tiistai 24. helmikuuta 2015

LEIKKAUSLISTA POP

Kokoomuksen Ben Zyskowitz avasi leikkauslista kisan heittämällä syötin muille puolueille. Mitenkään yllättävää ei ollut tietenkään se, että Benin leikkauslista iskee nimenomaan suomalaisiin ja niihin heikoimpiin. Samanlaista leikkauslistaa värkkäillään kaikissa puolueissa kaikessa hiljaisuudessa, sillä vaalien jälkeen edessä on Suomi-neidon lahtaus.

Valtapuolueet ovat kasvattaneet valtion velkaa jatkuvalla syötöllä samaan aikaan kun ne ovat tehneet kovia leikkauksia kotimaassa. Samaan aikaan kun on puhuttu "valtiontalouden tasapainottamisesta", on tehty kaikki voitava ettei niin vaan kävisi. Suuryritykset ovat saaneet massiivisia miljardien veroalennuksia ja rikkaimmille on heillekin jaettu miljardien verohelpotuksia. Pelkästään tämä yhteiskunnallista epätasa-arvoa ruokkiva operointi on siis vähentänyt valtion tuloja miljardeilla. Kuka nämä maksaa? Kansa.

Kotimaassa tehdyt suhmuroinnit kalpenevat kuitenkin kaikkein suurimman puhalluksen rinnalla. Suurin syy maamme velkaantumiseen ja taloudelliseen kurimukseen on tässä: EU ja euro. Jokainen, joka väittää jotakin muuta, valehtelee. Tai ei tiedä mistään mitään. Tämä kun on totuus.

Pelkästään Euroopan Unionin jäsenmaksut ovat syöneet suomalaisten veronmaksajien kukkaroita miljardeilla. Jokainen, joka väittää muuta, valehtelee. Asian voi jokainen tarkistaa Euroopan Unionin itsensä virallisista tilastoista.  http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=97138&contentlan=1#.VOx3YS4VNOY

Jäimme siis reippaasti miinukselle aina vuoteen 2013 saakka, mutta sen jälkeen vuonna 2014 jäimme miinukselle yli miljardin lisää. Viime vuonna miinusta tuli 1,1 miljardia ja rapiat päälle. Ja se, joka kuvittelee, että nettomiinuksemme kevenisi tuosta, elää LaLa-maassa. Todellisuudessa jäsenmaksumme vain jatkaa nousemistaan. http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/08/06/tilastointi-muuttui-suomi-maksaa-eulle-enemman---takautuvasti

Euroon upotettujen verorahojen suuruutta ei kukaan pysty sanomaan. Taulukoita, tilastoja, arvioita ja laskelmia riittää kuin helppoheikillä juttuja Kuopion torilla. Kreikkaan on yleisen käsityksen mukaan uponnut 2 miljardia, joista se valtiovarainministeri Rinteen heiluttelema 900 miljoonaa on tukitalletus, siis lainan saajat ovat ottaneet itselleen 1,1 miljardia ja laittaneet takaisinmaksutilille suomalaisten omaa rahaa noin 900 miljoonaa. Tämä tehtiin siksi, että suuri yleisö suuttui neljälle kreikkalaispankille syydetyistä rahoista ja sekä Urpilainen ja Katainen tarvitsivat huijauksen. Se toimii siis edelleen, kuten Rinne todisti eduskunnassa.

Kyprokselle myönnettyjen tukien määrä vaihtelee tilastosta toiseen sekin, jostakin kumman syystä, mutta yleisen käsityksen mukaan sinnekin hulahti 2 miljardia suomalaisten rahoja loppupeleissä. Sen takaisin saannista ei ole mitään havaintoa tai uutista. Miten lieneekään asian laita.

Suomen vastuut EVM-mekanismiin ovat 11,14 miljardia, joka on maksettava vaadittaessa, ja tästä on jo maksettu vuonna 2012 tilastojen mukaan 1,44 miljardia. ERVV-mekanismiin on uponnut valtiovarainministeriön oman ilmoituksen mukaan 6,61 miljardia, jonka lisäksi laskennallisia sitoumuksia ja "vastuita" on maksettu 1,28 miljardia. Näin siis virallisenkin totuuden mukaan suomalaisten verovaroja on mennyt euro-shöyn maksuihin 9,33 miljardia. Ja tämä on siis virallista tilastotietoa. http://vm.fi/documents/10623/1210755/Suomen+valtion+taloudelliset+sitoumukset,+vastuut+ja+saatavat+Euroopan+talous-+ja+velkakriisiin+liittyen+%28tilanne+31.12.2014%29/ab125e22-8004-41d4-b475-63d13e4642e8

Todellisuudessa kenelläkään ulkopuolisella ei ole mitään käsitystä siitä kuinka paljon veronmaksajien rahoja on euroon hassattu. Jutta Urpilainen toi valtiovarainministeriöön "ulkopuolista osaamista" amerikkalaiskonsulttien muodossa ja sen jälkeenhän velat ja maksut muuttuivatkin saataviksi. Valitettavasti tätä koskevat uutiset näyttävät kadonneen Netin bittiavaruuteen, vaikka Urpilainen julkisti asian tiedotustilaisuudessaan. Deutsch Bankin asiantuntija arvioi vuonna 2013 Suomen pankilla olevan 90 miljardia pelissä takauksien ja muiden instrumenttien kautta, ja tuoreimpien arvailujen summa on noin 70 miljardia.

