lauantai 21. helmikuuta 2015

KUKA LUOPUI ITSENÄISYYDESTÄMME?

Alexander Stubb, Kokoomus, pääministeri, totesi taannoin eduskunnankyselytunnilla seuraavasti:

"OLEMME LUOVUTTANEET RAHAPOLITIIKAN PÄÄTÖSVALLAN EUROOPAN KESKUSPANKILLE".

Siinä se on. Pääministeri lausunto eduskunnalle. Herättikö tämä yhdessäkään kansanedustajassa tyrmistystä? Nousiko yksikään kansanedustaja seisomaan, vaati moisen päätöksen peruuttamista, finanssipoliittista päätösvaltaa takaisin eduskunnalle, sille kansan edustustolle, joka perustuslakimme mukaan käyttää korkeinta päätäntävaltaa Suomi-nimisessä maassa?

Ei.

Yksikään kansanedustaja ei protestoinut. Yksikään ei vaatinut selitystä. Yksikään ei edes kommentoinut pääministerin ilmoitusta millään tavalla. He kaikki hyväksyivät sen mukisematta. Jokainen eduskunnassa istuva kansanedustaja hyväksyi ja hyväksyy sen, ettei meillä ole enää omaa rahapolitiikkaa, finanssipolitiikkaa.

Ilman omaa rahapolitiikkaa meillä ei ole myöskään omaa todellista talouspolitiikkaa. Talouspolitiikkamme on vain sopeutumista Euroopan keskuspankin rahapolitiikkaan. Paras esimerkki on Euroopan keskuspankin "elvytyspaketti", siis mekanismi jolla kansakuntien verovarat pumpataan ylikansallisille velkojapankeille, jotka sitten voivat lainata uudelleen samaa rahaa samoille maille, joiden velat on maksettu EKP:n kautta.

EKP:n "elvytyspaketti" maksaa Taloussanomien mukaan satoja miljoonia kuukaudessa, lähes miljardin. Joidenkin toisten laskelmien mukaan se maksaa 1,2 miljardia kuukaudessa. Niin tai näin, Euroopan keskuspankin "elvytyspaketti" maksaa eri medioissa esillä olleiden arvioiden mukaan suomalaisille noin miljardin kuukaudessa.

Se on maksettava. Mistä se otetaan? Miksi meillä on leikkauslistoja? Miksi valtion menoja pitää leikata niistä menoista, joilla autetaan suomalaisia?

Juuri siksi, koska meillä ei ole omaa rahapolitiikkaa, talouspolitiikkaa. Juuri siksi, koska me emme ole enää itsenäisiä. Joku on luovuttanut itsenäisen päätöksentekomme ulkomaille.

Pääministeri Stubbin lausunto on merkittävä. Ensimmäistä kertaa suomalainen poliitikko sanoo olleensa mukana tuhomassa kansakunnan itsenäisyyttä. "Me olemme... " Hän siis sanoo, että hän ja muut.

Alexander Stubb on yksi niistä henkilöistä, jotka ovat luopuneet itsenäisyydestämme. He antoivat itsenäisyyden pois, ilman yhtä ainoaa laukausta.

Miksei eduskunta ole reagoinut?

Koska se on samalla asialla. Se on antanut oman valtansa ulkomaille, ulkomaalaisille.

Itsenäisyydestämme on luovuttu.

Ilman taistelua, ilman vastaansanomisia, noin vain.

Se on historiallisesti karmaiseva asia.

"ME OLEMME LUOVUTTANEET RAHAPOLIITTISEN PÄÄTÖSVALLAN EUROOPAN KESKUSPANKILLE."

Itsenäisen kansakunnan kannattajalle tuo lause oli pommi, nyrkki naamaan, rätti. Eikä yksikään kansanedustaja oikealta vasemmalle tarttunut siihen. Yksikään ei reagoinut mitenkään.

Milloin tämä päätös on tehty? Kuka sen teki? Miksi?

Seuraukset ovat jo nähtävissä ja valtion talouden ragnarök on tulossa. Ensi vaalikaudella julkistalous romahtaa. Suomi-nimisen valtion velkaa on kasvatettu massiivisiin mittoihin. Velkaa on otettu yksityisiltä, ulkomaalaisilta pankeilta, niiltä samoilta joita Euroopan keskuspankki rahoittaa verovaroillamme.

Se ei ole sattumaa. Näin luodulla velkavivulla tämä kansakunta pannaan polvilleen ja alistetaan orjan asemaan. Se on Alexander Stubbinkin mielestä ilmeisesti aivan oikein. Juuri siksi hän tekee tällaisia päätöksiä. Ja ilmeisesti eduskunta tukee häntä. Yksikään ei ainakaan noussut vastustamaan.

3 kommenttia:

  1. Näin se on nähtävä ja todistettavissa.

    VastaaPoista
  2. Suomen itsenäisyys meni 1994, ja 1995 rekisteröitiin USA:ssa yritys nimeltään OY Suomi AB ja sen yrityksen osoite on sama kun Suomen Suulähetystöllä. Tämä jo kertoo mikä on meininki. http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?action=getcompany&CIK=0000035946&owner=exclude&count=40&hidefilings=0

    VastaaPoista