lauantai 7. helmikuuta 2015

SE ISO KUVA

On Ukrainaa, Syyriaa, EUta, pakotetta, USA sitä ja tätä, Venäjä näin ja noin, ja tavallinen tallaaja on ihmeissään mikä on homman nimi.

Suomesta kupataan kymmeniä miljardeja ulkolaisten pankkien tukemiseen, läntisen finanssijärjestelmän ylläpitoon, Suomea viedään väen vängällä Natoon, suomalaiset ovat taas lastuina lainehilla ja kaikki kysyvät: mitä tapahtuu?

Vastaus: meneillään on talousmaailmansota, tai ainakin jonkin sortin konflikti.

Kiina ilmoitti jo viimevuonna, että he ovat valmiit lainoittamaan Venäjää jos tarve vaatii. Lisäksi Venäjä voi lainata rahaa myös BRICS-maiden pankilta. Tästä on nyt muutenkin kyse. Länsi tietää hyvin, että BRICS-maat rakentavat lännestä ja dollarista riippumatonta globaalia talousjärjestelmää. Länsi pyrkii estämään sen, ja BRICS-maat vahvistamaan asemiaan.

Argentina pyrkii BRICS-maihin, samoin moni muu latinalaisen Amerikan maa. Kiina toimii erittäin aktiivisesti Afrikassa ja omistaa mm. 9% Ukrainan maa-alasta jo nyt. Kiinalla ja Valko-Venäjällä on puolustussopimus. Kun läntiset rauhanturvaajat saapuivat suojelemaan kansaa Etelä-Sudanin Darfuriin, he yllättyivät löytäessään kiinalaisia rakentelemassa asvalttiteitä ja öljyterminaaleja, lentokonettiä ja muita fasiliteetteja. 

Sveitsi irrotti oman franginsa viime vuonna eurosta. Sveitsi sai Kiinalta 8 miljardia "investointirahaa". Ison-Britannian pankki osti viime kesänä 33 miljardin dollarin edestä Kiinan yuaneita, suoraan, käyttämättä dollaria kaupassa. Kiina ja Venäjä ilmoittivat, etteivät ne enää käytä dollaria ankkurivaluuttanaan. Kiinan kansanpankin johtaja ilmoitti viime vuonna, ettei dollarilla ole enää katetta.

Parisen päivää sitten Kiina vaati Yhdysvaltoja poistamaan tuomansa pitkänmatkan ohjukset Etelä-Koreasta. Yhdysvaltain presidentti vieraili hiljattain Intiassa ja puhui kovasti Kiinan uhkasta Intialle. Intia ja Kiina solmivat viime vuonna 22 taloussopimusta. Intia osti viime vuonna 16 venäläistä ydinvoimalaa. Kiinan suurin luottoluokittaja laski viimeviikolla Yhdysvaltojen luottoluokitusta ja valtaosa USA:n ulkomaisesta rahoituksesta ja lainoista on tullut Kiinasta. Kaikkien noiden lainojen korot nousivat, mikä tietää miljardien lisälaskua Yhdysvalloille. 

Lännen ja dollarin ongelma on tässä: miten pysäyttää dollarista, Maailmanpankista, IMF:stä ja EU:sta riippumattoman globaalin talousjärjestelmän synty? BRICS-maat rakentavat sitä juuri nyt. Miten länsi voi pysäyttää Kiinan JA Venäjän? Tästä on kyse Nato-kokouksissa, hybridisotapuheissa, Ukrainassa, Syyriassa jne.

Peli on iso, kova, ruma ja armoton, ja meitä yritetään vetää mukaan joka suunnasta tavalla tai toisella, meidän resurssimme halutaan osaksi tätä sotaa. Juuri siksi meidän pitäisi olla itsenäisiä ja puolueettomia, ettemme joudu mukaan tähän hulinaan. Se olisi mahdollista, jos tässä maassa olisi vielä isänmaallisia päättäjiä, joilla olisi tarpeeksi selkärankaa ja pallia. 

4 kommenttia:

 1. Tarpeeksi monella Suomalaisella ei mene vielä tarpeeksi huonosti jotta he ottaisivat selvää siitä että ei kannata äänestää sitä kokoomusta.
  Suomi on integroitu mukaan tähän talous- ja informaatio- maailmansotaan. Pois pääsy onnistuu vain täydellisen rappion kautta. Suomesta on tultava kehitysmaa ennen kuin siitä voi uudelleensyntyä itsenäinen Suomi.

  VastaaPoista
 2. Käytännössä ainut keino jolla pieni suomi voi pelastaa nahkansa USA:n kaatuessa rytinällä maahan on luoda taloussopimuksia mahdollisimman paljon BRICS-maiden kanssa.
  Pelkästään rajanaapuruus on suurin valtti mitä koskaan voi toivoa yhteisen historian (YYA) helpottaessa sopimuksien tekemistä, tosin nykyinen valtakoneisto (USA:lta käskynsä ottava kokoomus) yrittää torpedoida yhteistyötä kaikin mahdollisin keinoin.
  Tällä hetkellä eurooppa on laitettu ns.titanicin kannelle ja odottaa USA:n uppoamista, eli tekee konkurssin, tosin ensikosketus jäävuoreen on tullut jo kauan sitten ja vettä on paatti lähes täynnä
  Osa eurooppalaisista valtioista tajuaa tilanteen ja pelastaa mitä pelastettavissa on eli irtoaa eurosta sekä luo suhteet BRICS-maihin, ja näin tulee jatkumaan, USA/Nato-kiimaa hehkuttaa enää vain typerimmät wanna be-poliitikot.

  Nyt jos koskaan suomi kaipaa kylmäpäistä valtiojohtoa ja irtautuu USA:n kuristusotteesta, sekä ottaa niskalenkin EU:sta, alkaa todenteolla miettimään ensin omaa valtiota eikä pyri enää miellyttämään muita (omat kansalaiset uhraten).

  Ensimmäinen askel on totaalinen muutos poliittisessa kentässä, siihen vaaditaan äänestyskentällä uutta ja rohkeaa näkemystä suomen kansalaisilta, rohkeutta heittää vanhat kansakunnan viholliset pois vallankahvasta suomalaisia lahtaamasta kurjuuden syviin syövereihin pelkästään typeryytensä takia (myyvät suomea saaden suuria taloudellisia- ja valtaetuja).

  Suomen ainoa vihollinen on tällä hetkellä kokoomus ja kokoomusjohto on vuosikymmenessä lähes murhannut suomi-neidon ja myynyt rippeet muiden raiskattavaksi, vain oman edun takia, nyt heidät on aika heittää kaatopaikalle ja äänestää ikuiseen unholaa.

  VastaaPoista
 3. Äänestyskentällä?
  Äänet laskee Tieto Oy joka on vihollisemme omistuksessa.
  Miten Suomalaiset muka osaisivat pistää systeemin lähiaikoina tarpeeksi kovaan remonttiin, kun sen mädänneisyys on edennyt jo noin pitkälle?
  Kansan pitäisi ensin herätä äänestämään pienpuolueita, mutta se ei riitä. Sen jälkeen vaadittaisiin vielä syvemmän tason massaherääminen jossa ymmärretään että äänestyssyteemi on mätä.

  VastaaPoista