Varmaan on kuitenkin se, että EU-jäsenyys ja euro-soosi ovat maksaneet Suomelle VÄHINTÄÄN 4 875 800 000 euroa jäsenmaksuihin ja 9 330 000 000 euroa eurosoodaan. Yhteensä veronmaksajien rahoja on siis kadonnut tähän sirkukseen vähintään 14 205 800 000 euroa, eli 14, 205 miljardia euroa.

Mutta ei tässä kaikki. Euroopan keskuspankki on käynnistänyt euron pelastaakseen niin sanotun elvytyspaketin, jonka lasku suomalaisille on rapsakat miljardi euroa kuukaudessa. Isoimmat julkisuudessa esitetyt luvut ovat 1,2 miljardia kuukaudessa ja pienimmät alle miljardin. Keskiarvo lienee noin miljardissa. Jotkin toiveikkaimmat ovat sanoneet ettei Suomen osuus ole seuraavien 20 kuukauden aikana kuin 3,4 miljardia, mutta ei sekään mikään pikkusumma ole. EKP aikoo käyttää 60 miljardia JOKA KUUKAUSI ylikansallisten pankkien tukemiseen velkamaiden kautta ja Suomi osallistuu tähän summalla joka on jotakin 3 ja 24 miljardin väliltä.

Niin tai näin, tuo paukku nostaa EU- ja eurotappiomme jo 17,2 miljardin luokkaan, vähintään. Jos joudumme maksamaan EKP-riemusta sen pelätyt 24 miljardia, summa onkin jo yli rapeat 41,2 miljardia miinusta. Olemme siis menettäneet verorahoistamme nettona, siis miinusta, ainakin 17,2 miljardia. Summa voi kohota jopa yli 40 miljardin. Ja tämä on tosiaan nettomiinusta, puhdasta persnettoa. Tämä on se miinusluku, joka jää meille kun kaikki EU:n tuet on vähennetty summasta.

Kun seuraava poliitikko astelee eteenne ja ryhtyy puhumaan "välttämättömistä leikkauksista" tai siitä kuinka "meillä ei ole varaa ylläpitää terveyskeskusverkostoa/kouluverkostoa/sairaalaverkostoa", tiedätte että hän puhuu paskaa. Kun seuraava "talousasiantuntija" ilmestyy kuvaruutuun, radioon tai lehtiin selittämään, ettei säästöille ole olemassa vaihtoehtoa, hän valehtelee.

Vaihtoehto on ero EU:sta ja eurosta. Mitään muuta ei tarvita ja säästämme miljardeja välittömästi. Mitä pidempään olemme eurossa, sitä suuremmaksi velkamme kasvaa ja sitä pahemmaksi tilanne ajautuu. Mitä pidempään olemme Euroopan Unionissa, sitä suuremmaksi lasku kasvaa.

Minun leikkauslistani on tässä: irti eurosta ja EU:sta. Välittömät säästöt ovat miljardiluokkaa. Ja kyse on siis absoluuttisesta säästöstä, ei mistään laskelmista tai arvioista.


4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus jälleen kerran. Yksikään eduskuntapuolueistamme, saati hallituspuolueistamme, ei halua eroon eurosta tai EU:sta. Kuitenkaan yli 60% kansasta ei ole tyytyväinen sen paremmin euroon kuin EU:hun. Vaikka valtamediamme väittää että pienpuolueille ja sitoutumattomille edustajille annetut äänet "menevät hukkaan", kannattaa silti äänestää. Äänestämättä jättäminen, (vanhaa kepulaista sanontaa käyttäen) sataa suoraan demareiden, kokoomuksen ja kepun laariin

  VastaaPoista
 2. Ihmettelen itsekin miten tämä jopa EU:n ja EKP:n omien sääntöjen vastainen koplaus nielaistiin melkein ilman vastarintaa suomessa. Tätä eivät nykyiset hallituspuolueet ja takinkääntäjä-kepu (hallituksessa kannatti eurotukia, opoositiossa vastusti) saa ikinä anteeksi, ainakaan minulta.

  VastaaPoista
 3. Kuka unelmamme anasti
  ja teki niistä pilaa?

  Miksi sormet helposti
  nyrkkiin puristuu?

  Kuka antoi oikeuden
  maan raiskata?

  Kuka käski heikoimmat
  tuhoon tuomita?

  VastaaPoista
 4. Maansa myyjät

  Aikuisissa
  on sellainen vika
  He luulevat
  että tässä
  maailmassa on
  joku järki.
  Ehei, ei se niin mene
  täällä on kaikenlaisia
  valtiomiehiä
  voivat vaikka
  myydä isänmaansa
  Euroopan Unionille
  paria
  palkkavirkaa vastaan.

  Kurja kansa kerää
  kelvottoman politiikan
  mätiä hedelmiä.

  VastaaPoista