perjantai 27. helmikuuta 2015

YLE:n EPÄTOIVOINEN PROPAGANDAMISSIO

|  
Näkökulma: Vuosi Venäjän valheita, videoita ja vihreitä miehiä" 

Venäjä siis valehtelee ja vihreät miehethän viittaa sekä salaisiin ryssäkommandoihin, että avaruusukkeleihin. Otsikko petaa jo jutun: Venäjä valehtelee.

"Krimin valtaus vuosi sitten ei ollutkaan ohimenevä myrsky vaan ilmastonmuutos. Venäjän on silti helppo tukea Ukrainan separatisteja, koska länsimaat eivät halua kohdata kriisin seurauksia, kirjoittaa Ylen ulkomaantoimittaja Mika Mäkeläinen."

 Jos kriisiin syyllisiä etsitään, EU on se varsinainen laukaisin. EU oli jo neuvotellut Janukovitshin kanssa sopimuksen, mutta kun tämä saapui allekirjoittamaan sopimusta, EU ilmoitti lisäävänsä sopimukseen ehtoja, mm. korkeampia tullimaksuja ukrainalaisyrityksille jne. Tämän jälkeen Janukovitsh kieltäytyi allekirjoittamasta sopimusta ja päätti tehdä sellaisen Putinin kanssa. Tämän jälkeen alkoivat hulinat. Ja mitkä ne kriisin seuraukset ovatkaan olleet? Ukrainalaisia kuolee ulkovaltojen valtapelin seurauksena.


"27. helmikuuta 2014 eli lähes vuosi sitten Venäjän erikoisjoukot aloittivat Krimin valtauksen. Sen jälkeen rajojen purkaminen ei olekaan enää viitannut EU:n sisämarkkinoihin."

Venäjä ei tarvinnut mitään "erikoisjoukkoja". Sevastopolin laivastoasemalla oli ja oli koko ajan ollut 30-50 000 venäläistä sotilasta. Yhtään tulitaistelua ei käyty. Se oli yksi verettömimmistä valtauksista mitä historiassa on nähty. Se johtui siitä, että 70% Krimin asukkaista on etnisiä venäläisiä.

"Vuoden aikana Venäjä on liittänyt Krimin itseensä, jakanut Ukrainan lietsomalla itäosan kapinaa sekä ruokkinut kotiyleisöä vainoharhaisella ja kansallismielisellä sotahysterialla."

Ukrainan itäosien venäläisväestö nousi kapinaan sen jälkeen, kun Ukrainan uusi hallitus ilmoitti poistavansa venäjänkielen maan virallisten kielten joukosta ja julisti itäukrainalaisten puolueen laittomaksi. Totta kai Venäjä haistoi tilaisuutensa ja tuki tapahtumia. YLE on ruokkinut kotimaansa yleisöä vähintään yhtä hysteerisellä propagandalla, jättämällä kokonaan uutisoimatta kaiken sellaisen, joka ei sovi sen ryssäfobiseen propagandamissioon. 

Läntisessä mediassa, Yhdysvalloissa ja länsi-Euroopassa, Ukrainaa ja kriisiä käsitellään monipuolisesti ja avoimesti, mutta YLE suoltaa pelkkää propagandaa. 

"Kun vuosi sitten kirjoitin Kylmä rintama lähestyy idästä -näkökulman, toivoin sään oikkua ohimeneväksi, mutta aavistelin jo ilmastonmuutosta."

Ja analyysi oli väärässä. Kylmä rintama tulikin lännestä. Syykin on selvä. Yhdysvallat käy talousmaailmansotaa, kuten moni amerikkalainen asiantuntija on ääneen sanonutkin, mm. Jim Brickman, entinen CIA:n analyytikko ja asiantuntija.

"Valitettavasti suursäätila on sen jälkeen muuttunut entistäkin hyytävämmäksi, muutoksen alku saattaa osoittautua kuviteltua aiemmaksi ja tulevaisuus pahaenteisen synkäksi."

Jos tällä linjalla jatketaan, saadaan aikaiseksi vaikka maailmansota. 

"Riippumaton venäläinen Novaja Gazeta -lehti aikoo tällä viikolla paljastaa dokumentin, joka sen mukaan todistaa Venäjän suunnitelleen Ukrainan hajottamista jo ennen Maidanin kansannousun kärjistymistä."

Vai niin. Odottelemme.

"Viime keväänä puolestaan julkisuuteen levisi kuvia venäläisistä Krimin "palautuksen" ansiomitaleista, joihin oli merkitty aloituspäiväksi 20. helmikuuta, siis jo ennen kuin presidentti Viktor Janukovytš pakeni maasta."

