maanantai 9. helmikuuta 2015

KEPULAINEN KALJAKELLUNTA

Keskustapuolueen Keskikalja Alkoon -aloite on herättänyt laajaa hämmästystä ja ihmettelyä. Muut puolueet ja toimittajat ovat kilvan rientäneet taivastelemaan moista ja analysoivat kilvan miten nyt noin tässä vaiheessa. Mitä ihmettä? Miksi näin ennen vaaleja?

Vastaus on hyvin yksiselitteinen: lestadiolaiset.

Lestadiolaiset olivat vuosikymmeniä varsinkin maaseudulla keskustan selkäranka. Kun keskusta 90-luvulla ja varsinkin 2000-luvulla lähti seikkailemaan mainosmiesten keksimän city-kepulaisuuden kanssa, moni lestadiolainen vaihtoi puoluetta kokoomukseen, joka mainosti itseään edelleen yrittäjien kristillisenä puolueena.

Sitähän kokoomus ei ole koskaan ollut todellisuudessa, mutta vedätys meni läpi aina siihen saakka kunnes tivolipelleä muistuttava ylikansallisuuden riemussa rypevä ja yltiöliberalistisen maailmankuvan omaava Alexander Stubb hyppäsi kehiin. Stubbin epäisänmaallisuutta ja ulkomaiden ihanuutta korostava, vapaamielisyyden irvikuvamainen kekkalointi oli liikaa kokoomuksen kelkkaan loikanneille lestadiolaisille.

Lestadolaiset palasivat takaisin poliittiseen kotiinsa keskustaan ja kuinka ollakaan, keskustan kannatus ampaisi nousuun. Kuinka ollakaan, kokoomuksen kannatus sukelsi kuin sorsa. Lähes peilikuvamaisesti.

Ja nyt, kun keskustalla on uskovainen johtaja ja lestadiolaiset tukenaan, tulee esitys kaljan kuskaamisesta takaisin Alkoon, eikä kukaan muka tajua mistään mitään.

Onko uskonnollisuus tai uskonto edelleen tässä maassa sellainen tabu, ettei näinkään selkeää asiaa muka nähdä tai osata analysoida?

Joku rohkesi esittää arvion, että tällä kositaan lestadiolaisia ääniä. No ei. Lestadiolaiset ovat jos mukana ja juuri siksi tämä kaljakuvio ponnahtikin esiin.

Henkilökohtaisesti asia ei kosketa allekirjoittanutta, en ole koskaan kaljoja juonut, mutta ihmetyttää se ettei kukaan muka näe asiayhteyttä.

5 kommenttia:

 1. Kepu on horjunut veitsenterällä, eikä ole tietänyt kaatuuko oikealle vai vasemmalle, mutta nyt on auvennut uusi suunta "ylöspäin". Taisivat kepulaiset olla toista mieltä vuonna 1969 keskikaljasta.

  VastaaPoista
 2. Räyhä. blogi herätys juutalaiseen yli valtaan urpo! Teatteria koko paska

  VastaaPoista
 3. Puolueiden poliittiset ohjelmat ovat käytännössä samaa tasoa kuin yritysten ns.eettiset arvot.
  Yritysmaailmassa aikoinaan mietittiin miten saada mielikuviin enemmän humaanisuutta, vaikuttamatta reaalitoimintaan.
  Kehitettiin ns.eettiset arvot jotka konsultit tekivät bulkkitavarana ja lähes kaikki suuremmat yritykset nuo liittivät markkinointikeinoikseen, ainahan joku tolvana ja sinisilmäinen tollo lukemaansa haluaa uskoa.

  Puolueilla samainen satukirja tunnetaan puolueohjelmana, jolla on hyvin vähän tekemistä (sattuma) reaalitoiminnan kanssa.
  Keskustalla pääsi käymään vahinko ja satukirjan kirjoittaja sattui kirjoittelemaan kyseenalaisia lauseita, nyt päävihollinen kokoomus kaivoi tuon satukirjan esille, löysi sammakot sopivasti vaalien alla (vaaligallupit näyttävät heikkoa kokoomukselle) ja ampuu typeryydet madiataivaalle (hehän käytännössä hallitsevat suurimpia medioita) mahdollisimman äänekkäästi.

  Yksikään poliittinen taho ei todellisuudessa ole viemässä keskiolutta kaupoista alkoholimyymälöihin valvonnan alle, sitä ei kansantalous kestäisi (alkoholivero), nykyisin lähinnä mietitään miten saataisiin kuluttajat ostamaan oluensa suomalaisista kaupoista ostosretkien sijaan.

  Vaalien alla tulee paljon tätä ns.vihollisten päähänpotkimista puolueiden toimistoista, kaikki keinot sallittu ja tarkoituksena tietysti ettei ns.kiinni jää poliittisesta manipuloinnista, ja saa mahdollisimman paljon murennettua vihollisen kannatuspohjaa.

  Sekoomuksella tietysti mediavallan takia etulyöntiasema, ja käyttävät täysin sumeilematta hyväkseen mustamaalaamalla kaikkia poliittisia vihollisia, nyt sattui olemaan keskustan vuoro.
  Kokoomuksen ainoa ase vaaleissa on mediavoima (kansalaiset kyllästyneitä kokoomus-politiikkaan, syystäkin) ja vastustajien musertaminen mielikuvasodassa, vastustajalla kun ei juurikaan ole mahdollisuutta lyödä takaisin (ei mediahallintaa).

  VastaaPoista
 4. Sekään ei varmaan ollut sattumaa että 2011 kepu menetti ääniä reippaasti persuille, kun Soinihan on tunnettu abortin vastustaja.

  VastaaPoista
 5. Ei ole koko selitys. Kokoomuksen vanha yrittäjä-isäntämieskaarti on siirtynyt Kepun kannattajaksi ja nimenomaan Sipilän takia. Lestadiolaisissa ei ole mitään vikaa, eikä kalja ole maan tärkein asia, vaikka joillekin tuntuu olevan.

  VastaaPoista