maanantai 24. elokuuta 2015

SUOMEN TALOUDEN ONGELMA

Koska Etelärannan pojat, hallitus, eduskunta, valtiovarainministeriö, ay-liike ja tietämättömät toimittajat eivät vieläkään ymmärrä miksi maamme talous ja vienti ovat ongelmissa, tai jos tietävät niin valehtelevat, niin lienee syytä vääntää asia rautakangesta. Olen jo aikaisemmin vääntänyt sitä rautalangasta, mutta sekin lienee liian monimutkainen ymmärrettäväksi. Niinpä tässä tulee rautakanki-malli.

Suomen vienti ei vedä tarpeeksi, koska viennistä huomattava osa menee euro-maihin. Me emme voi kilpailla hinnoilla, koska meillä on euro. Euro on se syy viennin tökkimiseen.

Suomalaisten työntekijöiden palkat eivät ole korkeammat kuin muuallakaan. Esimerkiksi Saksassa on paremmat palkat, enemmän lomapäiviä ja halvempi ruoka ja asuminen. EK ja poliitikot valehtelevat väittäessään toisin.

90-luvun lamasta ei päästy EU-jäsenyydellä, eikä palkkakilpailulla. Siitä päästiin devalvoimalla markka yli 30%. Sen jälkeen Nokian kännykät hakkasivat maailmalla Ericsonit ja Motorolat. Ne olivat niin paljon halvempia. Nyt me emme voi devalvoida. Olemme jumissa euron kanssa.

Mitä taas tulee valtion talouden ongelmiin, niin ne liittyvät suoraan EU-jäsenyyteen ja euroon.

EU-jäsenyyden myötä valtio ei enää voinut lainata rahaa omalta keskuspankiltaan. Velkaa oli otettava yksityisiltä pankeilta ja nimenomaan ulkomailta. Näiden lainojen korkoja on maksettu viimeisen kahden vuosikymmenen aikana arvioijasta riippuen 30-70 miljardia. Siis 30 000 000 000 viiva 70 000 000 000 euroa.

EU-jäsenmaksuista oli tullut vuoteen 2014 mennessä nettotappiota, siis puhdasta persnettoa suomalaisille, 4,3 miljardia. Siis 4300 000 000 euroa. Vuonna 2014 nettotappiota jäsenmaksuista tuli 1,4 miljardia. Se tekee yhteensä 5,7 miljardia, eli 5700 000 000 euroa. Kuluvan vuoden jäsenmaksu on 2 miljardia brutto, josta nettotappio on ainakin 1 miljardia eli 1000 000 000 euroa. Tämä tekee yhteensä 6,7 miljardia euroa nettomiinusta. Eli pelkistä jäsenmaksuista on tullut noin 6700 000 000 euroa miinusta suomalaisille veronmaksajille.

Euroon Suomi oli tunkenut veronmaksajien rahaa vuoteen 2012 mennessä 9,3 miljardia eli 9300 000 000 euroa. Lisäksi jo tuolloin oli päätetty, että maksetaan heti pyydettäessä 11,14 miljardia. Tämä lienee jo maksettu. Tietoja vuosilta 2013 ja 2014 ei ole löytynyt. Lisäksi Suomi antoi Kyprokselle 2 miljardia suoraan, eli 2000 000 000 euroa. Viimeisimmästä Kreikka-lainasta Suomen osuus on mediassa esillä olleiden tietojen mukaan 1,4 miljardia.

Eli euroon on mennyt viimeisen runsaan kymmenen vuoden aikana yhteensä 23,84 miljardia euroa, eli suomalaiset veronmaksajat ovat hävinneet 2384 000 000 euroa netto.

Kun laskemme yhteen 23,84 miljardia plus 6,7 miljardia saamme luvuksi 30,54 miljardia euroa nettomiinusta. Suomalaiset ovat siis maksaneet viimeisen parin vuosikymmenen aikana EU- ja eurojäsenyydestään 30 540 000 000 euroa nettomiinusta.

Jos tähän summaan lisätään EU-sääntöjen määräämät lainat, eli ulkolaisille pankeille maksetut lainankorot, nettomiinus suomalaisille onkin jo melkoinen. Jos alimmat korkomenoarviot pitävät paikkansa, summa on 60,54 miljardia. Jos korkein arvio korkomenoista pitää paikkansa, summa onkin jo melko muheva 100,54 miljardia euroa.

Eli laskutavasta ja arvioista riippuen euro ja EU ovat tulleet maksamaan suomalaisille nettomiinusta viimeisen parin vuosikymmenen aikana 60,54 miljardia, tai jopa 100,54 miljardia.

Jos joku väittää, ettei tällä summalla ole merkitystä, voi epäillä väitteen esittäjän älykkyyttä, laskutaitoa ja ymmärrystä yhtä paljon kuin rehellisyyttäkin. Suomalaiset ovat hävinneet jokaisena Euroopan Unionin jäsenyysvuotena 3,54 - 5,54 miljardia euroa netto. Se on melkoinen lovi valtion varoihin, nettomiinusta.