Ja kuvat olivat peräisin mistä?

"Venäläinen totuus on se, että Krimille päätettiin lähteä vasta kansannousun melskeiden jälkeen "turvaamaan" venäjänkielisten asemaa, vaikka uhkakuvien maalailu onkin vaatinut jälkikäteen vilkasta mielikuvitusta."

Ja milloinkohan Venäjä valtasi Krimin?

"Oli kriisin alku milloin tahansa, lopusta ei tiedetä sitäkään vähää. Tulitaukoja Itä-Ukrainassa tehtaillaan ja rikotaan, ja lännessä varoitellaan Venäjän saattavan seuraavaksi koetella jopa Naton yhteisen puolustuksen pitävyyttä."

Hysteerisen ryssäfoibian propagandan peruskuvioon kuuluu se, että kriisin alku ja syy jätetään sivuun, että huomio saadaan siirrettyä Venäjän toimiin. Kriisin alkuperäiset syyt kun löytyvät lännestä, kuten moni amerikkalainen poliitikko on sanonut, myös amerikkalaiset konservatiiviset oikeistopoliitikot.

Tulitaukorikkomuksiin ovat syyllistyneet sekä separatistit, että Kiovan hallituksen joukot, mutta se jää tietenkin YLE-propagandassa sanomatta. Miksi? Koska Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi.

"Venäjä kiistää kaiken, kääntää syytökset rutiinilla länttä vastaan ja muistuttaa ydinaseistaan."

Tottakai Venäjä kiistää kaiken, se toimii aivan samalla tavalla kuin Yhdysvallat. Ydinaseitakin sillä on. Se on hyvä muistaa Yleisradiossakin.

"Abraham Lincolnin piikkiin on pantu sanonta, että kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa ja joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."

Sanoipa Abe tämän tai ei, sananlasku olisi hyvä muistaa Yleisradiossakin. Nimittäin kansalaiset eivät enää luota YLE:n uutisointeihin, koska ne ovat paljastuneet valheellisiksi niin usein. Juuri niinkuin tuossa sananlaskussa todetaan.

"Venäjä on kirjavilla sodankäyntikeinoillaan onnistunut huijaamaan monia ja pitkään, mutta vihreiksi tai muuten vain vapaaehtoisiksi miehiksi inkarnoituneet valheet eivät ole menneet läpi loputtomasti.
Suurinta huijausta on kuitenkin lännen itsepetos. Venäjän vastaista näyttöä Ukrainassa ei ole tahdottu nähdä eikä levitellä, koska länsimaiden johtajat ovat haluttomia ryhtymään merkittäviin vastatoimiin."

Nyt toimittaja puhuu paskaa, eli valehtelee. Lännessä on levitelty kaikenlaista Venäjä-vastaista uutista ja kuvaa ja muuta sälää, jonka LÄNSIMAISET mediat, kansalaisjärjestöt ja aktivistit ovat paljastaneet väärennöksiksi kerta toisensa jälkeen. Missä ovat ne kiistattomat näytöt ja kuvat? Missä viipyy malesialaiskoneen alasampumisraportti? Missä viipyvät Mustien laatikoiden tiedot? Miksei niitä ole julkaistu normaalin käytännön mukaan? Missä viipyy Kiovan lennonjohdon data? 

Miksei YLE uutisoinut sitä, että Iso-Britannian armeijan 77.prikaati perusti Facebook-osaston käymään informaatiosotaa sosiaalisessa mediassa? Koska YLE ei enää toimita uutisia, vaan propagandaa.
"Mitä paremmin Venäjä onnistuu hajottamaan lännen rivejä, sen vapaammin se voi jatkaa puolisalaista sotaansa Ukrainassa."
Tässä sanotaan ääneen YLE:n propagandan tarkoitus. On olemassa "lännen rivit", joista ei saa livetä eikä olla poissa. On marssittava "lännen" pillin mukaan. Jokainen, joka ei siihen suostu, ajaa Venäjän etuja.  Jokainen itsenäinen päätös on ryssien etujen ajamista ja siten myös itsenäisyys on ryssien etujen ajamista. Tätä YLE pyrkii sanomaan.

"Puolisalainen sota" on puolestaan termi, jolla pyritään uskottelemaan, että YLE on jotenkin paljastanut jotakin salaista, vaikka Netti on koko ajan ollut täynnä kuvaa, filmiä ja tekstiä kriisistä ja sodasta, kaikilta kanteilta.

"Saamattomuuden ja itsepetoksen hintaa maksaa nyt Ukraina, myöhemmin ehkä joku muukin rajanaapuri."

