maanantai 14. maaliskuuta 2016

SUOMI KUNTOON HETKESSÄ

Poliitikot puhuvat paskaa, joko tietämättään tai tietääkseen, eikä sen ymmärtämiseen tarvita kuin normaalia järkeä. Olen nyt yli 20v kuunnellut, kuinka kokoomus hallituksissa purkaa säätelyä, ja tulos on se, että tässä maassa ihmisten käyttäytymistä sääteleviä lakeja ja säädöksiä on jo huomattavasti enemmän kuin Neuvostoliitossa aikoinaan, tai Venäjällä nyt. Kepulaiset ja demarit ovat vuorollaan sitten kaataneet kansan niskaan tätä kuristusta lisää. Byrokraatithan elävät näistä kansaa kuristavista pykälistä, joten heillä on juhlavuodet menossa.

Pääsyylliset hometalobuumiin ja rakennusten energiankulutuksen lisääntymiseen ovat tietenkin vihreät, jotka ihan oikeasti uskovat, että koneellinen ilmastointi 24/7 on energiatehokkaampaa kuin ikkunan avaaminen viideksi minuutiksi ja leivinuunissa halkopesällisen polttaminen. Vihreiden jättinerojen mielestä kun sähkö tulee pistorasiasta näissä tapauksissa, mutta jos koneellista ilmastointia ei ilmalukkotalossa ole, energia tulee savuttavasta tehtaasta. Näin olen kuullut aikuisten vihreiden perustelevan sitä, miksi uudet talot pitäisi rakentaa sukellusveneiksi.

Jos Suomi haluttaisiin oikeasti kuntoon, siis toimimaan edes jollakin tavalla, tämä sääntöryteikkö pitäisi polttaa. Se pitäisi hävittää juurineen. Kaikki puhe ihmisten turvaamisesta on pelkkää paskaa. Jos joku ei ilman tuhansien eurojen hintaista kurssia ymmärrä, että talon katolta voi pudota, tai että käteen ei kannata sahata, ei tällaista henkilöä pitäisi päästää ulos kotioveltakaan. Siinä kun voi heti liukastua rappuralliin. Jossain on toki byrokraatti tai poliitikko, jonka mielestä tuokin hoituu uudella lailla ja pakollisella rappurallikurssilla ja määräyksillä.

Aivan ensimmäiseksi kaikki rakennussäätely pitäisi purkaa välittömästi. Jos joku ostaa tontin ja haluaa rakentaa siihen kartongista maailman korkeimman tornin, siitä vaan. Jos joku haluaa rakentaa maanalaisen hobittitalon, siitä vaan. Jos joku haluaa maalata talonsa kirkkaan violetiksi, olkoot hyvä. Jos joku haluaa itse rakentaa talonsa vaikkei pysty edes Airfixin koottavaa kasaamaan, tehkööt niin. Jos joku haluaa tehdä seinänsä kananluista, vassokuu.

Rakennusmääräyksiä perustellaan EU:n energiansäästömääräyksillä, jotka taikavoimien tavoin estävät ilmastonmuutoksen. Ei nyt puututa siihen sen enempää, viittaan vain tietovuotaja Eric Snowdenin hiljattaiseen lausuntoon (http://headlinesng.blogspot.com/2016/03/edward-snowden-starts-new-controversy.html), mutta totuus on ettei oikeastaan missään EU-maassa välitetä hevonvittua näistä määräyksistä, paitsi Suomessa. Lyön pääni vetoa, ettei Italiassa kukaan asenna taloonsa ilmastointiputkea samaa metrimäärää kuin lattianeliöitä löytyy. Tiedän Suomesta ainakin yhden tapauksen, jossa rakennustarkastaja vaati 30 neliön lisätilaan 30 metriä ilmastointiputkea. Kenen etu tuollainen saatananmoinen typeryys on? Saiko tarkastaja orgasmin putkia hivellessään? Ehkä, mutta aivan helvetin idioottimaista se oli.

