tiistai 1. maaliskuuta 2016

AVOIN KIRJE PÄÄTOIMITTAJILLE

Elämme todella murheellisia aikoja, kun suomalaiset päätoimittajat astuvat esiin sananvapauden rajoittamisen puolesta. On todella käsittämätöntä, että päätoimittajat ilmoittavat julkisesti olevansa sellaisen sananvapauskäsityksen kannalla, joka on tutumpi Venäjältä, Kiinasta, Pohjois-Koreasta ja muista maista, kuin perinteisestä länsimaisesta näkemyksestä.

Käydäänpä julkinen kannanottonne läpi kohta kohdalta.

"Luotettavan median puolesta"

Jo julkaisemanne pamfletin otsikko kertoo, että kyse on propagandasta. Te ilmoitatte puolustavanne luotettavaa mediaa, mikä ei pidä paikkaansa. Edustamanne mediat ovat jääneet kerta toisensa jälkeen kiinni virheellisen tai jopa valheellisen tiedon levittämisestä, mutta siitä enemmän tuonnempana.
"Suomalainen keskustelutapa on muuttunut nopeasti. Eritoten sosiaalisessa mediassa solvaaminen, halventaminen, mustamaalaaminen ja suoranainen valehtelu ovat arkipäiväistyneet. Mediaksi itseään nimittävät tahot myrkyttävät yhteiskunnallisen keskustelun ja yhteiskunnan ilmapiirin johtamalla yleisöä tahallisesti harhaan valheellisilla viesteillään. Hyvän maun ja soveliaisuuden rajat on jo aikaa sitten ylitetty."

Tämäkin on valhe. Suomalainen keskustelutapa ei ole muuttunut lainkaan ja kokeneimmat teistä kyllä tietävät sen. Vain se on muuttunut, että Netissä teidän lukijapalstoiltanne ja keskustelupalstoiltanne aikaisemmin sensuroimanne puheenvuorot pääsevät nyt esiin, ilman että te pystytte niitä piilottamaan. Sosiaalisessa mediassa ei puhuta sen holtittomammin tai rääväsuisemmin kuin tässä maassa on aikaisemminkaan puhuttu. Se vain näkyy nyt kaikille ja kaikki pääsevät ääneen.

Väitätte, että on olemassa mediaksi itseään nimittäviä tahoja, jotka valehtelevat vain siksi, että johtavat yleisöä harhaan myrkyttääkseen "yhteiskunnan ilmapiirin" ja "yhteiskunnallisen keskustelun. Väite on aikamoinen, kun ottaa huomioon edustamanne medioitten omat valheet ja vääristelyt. Esimerkistä voitanee mainita ISIS, palkkasoturiarmeija, jonka rahoittivat Saudi-Arabia sekä Qatar, ja kouluttivat Yhdysvallat ja Israel. Asia on ollut esillä maailman mediassa jo aikoja sitten, mutta teidän edustamanne mediat ovat syöttäneet suomalaisille avointa propagandaversiota ISIS:in toiminnasta ja siitä mitä se on.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iraq/11140860/Qatar-and-Saudi-Arabia-have-ignited-time-bomb-by-funding-global-spread-of-radical-Islam.html 

Myös Al Nusra, eli Al Qaida, on israelilaisten kouluttama ja jopa huoltama. Israelilainen Haaretz-lehti paljasti viimeksi mainitun tosiasian jo aikoja sitten ja saman totesi myös YK:n raportti. Tänäkään päivänä yksikään teidän medioistanne ei ole kertonut tätä melkoista uutista missään. Jos tavallinen kansalainen löytää uutisen Netistä muutaman minuutin googlailulla, on aika outoa etteivät osaavat suomalaisjournalistit teidän "luotettavissa" medioissanne sellaista ole koskaan löytäneet. Tai sitten kyseinen uutinen on haluttukin unohtaa, eli on tehty tietoinen valinta propagandan ja todellisuuden välillä propagandan hyväksi.

http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.630359

http://www.aljazeera.com/news/2015/04/curious-case-israel-al-nusra-facebook-spy-150420082913157.html 

"Moniarvoinen viestintä ja sananvapaus sallivat erilaiset mielipiteet. Se ei tarkoita, että kuka tahansa voi levittää mitä tahansa kenenkään siihen puuttumatta."

