keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

MIKSI VALTAMEDIA HÄVISI TAISTELUNSA

22 päätoimittajan julistama sota "valemediaa" vastaan oli hävitty jo ennen sen alkamista. Se ei ollut, eikä ole. mikään yllätys kenellekään, joka seuraa länsimaista mediaa suomalaisen sijaan. Päätoimittajien sodanjulistuksessa kun vannottiin, että juuri se linja, joka on kaatanut valtamedian uskottavuuden, jatkuu entistä tomerampana.

Bonnierin journalistipalkintogaala paljasti kaikessa alastomuudessaan suomalaisen journalismin murheellisen nykytilan. Vuoden jutusta palkittiin Yleisradion hieman hysteerinen Jessikka Aro ja hänen suuri juttunsa oli ryssien kätyrien jahtaaminen, eli suomalaisten toisinajattelijoiden avoin vainoaminen. Tällaisen avoimen propagandistisen "uutisen" palkitseminen Vuoden juttuna kertoo kaiken kotimaisen journalismin totaalisesta alennustilasta. Ryssäfobiaa lietsova media palkitsee narratiiviinsa sopivan jutun, vaikka se itse on toiminut Nato-trollina ja USA:n ulkoministeriön uskollisena äänitorvena, eli juuri sen hybridisodan yhtenä osapuolena koko ajan.

Aika moni muistaa myös sen, kuinka Jessikka lenteli Klippanin edustalla Helsingissä ryssien ydinsukellusvenettä etsimässä, samoilla vesillä joissa seilaavat Vikingin ja Siljan ristelyalukset. Yllätys oli suuri, kun ryssät eivät ajaneetkaan sukellusvenettään Kolera-altaaseen, eikä Jessikka löytänyt Helsinkiin hyökkäävää ryssien sukellusvenettä. Tosin, Suomen laivastokaan ei ihan kauheasti sellaista etsinyt, varsinkin kun sen suto-kalustoa huolettiin samaan aikaan kaikessa rauhassa. Mutta Jessikka ja YLE tiesivät, että ryssä oli ajelemassa pääkaupungin vesillä sotalaivallaan, ihan siinä pinnan alla, jossakin.

Arosta tuli, ilmeisesti hänen itsensä ymmärtämättä, valtamedian käymän hybridisodan marttyyri. MV-julkaisua rikollisista puuhista julkisesti syytellyn Aron ja hänen esimiestensä olisi pitänyt ymmärtää, ettei vanha huumerikostuomio pysy piilossa nykyisenä media-aikana. MV-julkaisun tekijöitä vanhojen rikostuomioiden perusteella rikollisksi syytelleen toimittajan paljastuminen itsekin huumerikoksista tuomituksi oli melkoinen fiasko juuri uskottavuuden kannalta. Ja nyt samaisen toimittajan palkitseminen yksipuolisesta ja avoimen propagandistisesta juttusarjasta oli kuin torttua tortun päälle.

Aro on kuitenkin vain pienen pieni osanen valtamedian ongelmaa. Suurin ongelma on siinä, että valtamedia paljastui kerta toisensa jälkeen lapsellisen propagandan tekijäksi. Lapsellisen siksi, että sen esiintyöntämä propaganda oli ja on edelleen sellaista, jonka voi ampua alas kuka tahansa, joka lukee länsimaisia julkaisuja ja seuraa länsimaista mediaa. Sieltä löytää helposti journalistisia juttuja, reportaasheja, uutisfilmiä jotka paljastavat suomalaisen valtamedian tökeröimmät valheet, kerta toisensa jälkeen.

Kun valtamedia on itse kakkinut lautaselleen ja ilmoittaa jatkavansa samalla linjalla, on selvää että sen alamäki tulee vain kiihtymään. Lyhyesti sanottuna: hevoset karkasivat jo, tahna pusertui jo tuubista ja housutkin kastuivat. Naton propagandainstrumentiksi alistunut valtamedia ei ymmärrä, ettei kukaan kieliä osaava, koulutettu, kansainvälinen kansalainen enää usko oikeastaan mihinkään "uutisointiin" mitä se tuottaa. Harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, valtamedia kun suoltaa yksinkertaista ja jopa hieman säälittävää propagandaa, joka tosiaan paljastuu valehteluksi ja vääristelyksi varsin pikaisellakin Netin selaamisella.