Käsittämätöntä valehtelua. Ukraina kärsii nyt siitä, että USA ja EU halusivat päästä kiinni maan rikkauksiin. Onnistuakseen ne pyrkivät destabilisoimaan  tilanteen ja onnistuivat siinä. Tilanne karkasi käsistä ja nyt ollaan tässä. Lisäksi Mäkeläinen kehtaa vihjailla, että kohta on Suomen vuoro. Hän siis lietsoo ryssäfobiaa tarkoituksellisesti.

Jos toimittaja seuraisi länsimaista mediaa ja amerikkalaista keskustelua, hän tietäisi että varaulkoministeri Victoria Nuland sanoi jo 13.12.2013 Washington Press Clubilla pitämässään puheessa USA:n rahoittaneen Ukrainan "oppositiovoimia" 5 miljardilla dollarilla 90-luvulta lähtien. Jos toimittaja ei valehtelisi, hän tietäisi USA:n varaulkoministeri Victoria Nulandin päättäneen jo ennen Janukovitshin pakoa Ukrainan uudesta hallituksesta suurlähettilään kanssa. Sen todistaa se kuuluisa julkisuuteen vuodettu Fuck EU -puhelu. 
 
"Venäjän propagandan tärkeimpiä tavoitteita on tuon päättämättömyyden ruokkiminen. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa EU-vastaisuuden, Nato-vastaisuuden ja Yhdysvaltain-vastaisuuden lietsomista Suomessa ja muualla Euroopassa."

Tässä on YLE:n propagandan ydin alastomimmillaan. Itsenäisyyden ajatus on Venäjän. Itsenäisyys on ryssää. Jokainen joka suhtautuu kriittisesti Natoon, Euroopan Unioniin tai USA:n toimiin, on ryssä. Tästä on kyse. Kyse ei ole Ukrainasta, vaan Suomen itsenäisyydestä. YLE pyrkii kaikin keinoin leimaamaan sen ryssäläisyydeksi. YLE pyrkii leimaamaan jokaisen itsenäistä Suomea haluavan ryssän kätyriksi. Isänmaallisuudesta pyritään kaikin keinoin tekemään ryssämäisyyttä.

Mäkeläisen ja YLE:n mukaan kriittisyys on ryssää. Isänmaallisuus on ryssää. Itsenäisyys on ryssää. Tämä on ydinsanoma tässäkin jutussa.

"Mitä paremmin Venäjä onnistuu hajottamaan lännen rivejä, sen vapaammin se voi jatkaa puolisalaista sotaansa Ukrainassa. Enää ei silti ole suurikaan sotasalaisuus, että Itä-Ukrainan separatistit pysyvät tolpillaan nimenomaan Venäjän tuella ja että rintamalla sotii paitsi kapinallisia, myös venäläisiä sotilaita."

Ööh, toimittaja antaa ymmärtää, että siellä olisi joku "puolisalainen" sota. Kyllä se on ihan kaikkien tiedossa ollut koko ajan ja kaikki ovat tienneet koko ajan kuka avustaa ja ketä. Sekin tiedetään, että Kiovan hallitus on täysin riippuvainen USA:n ja Naton tuesta, ja sekin tiedetään, että Itä-Ukrainassa on kaatunu myös amerikkalaisia sotilaita. YLE ei ole kertaakaan, missään yhteydessä, sanallakaan maininnut näistä mitään. Miksi? Koska se ei tee uutisia, vaan propagandaa. Tässäkin tekstissä.

"Jopa hitaasti kääntyvä EU pääsi yksimielisyyteen Venäjän sotaotteista Ukrainassa, kun se viikko sitten lisäsi pakotelistaansa Venäjän puolustusministeriön ja pääesikunnan johtohenkilöitä, joita EU pitää suoraan vastuussa venäläisjoukkojen sijoittamisesta Ukrainaan."

Edelleen samaa huttua.

"Joku on saattanut huomata muutoksen myös Ylen uutiskielessä: Debaltsevessa ja muualla Itä-Ukrainassa emme välttämättä enää puhu vain Venäjän tukemista kapinallisista vaan myös suoraan venäläisistä joukoista."

Aika moni on huomannut YLE:n muuttuneen propagandamyllyksi, jonka uutiset ovat silkkaa paskaa. YLE voisi näyttää yhden todisteen siitä, että Debaltsevassa on Venäjän armeijan joukkoja. YLE voisi myös lähettää kuvaa Ukrainan armeijan tiedotustilaisuudesta, jossa Ukrainan armeijan tiedottaja kertoo ettei itä-Ukrainassa ole Venäjän armeijan joukkoja, vaan venäläisiä. Mutta YLE ei tee niin, koska YLE tekee propagandaa.