Vaatiikin melkoista pokkaa väittää, että Suomen valtiontalouden ongelmat ovat kotikutoisia ja johtuvat pääasiassa suomalaisten laiskuudesta, elämisestä yli varojen, liian suurista palkoista tai liian hyvästä sosiaaliturvasta tai terveydenhoitojärjestelmästä. Jokainen voi laskea mielessään kuinka monta sairaanhoitajaa tällä nettomiinuksella olisi voitu palkata. Jokainen voi laskea kuinka moni terveyskeskus tai sairaala olisi edelleen pystyssä. Jokainen voi laskea mitä muita yhteiskunnan palveluita tällä ulkomaille syydetyllä massiivisella summalla olisi voitu järjestää.

Niin ei kuitenkaan tehty. Suomalaiset poliitikot ja virkamiehet ovat kaataneet surutta suomalaisten rahat tahoille ja hankkeisiin joista ei ole ollut mitään hyötyä meille. Me olemme nettotappiolla kaikkien EU-tukien jälkeenkin ja kiitos euron, meillä ei ole mitään tietä ulos tästä  mustasta aukosta, joka vie varallisuutemme, itsenäisyytemme ja tuhoaa yhteiskuntamme vääjäämättä.

Tässä blogissa esitetyt luvut löytyvät Valtiovarainministeriön omista tilastoista, Eurooppatiedotuksen sivuilta ja lehtien arkistoista. Menkää etsimään. Tai lueskelkaa aikaisempia tämän blogin tekstejä. Linkit löytyvät sieltä.


7 kommenttia:

 1. Ongelma ei olekkaan etteikö suomalaiset näitä lukemia ole kuulleet, ongelma on etteivät he halua asiaa ymmärtää, otetaan asenne ettei tämä minulle kuulu, kyllä johtajat osaavat.

  Tästä päästäänkin kansanluonteeseen eli suomalaisiin.
  Suomalaiset ovat erittäin hierarkisen tapakulttuurin kasvatteja, täällä tittelit ovat kovinta valuuttaa, sisältö ei niinkään.
  Hierarkisen tapakulttuurin mukaan ns.ylemmällä tasolla olevan mielipiteet ja teot ovat koskemattomia ja kritiikin yläpuolella, alempiarvoisella ei ole oikeutta kritiikkiään julkisesti esittää tai edes kyseenalaistaa. Viimeistään siinä vaiheessa kun pienen kritiikin osakseen saanut ns.johtaja kävelee samaan tilaan kritiikkiä esittäneen, alempiarvoisen kanssa, on alempiarvoisen suomessa aina ottanut myötäilijän ja hyväksyjän (tottakai olit oikeassa, esitin vain tyhmän mielipiteeni, annteeksi-asenne) roolin.
  Katsokaa vaikka TV-esiintymisiä poliittisessa kentässä, myös taloudessa sekä varsin hierarkioiden pesäpaikassa, byrokraatian rattaissa.
  Hierarkinen kaava esiintyy lähes poikkeuksetta, se on opetettu suomalaisille, ylempiarvoisia ei saa kyseenalaistaa ja haastaa, he ovat koskemattomia.

  Saman kaavan huomaa jokaisella tasolla, suomalaiset ovat erittäin tittelihakuisia ja tuovat tittelinsä hyvin herkästi esille. Perussyy moiseen on suomalaisten umpisurkea itsetunto yksilöinä, tittelillä pönkitetään itsetuntoa.

  Loppusaldo onkin varsin jäätävää:
  - Suomalaiset kylläkin tietävät että laiva vuotaa ja raskaasti, titanicin kohtalo on edessä, jäävuori-varoitus on huudettu jo kauan sitten.
  - Suomalaiset tietävät mitä pitää tehdä, EU:sta on pakko ottaa pesäero mikäli haluaa suomen pelastaa totaaliselta kurjuudelta (unelmoidaan myös että tämähän ei minua koske, tämä on niiden muiden ongelma).
  - Suomalaiset tietävät että naapurivaltion kanssa käytävä kaupankäynti on avain talouden menestykseen (joka poikisi BRICS-yhteistyötä suuremminkin), mutta kukaan ei uskalla vastustaa USA:n valta-asemaa.
  - Suomalaiset tietävät että yhteiskuntajärjestelmä on rakentunut pahasti byrokraattipainotteiseksi, joka taasen rasittaa kansantaloutta todella raskaasti (valkokaulusbyrokraatteja arviolta n.350 000 - 400 000 (arvio n.80 000 - 90 000/vuosi/lärvi + muut kulut (paksu osastobudjetti joka on pakko tuhlata, ja sehän tuhlataan). Jokainen tietää että valkokaulusbyrokraateista 80 % on suojatyöpaikkoja ja täysin turhia kansakuntaa ajatellen.


  Loppusaldo:
  Ongelmat tiedetään, mutta halutaan leikkiä pikkusielua ja leikkiä pikkuasioilla, kukaan ei uskalla koskea todellisiin syihin, tuleva totaalinen konkurssi on ikäänkuin hyväksytty jo ennakkoon.

  Todellinen ydinsyy :
  Suomalaiset eivät arvosta suomea ja suomalaisuutta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Sande blogistasi. On niin vaikeaa löytää nykymediasta mitään rehellisyyteen viittaavaa tietoa.