Kaikkea uusien määräysten vaatimaa romua myyville nämä säätelybileet ovat ilouutinen. Isot rakennusfirmat voivat perustella ylihintojaan näillä, vaikka Rakennusteollisuus ry:n puheenjohtaja sanoi jo 10v sitten että uusien talojen "elinkaari" on 35 vuotta. Eli samaan aikaan kun taloista tehdään sairaampia, kalliimpia ja koneellisella ilmastoinnilla myös enemmän energiaa kuluttavia, niitä ei edes tehdä kestämään kuin asuntolainan ajan. Ja tämähän se onkin saatanan viisasta hommaa tavallisen kansalaisen näkökulmasta.

Toinen keskeinen säännöillä ja säätelyllä kuristettu kuvio on työllisyys. Ongelma ei ole, toisin kuin kotimaassa vähemmistön työllistävä vientiteollisuus väittää muiden Etelärannan paskanpuhujien kuorossa, palkkataso. Palkoissa ongelma ovat sivukulut, joista useimmat tulivat voimaan väliaikaisesti 90-luvun laman aikana. Silloin tämän onnen arkkitehteina häärivät kepuli Esko Aho, kokkare Iiro Viinanen, demari Lipponen, sekä kokoomusjumala Sauli Niinistö. Tuli tätä ja tuota maksua verojen ja eläkemaksujen päälle. Osan maksoi työntekijä ja osan työnantaja. Vuosien varrella päälle on tullut sitä ja tätä maksua ja kulunkia, aina sen mukaan mitä joku kepulainen, kokkare tai demari on keksinyt.

Palkat, jopa siellä vientisektorilla, ovat tässä maassa EU:n keskitasoa ja sekin vain tilastollisesti. Suurin osa suomalaista tienaa alle 2500/kk ja lähes puolet alle 2000e/kk brutto. Meikäläinen alle 1000e/kk. Ei siis palkka, vaan palkkaan lätkityt sivukulut ovat se ongelma. Eläkemaksun ymmärrän, ok, mutta mitä muita siellä on ja miksi? Tosin on yksi ala, jossa ongelma ovat ylisuuret palkat ja se on kansanedustuslaitos. Kansanedustajan palkka on yli 6000e/kk. Jos asut yli 30km päässä eduskuntatalosta, siis olet kirjoilla siellä, saat tuohon päälle ulkopaikkakuntalaislisää noin tonnin. Lisäksi saat kakkosasuntoa varten 800 euroa kuussa. Eli kuukausiliksasi onkin 7800 euro kuussa. Pim.

Ihan ensimmäinen mitä tässä maassa pitäisi tehdä on sitoa kansanedustajien ja ministerien palkat tilastolliseen keskiansiotasoon. Edellisvuoden keskipalkka olisi kansanedustajien liksa seuraavana vuonna. Ja kaikki ilmaiset taksikyydit, junakyydit, lentokyydit, ateriat ja muut pois ja terveydenhoito lähimpään terveyskeskukseen. Näkisitte aika saatanan nopeasti totaalimuutoksen politiikassa. Mutta kuka uskoo, että Arkadianmäen loiseläjät tekevät mitään tuollaista? Aivan.

Sanoinko loiseläjät? Kyllä. Sitähän he ovat. Sen jälkeen kun armeijamme alistettiin Naton komentoon, finanssi- eli talouspolitiikkamme Brysselille, lainsäädäntövalta Brysselille ja Strasbourgille, eduskunnalla ei ole ollut mitään virkaa. Sen voisi lakkauttaa huomenna, eikä tässä maassa tapahtuisi mitään sellaista mitä täällä ei jo tapahdu. Virkamieskoneisto toteuttaisi EU:n määräykset ilman tuota äärimmäisen kallista teatteria ja kansakin tajuaisi vihdoinkin millaisessa maassa he asuvat ja elävät nykyisin.

Ja lisää työllistymisestä: kaikki pätevyysvaatimukset ja tulityöluvat ja kyykkimiskurssitodistukset ja muut helvettiin. Jos joku haluaa palkata bussipysäkillä seisovan joonaksen, siitä vain. Noin vain. Jos joku työnantaja on niin aivoton, että palkkaa sokean bussikuskiksi, vastaa siitä sitten rikoslain mukaisesti käräjillä. Jos joku työntekijä ei taas ymmärrä, ettei lattialle voi kaataa bensaa litratolkulla kun nurkassa hitsataan, niin sellaisen työntekijän paikka on lukitussa huoneessa, jossa ei ole nurkkia.