Ei. Sananvapaus tarkoittaa nimenomaan sitä, että kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa milloin haluaa. Jos kyseinen levittäjä syyllistyy rikokseen, häntä vastaan voidaan käynnistää normaalit lainmukaiset menettelyt. Tämänkin te tiedätte oikein hyvin. On olemassa lait uhkauksia, solvauksia, kunnianloukkauksia, vihapuhetta jne. vastaan. Ennakkosensuuri ei ole sellainen. Sananvapauden rajoittaminen millään perusteella ei ole sellaista, vaikka niin annattekin kautta rantain ymmärtää.

"Me hyvää journalistista tapaa noudattavat päätoimittajat emme aio olla valemedian hiljaisia tukijoita ja myötäjuoksijoita. Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin."

Tässäkin te kaikki allekirjoittaneet valehtelette. Te teette propagandaa melko avoimesti väärentelemällä sitä informatiota, jota medioittenne kautta jaatte. Juuri siksi yhä harvempi ei enää usko teidän medioitanne ja juuri se avaa tilaa vaihtoehtomedialle, vastamedialle, sille teidän "valemediallenne". Te itse luotte tilanteen omilla valheillanne ja vääristelyillänne, ja nyt käytte vaihtoehtomedian kimppuun syyttämällä sitä siitä mitä itse teette. Valitettavasti.

"Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme."

Ja kuitenkin toimitte juuri noin omissa medioissanne. Loistava esimerkki on tämä: hiljattain Belingcat-tutkimusrtyhmä julkisti raporttinsa Ukrainassa alasammutusta malesialaiskoneesta ja totesi alasampujien olleen venäläisiä separatisteja. Tämä uutisoitiin uskollisesti lähes kautta koko "luotettavan median."

Kysymys kuuluu: miksi ette uutisoineet Hollannin tiedustelupalveluiden julkaisemaa raporttia, jonka mukaan alasampujat eivät voineet olla separatisteja tai venäläisiä? Olisiko niin, että ette halua julkistaa raportteja, jos ne eivät sovi poliittiseen agendaanne tai siihen versioon, jonka olette aikaisemmin jo julkaisseet? Ja tässä tapauksessa vaikenitte siis Hollannin, ei Putinin, tiedustelupalveluiden raportista.

ctivd-toezichtsrapport-nr-43-en.pdf 

Varsin nopealla googlailulla selviää myös, että ns. Bellingact-ryhmä onkin todellisuudessa yksi brittiläisblogaaja, jonka toimintaa on hämmästelty lännessä useinkin. Eikö olekin merkillistä, ettei yksikään teidän medioistanne pidä tätä mitenkään ongelmallisena tiedonvälityksen suhteen?

https://wikispooks.com/wiki/Bellingcat 

Eikö ole merkillistä, että teidän medianne käyttää myös jatkuvasti lähteenään Syrian Observatory of Humanrights -nimistä "järjestöä", joka sekin on jo aikoja sitten paljastettu siellä oikeassa länsimaisessa mediassa yhden miehen show-ksi, jota pyöritetään kahden huoneen asunnosta Coventryssa, Englannissa?

http://www.nytimes.com/2013/04/10/world/middleeast/the-man-behind-the-casualty-figures-in-syria.html 

Onko tämä sitä "hyvää journalistista tapaa"? No eihän se ole. Se on sitä ihteään; propagandaa.

"Tuemme yksittäisiä journalisteja, jotka työnsä vuoksi joutuvat parjauskampanjoiden kohteeksi. Emme salli, että journalisteja vaiennetaan painostamalla."