  VastaaPoista
 3. ""Kestävyysvajeena" kerrotun valeen ainoa tarkoitus",
  http://ebolakani.blogspot.fi/2013/11/kestavyysvajeena-kerrotun-valheen-ainoa.html

  VastaaPoista
 4. S.Niinistö syyttää suomalaisia yli varojen elämisestä, vaikka hän tosiasiallisesti on yksi tärkeimmistä nykytilanteen aiheuttajista. Se käy ilmi eräästä pitkähköstä kommentista Magneettimedian artikkeliin "Niinistö syyttää yli varojen elämisestä", http://magneettimedia.com/niinisto-syyttaa-yli-varojen-elamisesta/

  VastaaPoista
 5. EU liittovaltioon hivutuksen seurauksia ...

  EU liittovaltioon hivuttaminen ei miellytä kansaa ja se on oikein.

  Ongelmat eivät johdu kansasta, vaan maamme valta- ja rahaeliittien tekemistä virheistä ja vääryyksistä.

  Kataisen & kumppanien tekemiä vääryyksiä tässä paikkaillaan kaikin eri tavoin ja vielä monia vuosia.

  ---------------------------

  Suomen talous ei elvy, koska meillä on yli 2 miljoonaa pienituloista ihmistä ja toinen syy on euro.

  Pienituloisia on runsaat 2 miljoonaa. Vai enemmänkin? Kuka tutkisi?

  Ostovoiman puute on 1 syy Suomen lamaantuneeseen tilaan.

  Kansalaisten perusturva Suomessa on nostettava 1 000 euroon ja pääkaupunkiseudulla 1 300 euroon, niin maan talous lähtee nousuun, kun ihmisillä on ostovoimaa. Samalla myös rasismista ja muusta väkivallasta häviää suuri osa.

  ---------------------------

  Saksa on hyötynyt Kreikan tilanteesta 100 miljardin euron verran.

  Saksan kriisistä saamat hyödyt ylittäisivät kriisin kustannukset, vaikka Kreikka jättäisi maksamatta velkansa Saksalle.

  Pelkästään saksalaisten pankkien yhteenlasketut saatavat Kreikasta olivat vielä vuoden 2009 lopulla yli 30 miljardia euroa.

  Nyt niitä ei ole, kun Kreikan velka on siirrettiin suurpankeilta eurovaltioille, EKP:lle ja Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle.

  Nyt Kreikka on velkaa esim. Saksalle 70 miljardia euroa. Tällä hetkellä Saksa ottaa omistukseensa mm. kymmeniä Kreikan lentokenttiä.

  Euron säilyminen on tärkeintä Saksalle, joka hyötyy yhteisvaluutasta eniten.

  Saksa ajaa vain omaan etuaan.

  ---------------------------

  Euroopan vakausmekanismin EVM:n jäsenyys on Suomen valtion kalleimpia ulkomaisia sitoumuksia vuosikymmeniin.

  ---------------------------

  OECD:n tilaston mukaan vuonna 2014 suomalaisten kokopäiväisten vuosityöaika teollisuudessa on kilpailijamaiden pisimpiä. Suomessa vuosityöajan ollessa keskimäärin 1645 tuntia, on se Ruotsissa 1609 ja Saksassa vain 1371 tuntia.

  Sen lisäksi suomalaisten työtunnin hinta on alempi, Suomessa 34 euroa per tunti, Saksassa 36 euroa ja Ruotsissa 43 euroa per tunti.

  Kun vuosityöajan pituus tai työtunnin hinta eivät ole ongelmia, niin työajan pidentämisellä tai työtunnin hinnan laskulla ei ratkaista oikeita ongelmia eli luokkaristiriitaa, eriarvoisuutta.

  Kilpailukykymme on nyt maailmalla neljänneksi paras, Euroopassa toiseksi paras. Kuinka paljon sitä pitää vielä "kohentaa"?

  VastaaPoista
 6. Hallituksen mukaan Suomen velan määrä on kestämätön ja Suomi on yksi velkaantuneimmista maista.

  Suomen valtionveron suhde bruttokansantuotteeseen on 60 %, mikä saattaa kuulostaa korkealta. Kuitenkin sama suhdeluku on esimerkiksi Saksalla 80 %, Ranskalla 93 %, Iso-Britannialla 94 %, USA:lla 108 %, Irlannilla 122 % ja Italialla 130 %.

  Suomella on muuten euromaista toiseksi vähiten velkaa.

  Kiristävä politiikka on nimenomaan lisännyt velkaantumista Suomessa.

  Suomen julkistaloudella on enemmän varallisuutta ja saatavia kuin velkaa, ja varallisuus on jopa hieman kasvanut viimeaikoina. Suomen valtiontalous on itse asiassa yksi Euroopan vahvimmista.

  VastaaPoista
 7. Tämä voi kans olla selittävänä tekijänä joillekkin huonoille päätöksille.

  http://www.tervettäskeptisyyttä.net/niin-tietamaton-etta-luulee-tietavansa/

  VastaaPoista