Tai YLE voisi kertoa ulkomaalaisista palkkasotureista Kiovan armeijassa. He ovat jopa itse jaelleet omia Youtube-videoitaan, blogejaan ja twittejään. Jostakin kumman syystä YLE ei ole löytänyt yhtä ainoaa. Ei tietenkään, koska YLE tekee propagandaa, eikä sen propagandasanomaan kuulu se, että Ukrainassa on muitakin ulkomaalaisia kuin venäläisiä.

"Muutos on ollut hidas, koska erilaisten tietojen, videoiden, valokuvien ja satelliittikuvien virta on ollut vuolas, ja niiden luotettavuuden arviointi toimituksissa on ollut hyvin vaikeaa."

Paskat. YLE:n toimittaja yrittää selittää tässä epätoivoisesti miksi YLE tekee propagandaa. 

"Tuomioistuimen veroista varmuutta ei voi edes odottaa, vaan uutisvirrassa joudutaan luovimaan arvioimalla varovasti todennäköisyyksiä. Vuoden kuluessa Venäjää on harvemmin päädytty syyttä osoittelemaan – ja syystäkin usein vasta sellaisella viiveellä, että rintama on ehtinyt siirtyä pitkälle länteen."

YLE on koko ajan suoltanut propagandaansa aivan Putinin trollimyllyn tahtiin, eikä se ole esittänyt todisteen todistetta väitteilleen. Lähteinä toimivat Hodorkovski ja muut Putinin viholliset, CIA, Kiovan hallitus ja sen kannattajat. 

YLE on jopa vääristellyt Kiovan armeijan tiedotustilaisuuksia väittämällä, että tiedottajat ovat sanoneet jotakin muuta kuin ovat sanoneet. YLE muunmuassa jätti kokonaan uutisoimatta sen, että Kiovan armeijan johto ilmoitti ettei itä-Ukrainassa ole Venäjän armeijan sotilaita, vaan yksittäisi venäläisiä sotimassa. Miksi YLE teki näin? Koska YLE tekee propagandaa, ei uutisia.

"Vuodentakainen yllätys – länsimaat ja Ukraina housut kintuissa – oli kollektiivinen, joten kun Suomen puolustuksen terävin tuntosarvi viestitti Venäjältä 26. helmikuuta näin, ei se pahemmin poikennut mielipidekirjon keskiarvosta:
Kehottaisin olemaan lietsomatta turhaa hysteriaa Venäjän invaasiosta Ukrainaan. Sotilaalliselle puuttumiselle ei ole perusteita."

Yllätys? Kenelle? Venäjä ja USA olivat sopineet moneen kertaan, ettei Nato laajene Venäjän naapurimaihin. Venäjä ilmoitti jo 1990-luvun alussa, ettei se jää katsomaan sivusta jos Nato pyrkii Ukrainaan. Venäjä oli ilmoittanut asiasta noin parisenkymmentä kertaa 90-luvulla ja teki niin myös tällä vuosituhannella. USA ja Nato päättivät Obaman hallinnon päätöksellä mennä Ukrainaan Venäjän mielipiteistä piittaammatta. Ja seuraukset olivat muka "yllätys"? Missä satumaassa eletään?

"Miten kävikään – heti seuraavana päivänä ensimmäiset vihreät miehet rantautuivat Krimille.
Sopii toivoa, että Euroopan, Baltian ja Suomen tuntosarvet on viritetty vuoden aikana virkeämmiksi ja että päätöksenteon notkeus vastaa edes jotenkuten sitä vikkelyyttä, jolla vihreät miehet tapaavat nykyisin loikkia rajojen yli."

Tässä Mika Mäkeläinen jatkaa ryssäfobista propagandaansa. Hän väittää, antaa ymmärtää, että Venäjän erikoisjoukkojen sotilaat ovat jo tulossa Suomeen. Hän pelottelee piippalakeilla, desanteilla. Hän manailee ryssäkauhua esiin ja esittää uhkauksen. Todellisuudessa Mäkeläinen yrittää nostattaa pelkoa, että kansa saataisiin suostumaan Nato-jäsenyyteen. Se on hänen propagandansa tavoite. Tietää hän sitä itse tai ei.

"Epävarmemmalla pohjalla on toive siitä, että Suomessa ymmärrettäisiin, mitä Venäjä tavoittelee kun se pyrkii vaikuttamaan Suomen päätöksentekoon."