Hyvä niin, mutta kuitenkin pyritte vaijentamaan jokaisen, joka esittää teille epämiellyttäviä ja teidän propagandanne vastaisia faktoja tai vaihtoehtoisia näkemyksiä. Se on melko mielenkiintoista.

"Otamme jatkossakin vastuun julkaisemistamme uutisista ja niiden oikeellisuudesta, ja vastaamme myös toimitustemme tekemistä virheistä ja niiden korjaamisesta."

No ettehän te tee noin. Syyrian uutisointinne on täyttä soopaa, ettekä ole missään koskaan korjanneet siinäkään esittämiänne valheita, tai "virheitä." Edellä mainitut ISIS ja Al Nusra ovat loistoesimerkkejä tästä.

"Aiomme vastaisuudessakin olla demokratian ja sananvapauden tukipilareita, osa toimivaa suomalaista yhteiskuntaa."

Ja kuitenkin hyökkäätte valtavien resurssienne voimin pikkuruisia nettimedioita ja kirjoittelijoita vastaan. Kuinkas se sopii tuohon väitteeseenne? Eihän se sovikaan. Valehtelette tuossakin. Tehän nimenomaan vaaditte sananvapauden rajoittamista ja toisinajattelijoiden vaijentamista. Te nimenomaan tällä pamfletillanne esitätte asioita, jotka ovat sekä demokratian että sananvapauden perusperiaatteiden vastaisia. Ettekö todellakaan näe mitään ristiriitaa sanojenne ja vaatimustenne välillä?

"Eettisesti kestäviin periaatteisiin sitoutuneen ammattimedian tehtävä on vaikeinakin aikoina kirkas."

Valitettavasti juuri teidän medianne, paria poikkeusta lukuunottamatta, ovat hylänneet journalismin perusperiaatteet ja etiikan. Juuri siksi tämäkin lause vaikuttaa lähinnä irvokkaalta. 

"Arno Ahosniemi, Kauppalehti ja Päätoimittajien yhdistys
Mika Pettersson, STT
Merja Ylä-Anttila, MTV
Kaius Niemi, Helsingin Sanomat
Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat
Atte Jääskeläinen, Yle
Jouko Jokinen, Aamulehti
Kari Kivelä, Iltalehti
Antti Kokkonen, Lapin Kansa
Tomi Lähdeniemi, Satakunnan Kansa
Reijo Ruokanen, Talouselämä
Pekka Mervola, Keskisuomalainen
Seppo Rönkkö, Savon Sanomat
Kari Vainio, Turun Sanomat
Kyösti Karvonen, Kaleva
Satu Takala, Ilkka
Toni Viljanmaa, Pohjalainen
Jouni Kemppainen, Maaseudun Tulevaisuus
Markus Pirttijoki, Kainuun Sanomat
Tommy Westerlund, Hufvudstadsbladet
Niklas Nyberg, Vasabladet
Marit af Björkesten, Svenska Yle"

Ylläolevista medioista vain Talouselämä ja Iltalehti ovat osoittaneet olevansa journalistisin periaattein toimivia medioita, ainakin joskus. YLE, MTV3 ja muut ovat julkaisseet täysiä propagandajuttuja totuuksina, jättäneet julkaisematta uutisia joilla on todella suurta merkitystä ja sensijaan toimineet ulkovaltojen propagandan levittäjinä täysin avoimesti.

Esimerkistä käy seuraavakin uutinen, jota yksikään suomalaismedia ei julkaissut, mutta joka selittää Turkin ja Venäjän välien äkkinäistä kiristymistä: Presidentti Erdoganin poika paljastui ISIS:in öljyn suurimmaksi kauppiaaksi ja välittäjäksi. Erdoganin perhe menetti satojen miljoonien dollarien bisneksen Venäjän aloitettua pommitukset Syyriassa. Lisäksi samainen presidentti Erdoganin poika pidätettiin hiljattain Italiassa rahanpesu- ja järjestäytyneen rikollisuuden epäilysten vuoksi. Miksei tuo ollut uutinen, kun samaan aikaan uutisoitiin maalaispaikkakuntien hiihtokisoista jne.?

