maanantai 7. maaliskuuta 2016

KUINKA VENÄJÄSTÄ TULI UHKA LÄNNELLE

https://www.youtube.com/watch?v=CkznxGuINyk

Jos tuo video ei herättänyt mitään ihmeellisiä tuntemuksia, niin katsotaanpa pari muuta videota.

https://www.youtube.com/watch?v=YRl3CSd4Bfk

https://www.youtube.com/watch?v=cx49KA_IW-Y

Kannattaa muistaa sekin, että syyskuun 2001 terroristi-iskujen jälkeisissä tapahtumissa Venäjä oli se maa, joka antoi Yhdysvalloille konkreettista sotilaallista ja tiedustelutukea. Yhdysvaltojen hyökkäys Afganistaniin olisi ollut paljon hankalampi operaatio, jos se ei olisi voinut käyttää Venäjän ilmatilaa ja siellä sijaitsevia tukikohtia, puhumattakaan siitä, että Venäjä olisi sulkenut ilmatilansa käytön amerikkalaisilta, jotka operoivat tukikohdista Uzbekistanissa ja muissa Keski-Aasian tasavalloissa.

http://www.nato.int/terrorism/factsheet.htm

http://www.worldpress.org/Europe/267.cfm

http://www.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a441750.pdf

Venäjän ja Yhdysvaltojen välit lämpenivät vuoden 2001 jälkeen muutenkin kuin vain poliittisesti ja sotilaallisesti. Myös kahdenkeskeiset taloussuhteet pomppasivat aivan uusille kierroksille.

https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html

Kuten tuosta Yhdysvaltain tilastokeskuksen virallisesta rätingistä näemme, USA:n ja Venäjän välinen kauppa ei ole suinkaan jäissä tai romahtanut olemattomiin sen jälkeen, kun moni maa otti USA:n vaatimuksesta käyttöön talouspakotteet Venäjää vastaan. Vuonna 2015 Yhdysvaltojen vienti Venäjälle oli arvoltaan 7 086 miljoonaa dollaria ja tuonti Venäjältä 16 661 miljoonaa dollaria. Talouspakotteiden ensimmäisen vuoden luvut olivat vienti 10 752 miljoonaa ja tuonti 23 658 miljoonaa. Laskua on merkittävästi, mutta jos katsomme vuoden 2001 lukuja, tilanne näyttä hieman toisenlaiselta.

Vuonna 2001 USA:n vienti Venäjälle oli 2 716 miljoonaa ja tuonti 6 264 miljoonaa. Vuonna 2006 luvut olivat 4 700 miljoonaa ja 19 828. Yhdysvallat siis vei vielä viimevuonna Venäjälle enemmän, kuin kymmenen vuotta sitten. Ei vaikuta talouspakotteilta missään muualla kuin Suomessa. Venäjän viennin arvo Yhdysvaltoihin selittyy vain pieneksi osaksi sillä, että öljyn hinta on alamaissa. Suurempi selitys on se, että jotakin tapahtui nimenomaan maitten talouspolitiikassa ja talousstrategiassa.

Mikä muutti itä-länsi suhteet? Mitä sellaista tapahtui, joka sai USA:n katsomaan Venäjää toisin kuin vain muutamaa vuotta aikaisemmin? Mitä Venäjällä tapahtui, joka sai sen näkemään USA:n kokonaan toisessa valossa? Mitä sellaista maailman taloudessa tapahtui, joka sai lämmenneet välit jäähtymään ja johti nykytilanteeseen? Vastaus on varsin yksinkertainen.

2008.

Wall streetin finanssipelin räjähtäminen käsiin ei ollut vain kuoppa tai kompastus. Se oli katatstrofi, joka paljasti koko läntisen talousjärjestelmän todellisen tilan koko maailmalle. Niin sanottu finanssikriisi ei ollut vain pankkikriisi tai valuuttakriisi, vaan koko järjestelmän kriisi, joka on edelleen päällä. Vuoden 2008 romahdus paljasti kaikessa alastomuudessaan sen, että valtaosa lännen niin sanotusta vauraudesta olikin vain spekulatiivista, laskennallista arvoa, eikä suinkaan konkreettista reaalista vaurautta.

