lauantai 5. maaliskuuta 2016

ORWELLIN SUOMI

Olemme siirtyneet Suomeen, joka on täysin orwellilainen. Tällä termillä tarkoitetaan yhteiskuntaa ja maailmaa, jonka brittikirjailija ja ajattelija George Orwell esitteli romaanissaan 1984. Johtajamme suoltavat silmiemme eteen jatkuvalla syötöllä aivopesuaineistoa ja media tursuaa propagandaa parhaimpaan, tai pahimpaan orwellilaiseen tyyliin.

Opetusministerimme on malliesimerkki puhtaasta orwellilaisuudesta. Opetusministerimme mukaan opintopaikat lisääntyvät niitä vähentämällä ja opiskelumahdollisuudet paranevat niitä heikentämällä. Tätä mantraa hän hokee uskollisesti aina, kun julkisuuteen saakka pääsee.

Sisäministerimme vakuuttaa meille, että vähentämällä niiden ihmisten turvallisuudesta vastaavien tavallisten poliisien määrää, turvallisuutemme lisääntyy. Hän uskottelee, että ottamalla maahan tuhansia ja tuhansia ihmisiä, joiden henkilöllisyydestä ei ole mitään varmuutta, yhteiskunnan vakaus paranee. Hän vakuuttaa, että kun kansalaisten valvontaa ja vakoilua tehostetaan, se lisää kansalaisten yksityisyydensuojaa.

Pääministerimme vakuuttaa, että vähentämällä kymmeniä tuhansia työpaikkoja, luodaan uusia työpaikkoja. Pääministerimme vakuuttaa, että vähentämällä ihmisten käytössä olevaa rahaa, lisätään ihmisten käytössä olevaa rahaa.

Puolustusministerimme vakuuttaa, että ulkomaalaisten sotajoukkojen tulo maahamme lisää itsenäisyyttämme. Hän vakuuttaa, että ulkolaisten sotajoukkojen läsnäolo lisää turvallisuuttamme. Hän sanoo, että ulkomaalaisten sotilaiden liikkuminen maassamme on isänmaallista ja hyvää.

Valtiovarainministerimme sanoo, että vähentämällä valtion tuloja suuryritysten ja rikkaimpien hyödyksi, valtion saamat tulot kasvavat. Valtiovarainministerimme sanoo, että kun ulkomaalainen suuryritys ei maksa lainkaan veroja Suomeen, se lisää Suomen saamia verotuloja.

Työvoimaministerimme sanoo, että vähentämällä työpaikkojen määrää, lisäämme työpaikkojen määrää. Lakkauttamalla työpaikkoja, luomme lisää työpaikkoja. 

Suurten mediatalojen päälliköt sanovat haluavansa sananvapautta, vaatimalla sen rajoittamista. He vaativat toisten julkaisujen eliminoimista tiedonvälityksen lisäämiseksi. He sanovat edustavansa Oikeaa mediaa ja sanovat muita medioita Valemedioiksi. 

Me elämme maassa, jossa mikään ei ole sitä mitä sanotaan sen olevan. Me elämme maassa, jossa isänmaallisuudesta on tullut maanpetoksellisuutta ja maanpetoksellisuudesta isänmaallisuutta. Me elämme maassa, jossa sananvapaus on  sananvapauden rajoittamista. Me elämme maassa, jossa todellisuus on valhetta ja valhe todellisuutta, jossa valhe on totta ja totuus valhetta. Me elämme maassa, jossa Orwellin 1984 on muuttunut todeksi.

Me emme vain halua nähdä sitä ja siksi me suutumme, kun joku vetää verhon pois edestämme, kun joku sytyttää valot, kun joku tarkoittaa sitä mitä sanoo. Me suutumme, kun eteemme aukeaa todellisuus, joka ei vastaa meille syötettyä mielikuvaa. Hermostumme, kun jokin asia ei olekaan niin, kuin meille on opetettu. Suutumme ja loukkaannumme, koska olemme uskoneet propagandaan, olemme olleet sinisilmäisiä ja tajuamme tulleemme huijatuksi. Me pelästymme, kun huomaamme eläneemme Matrixissa oikeasti.