Jotta valtamedian asema Suomea ja suomalaisia vastaan käydyssä hybridisodassa tulisi esille, lienee paikallaan ottaa esimerkiksi nämä ryssätrollit. Valtamedian narratiivissa on siis olemassa hullu Venäjän presidentti, joka haluaa tuhota Suomen. Tätä tarkoitusta varten hän on masinoinut valtaisin armeijan niin sanottuja nettitrolleja kirjoittelemaan Nato-vastaisia juttuja, hallitusta kritisoivia juttua, EU:ta kritisoivia juttuja, euroa kritisoivia juttuja, maahanmuuttoa kritisoivia juttuja ja varsinkin valtamediaa kritisoivia juttuja Nettiin.

Kaikki tällaiset kirjoittelijat ovat hullun presidentin asialla, joko siksi että ovat totalitäristikommunisteja eli "Venäjä-mielisiä", tai siksi että Venäjän hullu presidentti maksaa heille. Enemmistö näistä trolleista on suomalaisia, eli niitä jotka kritisoivat Natoa, hallitusta tai EU:ta ja euroa, tai maahanmuuttoa. Valtamedian suuressa kertomuksessa kaikki kritiikki on merkki ryssätrollista ja kaikki kriittisesti asioita tarkastelevat ovat ryssätrolleja.

Samaan aikaan, kun suomalainen valtamedia, YLE etunenässä, laati laittomia listoja ryssien kätyreistä pahimpaan neuvostotyyliin, se vaikeni siitä mistä lännessä uutisoitiin. Ison-Britannian armeija perusti pelkästään Facebookia varten kokonaisen pataljoonan, siis vajaan tuhannen sotilaan joukko-osaston käymään sitä hybridisotaa pelkästään Facebookissa. Tästä suomalainen valtamedia vaikeni täysin. Yhdysvaltain armeijalla oli myös useita sotilasyksiköitä, joiden ainoa tehtävä oli käydä tiedotus- , eli propaganda-, eli juuri sitä hybridisotaa sosiaalisessa mediassa ja Netissä. Suomalainen valtamedia vaikeni tästäkin täysin, samaan aikaan, kun se hyökkäsi suomalaisia toisinajattelijoita vastaan kaikella voimallaan.

Tämä totuus paljastaa valtamedian osallisuuden hybridisodan propagandatorvena ja kertoo myös sen, miksi se hävisi taistelunsa vaihtoehtomediaa, vastamediaa, eli sitä "valemediaa" vastaan. Suomalainen valtamedia ei elä nykyisyydessä. YLE:ssä uskotaan edelleen, että se on maan luotettavin media, johon kaikki uskovat. Niin ei ole ollut pitkään aikaan. Suurissa sanomalehdissä uskotaan, että ne hallitsevat edelleen tiedonvälitystä, vaikka nekin ovat enimmäkseen pudonneet kelkasta juuri typerän ja kömpelön propagandansa vuoksi.

Kun ne ovat jääneet kiinni yhdestä valheesta, yleisö on havahtunut. Kun ne ovat jääneet kiinni toisesta valheestaan, yleisö on alkanut epäillä. Kun ne ovat jääneet kiinni kolmannesta valheestaan, yleisö on menettänyt uskonsa niihin. Tätä eivät nuo 22 päätoimittajaa käsitä, eivätkä itseään kookoshunajalla voitelevat valtamedian toimittajat ymmärrä. Heidän omat tekonsa, heidän tuottamansa lapsellinen propaganda on se, joka on vienyt uskottavuuden. Ei joku yhden tai kahden miehen nettilehti, julkaisu tai muu vastaava sivusto.