Tässä toimittaja Mäkeläinen antaa taas ymmärtää, että kaikki Nato-kriittisyys, EU-kriittisyys ja muu on ryssien asialla olemista. Itsenäisyys on ryssää. Kriittinen ajattelu, asioista perillä oleminen, asioista selvää ottaminen, oma mielipide, ne ovat kaikki ryssää. Jos ajattelet itse, jos haluat olla itsenäinen, jos haluat olla itsenäisessä maassa, olet ryssä. 

Toimittaja Mäkeläisen mukaan itsenäinen Suomi, joka ei ole kenenkään rintamassa ketään vastaan, joka tekisi omia ratkaisujaan omista lähtökohdistaan, on ryssien vaikutusvallan alainen. Tämä on Mäkeläisen ja YLE:n propagandan ydintä.

Sen lisäksi Mäkeläinen jättää kokonaan huomiotta sen, että Yhdysvallat on jo sekaantunut Suomen päätöksen tekoon ja pyrkii avoimesti vaikuttamaan siihen, myös taloudellisella kiristämisellä. Amerikkalaiset luottoluokittajat pudottavat Suomen luottoluokitustasoa välittömästi, jos Suomi pullikoi heitä vastaan. Näin tehtiin Venäjällekin, vaikka sen valtion velka on promillen murto-osia USA:n valtion tai EU-maiden veloista, vaikka se on maailman suurin öljynviejämaa, vaikka se teki juuri 600 miljardin dollarin kaupat Kiinan kanssa jne. 

"Täysin epärealistista toiveajattelua taas on varmaankin se, että helmikuussa 2016 voisi kirjoittaa jo jostakin ihan muusta.Tässä Mäkeläinen vihjaa, että jos Suomi liittyisi Natoon ennen tuota, hän voisi sitten kirjoittaa jotakin muuta. 

Kaiken kaikkiaan on yllättävää, että Mika Mäkeläisen tasoinen ammattilainen on lähtenyt surutta sokeasti propagandaa tekemään, mutta ilmeisesti YLE:ssä ei ole nyt mahdollisuutta muuhun. On tehtävä propagandaa sen minkä ehtii. Suomi on saatava Natoon ja siksi suomalaisia on peloteltava valheilla ja huijauksilla, puolitotuuksilla ja tietyistä asioista vaikenemalla.

Netin aikakaudella asia on vain niin, että kun kansalaiset osaavat englantia ja pystyvät seuraamaan länsimaista mediaa ja keskustelua, YLE:n roskatrollaus näyttää vain entistä surullisemmalta ja avuttomalta. Yhdysvalloissa media käsittelee Ukrainan kysymystä huomattavasti avoimemmin ja kriittisemmin, ja länsieurooppalainen media samoin. YLE jää vertailussa noloon asemaan. Se on säälittävä propagandalaitos, joka toimii aivan samalla tavalla kuin venäläinen mediakin.

Säälittävintä on se, etteivät YLE:n toimittajat tunnu tajuavan omaa surullista tilaansa. Vertailussa länsimaiseen mediaan YLE osoittautuu juuri siksi miksi se kutsuu Putinin mediaa: propagandalaitokseksi.

YLE ei eroa mitenkään itäeurooppalaisista jälkikommunistisista valtion medioista, joiden tehtävänä on huijata ja sumuttaa kansalaisia, pelotella nämä tottelemaan valtiojohtoa. Mäkeläinen ja muut YLE:n toimittajat tekevät työtään tämän asetetun tavoitteen eteen. 

Jos joku ei usko, että YLE on propagandakone, niin katsokaapa minne ovat kadonneet kaikki kriittiset ja analyyttiset toimittajat. Aivan, heitä ei enää kuvaruuduissa näy. Eero Ojanperä ei tee jutun juttua Ukrainasta, koska hän saattaisikin ottaa asioista selvää ja tehdä puolueettoman raportin. 

Siksi YLE työntää esiin puolueuskollisen propagandistin, uuden ajan Nikkilän, joka neuvostopropagandan sijasta työstää uutta Nato-Suomen propagandaa.

Se on äärimmäisen surullista ja epätoivoista. Netin ja vapaan tiedonkulun aikakaudella YLE, sen enempää kuin Putinkaan pysty sulkemaan tosiasioita kansalaisilta. Ja sen vuoksi sekä Putinin, USA:n, että YLE:n propaganda onkin kaikkien nähtävissä juuri sinä itsenään: epätoivoisena propagandana. 

Tämä Mika Mäkeläisen teksti on osa tuota epätoivoista propagandaa, Nato-trollausta. Säälittävää ja murheellista. 

1 kommentti:

  1. Voi tätä tyhmyyden määrää ja kommunismin ihailua, säälittävää.

    VastaaPoista