http://www.newyorker.com/news/news-desk/the-isis-oil-trade-from-the-ground-up

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/bilal-erdogan-italy-investigates-turkish-presidents-son-over-money-laundering-allegedly-connected-to-a6879871.html 

Miksei yksikään teidän medioistanne koskaan uutisoinut sitä, että Yhdysvaltain varapresidentin poika nimitettiin Ukrainan suurimman energiayhtiön kakkosjohtajaksi heti Maidanin kumouksen jälkeen? Miksei yksikään teidän medioistanne uutisoinut sitä, että Krimin kaasu- ja öljyesiintymät oli luvattu Exxonille jo ennen Maidanin kumousta nimenomaan Janukovitshin hallinnon kanssa tehdyllä sopimuksella?

 http://www.nytimes.com/2014/05/18/world/europe/in-taking-crimea-putin-gains-a-sea-of-fuel-reserves.html 

Miksette koskaan uutisoineet sitä, että Maidanin kapinallisten joukossa oli todellakin uusnatseja? BBC teki aiheesta kolmen vartin dokumentin jo tuoreeltaan. Miksi te ette halunneet uutisoida tätäkään, vaan päinvastoin pyritte esittämään asian juuri päinvastoin?

https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY 

Miksette uutisoineet, että Kobanen taistelun aikaan ISIS-taistelijoita huolettiin nimenomaan Turkin kautta ja että Turkissa toimii ISIS:ille tarkoitettuja sotasairaaloita? Sen sijaan YLE esitteli näitä islamistitaistelijoita Venäjän pommituksen uhreina. Miksi ette uutisoineet sitä, että vuonna 2014 Yhdysvallat pommitti Syyriaa yli 3000 kertaa, mutta että ISIS tai Al Nusra etenivät samaan aikaan voitosta voittoon?

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2015/09/18/chart-how-much-more-the-u-s-has-bombed-the-islamic-state-than-the-taliban/ 

Ja miksi muuten puhutte koko ajan siitä kuinka Syyrian hallituksen joukot yrittävät vallata Aleppon kaupungin? Se on nimittäin koko ajan ollut nimenomaan Syyrian armeijan hallinnassa ja islamistikapinallisten piirittämänä. Taisteluita käydään Aleppon maakunnan hallinnasta. Vai eivätkö teidän toimitustenne journalistiset kyvyt riitä tämänkään tiedon hankkimiseen?

http://syria.liveuamap.com/ 

Miksi teidän medianne eivät ole uutisoineet kertaakaan sitä, että senaattori John McCaine on ISIS- ja Al Qaida-johtajien henkilökohtainen tuttu? Eikö se olisi jonkin sortin uutinen?
Miksi "luotettavat" medianne eivät ole kertoneet mitään siitä, että Yhdysvaltain armeijan esikuntaupseeri myönsi Vapaan Syyrian Armeijan koulutetuksi vahvuudeksi viisi (5) miestä? Tai että häntä aikaisemmin Yhdysvaltain armeijan johtoon kuuluva kenraali myönsi Vapaan Syyrian Armeijassa olleen noin 60 koulutettua miestä, joista valtaosa oli saanut surmansa lähes välittömästi? Miksi te annatte edelleen ymmärtää, että Vapaan Syyrian Armeija olisi jokin merkittävä tekijä, kun amerikkalaiskenraalit myönsivät viimesyksynä Yhdysvaltain senaatille, että siinä on jäljellä viisi miestä? Onko tämä sitä teidän "luotettavuuttanne"?

https://www.youtube.com/watch?v=Fwxmjs0TKkI

Ongelmanne on siinä, että te olette menettäneet uskottavuutenne tekemällä tökeröä propagandaa ja hutiloidulla uutistyöskentelyllä. Tiedän, että monessa toimituksessa on vähennetty väkeä ja että yhtiöittenne talouspomot puhaltavat niskaan, että kiire on, mutta ei sekään selitä totaalisesti epäonnistuneita linjauksianne. Te olette itse keittäneet soppanne, josta nyt syyttelette pikkuruisia nettiräpeltäjiä.

