myymässä kaasua Eurooppaan. Mitä se olisi tarkoittanut? Venäjä (lue Putin) olisi saanut paljon vähemmän rahaa koska Ukraina ei olisi ostanut juurikaan kaasua ja Eurooppakin olisi ostanut kaasua myös Ukrainasta. Lisäksi kun kilpailija olisi kaasumarkkinoilla niin hinta laskisi. Samalla Putinin poliittinen valta niin Ukrainassa kuin myöskin Euroopassa olisi laskenut valtaisasti. Mietipä sitä faktaa että koko Venäjän energiankäytöstä n. 60% on kaasua, mutta Gazpromin voitosta yli puolet tulee kaasun viennistä Eurooppaan (n. 98% koko Venäjän kaasuviennistä). Nyt jos käytämme taloudellista valtaa jolla voimme painostaa Venä'jän pois Ukrainasta ja Ukraina saa Krimin sekä kaasukenttänsä hallintaansa niin muutaman vuoden kuluttua Suomi voisi ostaa kaasunsa halvemmalla. Suomi osti vuonna 2013 kaasua Venäjältä n. 1,134 miljardilla. Mikäli kaasun hinta laskisi vain 10% niin saisimme sen 113 miljoonaa edullisemmin. Tietäen mikä on maailmalla nesteytetyn kaasun hinta niin uskon että kaasun tuontihinta voisi laskea helposti 20%. Valitettavasti Suomella ei ole nesteytetyn kaasun tuontiin sopivaa kaasuterminaalia ja nyt kun sitä ollaan harkitsemassa niin valitettavasti sen luvan on saamassa Gazum jossa Gazprom on yksi osakas. (http://www.svkk.fi/tietoa_venajasta/suomen_ja_venajan_valinen_kauppa)

  Terveisin,

  Tapsula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi vain Herra Tapsula. Tuo luku viennin sopistumisesta ei ole vielä lopullinen ja katotaanpa mikä se on ensi vuonna. Varmana ainakin tuplaantuu tai enemmän.

   Ja kun tiedät mikä nesteytetyn kaasun hinta maailmalla on, niin mikset kerro sitä? Tai laita edes linkki. Voisiko syynä olla se, ettei nesteytetty kaasu voi ikinä pärjätä kaasuputkesta virtaavalle kaasulle? Jo kaasun nesteytys maksaa 30% kaasun energia sisällöstä plus logistiikka ja terminaalimaksut. Suomi maksoi kaasusta venäjän toimittajalle 471$ per tuhat kuutiota. Se oli vissiin toiseksi korkein hinta kaasusta, venäjän kaverit saa jopa puoleen hintaa. Ja sitähän suomi ei taida olla. Kirjoitahan sinä vuoro ilmoittaa mitä nesteytetyn kaasun hinta maailmalla keskimäärin on.

   Poista
  2. Tapsulan "fakta" pohjautuu tosiasiassa täysin yksipuoliseen ja virheelliseen käsitykseen siitä, mitä tapahtuu ja miksi. Lähden näkemyksestä, että "Venäjä valtasi Krimin". Kyseessä tosiaan on pelkkä näkemys. Omaan silmääni uskottavin tapahtumakehitys kuuluu näin: 1) Ukrainan uusi hallinto uhkasi pakkoukrainalaistaa lähes kokonaan venäläisen Krimin. 2) Krimin venäläisten omat aktiiviryhmät toimeenpanivat kansanäänestyksen, jonka tulos oli miltei yksimielinen liittyminen Venäjään. Äänestys ei välttämättä ollut täysin vilpitön, mutta silti on ihan varmaa, että enemmistö krimiläisistä halusi osaksi Venäjää mieluummin kuin venäläisiä sortavaa uutta Ukrainaa. Putinin tai äiti-Venäjän suorasta sekaantumisesta äänestykseen tai sen järjestämiseen ei myöskään ole yhtään vakuuttavaa todistetta. 3) Kun äänestyksen tulos oli mikä oli, Putinin johtama Venäjän hallinto hyväksyi sen. Miksei olisi hyväksynyt? Syitä on paljon. Jos Suomessa aletaan syrjiä ruotsalaisia ja pakkosuomalaistaa heitä, Ahvenanmaa voi haluta osaksi Ruotsia ja Ruotsi voi sen hyväksyä, vaikka a) ahvenanmaalaiset eivät taatusti koe olevansa yhtä yksiselitteisesti ruotsalaisia kuin krimiläiset kokevat olevansa venäläisiä, b) Ahvenanmaalla ei ole Ruotsin laivastotukikohtaa eikä merkittäviä luonnonvaraesiintymiä. Tätä kannattaa ajatella. Muistutan vielä, että Venäjän ihmisoikeusneuvosto kyseenalaisti Krimin kansanäänestyksen aitouden. Sellaista tuskin tapahtuisi maassa, jossa olisi sellainen diktaattori kuin Suomessa väitetään Putinin olevan (tässä ylläolevassa kommentissa: "Venäjä, lue Putin...").

   Poista
  3. Herra Tapsula, ikävä todeta, mutta olet "Putin on kauhee hirviö mut EU tuhoaa sen ja pelastaa meidät" -propagandan uhri. Lisäksi sinun kirjoittama kommenttisi on aivan yhtä lailla "sitä itseään" kuin mitä väität tämän blogitekstin olevan. Sinulla ei ole mitään perusteluita tälle teoriallesi. Minua eivät vakuuta sellaiset perustelut, kuin "se nyt vain on niin, piste, koska Putin". Tahtoisin nähdä ne ihan oikeat todisteet. Lisäksi vielä itse sanot sen olevan "aikas faktaa". Ei siis faktaa, vaan "aikas faktaa"... Kertoo jo mielestäni melko paljon väitteidesi todenperäisyydestä.
   Sitten vielä, et kenties huomannut, mutta sorrut itse kommentissasi samaan, kuin mistä syytät tekstin kirjoittajaa, eli "tyypilliseen yleistykseen jolla pyritään viittaamaan lähdeaineistojen todenperäisyyteen". Puhut kuin suurikin tietäjä, mutta väitteilläsi on kuitenkin olemattomat faktaperusteet.

   Poista
 4. Taitaa Tapsula olla propagandan uhri. Kompastelu alkaa jo kommentin alkumetreillä. Venäjän asettamat rajoitteet ovat vastaveto, eli syypää niihin löytyy muualta ja kyllä nämä asiat ovat aika selkeitä kun asiaa katsoo isommalla perspektiivillä, eikä EU-propagandasuodattimien läpi.

  VastaaPoista
 5. Wörd !!!

  The clans are marching 'gainst the law
  Bagpipers play the tunes of war
  Death or glory I will find
  Rebellion on my mind

  https://www.youtube.com/watch?v=UPUNdwRhuMA

  VastaaPoista
 6. Puhut jumalavit Sande täyttä asiaa. Enitenhän tässä v..ttaa se, että sitä vielä itse maksaa tuosta YLEn suoltamasta paskasta. Lupamaksuaikaan olisi vielä voinut sanoa kaiken kanssakäymisen irti.

  VastaaPoista
 7. YLEn annosta joutuu maksamaan YLEn anto veroa. Olisi Göbbelskin ollut kateellinen tähän Kokoomus Vapaamuurari Bilderbergiläisten keksintöön, että pannaan lammaskansa maksamaan niille pakkosyötettävästä propagandasta.. josta seuraa jatkuvaa ylenantoa

  VastaaPoista