Antamalla pankkien luoda rahaa tyhjästä, länsimaat olivat luoneet Frankensteinin hirviön, joka oli karannut niiden hallinnasta ja kuristi nyt luojaansa. Tämä finanssikupla, se joka heiluttaa koko läntistä maailmaa, syntyi ja syntyy yksinkertaisesti siitä, että pankit voivat lainata "rahaa" jota niillä ei edes ole olemassa ja joka muuttuu maagisesti oikeaksi rahaksi velkaa ottavan tahon saadessa rahat tililleen. Eli kun suomalainen ottaa asuntolainan, pankilla ei ole tuota summaa missään tallessa. Se muuttuu oikeaksi rahaksi itsestään vasta kun se siirtyy asuntovelallisen tilille. Näin pankki on luonut rahaa tyhjästä.

Paljonko pankkien taseissa ja maailman pörsseissä on tätä ilmarahaa, satuvaluuttaa? Kukaan ei tiedä. Arviot fiktiivisen pääoman määrästä vaihtelevat rajusti. Joidenkin arvioiden mukaan läntisen maailman laskennallisesta varallisuudesta noin 30-90% on fiktiivistä, spekulatiivista rahaa. Pankkien vakavaraisuusasteet antavat jotakin osviittaa. Yhdysvalloissa liikepankkien vakavaraisuustason pitää olla 10%. Selkokielellä sanottuna niiden taseissa voi siis olla 90% niiden itse keksimää tyhjästä luotua fiktiivistä rahaa. Suomessa pankkien vakavaraisuustaso on muistaakseni 50%. Eli suomeksi sanottuna suomalaisten pankkien taseista noin puolet on mielikuvitusrahaa, niiden itsensä tyhjästä luomaa varallisuutta. Tämän systeemivian vuoden 2008 finanssikriisi paljasti.

Dollari alkoi huojua, euro rysähti kurimukseen josta se ei ole koskaan toipunut, ja ennen kaikkea maailma sai ensikertaa nähdä kuinka Wall streetin pankit ja Soroksen kaltaiset suursijoittajat heiluttelivat jopa sellaista supervaltaa kuin USA. Nämä tahot varastivat välittömästi 770 miljardia amerikkalaisten verovaroja, koska pankit olivat muka "liian suuria kaatumaan." Samaa mantraa on hoettu myös EU:ssa eurokriisin yhteydessä. Läntinen talousjärjestelmä paljastui siis suurpääomien pelikentäksi, jossa vaaleilla valitut hallitukset toimivat lähinnä suurpääomien juoksupoikina ja varainkerääjinä.

Putinin johtamalle Venäjälle ja Kiinalle tämä tarkoitti sitä, ettei länsimaiden hallituksiin voinut luottaa. Ne kun eivät kyenneet laittamaan omia miljardöörejään kuriin, eivätkä voineet heille mitään, toisin kuin Venäjällä ja Kiinassa oli käynyt. Molemmissa maissa valtiot olivat tehneet selväksi kuka määrää ja kuka päättää vangitsemalla ja rankaisemalla maitten rikkaimpiin kuuluvia taloustitaaneja, jos nämä olivat alkaneet kuvitella liikoja itsestään. Kiina ja Venäjä pitivät kiinni vallastaan, toisin kuin länsi, jossa hallitukset olivat järjestään alistuneet pankkiirien ja suursijoittajien valtaan.

Venäjä veti kriisistä omat johtopäätöksensä ja ryhtyi todella panostamaan talousliittoon, jonka perustajajäsen se oli. BRICS, johtavien kehittyvien ja alueellisten talousmahtien liittouma, ryhtyi tosissaan rakentamaan omaa globaalia talouttaan. Kiinan johdolla ryhdyttiin luopumaan dollarista ja dollarisidonnaisista velkakirjoista ja sijoituksista. Ne olivat paljastuneet liian spekulatiivisiksi ja epävarmoiksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/BRICS 

BRICS-maat ottivat tavoitteekseen oman globaalin ankkurivaluutan petrodollarin sijaan ja Venäjä sekä Kiina ryhtyivät hankkimaan massoittain kultaa. Ne eivät ostaneet kultaobligaatioita tai kultavouchereita, vaan todellista kultaa, sitä ihteään. Tässä auttoi sekin, että maailman suurimpiin kuuluvat kullan tuottajat Venäjä ja Etelä-Afrikka olivat molemmat BRICS-maita. Vuonna 2013 Kiinan kansanpankin johtaja ilmoitti Kiinan luopuvan dollarista, koska sillä ei ollut enää katetta ja Venäjä ilmoitti tekevänsä saman. Vuonna 2014 ne todellakin luopuivat petrodollarista ja Venäjä ilmoitti käyttävänsä Kiinan yuania uutena globaalina valuuttanaan.