Vastamedian suosion nousu johtuu valtamedian omista munauksista. Se johtuu siitä, että tämä villi ja rääviton vastamedia julkaisee uutisia joita se haluaa. Se käyttää myös mitä tahansa lähteitä se haluaa. Valtamedian "valemedian" lippulaivaksi kohottama MV, eli entinen Mitä Vittua, toimii juuri näin. Ja kun valtamedia syyttää sitä valehtelusta ja perättömien valeuutisten levittämisestä, se ei ole huomannut, että MV:n lähteistä lähes puolet ovat juuri valtamediasta peräisin. Eli kun valtamedia sanoo, että tämä "valemedia" julkaisee perättömiä juttuja, se sanoo, että tämän "valemedian" lähteinään käyttämät valtamedian uutiset ovat myös perättömiä. Miten tämä lisää valtamedian uskottavuutta? Ei mitenkään, päinvastoin.

Voi olla, että vastamediaa tuottava henkilö uskoo avaruusolentojen kaapanneen vallan YK:ssa, mutta samainen huurupää voi julkistaa salattua tietoa. Nettilukutaitoiset ja varsinkin nuoremmat osaavat kyllä poimia reptiliaani-juttujen joukosta ne varsinaiset uutiset. Voi olla, että foliopipo uskoo salaisen Illuminaatin hallitsevan koko maailmaa, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että juuri nämä salaliittoteoreetikot paljastivat Yhdysvaltain hallituksen rakennuttaman FEMA-leirien olemassa olon. Asiahan kiistettiin vuosikausia, sikäläinen valtamedia tyrmäsi koko ajatuksen mielikuvituksellisena, kunnes asunnottmia ryhdyttiin passittamaan juuri näille leireille ja presidentti Obama tuli julkisuuteen ja myönsi niiden olemassaolon, tosin "karanteenileireinä".

Yksikään suomalainen supertoimittaja, eivät edes palkitut Aro tai Kankkonen, ole edes kysellyt näiden leirien perään. Suomalainen valtamedia ei ole kertaakaan edes ihmetellyt miksi Yhdysvaltain hallitus on rakentanut kymmeniä leirejä ympäri maata viimevuosien aikana ja mikä on se pandemia tai epidemia, jota varten nämä miljoonia maksaneet fasiliteetit on rakennettu. Tosin, suomalainen valtamediahan julisti päiväkausia ryssien nousseen maihin Ruotsiin kolmisen vuotta sitten suuren sukellusvenejahdin aikana. Tämä tapahtui päiviä sen jälkeen, kun ruotsalaiset päivälehdet olivat kertoneet, että sukellusvene oli itseasiassa hollantilainen ja saaren rannalla nähty "musta-asuinen" mies paikallinen eläkeläiskaltastaja Ove, joka omien sanojensa mukaan "bara fisker här." Tämäkin söi rajusti valtamedian uskottavuutta ja lisäsi sitä kohtaan tunnettua epäluuloa, vastamedian eduksi.

Jotta tämä blogiteksti antaisi lukijoilleen jotakin konkreettista hyötyä, en laita tähän yhtään linkkiä esittämiini väitteisiin. Jokainen lukija voi itse etsiä ne Netin syövereistä ja samalla voi omin silmin havaita sen, miksi suomalainen valtamedia on hävinnyt taistelunsa "valemediaa" vastaan. Jos kuka tahansa tämän tekstin lukenut löytää melko vaivattomasti länsimaisessa mediassa esillä olleet jutut, joiden sisältö on vastakkainen suomalaisen valtamedian esittämien väitteiden tai propagandan kanssa, kysymys kuuluu mikseivät valtamedian palkitut journalistit siihen kykene?

Niinpä, ja juuri siksi valtamedia hävisi taistelunsa jo ennen kuin edes aloitti sen.