Työvoimatoimistot pitäisi muuttaa takaisin työnvälitystoimistoiksi. TE-keskuspelleily pois. Jos olisi työtön, kävelisi työkkäriin, jossa virkailija katsoisi koneeltaan vapaat työpaikat ja printtaisi listan kymmenestä ja sanoisi: ole hyvä, hae noita paikkoja. Siinä kaikki. Sitten työtön menisi hakemaan töitä ja ehkä saisi paikan, kun se olisi kiinni työnantajasta eikä jostakin vitun lentävän maton ohjaus -kurssin suorittamisesta. Jos kyseinen työtön olisi se pummi, joka ei edes halua töitä, niin sille perustoimeentulo. On se sitten 800 tai mitä tahansa kuussa.

Ja ne jotka siellä nuorkokoomuslaisissa mutisevat että miksi noin, niin siksi että kun se pummi saa tuon rahan, se menee sinne nuorkokoomuslaisen K-kauppaan ostamaan lenkkimakkaran ja kaljaa, ja menee nuorkokoomuslaisen baariin juomaan olusia ja ostamaan tupakkaa, ja menee nuorkokoomuslaisen taksiin, nakkikioskille ja minne nyt meneekin, sitä rahaa tuhlaamaan, eli kuluttamaan, eli tunkee rahaa kiertoon. Kumpi on kannattavampaa: että tämä pummi hyppää veronmaksajien kustantamalta kurssilta toiselle opettelemassa taitoja joilla ei työllisty, vai se että se on aktiivinen kuluttaja välittömästi?

Itse kannatan rahan mahdollisimman nopeaa rahan kiertoon laittamista, eli kuluttamista. Voin toki olla väärässä. Ehkä on fiksumpaa kouluttaa työttömästä sadoilla tuhansilla euroilla origami-taitaja tai kukkopillin savenvalaja, kuin se että hän pistää rahaa kulutukseen?

Kaikki ulkolaisen työvoiman käyttöä helpottava säännöstö pitää saada koskemaan myös suomalaisia. Miksi ukrainalainen juoppo voi ajella ruostuneella rekallaan kesärenkailla Kilpisjärven tiellä ilman että kukaan puuttuu asiaan, kun suomalaisilta vaaditaan kaiken perkeleen lisäkurssia ja uusintajumppaa ja ties mitä paskaa? Koska suomalaiset poliitikot ja byrokraatit ovat perseenreikiä ja ajattelevat ulkomaalaisten etua ensin. Samat säännöt kaikille, tai säännöt helvettiin. Matti Vanhasen superneronleimauksiin kuulunut "Ulkomaalaisyritysten suosituimmuusasema" vittuun välittömästi! Kaikki firmat, olivat ne sitten nigerialaisia tai näätämöläisiä, samalle viivalle.

Yritysverotus pitää sekin virtaviivaistaa. Yksi yritysvero kaikille ja jokainen firma myös maksamaan sen. 15% flat jokaiselle ja siinä on sitten kaikki. Ei mitään yllättäviä "lisäkustannuksia" tai "määräysmaksuja" tai muitakaan paskoja. Ja jokainen firma myös maksaisi tuon. Myös se perkeleen Stora Enso, joka maksoi nolla senttiä taannoin yli 4 miljardin liikevaihdosta. Tai ne muut yhdeksän suurinta pörssiyhtiötä, joiden kaikkien veroprosentti jäi alle 5%. Ei ole oikein, että samaan aikaan kun Nokian veroprosentti voi olla 0,01% (vuonna 2011), Kalevin kioskilla se on 60-70%. Kaikki samalle viivalle ja heti. Ja veroja maksettaisiin siitä mitä firma tienaa, eikä siitä mitä verottaja kuvittelee sen tienaavan tulevaisuudessa.

Ja firman perustaminen takaisin 70-luvun lopun systeemiin. Eräs tuttuni kertoi kuinka oli perustanut yhtiön vuonna 1979. Oli marssinut virastoon, täyttänyt paperin josta virkailija otti kolme kopiota, ja maksanut leimaveron 29 markkaa. Bäng. Siinä oli firma. Noin pitäisi olla nykyisinkin. 