Nämä strategiset valinnat romahduttivat itä-länsisuhteet. Malesialaiskoneen alasampuminen Ukrainassa ei todellisuudessa painanut paljoakaan (kun amerikkalaiset ampuivat alas iranilaisen matkustajakoneen kukaan ei Suomessa räpäyttänyt silmäänsäkään), mutta globaalitalouden kumous oli vakavampi juttu. Jos joku ei käsittänyt tuolloin mistä oli kyse, kannattaa katsoa seuraava video.

https://www.youtube.com/watch?v=TOjckJWqb0A

George Soros vaati siis jo vuonna 2009 Yhdysvaltain presidenttiä sitomaan Kiinan IMF:n valuuttakoriin tiukemmin, jotta, Soroksen omien sanojen mukaan, "Uusi maailmanjärjestys" New World Order, tulisi mahdolliseksi. Mutta Kiina ja Venäjä eivät totelleetkaan Sorosta, eikä Obama onnistunut niputtamaan Kiinaa osaksi läntistä talousjärjestelmää. Tämä tarkoitti sitä, että valtaosa globaalista reaalitaloudesta, todellisesta kullasta JA teollisuustuotannosta, samoin kuin valtaosa maailman väestöstä, oli lipeämässä Sorosin  ja muiden suurpääoman valtaherrojen näpeistä. Läntiset finanssipiirit olivat menettämässä otteensa kehittyvistä talouksista.

Tämän estääkseen, finanssipiirien herrat aloittivat aktiivisen painostuksensa länsimaiden hallituksia kohtaan, tavoitteenaan estää BRICS-maiden irtautuminen omilleen, heidän päätösvaltansa ulkopuolelle. Vuoteen 2014 mennessä oli päivänselvää, ettei mikään "normaali keino" enää tepsinyt, joten Soroksella ja muilla oli enää sotaoptio käytössään.

Jos joku epäilee finanssiherrojen vaikutusvaltaa tai osuutta maailman politiikan käänteisiin ja suurvaltapolitiikan kehitykseen, kannattaa muistaa että Soros on vaatinut EU:ta puuttumaan sotilaallisesti Ukrainan kriisiin ja käymään sotaan Venäjää vastaan. Soros on myös kertonut rahoittaneensa Ukrainan oppositiovoimia miljardeilla dollareilla jo vuosien ajan. Soros on myös vaatinut Yhdysvaltain hallitukselta kovempia otteita Venäjän uhkan torjumiseksi. Sorokselle tämä uhka on juuri taloudellinen, aivan samoin kuin kaikille muillekin suursijoittajille, lännen oligarkeille, pankkiireille, IMF:lle ja Maailmanpankille.

Soros ja hänen sakkinsa kuvittelivat Venäjän ryhtyvän avoimeen sotaan Ukrainassa, mutta toisin kävi. Sevastopolin laivastoaseman sotilaat valtasivat Krimin yhdessä päivässä ampumatta laukaustakaan, vaikka Soros ja kumppanit olivat laskeneet sen varaan, että alueesta käydään veristä taistelua pitkään. Se ei onnistunut, koska valtaosa Krimin väestöstä on etnisesti venäläistä. Venäjä ei myöskään hyökännyt rajan yli Ukrainaan, kuten ilmoitettiin tapahtuvan, eikä se tulittanut rajan ylitse. Se tuki Itä-Ukrainan separatisteja aivan kuten länsi tuki ja tukee Kiovan hallitusta ja sen joukkoja. Suunnitelma venäläisille tuhoisasta sotaretkestä Ukrainassa ei siis onnistunutkaan Soroksen ja hänen edustamiensa finanssipiirien toivomalla tavalla.