Silloinkin, kun korvamme avataan, silmämme näkevät todellisuuden, kun olemme hereillä, valtaosa haluaa nukahtaa uudelleen, sulkea korvansa, sulkea silmänsä ja unohtaa. Se on orwellilaisen Suomen suurin saavutus: saada ihmiset vakuuttuneiksi siitä, että todellisuus on pahempi kuin valhe.6 kommenttia:

 1. Kollektiivisen tietoisuuden Titanic on jo uppoamassa. Tästä eteenpäin pelastautuminen - siis totuuteen herääminen - on lähinnä yksilöllinen ratkaisu.

  VastaaPoista
 2. Herää Totuuteen, katso Herraan Jeesukseen!

  VastaaPoista
 3. Aitojen ilmaantuminen keskeiseen Eurooppaan pakottaa ajattelemaan ja epäilemään, mihin nykyisyys ajautuu. Onko EU euroineen pelkkä Troijan puuhevonen, jonka tehtävä loppuu, kun Suomen talous roiskahtaa pankkeineen suoritustilaan.

  VastaaPoista
 4. Yksi esimerkki käytännön tason orwellmaisuudesta on terveydenhuollon Kanta-rekisteri, jonne kaikkien tiedot on tallennettu vauvasta vaariin. Kanta-rekisterin käytöstä ei pysty edes kieltäytymään.

  VastaaPoista
 5. Suomalainen dystopia ennen Orwellin kirjaa: Harhama, 1908 Maiju Lassila
  Suomalainen kirjailija kirjoitti ensimmäisen aidon dystopiaromaanin maailmassa. Oikeistolaiset taidepiirimme ja yliopistot kuitenkin yrittävät sensuroida sitä pois kirjallisuushistoriasta sinnikkäästi. HARHAMA, Maiju Lassila, 1908 kirjoitettu, saa huutonetistä useimpina kuukausina.

  Huumeita, seksiä, vallankumousta, paranoijaa, työläinen eliitin lipevän ohjailun alla. Onko kaikki huuruinen ohjailua, manipulaation viihteellistä dramatisointia, eliitin teatterinomaista luokkasotaa massojen ohjailuna?

  http://finnsanity.blogspot.com/2016/03/suomalainen-dystopia-ennen-orwellin.html

  VastaaPoista
 6. Olin viime vuosiin saakka hyvin isänmaallinen ihminen ja ylpeä suomalaisuudestani. Armeijan kunnialla käynyt ja reserviläistoiminnassakin mukana. Herätys tuli joskus vuoden 2005 tienoilla Mohammed-pilakuvista seuranneissa tapahtumissa ja etenkin suomalaisen median asettuessa lähinnä tuomitsemaan Jylland-Postenia. Joku Hesarin jutun kommentoija oli upottanut kommenttiinsa linkin Halla-ahon kirjoitukseen. Luin kuukaudessa kaikki Jussin kirjoitukset läpi. Se oli lopullinen herääminen mihin olemme menossa.

  Toivo muutoksesta parempaan ja vähäisenkin järjen paluusta on muuttunut turhautumiseksi ja katkeruudeksi. Skeptisyys EU:ta kohtaan on muuttunut vihaksi. Nykyisessä Suomessa olen rasisti ja trolli. Olemme siis hengen heimolaisia. Kiitos näistä kirjoituksista! Osaat pukea sanoiksi sen mitä itse juuri asioista ajattelen.

  Teetän tuosta Orwellin "TRUTH it`s the new hatespeech" -jutusta T-paidan. Teksti selkäpuolelle, etupuolelle tuo ensimmäinen kuva Orwellista.

  VastaaPoista