JOS te olisitte toimineet journalistisin perustein ja tehneet sitä mitä sanotte tekevänne, ette olisi tässä suossa, josta ette enää ylös pääse. Kaikkien räikein esimerkki tekemästänne propagandasta on Nato Isäntämaa-sopimuksen käsittely. Se on perustuslain vastainen, rikoslain 12. luvun pykälien 1 ja 10 vastainen, puolueettomuusmääräysten vastainen, ja sen teki kenraali, jolla ei ole oikeuksia eikä valtuuksia tehdä tuollaisia sopimuksia jne. Eli ongelma ei ole edes siinä, kannattaako Natoa vai ei. Ongelma on laillisuus, Suomen perustuslaki, juuri se yhteiskunnan vakaus, jota te väitätte tukevanne ja puolustavanne.

Yksikään teidän edustamistanne medioista ei ole kertaakaan tuonut esiin tuohon sopimukseen liittyviä laillisuusongelmia. Kysymys kuuluu: miksi?

Ja jos jokin on kaikkien journalismin perusperiaatteiden vastaista, journalistisen etiikan vastaista ja journalistisen moraalin vastaista, niin se on tämä:

https://twitter.com/CharlesLindberg/status/699255213211844609

Tuo puolustusvoimien komentajan twittertilin Charles Lindberg herättää myös hieman kysymyksiä, joita teidän "luotettavat medianne" voisivat selvitellä. Mutta ettehän te niin tee.

Suosittelen teille jokaiselle lämpimästi Valtteri Niirasen ja Petteri Sotamaan vuonna 2003 WSOY:n julkaisemaa kirjaa Sananvapauslain käsikirja. Hyviä lukuhetkiä,

t. Sami Parkkonen, tavallinen kansalainen

28 kommenttia:

 1. Se vasta olisikin uutinen jos joku allekirjottaneista vastaisi kirjeeseesi. -Jouni Toivonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi ihme, mutta ihmeitä tässä tarvitaankin!

   Poista
 2. Todella hienosti kirjoitettu.

  Itse olisin maininnut hs.n toimittajien vierailut bilderberg-kokouksessa ja rockefellerin puheen jossa kiittää
  medioita vaitiolosta nwo.n olemassaolosta jne.

  VastaaPoista
 3. Olet pääsääntöisesti oikeassa, mutta ei ojasta allikkoon loikkaaminen mitään auta. Vaikka MV:ssä tuodaan esiin vaihtoehtojakin, se esittää myös propagandaa, siinä missä valtamediakin.

  On aika vaikeaa tukea sellaista toimintaa mitä valtamedia tai MV tekevät, mutta jotkut muut, esim. Verkkomedia tai Vastavalkea, ovat tässä suhteessa paljon parempia, vaikka lipsahduksia niiltäkin tulee.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Tätä mediapropagandasirkusta on nähty meillä enemmän kuin tarpeeksi.

  Ihmiset eivät onneksi ole niin tyhmiä, kuin media todennäköisesti olettaa. Esimerkkinä Saksassa 40% ihmisistä ei gallupien mukaan usko median puhuvan pakolaistilanteen suhteen totta.

  http://www.spiegel.de/international/germany/most-germans-think-the-press-is-lying-to-them-about-refugees-a-1079049.html

  VastaaPoista
 5. Olipa loistava �� kirjoitus! Kyllä jotku osaa. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Mitenkä tän tekstin saa noiden päätoimittaja-apinoiden luettavaksi? Jos laittaa meiliä niin tuskin lukevat. Olisi kyllä aika, että katsovat peiliin ennen kuin syyttelevät muita valtamedian romahduksesta. Tällä onnettomalla hevosenleikillä ei ole kuin yksi mahdollinen lopputulos jos eivät muuta linjaansa. Ei suomen kansa ole yhtä puupäitä kuin jenkkilän punaniskat, vaikka vielä liian moni roikkuu siinä luomassanne valhemaailmassa niin joka päivä sadoilta ihmisiltä menee luottamus valtamediaan ja alkavat lukea uutisensa muualta.

