sunnuntai 15. helmikuuta 2015

HELSINGIN SANOMAT JA RYSSÄNATSIT

Helsingin Sanomien journalistisen tason totaalinen romahdus on ollut selvää jo jonkin aikaa. Lehti pitää nykyään lähes vakituista palastaa juttujensa vaatimista oikaisuista. Hesarissa edes urheilutoimitus ei enää kykene tekemään juttua Jarkko Niemisestä munimatta sitäkin tietämättömyydellään. 

Tästä huolimatta Hesari jatkaa kiihtyvää alamäkeään epätoivoisessa taistossa kaikkialla luimivia ryssiä ja heidän kätyreitään vastaan. Harhaisen maailmankuvan omaavan aviisin lapselliset toimittajat yltyvät aina yhä suurempiin turauksiin ja möhläyksiin. Viimeisin propagandajöötti oli suunnattu niitä poliittisia oikeistopuolueita ja ryhmiä vastaan, jotka haluavat palauttaa kansallisen itsemääräämisoikeuden ja kansojen itsemääräämisoikeuden omiin maihinsa.

Hesarin mielestä jokainen, joka ei halua paljastaa takamustaan EU-jyrän käsiteltäväksi ja kieltäytyy alistumasta ylikansallisen pääoman ja eliitin orjaksi, on ryssä. Tai ainakin melkein. Jokainen, joka ei suostu hyväksymään ylikansallisten pankkien ja toimijoiden herruutta, on ryssän kätyri. Jokainen, joka kannattaa itsenäisyyttä, on ryssä, ryssän kätyri tai kenties jotakin pahempaa eli putinisti. Joku sellainen kuitenkin.

Kun Hesari ja sen toimittajat viihtyvät ylikansallisten herrojensa ja isäntiensä narttuina ja imevät posket lommollaan kaiken mitä ylikansallisilta tahoilta heille suodaan, jokainen joka ei moiseen suostu, on ryssä, ryssänkätyri tai joku sellainen. Aikoinaan näin nimiteltiin vasemmistoa. Nyt saman kohtelun kohteena ovat kansallismieliset ja äärioikeistolaiset, eikä kukaan oikein uskalla edes nauraa tälle farssille.

Käydäänpä läpi Hesarin suuri hyökkäys eurooppalaisia kansallismielisiä puoleita vastaan. Juttu on päivätty 12.2. 2015.

"Venäjä yrittää porata reikiä EU:hun"

Jutun otsikko paljastaa jo, että toimittajan ja lehden mielestä meneillään on EU:n raiskaus ryssien toimesta. Todellisuudessahan EU:n raiskaajat ovat lännen suurpankit ja eliitti.


"Europarlamentissa Moskovan etuja ajavien äärioikeistolaisten meppien määrä on kasvanut tuntuvasti"

 

Ingressissä paljastetaan koko juoni. Äärioikeistolaiset eurokansanedustajat ajavat siis itsenäisyyttä vaatiessaan ryssien etuja. Kaikki ne, jotka haluavat omaa kansallista päätöksentekoa, ovat ryssän asialla. Suomeksi sanottuna: itsenäisyys on ryssää. Vain ryssä haluaa itsenäisen isänmaan. 

 

"Italian Pohjoinen liitto -puolueen parlamenttiedustaja Gianluca Buonanno vastusti viime syyskuussa Strasbourgissa EU:n asettamia pakotteita Venjää vastaan."

 Niin, siis kun kansallismielinen poliitikko ei halua kiristää välejä suurvallan kanssa ja aiheuttaa taloudellista tappiota kansalleen, hän on epäilyttävä.

 
"Samalla kun Venäjä on syyttänyt länsimaita "fasistien" tukemisesta Ukrainassa, on se pönkittänyt äärioikeistolaisia puolueita Euroopassa."

