perjantai 28. elokuuta 2015

"KREIKKA-LAINAT OVAT SUOMELLE HYVÄ BISNES"

Matti Vanhasen hallituksessa valtiovarainministerinä toiminut Jyrki Katainen loihe vuosia sitten lausumaan tuon nyt jo legendaarisen kommentin, jota jo tuoreeltaan pidettiin monien asiantuntijoiden ja kommentaattoreiden parissa käsittämättömänä. Jo tuolloin oli selvää, ettei Kreikka ole meille mikään hyvä bisnes ja ettei näillä lainoilla suinkaan pönkitetä Kreikkaa, vaan pankkeja, pääasiassa saksalaisia pankkeja. Kriittiset äänet vaijennettiin huutamalla etteivät lainojen arvostelijat tiedä mitään ja että nyt alkaa tulla rahaa.

Myöhemmin valtiovarainministerinä toiminut Jutta Urpilainen väitti, että Suomella oli takuut Kreikalta. Ei ollut, eikä ole vieläkään. Kun sellaista tivattiin, Urpilainen sai kinuttua vierailulla olleelta kreikkalaisministeriltä epämääräisen paperilappusen, jossa sanottiin jotakin sen suuntaista, mutta joka ei suinkaan ollut mikään sopimuspaperi kahden valtion välillä. Urpilainen väitti eduskunnassa kivenkovaan, että olimme jo tienanneet Kreikka-lainoilla satoja miljoonia, vaikka kyse oli tukitalletustilin summista. Kreikkaan oli pantu 2 miljardia, joista kreikkalaiset olivat ottaneet 800 miljoonaa perustamalleen tilille, eli tuolla tilillä olevat rahat olivat peräisin suomalaisilta nekin.

Urpilaista seurannut Antti Rinne yritti väittää samaa tuolloin oppositiossa olleelle Timo Soinille, vaikka oli jo täysin selvää, että Kreikka-lainat ja takaukset olisivat tuomassa suomalaisille miljardilaskun. Myöhemmin pääministerinä toiminut Alexander Stubb väitti kivenkovaan, ettei Kreikkaan ollut mennyt senttiäkään suomalaisten veronmaksajien rahaa. Joko hän valehteli vaalien lähestyessä, tai sitten hänen tietämättömyytensä oli mykistävää tasoa.

Nyt tiedetään, että suomalaisilta on kupattu Kreikka-peliin huomattavasti suurempia summia kuin mitä kukaan on osannut aavistaa, tai mitä meille on kerrottu.

http://yle.fi/uutiset/valtiovarainministerio_paivitti_kreikka-luvut_suomen_osuus_kasvoi_429_miljardiin/8258743

Kyse ei olekaan kahdesta miljardista, eikä koskaan ole ollutkaan, ei edes silloin kun Katainen, Urpilainen, Rinne tai Stubb ovat niin väittäneet. Me emme ole koskaan tienanneet senttiäkään. Me olemme menettäneet miljardeja. Kysymys kuuluu: onko meille valehdeltu tietoisesti, vai ovatko valtiovarainministeriön virkamiehet valehdelleet kansanedustajille? Selvää on, että joku on valehdellut päin naamaa sekä eduskunnalle, että kansalle.

Tuon uutisen mukaan suomalaisten osuus Kreikan veloista, siis se jonka maksumiehiä me olemme, onkin jo 4,29 miljardia. Tämä on siis se "päivitetty" summa. Todellisuudessa Kreikka-törttöilyn hinta on paljon suurempi. Jo viimevuonna valtiovarainministeriön virkamiehet tiesivät kertoa, että suomalaisten lasku Kreikasta voi nousta jopa seitsemään miljardiin.

http://yle.fi/uutiset/suomen_kreikka-vastuut_yli_seitseman_miljardia_euroa__nain_suomi_tukee_kriisimaata/7712867

Se on se summa joka meidän maksettavaksemme laukeaa, jos Kreikka ei kykene maksamaan lainojaan, eikä se pysty siihen ikinä, menipä Kreikan taloudella kuinka hyvin tahansa. Kreikan kokonaisvelka on jo reippaasti yli 300 miljardia euroa. Kreikan kansatalous ei kykene koskaan maksamaan tuota velkaa takaisin, tapahtuipa mitä tahansa. Niinpä tuon velan maksaminen lankeaa niiden maiden kontolle, jotka ovat taanneet Kreikka-lainoja, tai ovat eri euromekanismien myötä mukana takaamassa tuota lainavuorta. Me olemme.

Kun kuulette yhdenkään poliitikon tai liike-elämän johtajan selittävän missään, että Suomen on pakko tehdä menoleikkauksia koska olemme elelleet yli varojemme, tiedätte hänen valehtelevan. Me emme ole eläneet yli varojemme. Meidän poliittiset päättäjämme ovat antaneet rahamme europeliin ja hävinneet siellä kymmeniä miljardeja meidän rahojamme. Eduskunta, puolueet, hallitukset ja ministerit ovat tuhlanneet kansalliskassamme euroon, valuuttaan jonka he ottivat omamme sijaan perustuslain vastaisesti.

Juha Sipilän hallituksen hurjat menoleikkaukset kohdistuvat suomalaisiin ja Suomeen täysmääräisinä. Kreikka-menoista tai eurotappioista pidetään kiinni. Juuri siksi meiltä otetaankin pois. Jyrki Kataisen hallitus leikkasi sekin menoja jo miljardeilla, mutta vain suomalaisilta. Ei eurolta, eikä EU:lta, eikä Kreikalta. Niin tekivät myös Matti Vanhasen hallitukset. Näissä hallituksissa ovat häärineet kaikki eduskuntapuolueet vasemmalta oikealle, vihreistä vasureihin, persuista RKP:hen. Muistakaa se.

Kaikki eduskuntapuolueet ovat hyväksyneet sen, että samaan aikaan kun suomalaisten peruspalveluita ja yhteiskuntaa ajetaan alas rajuin miljardileikkauksin, euroon upotetaan miljardi toisensa jälkeen. Jokainen kansanedustaja on ollut mukana tässä pelissä, jonka häviäjä ja maksumies on suomalainen. Meille on otettu lisää velkaa tätä euro- ja EU-peliä varten, samaan aikaan kun meiltä on otettu pois terveyskeskuksia, sairaaloita, kouluja, tarhoja, vanhustenhoitoa, terveydenhoitoa, perusturvaa jne. Nyt meiltä otetaan lomia, palkkoja, työttömyysturvaa jne. ja samaan aikaan hallitus ottaa lisävelkaa maksellakseen eurotukia ja EU-jäsenmaksuja. Mieti sitä.

Me emme siis ole menettäneet Kreikkaan yhtä miljardia, kahta miljardia, vaan 4,29 miljardia ja tulemme menettämään noin 7 miljardia, koska se on meidän osuutemme europelissä. Emmekä me ole koskaan tienanneet senttiäkään millään tavalla. Joka niin väittää, on höpöhöpöpopulisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti