keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

EPÄREILUA KILPAILUA

1990-luvulla Tukholman Globen-halli oli korjauksessa. Suururakkaan oli värvätty pääasiassa latvialasia työmiehiä,  joille maksettiin naurettavan pientä palkkaa ja työehtoja ei juuri ollut. Ruotsalaiset ammattiliitot laittoivat koko työmaan saartoon työehtolainsäädännön ja työehtosopimusrikkomusten vuoksi. Työnantajapuoli haastoi liitot EU-tuomioistuimeen. Se totesi yksiselitteisesti, että sen maan työehtosopimuksia ja lakeja noudatetaan, missä töitä tehdään. Ei sen maan, mistä töihin tullaan.

Globen-jupakan jälkeen EU-tuomioistuin on antanut ainakin yhden samanlaisen päätöksen lisää: SEN MAAN TYÖEHTOJA JA LAKEJA NOUDATETAAN, MISSÄ TÖITÄ TEHDÄÄN, EI SEN MISTÄ TYÖNTEKIJÄT TULEVAT.

Suomessa tätä päätöstä ei ole koskaan noudatettu. Meille on aina sanottu, että ulkolaisen halpatyövoiman kohdalla noudatetaan halpatyöläisten kotimaan työehtoja. Se on siis vastoin EU-tuomioistuimen päätöksiä, eli vastoin Euroopan Unionin päätöksiä. Kaikkein räikeimmin tätä päätöstä rikotaan ja on koko ajan rikottu juuri rakennusalalla, jossa linjaus on saanut aikaan mahdottoman tilanteen. Suomalaiset pienyrittäjät ovat täysin aseettomia halpatyöfirmojen edessä.

Se on toki tarkoituskin. Siihen pyritään. Näin on toimittu koko ajan myös Arevan ydinvoimalatyömaalla, jossa Bulgarian mafian läsnäolo ei sekään saanut edes työministeri Ihalaista liikahtamaan. Suomalaisia alan työntekijöitä on työttöminä kymmeniä tuhansia. Jokseenkin saman verran kuin maassa on ulkolaista halpatyövoimaa.

Ulkolaisen halpatyövoiman vyöry kuljetusalalle on sekin huomattu. Suomalaisia pienyrittäjiä on upotettu suohon korvaamalla suomalaiset pikkufirmat ja kuskit venäläisillä ja eestiläisillä. Sen lisäksi suomalaisille ammattikuljettajille on mätkitty koko ajan lisää tuhansia euroja maksavia pätevyysvaatimuslupatestejä ja ties mitä kursseja, joilla kotimaisia ammattikuljettajia on saatettu entistäkin pahempaan asemaan. Ulkomaalaisilta ei näitä pätevyyksiä vaadita, heiltä ei vaadita kuin ajokortti.

Alalla kuin alalla ulkolainen halpatyövoima korvaa suomalaisia työntekijöitä yhä kiihtyvään tahtiin, pahentaen työttömyyttä. Halpatyövoiman avulla palkkoja painetaan alas, tavoitteena Moldovan taso. Tarkoituksena on tuhota suomalainen työjärjestelmä. Se mikä tässä on kaikkein onnettominta on tämä: moni suomalainen yrittäjä kuvittelee palkkojen polkemisen koituvan hänen edukseen. Totuus on toisenlainen. Palkkojen ale romuttaa suoraan kotimaisen kulutuskysynnän, jonka varassa noin 90% kotimaisista yrityksistä on. Tulotason lasku laskee kulutusta, ostovoima katoaa, ja suurin osa suomalaisista yrittäjistä kaatuu. Ja silti moni yrittäjä uskoo edelleen tämän kehityksen olevan juuri hänen etunsa.