Ensiksikin, BBC teki jo vuonna 2013 dokumentin Ukrainan uusnatseista. Heidän olemassa olonsa on dokumentoitu länsimediassa jo vuosia sitten. Suomi lienee ainoa maa, jonka virallisen totuuden mukaan ukrainalaisia natseja ei ole olemassa. Toiseksi, miten Venäjä on pönkittänyt äärioikeistolaisia puolueita?

"Venäjän harrastama "hajota ja hallitse" -käytäntö on ollut Venäjälle hyödyllistä, koska monet ääripuolueista ajavat EU:n vallan vähentämistä, jäsenmaiden eroa unionista sekä lähentymistä Venäjään. Mitä hajanaisempi EU, sen parempi Venäjälle."

Siis kansojen ja maiden itsenäisyys hyödyttää vain Venäjää, ei suinkaan noita kansoja ja valtioita. Näkemys on varsin mielenkiintoinen ja epädemokraattinen. Se ei olekaan mikään yllätys. 

"Artikkeliin liittyvät

 Jutun välissä on linkki toiseen artikkeliin, jossa Putinia verrataan Hitleriin. Tarkoitus on siis vahvistaa Hesarin mielisairasta maailmankuvaa, jossa Hitler on Putin ja kaikki itsenäisyyttä ja kansojen itsemääräämisoikeutta ajattelevat ovat hekin hitlereitä ja putineita ja siten pahoja, pahoja ihmisiä.

"Paljonko Euroopassa on Venäjän asiaa ajavia puolueita?"

Euroopassa ei ole yhtään Venäjän asiaa ajavaa puoluetta. 

"Unkarilaisen Political Capital -tutkimus- ja konsulttiyrityksen viime vuonna tekemän kartoituksen mukaan EU:n jäsenmaissa toimii ainakin 15 Venäjää tukevaa äärioikeistolaista puoluetta. Niillä oli edellisessä europarlamentissa yhteensä 26 paikkaa."

Olisi mielenkiintoista nähdä Politica Capitalin tutkimus. Miten se on laadittu ja miten "venäjämielisyys" on määritelty. 

"Viime vuoden vaalituloksiin verrattuna Venäjän-mielisten valta kasvoi tuntuvasti. Nyt Venäjän etuja ajavien äärioikeistolaisten puolueiden edustajia on europarlamentissa jo 42."

Millä perusteella meppejä luokitellaan Venäjän kätyreiksi? Tämä höpinä on suoraan Stalinin käsikirjasta. Joukossa on sabotöörejä, joiden toiminnan vuoksi EU ei toimikaan. Stalinin Neuvostoliiton katastrofaaliset päätökset pestiin puhtaiksi juuri samalla tavalla: muuten toimis mut kun on noita sabotöörejä. EU:ssa sabotööreinä häärivät oikeistolaiset ryssän kätyrit, siis Hesarin mukaan.

"Vanhempi tutkija Sinikukka Saari Ulkopoliittisesta instituutista muistuttaa, että Venäjä on yrittänyt jo pitkään lyödä kiilaa EU-maiden välille antamalla etuisuuksia tai tekemällä sopimuksia yksittäisten maiden kanssa."

Jaahas, siis jos Venäjä ei suostu tekemään niin kuin EU haluaa, se tekee väärin ja "lyö kiilaa". Kiilaa mihin? Jos joku maa katsoo, että se saa paremman sopimuksen neuvottelemalla suoraan Venäjän kanssa kuin EU:n eristyskopissa, se onkin väärin? Se, että joku maa, kansakunta, tekee omia ratkaisujaan, on väärin. Ketä kohtaan? Aivan. Euroopan Unionia. 

""Nyt on painotettu sitä, että tuetaan maiden sisällä erilaisia äärioikeistolaisia tai populistipuolueita sekä kansalaisjärjestöjä", Saari arvioi."

Ulkopoliittisen instituutin, jonka koko uskottavuus meni täysin kiville viimeistään sukellusvene-jupakassa, tutkija Sinikukka Saari toistelee todistamattomia väitteitä siitä, että Venäjä tukee kansallismielisiä ryhmiä ja kansalaisjärjestöjä. Koomisinta tässä on tietenkin se, että kun Venäjä ilmoitti että länsimaat tukevat siellä toimivia oppositioryhmiä ja kansalaisjärjestöjä, lännessä huudettiin että niin saa tehdä. Nyt Venäjää syytetään, ilman todisteita, samanlaisesta toiminnasta lännessä. Siis länsi saisi tukea venäläisiä oppositioryhmiä vapaasti, mutta Venäjä ei saisi tukea vastaavia ryhmiä lännessä. Koomista.

"Venäjän on väitetty rahoittaneen siihen myönteisesti ja EU:hun vihamielisesti suhtautuvia puolueita, mutta näyttäviä todisteita ei tiettävästi ole esitetty. Avoimimmin Venäjän tuki eurooppalaisille puolueille näkyy siinä, kuinka pitkiä punaisia mattoja heidän johtajiensa eteen Moskovassa asetetaan."

Hesarin harhaisen toimittajankin on kuitenkin himmattava lausuntoa, koska mitään todisteita Venäjän tuesta ei ole olemassakaan. Lopuksi vedetään hatusta hiukan kremnologiaa, jossa punaisen maton pituutta kyttäämällä tehdään ulkopoliittista analyysia.

"Ääripuolueet puolestaan toimivat Euroopan sisällä puolustamalla Venäjän etuja ja yrittämällä näivertää EU:n yhtenäisyyttä. Esimerkiksi viime vuonna ääriryhmien edustajat matkustivat Krimille ja totesivat "kansanäänestyksen" alueen liittämisestä Venäjään sujuneen mallikelpoisesti. Kansainvälisesti Krimin valtausta pidetään laittomana."

Eli kaikki ne puolueet ja ihmiset, jotka eivät aja ylikansallista etua, ovat EU:n vihollisia. Kaikki ne, jotka olivat paikan päällä Krimillä ja raportoivat toisin kuin ne, jotka eivät olleet paikan päällä, ovat väärässä. Vai niin.

"Kuinka hyvin Putin on sitten onnistunut kylvämään riidan siemeniä EU:n vakoihin?"

Toimittaja paljastaa edellä olevalla lauseella taas kuinka seksuaalisesti hän asiaa tarkastelee. Putin siementää "EU-vakoja" epäpuhtaalla siemenellään ja saa aikaa riitaa ja toraa, epäpuhautta, rotuhygienisesti ei-toivottavaa ainesta puhtaaseen EU:hun. 

""Toistaiseksi päätöksiä on kyetty tekemään yksimielisesti eikä totaalista fiaskoa ole EU:n näkökulmasta tapahtunut. Painetta on luotu ja uhka rintaman repeämisestä on olemassa", tutkija Saari sanoo."

Tutkija Saari valehtelee. Tsekki, Slovakia, Unkari, Itävalta ja muutama muukin maa on vastustanut Venäjä-pakotteita ja jopa jättänyt ne omaan arvoonsa. 

"Ohessa muutamia esimerkkejä Venäjän vaikutusvallasta EU:n jäsenmaissa."

Lause sisältää todellisen propagandapökäleen. Hesari siis ilmoittaa kertovansa ketkä ovat ryssän kätyreitä EU:n jäsenmaissa. Vastaavia listauksiahan tehtiin innokkaasti Neuvostoliitossa ja kommunistivainojen Yhdysvalloissa 50-luvulla. Hesarissa ei edes hävetä toimia kuten noissa maissa aikoinaan, tai kuten natsi-Saksan media toimi 930-luvulla. Tämä on aivan samanlaista tekstiä. Nyt juutalaisten paikan ovat ottaneet ryssien kätyrit. 

"Ranska
Ranskassa äärioikeistolainen Front National (FN) -puolue on kasvattanut suosiotaan nopeasti ja puoluejohtaja Marine Le Pen johtaa mielipidekyselyjä kansansuosiosta 2017 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella. Moskovassa vieraillessaan Le Pen on saanut arvovaltaisen vastaanoton. Puolueen johto on lisäksi ranskalaislehti Nouvel Observateurin mukaan läheisissä yhteyksissä Venäjän suurlähettilääseen Pariisissa."

Siis puolue, joka on maansa suosituin, ei saa valmistautua diplomaattisesti siihen, että valtaan noustessaan sillä on jo suhteita ulkovaltoihin. 

"Venäjän tuki FN:lle ei ole jäänyt yksin diplomaattiseksi. Viime vuonna puolue myönsi, että se on saanut 9,4 miljoonan euron lainan moskovalaiselta pankilta vaalikampanjointia varten.
"Skandaalimaista tässä on se, ettemme saaneet lainaa ranskalaisilta pankeilta", Le Pen puolustautui Le Monde -sanomalehden mukaan."

Siis vapaata globaalia taloutta ei saakaan olla? Kun mikään ranskalaispankki ei suostu myöntämään lainaa, mutta venäläinen pankki myöntää, se onkin väärin. Laina ei itsessään ole väärin, vaan se että se tulee venäläiseltä pankilta. Luultavasti kiinalaispankki olisi sekin ollut väärin. Ja Marie LePen on aivan oikeassa: on todellakin törkeää, ettei mikään ranskalainen pankki myönnä lainaa maan suurimmalle puolueelle.

"Bulgaria

Bulgariassa tuntuu venäläiselle propagandalle olevan otollista maaperää. Kun bulgarialaisilta kysyttiin viime kevään mielipidetiedustelussa, haluaisivatko he Bulgarian olevan mieluummin EU:ssa vai Venäjän kanssa "Euraasian liitossa", presidentti Vladimir Putinin johtamaa liittoa kannatti 22 prosenttia kansalaisista. 40 prosenttia olisi valinnut EU:n."

Bulgarian kansa on epäilyttävää. Se ei halua alistua ehdottomasti EU:n osavaltioksi.

"Bulgariassa venäläisiä näkemyksiä ymmärtää äärioikeistolainen Ataka-puolue, joka sai viimeksi kansallisissa vaaleissa seitsemän prosentin kannatuksen. Puolueen puheenjohtaja Volen Siderov aloitti vaalikampanjansa Moskovassa, ja hän on tuonut Atakan tilaisuuteen "Putinin lempimuusikoita"."

Ööh, siis mitä? Nyt muusikotkin ovat putinisteja? Tämä alkaa olla jo medikaalisesti mielenkiintoista harhaisuutta.

"Siderov on kiistänyt, että hän olisi saanut rahoitusta Moskovasta.
"Minun täytyy kysyä häneltä [Marine Le Peniltä], kuinka hän sen teki", Siderov vitsaili The New York Timesin mukaan."

Niin? Missä ovat todisteet taas kerran? Hesari vihjaa, että rahaa olisi tullut Putinin povarista, mutta missä ovat todisteet taas kerran? Ei missään. Ryssittelyyn riittää se, että haluaa itsenäisyyttä, kansallista päätösvaltaa.

"Kreikka
 Kreikan tuore pääministeri Alexis Tsipras ei ole piilotellut Venäjä-myönteisyyttään. Hän on yhtynyt Venäjän johdon käsitykseen, että Ukrainan valtaapitävät ovat uusnatseja. Noustuaan pääministeriksi Tsipras tapasi ensimmäisenä ulkomaisista edustajista Venäjän suurlähettilään."

Niin? Eikö Kreikan pääministerillä ole oikeutta tavata ketä haluaa ja missä haluaa?

"Tsipraksen Syriza-puolue on myös harannut EU:n pakotteita Venäjää vastaan ja ehdottanut, että maa voisi yhdessä Kyproksen kanssa toimia "siltana" EU:n ja Venäjän välillä."

Jos Kreikka olisi siltana EU:n ja Venäjän välillä, se hyötyisi asetelmasta. Jälleen kerran kansallisen edun tavoittelu on Hesarin silmissä pahinta ryssäläisyyttä.

"Syrizan vaalivoiton jälkeen Venäjä tarjosi konkurssikypsälle Kreikalle rahallista tukea, josta Tsipras kuitenkin kieltäytyi. Aiemmin Venäjä tarjoutui rahoittavansa myös talousvaikeuksista kärsinyttä Kyprosta."

Hesarin mielestä vain ylikansalliset suurpankit voivat tarjota lainoja valtioille.

"Keskiviikkona Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kehui Kreikkaa "rakentavasta" työstä EU:n ja Venäjän välillä ja tarjosi maalle jälleen rahallista tukea. Syriza vastasi kohteliaasti, etteivät pakotteet sen mielestä ole ratkaisu mihinkään."

Pakotteet eivät ole mikään ratkaisu, sen on sanonut ääneen myös presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Stubb ja ulkoministeri Tuomiojakin. Ilmeisesti Hesarin toimittajat eivät muista sitä. 

"Unkari
 Unkarissa Venäjälle riittää hännystelijöitä. Radikaalikansallinen Jobbik nautti viime vuoden kansallisissa vaaleissa 20 prosentin luottamusta."

Siis puolue, joka sai 20% äänistä ja on nationalistinen on ryssien hännystelijä automaattisesti? Näin siis Hesarin mukaan.

"Puolue haluaa Unkarin eroavan EU:sta ja liittyvän Venäjän kanssa "Euraasian unioniin". Juutalaiset ovat puolueen mukaan "kansallinen turvallisuusriski", ja Jobbik on ehdottanut työleirejä romaneille."

Tässä Hesari rinnastaa kaksi asiaa, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Unkarin valtion mahdolliset talousratkaisut ja keskitysleirit. Näin Hesari pyrkii vahvistamaan sanomaansa: ryssät ovat natseja.

"Puolueen euroedustajaa Béla Kovácsia on epäilty Venäjän vakoojaksi. Europarlamenttia on pyydetty purkamaan hänen parlamentaarinen koskemattomuutensa, jotta tutkimukset voitaisiin aloittaa."

Jaahas, ryssien vakoojahan se on tietenkin, vaikka asiaa ei ole edes tutkittu.

"Jobbikin johtaja Gábor Vona on pitänyt puolueelle elintärkeänä hyvin suhteiden ylläpitämistä "yhä vaikutusvaltaisempaan Venäjään". Vonan mukaan Venäjä on eurooppalaisen perinnön suojelija."

Kaikilla mailla pitäisi olla hyvät suhteet toisiinsa, se olisi luonnollista, mutta Hesarin silmissä hyvät suhteet Venäjän kanssa ovat epäilyttävä asia, huono juttu, pahuutta kerrakseen. 

"Epädemokraattisista otteistaan arvosteltu Fidesz-puolueen pääministeri Viktor Orbán on puolestaan vastustanut EU:n pakotteita Venäjää vastaan."

Niin, jälleen kerran Euroopan Unionin taloudellisesti katastorfimaisten pakotteiden vastustaminen rinnastetaan epädemokraattisiin otteisiin, natsismiin, ryssäläisyyteen, johonkin pahuuteen kuitenkin. Kyse on kuitenkin taloudellisesta realiteetista: pakotteet aiheuttavat maille taloudellisia tappioita. 

"Kesällä Orban piti puheen, jossa hän irtisanoutui "liberaalista demokratiasta" ja tarjosi unkarilaisille uusiksi mallimaiksi Venäjää, Kiinaa ja Turkkia."

En ole Orbanin kanssa samaa mieltä siitä, että Venäjä, Kiina tai Turkki olisivat kovin kivoja esimerkkimaita, mutta kyse e olekaan minun mielipiteestäni. Kyse on Unkarin pääministeristä. Hesarin mielestä hänellä ei ole oikeutta mielipiteeseen, koska se on väärä.