  VastaaPoista
 7. Loistava kirjoitus - näitä samoja asioita itsekin olen epäillyt ja ihmetellyt miksi kukaan ei uskalla avata suutaan.

  VastaaPoista
 8. Sami Parkkonen, loistavaa työtä.
  Koko Suomen kansan pitäisi osata arvostaa totuuden esille kaivamista, myös siellä 'Luotettavan median' puolella.

  VastaaPoista
 9. En kiistä. En tosiaan, helvetin hyvä teksti.
  Mutta irtoisko bloggarilta seuraavaks teksti jossa se ruotii samalla tavalla näitä "vaihtoehtomedioita"? Koska sanotaan näin että mikäli on näin, että Suomen valtamedia kusettaa, mutta vaihtoehtomedian taso on niin hävyttömän sontaa kun joku mv-lehti, niin siinä tapauksessa mun puolesta valtamedian kusetus saa jatkua mielihyvin.
  Ihmiset lukee valtamedian kusetusta, koska "vaihtoehtomedia" on säälittävää paskaa jolta puuttuu kaikki uskottavuus. Jos oikeasti joku alkais kunnollista lähdekritiikkiä käyttäen kohtuu objektiivisesti kirjottamaan uutista, niin sen vois oikeasti ottaa tosissaan. Mutta koska on jo moneen kertaan todettu, että Mv-lehti ja vastaavat ovat täyttä valehtelua, liiotellua ja tahallista vääristelyä, jolle ei tiedä itkeäkkö vaikko nauraa, niin sitä ihan mielellään lukee tyytyväisenä babylonin lampaana Yleä ja HSsää.
  Lääke on, että seuraa ulkomaisia medioita, ja mahdollisimman monia eri lähteitä. Totuus ei lue hesarissa, mutta herrajumala viimesenä ikinä se lukee jossain sellasessa, mitä täällä Suomessa kutsutaan "vaihtoehtomediaksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää itse tutkia useammasta lähteestä ja koska lähteetkin voivat olla tekaistuja pitää käyttää omaa päätään. myös vaihtoehtomedia voi olla väärässä, joten älä luota kehenkään 100%. propagandan tunnistamiseen pätee yksi hyvä sääntö: "etsi sitä mitä kuuluisi olla, mutta ei ole". esimerkiksi motiivia, miksi assad tappaisi omia kansalaisiaan kemiallisilla aseilla juuri sinä päivänä kun yk:n tarkkailijat tulevat? tai saddamin joukkotuhoaseita, joita ei koskaan löytynyt. se usein propagandasta puuttuu, koska propagandan tarkoitus ei olekaan kestää kritiikkiä, vaan ainoastaan vakuuttaa se osa kansasta jotka ovat tyytyväisiä elämään kuplassaan. valtamedia ei halua sinun päättelevän asioita itse, koska jos ajattelisit itse, niin terroristit voittaisivat!

   Poista
 10. Kiitos Anonyymille. Kirjoitit minunkin ajatukset.

  VastaaPoista
 11. Loistava teksti. Tämä blogi menee seurantaan oitis.

  Ja olisi tosiaan kivaa nähdä vastaava juttu "vaihtoehtomedioista".

  Molemmat median muodot kirjoittaa liikaa paskaa, mutta vain toisen ihmiset yleisesti tietävät paskaksi.

  Erityiskiitos kieliopista. Nyt on blogi jota pystyy lukemaan ahdistumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuullisen hyvä kieli on kyllä kiitoksenarvoinen, muuten purkaus on pelkää rähinää. Blogisti syyllistyy epämääräissiin viitteisiin, jotka monella areenalla on todettu epäluotettaviksi. Tyypistä rähinäkirjoitusta on myös, että "valtamediaa" syytetään siitä, ettei se uutisoi jokaista rähisijän mielestä tärkeää asiaa, joista suuri osa on epäluotettavista lähteistä poimittua propagandaa.