Lyhyesti sanottuna, jos tätä maata haluttaisiin oikeasti panna kuntoon, näillä alotettaisiin. Ihmiset saisivat tehdä töitä, perustaa firmoja ja huseerata vapaasti. Syntyisi työpaikkoja toiseen malliin, raha liikkuisi ja olisi helvetin paljon hauskempaa. Mutta se kai on juuri se koko homman pointti: eihän tällä kansalla saa olla hauskaa.

Byrokraatti ei vihaa mitään muuta kuin sitä, että ihmiset tekevät mitä haluavat. Poliitikon pahin painajainen on kansalainen, joka vitut välittää poliitikosta. Byrokraatit ja poliitikot vihaavat ja inhoavat ihmisiä, jotka tulevat toimeen ilman heitä, jotka eivät tarvitse heitä, ja jos kansalaisia ei koko ajan kuristettaisi, ihmiset voisivat jopa tajuta tämän: minä en tarvitse noita. Miksi siis maksan heille helvetinmoista palkkaa??


8 kommenttia:

 1. Kyllä se haatanan sääli on, ettei susta Sande tullut kansanedustajaa viime vaaleissa. Eduskunnan puhujapöntöstähän noita juttuja pitäisi paukuttaa, vaikka joka jumalan päivä. Tämmönen räyhäblogi on aivan liian helppo kuitata olankohautuksella jonkinlaisena marginaali-ilmiönä.

  VastaaPoista
 2. Hieno kirjoitus. Valitettavasti poliitikot ovat kuitenkin välttämättömiä pitämään suhteet muihin valtioihin kunnossa. Mutta siihen se niiden tarpeellisuus sitten loppuukin.

  VastaaPoista
 3. Valistunut despootti. Tällä toimitusministeriöt minimi henkilökunnalla. Valitaan suorassa kansanvaalissa ja jos hoitaa hommansa päin vittua voi kansa seuraavaa valittaessa laittaa rastin ruutuun. Ammutaan senaatintorilla ensi maanantaina klo 12.00. kyllä ( ) Ei ( ) Jos rasteja löytyy yli puolesta äänestyslipuista tuomio laitetaan täytäntöön eikä siitä voi valittaa. Tämä julkinen hirviö joka on syntynyt edustuksellisen demokratian ja puoluepelleilyn seurauksena on aikansa elänyt. Saa mennä.

  VastaaPoista
 4. Päinvastoin. Kaikenlaisen teknobyrokratian tarve on virallisen totuuden mukaan vain kasvussa. Tämä on ilmeisesti sitä "growth and jobs" -politiikkaa, mitä globalisoituvilla talous- ja hallintojärjestelmillä edistetään eli teknobyrokraatit työllistävät itse itsensä järjettömyyksiin paisuvissa systeemeissään. Huh - ei tarvitse kuin ajatella Maaseutuviraston viimeaikaisia sotkuja arvatakseen mitä tästä kaikesta seuraa.

  VastaaPoista
 5. Todella loistava kirjoitus! Täyttä asiaa alusta loppuun !

  VastaaPoista
 6. Niin. Kaksikielisyys on rikkautta.

  Tämä Sanden räyhäblogi on parasta mitä netistä löytyy.

  Ketkä meitä Suomalaisia pölkkypäitä sitten simputtaisi ja rahastaisi jos meillä ei olisi tätä liki miljoonapäistä suomenruotsalaista hallintoapparaattia elätettävänä?

  VastaaPoista
 7. Pölhö, pöljö. Åestssertä haöola ja Rauhanniemi

  VastaaPoista
 8. Helevetin hyvin todettu ja ikävä kyllä täysin totta - "kansanedustajien" yms. käytös & teot yms. Mutta mikä meitä suomalaisia vaivaa?! Niellään enimmäkseen kaikki! Ja jos joku idiootti vielä tämän hallituksen jälkeen noita äänestää - lukkojen taakse, ettei enempää vahinkoa aiheuta!
  Mutta oikeesti - miksi ei nousta vastaan näitä "päättäjiä"?! Siis kunnolla, eikä mitää turhia joukkokokoontumisia toreille! Kuinka pitkälle & kuralle on mentävä, ennenkuin... Ihme sakkia - saatte syyttää itseänne!

  1%

  VastaaPoista