Hesarin juttu paljastaa karussa alastomuudessaan sen, kenen asialla Hesari on. Se ei ole itsenäisten kansojen, kansakuntien, asialla, vaan ajaa ylikansallista agendaa. Se vastustaa jokaista ryhmää, puoluetta ja maata, joka uskaltaa asettua vastustamaan Wall Streetin, Lontoon Cityn, Frankfurtin ja Brysselin supereliitin määräysvaltaa.

Hesarin silmissä jokainen, joka kehtaa ajatella itsenäisesti, puhua itsenäisyydestä, toimia oman kansakuntansa edun puolesta, on ryssä. Jokainen, joka ei alistu ehdoitta EU:n totalitääriseen hallintaan, luovuta itseään ja rahojaan ylikansallisten pankkien pelinappuloiksi, on ryssä. Ja ryssät ovat natseja. 

Hesarin propagandarymistelyn ydin on tässä: jos et halua antautua ehdoitta Brysselissä luimivalle ylikansalliselle diktatuurille, olet ryssänatsi. Tai natsiryssä. Ihan miten vaan. Vain olemalla tahdoton orja, olet hyvä. Vain nuoleskelemalla jättimäistä ylikansallista takamusta olet hyvä. Ja Hesari tekee sitä kieli pitkällä aamusta toiseen, riemusta kiljuen.   

Itsenäisyys on ryssänatsia. Kansallinen etu on ryssänatsia. Toisinajattelu on ryssänatsia. Jos olet isänmaallinen, olet ryssänatsi. Jos olet erimieltä, olet ryssänatsi. Jos et halua antaa rahojasi ehdoitta ulkomaalaisille pankeille, olet ryssänatsi.

Tämä on Hesarin viesti lukijoilleen.

7 kommenttia:

 1. Tän ku sais englanniksi ni laittaisin het jakoon.

  VastaaPoista
 2. Sairasta, kriittiseen ajatteluun kykenemättömien ihmisten aivopesua.

  VastaaPoista
 3. Mitenkä hesari enää erottuu valtion propaganda tehtaasta? Tuo puppugeneraattorihan panee jopa Natsien ja Neuvostoliiton propaganda julkaisut häpeään. Ymmärtääköhän ne, että ihmiset heräävät yhä kiihtyvällä tahdilla, kun uutisten taso on tätä luokkaa? Tai ehkä joku kulisseissa tätä muutosta haluaakin. Jaetaan kansaa kahtia niin saadaan iloinen kaaos joka maahan.

  VastaaPoista
 4. Ööö, huomaatko pienen eron siinä, että kun länsimaat tukevat kansalaisjärjestöjä Venäjällä => Venäjä uutisoi siitä, ja sitten Venäjä kieltää kansalaisjärjestöjen toiminnan. Kun Venäjä tukee puolueita lännessä, siitä uutisoidaan. Onko esmes Le Penin puolue julistettu laittomaksi Venäjän tuen takia?

  VastaaPoista
 5. Menetettyä luottamusta on uutisfirman vaikea saada takaisin vaikka osa sen henkilökunnasta noudattaisikin hyvää journalistista tapaa. Jos asiakaana olen vuosia käyttänyt jotakin uutislähdettä ja sitten jonakin vähemmän kauniina päivänä herään sen manipuloivaan tyyliin, tunnen tulleeni petetyksi. Tunnen häpeää siitä, että olen ollut niin tyhmä ja sinisilmäinen, että olen antanut huijata itseäni. Mietin, että kuinka kauan olen käyttänyt aikaani propagandan lukemiseen? Olenko jopa maksanut manipuloivasta informaatiosta?

  VastaaPoista
 6. Kummalla on muuten parempi pyyhkiä takalisto: The Guardian vai Helsingin Sanomat?

  VastaaPoista