Matti Vanhasen hallitus teki linjauksen, jonka mukaan Suomessa on voimassa "ulkomaalaisyritysten suosituimmuusasema." Linjaus takaa ulkomaalaisille yrityksille helpotetun lupa- ja veromenettelyn. Siis sen lisäksi, että ne voivat rikkoa työehtosopimuksia ja lainsäädäntöä täysin vapaasti, niitä myös suositaan verotuksessa ja lupa-asioissa. Mieti sitä, yrittäjä.

Eikä tässä kaikki. Suurta suosiota poliitikkojen keskuudessa nauttiva pakkotyöllistäminen, niin sanotut 9 euron miehet ja muut mihin tahansa hommiin pakotetut "vastikkeellisia" tukia nautttivat työttömät on marssitettu murentamaan palkkatasoa ja vääristämään kilpailua. Joissakin kunnissa näitä nykyajan orjatyöläisiä tarjotaan firmoille ilmaiseksi työvoimaksi. Joissakin kunnissa vakituisia työntekijöitä potkitaan pihalle ja 9 euron pakkotyöläisiä otetaan tilalle. On tapaus, jossa kunta teetätti pakkotyöläisillä ilmaiseksi halkourakan, myi puuta hyvään hintaan ja samalla tuhosi paikallisen puuyrittäjän bisnekset silmää räpäyttämättä.

Kaikki tämä on juuri sitä mistä varoitettiin. Orjatyövoiman sanansaattaja Risikko ja muut idiootit eivät tajua tätä, tai sitten he haluavat tuhota suomalaiset pienyrittäjät. Se on hyvin mahdollista. Siihen poliitikot ovat tähdänneet jo vuosien ajan. Tavoitteena on ollut koko ajan kotimaisen PK-sektorin tuhoaminen. Alkuasukkaiden firmat tapetaan ulkolaisten tieltä. Kotimainen omistus myydään ulkomaalaisille pilkkahintaan, tai annetaan täysin ilmaiseksi valtion miljoonatukien kera, kuten kaivosalalla.

Maahamme on luotu tilanne, jossa rehellinen suomalainen pienyrittäjä on jatkuvassa kustannuskierteessä, lupaviidakossa, tarkastusrumbassa, viranomaisten ja poliitikkojen potkittavana, mutta ulkolainen lakeja ja sopimuksia vapaasti ja avoimesti rikkova firma saa huseerata samojen tahojen suojeluksessa miten lystää.

Kun mietit tätä tilannetta, yrittäjä, mieti kuka tästä hyötyy. Kuten aina: Follow the Money.

Sinä et hyödy. Joku muu hyötyy.

2 kommenttia:

 1. Todellisuudessa byrokratia on pakottanut nuo toimenpiteet käyttöön.

  Suomi on byrokraattien paratiisi, muut ihmiset maksavat byrokraattien erittäin kalliit kulut. Tarkoitan byrokraateilla valkokaulusbyrokraatteja joita on suomessa arvion mukaan 350 000 - 400 000, erikseen on ne julkishallinnon työntekijät jotka todella ovat palkkansa ansainneet (terveyssektori, infran kunnossapito, etc ...), jälkimmäisiä on lähes samainen määrä.

  Julkishallinnossa on tällä hetkellä suurimmat palkat, valkokaulusbyrokraateilla, sekä massiiviset edustuskulut, puhumattakaan muista kuluista mitä tuo ns.kultapossukerho tarvitsee.

  Todellisuus on että kukaan ei kontroloi todellisuudessa valkokaulusbyrokraattien toimintaa, he itse päättävät budjeteistaan (tilaisuus tekee varkaan), palkoistaan, kuluistaan, toiminnastaan.
  Yleensä valkokaulusbyrokraatti, riippuen tasosta, on tuhlaamassa veronmaksajien rahoja kaksin käsin itsensä iloksi (voi sitä korruption määrää jota osakseen saavat, uudet lait koskevat käytännössä vain alatasoja), he ovat todellinen syöpä suomalaisessa yhteiskunnassa .... ja tulee katastrofaalisen kalliiksi tälle veronmaksajille.