Syyriassa Venäjä sensijaan otti aktiivisen roolin estääkseen amerikkalaisten ja turkkilaisten tukeman ISIS-järjestön vallankaappauksen ja ennen kaikkea sen satojen miljoonien arvoisen öljykaupan. Sotilaallisilla toimillaan Venäjä myös esti läntisiä öljy-yhtiöitä ja suursijoittajia saamasta haltuunsa Syyrian kaasukenttiä, etenkin vielä hyödyntämätöntä Levantin merialueen kaasukenttää, joka ulottuu Syyrian rannikolta ja Kyproksen aluevesiltä aina Gazaan saakka. Gazan sotahan alkoi välittömästi, kun Palestiinan aluehallinto ja Gasprom tekivät sopimuksen sen kaasukentän hyödyntämisestä. Nyt Israelin laivasto vahtii merenalaista kaasukenttää Gazan ulkopuolella samaan tapaan kuin Venäjän laivasto vahtii Syyrian rannikon kenttää.

Sorosille ja kumppaneille tämäkin oli henkilökohtainen tappio, johon pitää vastata. Ainoa keino on ajaa länsi ja itä sodan partaalle, tai Sorosin mielestä avoimeen sotaan, koska mikään muu keino ei enää tepsi. Toistaiseksi läntiset hallitukset ja Nato ovat toteuttaneet kiltisti finanssiherrojensa käskyjä, mutta nähtäväksi jää ovatko ne valmiit ydinaseitsemurhaan vain rikastuttaakseen lännen spekulanttikeisareita satojen miljoonien kansalaistensa hengellä.

Tämä on totuus itä-länsi suhteiden jäähtymisen takana. Kyse ei ole Venäjän hyökkäyksestä länteen, vaan siitä että Venäjä toimii yhteistyössä Kiinan kanssa, joka rakentaa omaa globaalia talousjärjestelmäänsä läntisen rinnalle. Se on Kiinan tavoitteena ja vaikutaa siltä, että se tulee myös onnistumaan siinä, koska länsi ei voi hyökätä Kiinan kimppuun ilman ydintuhoa, joka tekisi selvän myös lännestä.

Läntisissä strategioissa Venäjä katsotaan heikommaksi sen kristillisen kulttuurillisen olemuksen takia. Sorokset ja muut finanssiherrat uskovat, että Venäjää voidaan horjuttaa aivan samoilla keinoilla kuin mitä tahansa muita valtioita on jo kaadettu: NED:in suunnittelemat värivallankumoukset, kansalaisliikehdintä, talouspakotteet jne.,  mutta todellisuudessa Venäjä on jo karannut näpeistä. Se on naimisissa Kiinan kanssa.

Ja vaikka Soroksen mielipuoliset fantasiat Venäjän ja Naton sodasta, yleiseurooppalaisesta uudesta Harmageddonista, eivät toteutuisikaan, lännen finanssiherrat käyttävät rajua sotilaallista uhkailua taistellessaan maailman herruudesta Pekingin superrikkaita vastaan. Pahaksi onneksi vastapuolella ovat myös Intian superrikkaat, Intian valtio, Brasilian superrikkaat ja se valtio, ja monet muut BRICS-yhteistyöhön pyrkivät kehittyvät taloudet.

Tämä on syynä siihen, miksi Venäjästä tuli vajaassa neljässä vuodessa uhka lännelle. Se on osa sitä uhkaa, joka vaarantaa Soroksen ja muiden finanssiherrojen vallan. BRICS on uhka läntiselle talousjärjestelmälle. Kuten aina, niin tässäkin: Follow the money.

https://www.youtube.com/watch?v=eEV3zJbahvM 

8 kommenttia:

 1. Minun käsitykseni mukaan fiktiivisen rahan määrä on huomattavasti esittämääsi isompi, vaikka sen tarkkaa määrää on mahdoton sanoa (koska sitä ei ole olemassa). Mutta joidenkin mukaan finanssitalouden koko suhteessa kokonaistalouteen olisi 95-99% ja jopa enemmänkin.

  Ainakin pari vuotta sitten suomalaiset pankit kirosivat kun EU vaati niitä nostamaan vakavaraisuusasteensa 8:sta 15 %:iin. Tietääkseni tuo 15 % on voimassa edelleenkin, vaikka varmasti en tiedä, kun tästä ei kerrota julkisesti. Siis fiktiivisen rahan määrä kotimaisissakin pankeissa olisi 85%.

  VastaaPoista
 2. Silloinhan velkakin on fiktiivistä,joten sitä ei kannata maksaa

  VastaaPoista
 3. Pieni korjaus. Kiina on maailman suurin kullantuottajamaa, ei tosin viejä koska hamstraa sitä itselleen. Jo vuodesta 2000 on tuottanut yli 300 tonnia vuosittain. Nykyään kai jo lähemmäs 400 t. Myy pienen osan ja pitää itse loput. Kiinan kultavarannot ovat jo noin 6000 tonnin tietämissä. Virallisia ilmoituksia ei kannata uskoa.

  VastaaPoista
 4. Pohjola pankilla on yksi euroopan parhaista vakavaraisuus asteista ja se on noin 11%. Mitä siitä voidaan sitten päätellä muiden pankkien tilanteesta?..Tiedot on vuodelta 2013 kun ovat nykyään hankalammin kaivettavissa koska ovat alkaneet vartioida tiedon jakamista sen suhteen. http://www.op-pohjola-annualreport.fi/Pohjola2013/fi/hallituksen-toimintakertomus/hallituksen-toimintakertomus-vuodelta-2013/konsernin-vakavaraisuus

  VastaaPoista
 5. Kun olet näin paljon asiaan perehtynyt, ja tämä on todella mielenkiintoista, niin jaksaisitko vielä selvittää, että miksi venäjällä Putinin iskut talouseliittiä kohtaan näyttäisivät kohdistuneen vain häntä vastustaviin henkilöihin, ja mistä syntyy vahva uskomus Putinin olevan melkoinen mafioso, joka raivaa tieltään kaiken mikä ei hänen etujaan palvele?
  Ja joo, en todellakaan palvo yhdysvaltoja, enkä halua heidään kanssaan minkäälaisia talouspoliittisia kytkentöjä tahi sopimuksia tehdä, ja entisetkin purkaa jos mahdollista, mutta onko Putin oikeasti ja vilpittömästi mies joka tulee meidät vapauttamaan pahasta, vai onko hän lopulta vielä pahempi.
  Mikä on se, mitä Putin tällä kaikella hakee?
  Tai onko kiinalaisessa talousmallissa ihmisarvoa olemassa lainkaan, mitä tulee työhön ja palkkaukseen?
  Kuulisin lisää kielelläni, sillä nyt ainakin läntinen suuntaus näyttää todella ikävältä, mutta tulisiko onni ja vapaus sitten idästä?
  Ja kysyn nämä ihan hyvässä hengessä, koska en laiskuuttani jaksa lukea ulkomaata niin tiiviisti. Kiitos

  VastaaPoista
 6. "Vuonna 2015 Yhdysvaltojen vienti Venäjälle oli arvoltaan 7 086 miljardia dollaria ja tuonti Venäjältä 16 661 dollaria."

  Ei 7086 MILJARDIA dollaria, vaan MILJOONAA DOLLARIA.

  Tilastoissa ylhäällä maininta:

  "All figures are in MILLIONS of U.S. dollars on a nominal basis"

  7086 miljoonaa = 7,086 miljardia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sait tietoa?
   ——————————————————————————————————————————————————
   Vuonna 2013 Yhdysvaltojen vienti Venäjälle oli arvoltaan ☞ 26,96 miljardia $ ( 2012 - 29,27 miljardia $)

   ja tuonti Venäjältä ☞ 11,16 miljardia $ ( 2012 - 10,67 miljardia $)

   Poista
 7. En oo Sande mutta itse näen asian niin, että Putin vastustaa korkean eliitin pyrkimyksiä laajentaa Natoa ja saamasta käsiin itäisen Euroopan ja Venäjän luonnonrikkauksia. Venäjän liittolaisia ovat ainakin Kiina, Intia, Brasilia, Etelä-Afrikka ja ne lisääntyy pikkuhiljaa. Venäjän oli pakko ottaa Krim näyttääkseen ahneelle eliitille, että sorry ei käy, silmille ei hypitä ja maailmaa ei niin vaan valloiteta ja ryöstetä. Venäjällä on omat ongelmansa mm. ihmisoikeuskysymykset mutta tässä Nato-luonnonvarat -asiassa Putin on tehnyt hyvän työn.

  VastaaPoista