   Poista
  2. Olisitko ystävällinen ja pistä linkkejä areenoille tai viitteitä. On suhteellisen epämääräistä viitata johonkin ilman linkkejä. Ja kun ei voi todistaa epäluotettavaksi. Maailma onkin lätty ja se on todistettu monella Areenalla (Huom. Onkin "todistettu"). Ymmärrät varmaan.
   Tässä esimerkki linkin liittämisestä.
   Hyvä paikka hakea tietoa on Google hakukone.

   Eli suoraan html koodilla tehtävä linkki. linkki
   Terveisin
   Halu tietää

   Poista
 12. http://yle.fi/uutiset/analyysi_tarina_selanteen_ystavan_lapsen_joukkoraiskauksesta_taynna_kysymysmerkkeja__media_oudon_haluton_tutkimaan/8713367

  VastaaPoista
 13. Jälleen kerran loistava teksti!!!

  VastaaPoista
 14. Kieliopista:

  Juuri siksi yhä harvempi ei enää usko teidän medioitanne ja juuri se avaa tilaa vaihtoehtomedialle

  VastaaPoista
 15. Sananvapauden ja julkaisuiden luotettavuuden suhteen yhdyn blogistin päätoimittajiin kohdistettuun arvosteluun. Valitettavasti kirjoitus menettää arvonsa pidemmälle luettaessa, noin silmiinpistävää trolliutta ei voi tyhmempikään olla huomaamatta. Sikäli ikävää noin selvä propaganda, kirjoitus sinänsä olisi ollut terävä kannanotto, nyt se jäi enimmäkseen lännenvastaiseksi propagandaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Propagandaahan se on, eli mielipide vaikuttamista. Olisi jo aika hieraista valtamedian tähtipöly silmistä ja katsoa lännen rappioituvaa kulissia. Demokratia on enää pelkkä vitsi, mutta sillä pidetään massat kurissa kun annetaan illuusio, että asioihin voi vaikuttaa. Raha määrää kaikesta ja siksi isot pojat ovatkin pikkuhiljaa vaikuttaneet päättäjiin, yleensä porkkanalla vaikka joskus on voitu ottaa esille keppikin (lautakasa gate :D), ja yhteiskunnan lakeja ja säädöksiä on rukattu niin, että raha tulee rahan luo helpommin ja köyhät pysyvät köyhinä. Koko järjestelmä löyhkää niin mädältä, että ainoa vaihtoehto on nollaus. Miten parikymmentä ihmistä voi omistaa puolet maailman varallisuudesta? Ei ole kovin tervettä sellainen. Vaihtoehtomedia yrittää tuoda esille epäkohtia ja suoranaisia kusetuksia joista valtamedia (ison rahan pikku vartijapuudeli) ei puhua pukahda. Jos vaihtoehtomedia uutisoi jostain ja sitä ei ole valtamediassa mainostettu, niin syy siihen on yleensä se, että se ei sovi valtaapitävien agendaan. Harvemmin se on täysin valetta. Saa tietty käyttää omaa tervettä järkeä ja etsiä muita tietolähteitä ja tehdä omat päätelmänsä kuinka asiat rullaa, ja eikä purematta niele kaikkea roskaa. Kunhan pitää mielessä, että jokaisella uutisportaalilla (blogillakin) on oma agendansa, niin pärjää tässä sodassa.

   Poista
 16. En nykyään juuri kusekaan valtamediaan päin, mutta ei MV tai muut vaihtoehdotkaan ole kovin tyydyttävällä tasolla. Olisiko sitä mahdollista Sanden ja muutamien muiden täyspäisten blogistien rahkeilla perustaa jokin oikeasti kriittinen ja faktoihin perustuva - ja itseään korjaava sivu(sto), jonka välittämään tietoon voisi edes jonkin verran paremmin luottaa? Saatana semmosella olisi kysyntää!