  Keskimääräisen valkokaulusbyrokraatin palkka on 4000-5000/kk ja määrä n.400 000, tuohon lakisääteiset kulut päälle. Kulutusta tulee melkein melkein puolet lisää muista kuluista mitä tekevät edustuskulujen ja muiden kulujen kautta (laskutetaan verottomana itselleen). Lisäksi massiiviset käyttökulut joita tuo kultapossukerho tarvitsee itselleen (kiinteistökulut, logistiikka, etc ...), ne ovat huikeita lukuja ja kaikki maksaa veronmaksajat.

  Mistä rahaa noihin suomen "kuninkaisiin ja kuningattariin", työssäkäyviltä ja yrittäjiltä tietenkin, sekä ottamalla lisää velkaa ulkomaisilta sijoittajilta.

  Yrittäjiltä revitään irti kaikki mikä irti lähtee, uusia tapoja rahastaa keksitään jatkuvasti, ja kontrolli kiristetään ettei pk-yrittäjät käytä ns.porsaanreikiä joiden kautta välttää kaikkia kuluja (osan voi aina pistää ohi kirjanpidon, niin on toimittu aina ja ikuisesti).
  Käytännössä myös yrittäjien henkilökunnan luparuletti palvelee samaa, jokainen pakollinen toimenpide lisää kontrollia ja lisää rahavirtojen määrää byrokraattien käsiin.

  Käytännössä PK-sektori on byrokraattien mielivallan alla, eivät globaalit toimijat, mihin tilanne on johtanut ?
  Byrokraatit ovat pakottaneet käyttämään ulkomaalaista työvoimaa, byrokraatit ovat pakottaneet käyttämään ulkomaalaisia yrityksiä, byrokraatit ovat pakottaneet rekisteröimään yritykset pois suomesta ... koska suomalaisena pk-yrityksenä toimintaedellytykset ovat erittäin heikot, byrokraatit ovat pakottaneet noihin toimenpiteisiin.

  Miksi asiasta vaietaan suomessa ?
  Tiedättekö mikä oli Kreikan kurjan tilanteen yksi suurimpia rakennuspalikoita, kyllä, siellä oli toinen byrokraattien kultamaa (erittäin korkea palkkataso suhteessa työelämässä oleviin, eläkkeelle 47-vuotiaana, etc, byrokraattien täysin järjetön määrä suhteessa kansakuntaan ...), joka pakotti Kreikan taloudellisiin ongelmiin (muiden syiden ohessa).

  Suomalainen media ei tule käsittelemään aihetta kriittisesti koskaan, miksi ?
  Syy on siinä että valkokaulusbyrokraatit voivat käytännössä pistää matalaksi minkä tahansa yrityksen jonka haluavat (mediatalot), siksi valkokaulusbyrokraattien sikailut ja rahantuhlaamiset jäävät niiden tietoon jotka asioista perillä ovat, niitä ei yleiseen tietoon mediassa tule.

  Vain ja ainoastaan ulkomailla toimintaansa harrastava voi kirjoittaa em.aiheesta avoimesti ja kertoa suoraan sikailun määrän, syyt ja seuraukset, ketkä on kuninkaita ja ketkä orjia tässä likaisessa pelissä.

  Lopuksi voi vain todeta, byrokraatit ovat pakottaneet yrittäjät tuollaiiin toimiin josta Sande kirjoitti, se on ainoita keinoja pysyvä vesirajan yläpuolella taloudellisesti .... kiittäkää siis byrokraatteja tilanteesta, he ansaitsevat kiitokset tästä sopasta.

  VastaaPoista
 2. jos oikein muista kapotaasi pykälät purettin tämän vuoden alusta...
  Norjasta voi hakea tietoa mitä tulavaisuudessa tulee tapahtumaan

  http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=E+154/2012&base=ueasia&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD

  VastaaPoista