10 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus. Itselläni on jonkun verran foliota pipossa ja pelkään, että valtamedian harrastama totuudenpimityskampanja on ollut vain ajan peluuta siihen asti, että saadaan avoimen väkivaltainen sensuuri- ja rangaistuskoneisto toimimaan niitä vastaan, jotka uskaltavat kyseenalaistaa virallisia 'totuuksia'. Toivottavasti pelkoni ei toteudu ja voin vaihtaa piponi normaalin luottavaisen kansalaisen lippalakkiin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä, Sande! Osuit jälleen naulan kantaan. Jessikka Aron palkitseminen oli oikea pohjanoteeraus. En ole luottanut moneen vuoteen YLE:n enkä Hesarin uutisointiin. Molemmat ovat länsipropagandan airueita. Jo vuosia sitten Espanjassa asuva, media-alan koulutuksen saanut serkkuni totesi Suomen median olevan liian länsimielinen.
  Jokainen tietää, että itärajan takana syötetään propagandaa, se ei ole mikään uutisoimisen arvoinen asia. Valitettavasti suurin osa suomalaisista uskoo kotimaisen median luotettavuuteen, eikä tunnista länsimaista propagandaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jokainen tietää, että itärajan takana syötetään propagandaa, se ei ole mikään uutisoimisen arvoinen asia."

   Tämän blogin pitäjä ei näytä sitä tietävän, koska koko vuodatus on kyhätty siitä kirjoittamista vastaan.

   Poista
 3. Eli pitääkö nyt kaivaa muiden maiden valtamediasta todisteita, että suomen valtamedia valehtelee? Ovatko muiden maiden valtamediat luotettavampia? Eikö Sionistit omistaneet valtamedian?

  Nim. Epätietoinen

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjoitus, samaa mieltä. Aika aktiivisesti seuraan nettiä ja medioita ja tuo FEMA-juttu oli ihan uutta. Piti netistä kaivaa tietoa mistä oikein on kysymys. Muutaman artikkelin ja blogi-kirjoituksen luin ja aika tyrmistynyt olo tuli; ei saatana! Ei tuo voi olla totta...

  VastaaPoista
 5. työskentelen kansainvälisessä asiantuntijaorganisaatiossa ja saan aina hävetä silmät päästäni kun joku kollega tulee käymään ja kyselee mitä lööpeissä lukee. Luojankiitos eivät sentään osaa suomea :-)
  Toisaalta on vaikea sanoa onko valtamedian toimituslinja syy vai seuraus? Voihan olla niinkin, että ne kirjoittavat sitä mitä heidän yhä harmaampi yleisönsä haluaa...
  Nuoria ei kiinnosta sen enempää hesari kuin mv-lehtikään, tosin en oikein osaa sanoa mikä niitä somen lisäksi kirjallisella puolella kiinnostaa :-(

  VastaaPoista
 6. Kapea näkökanta osoittaa, ettei kirjoittaja tunne lainkaan journalistisia organisaatioita. Eklektinen asiaan kahteen keskuttyminen on sama kuin poimisi rudinat pullasta, ja argumentointi jää vajaaksi, mielivaltaiseksi, mutta näyttää riittävän foliohattukansalle.
  On eri asia pyrkiä kerran toisensa jälkeen kohti totuutta kuin välita siitä mieluisat ja omaan "todellisuuteen" sopivat osat tyyliin janitskinilaiset.
  Kummaa, että Viking-yhtiön saitilla leiskuva Pietarin trollitehdas ei tullut mainituksi: joka suurvallalla on oma panoksensa, Venäjällä naapurimaanamme vahva sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Carl Jung sanoi aikoinaan: Kaikkien mielisairauksien pohjalla on haluttomuus kohdata oikeutettua kärsimystä. Toisin sanoen hulluutta edeltää aina jonkin asteinen "kolmen apinan syndrooma". Yksi hyvä tapa säilyttää tämä "kukkaiskupla" on tietenkin asettaa "vasta puolelle" niin korkea todistustaakka, että se on mahdoton ylittää. Eli ne toiset vaan aina esim. kaivelee rusinoita pullasta, vaikka siinä pullassa ei enään muuta kuin rusinaa olisikaan. Toisaalta sitten taas sillä "kukkaiskuplaa" vahvistavalla puolella ei todistustaakkaa ole lainkaan. Mutta tämän kaiken sinä jo taisitkin tietää. Tiedostamisen kanssa vain taitaa olla toisin. Tuo "kolmen apinan syndroomahan" on juuri tiedostamiseen liittyvä ongelma.

   Poista
 7. SANDE...SE JÄRJEN ÄÄNI...$€N $UOM€N VIRALLI$€N PA$KAM€DIAN ULKOPUOL€LTA !

  VastaaPoista