  VastaaPoista
 17. Tähän olisi todellakin mielenkiintoista nähdä tämän propagandamedian vastaukset, mielellään yksilöityinä. Tuo oli niin asiallinen vastine näille itseään kansakunnan kaapin päällä pitäville päätoimittajille, että sen jos minkä pitäisi herättää näkemään syyt, miksi heidän edustamansa mediat eivät välttämättä saa sitä levikkiä, jota toivoisivat. Kansan keskuudessa on yllättävän paljon kuitenkin vielä jäljellä kirjoitus- ja lukutaitoisiakin, jopa rajojen ulkopuolelta tulevien tietojen, että ei kuvittelisi näiden hyvin koulutettujen toimittajien edes olettavan olevansa ainoita oikean tiedon jakajia, tosin tiedotteestaan päätellen ovat ainoita oikeita hyväksyttävän tiedon jakajia m.o.t. Rivien välistä lukeminen ja kanavan vaihto on ollut jo pitkään ainoa oikea tapa tulkita näiden medioiden ja toimittajiensa tuotoksia, sillä propaganda on ollut niin järkyttävän suoraa, ettei sitä alle kahden promillen tuiskeessa voi katsoa ja yli menevän promillemäärän jälkeen sitä ei onneksi enää edes kuule.

  VastaaPoista
 18. Onkohan usa myimässä eurooppaa lähi-idän kalifaatiksi? No jokatapauksessa mitä mainioin blogi, koita laittaa eri lehtien yleisönosastoille vaikka tuskin julkaisevat...

  VastaaPoista
 19. Kyllä, juuri näin. Media on pettänyt ihmisiä koko olemassaolonsa ajan, se on massojen hallinnan keino, mutta nyt on uusi aika koittanut. Loistavaa. Informaatiosota tulee vain kiihtymään, nyt pitää laittaa kaikki chipsit totuudelle, kaasupoljin lattiaan ja jotenkin tuoda nämä yksinkertaiset ja selkeät totuudet kaikkien tietoisuuteen.

  VastaaPoista
 20. Ei hyvä vastine, onhan yleisesti tiedossa että USA aseisti afgaaneja (~Al Qaida) taistelussa Neuvostoliittoa vastaan mutta tuostahan on jo aikaa.

  Minusta kirjoitus ei eroa MV-lehden jutuista juurikaan.

  Paremmin viesti olisi mennyt perille jos kirjoittaja olisi ottanut esimerkiksi konkreettisia lähiajan juttuja joissa on
  A) selvästi vääristely totuutta
  B) tehty tarkoituksella mielipidemuokkausta (jutusta "unohtunut" kritiikki"yms vastakkaiset mielipiteet)
  C) ei kerrottu (tarkoituksella) kaikkia faktoja, esim. pimitetty rikosuutissa tekijän etnisuus kun samaa aikaa toisessa samanlaisessa rikostapauksessa annetaan tiedoksi epäillyn tiedot kun kyseessä on valkoinen heteromies jne

  Onko kirjoitus lainattu Magneettmedista vai mistä, ainakin juutalaiset globaalisalaliitto USA:n kanssa on keskeinen teema

  VastaaPoista
 21. Poistit edellisen tai et koskaan julkaissut mutta edelleen se on Sananvapauslain käsikirja ei Sananvapauden käsikirja. Voisit korjata virheesi mutta olet näköjään samanlainen erehtymätön Israelin Jumala kuin muutkin Halla-ahosta alkaen, selviäkään kirjoitus tai asiavirheitä ei voi korjata koska ego ei hyväksy että olen kuin muutkin siis teen joskus virheitä. Siitä on hyvä jatkaa.
  --LAU-RI
  http://www.huuto.net/kohteet/valtteri-niiranen--sananvapauslain-kasikirja-1p/387773357

  VastaaPoista