tiistai 16. joulukuuta 2014

AVOIN KIRJE SOFI OKSASELLE

Arvoisa kirjailijakollega,

hiljattain seminaariin osallistumaan tullut italialainen lehtimies pidätettiin Eestissä. Häneltä takavarikoitiin kännykkä ja tietokone, eikä hän saanut ottaa yhteyttä mihinkään. Hänet karkoitetaan maasta. Euroopan Unioni pitää tapausta erittäin vakavana ja haluaa Eestin hallitukselta selvityksen tästä tapauksesta.

Kyseinen veteraanitoimittaja on ollut Euroopan Unionin parlamentin jäsen ja hän on kotimaassaan arvostettu journalisti. Hän on ollut kriittinen Yhdysvaltain ja EU:n Venäjä-politiikkaa kohtaan.

Onko mielestänne oikein, että Eesti pidättää vapaan maan vapaita kansalaisia ilman, että he ovat syyllistyneet rikokseen? Onko mielestänne oikein, että Eesti pidättää lehtimiehen? Onko mielestänne hienoa, että Eesti pidättää toisinajattelijan?

Mitä mieltä olette ylipäätään siitä, että Eestin viranomaiset toimivat aivan samalla tavalla kuin Venäjän viranomaiset toisinajattelijoita kohtaan?

Hyväksyttekö lehtimiesten ja toisinajattelijoiden pidätykset länsimaissa ja varsinkin Eestissä, kun ne tehdään eestiläisten toimesta?

http://www.euronews.com/2014/12/16/italian-journalist-chiesa-is-arrested-in-estonia/

1 kommentti:

  1. Eli jos Suomeen tulisi vaikkapa joku muslimiagitaattori, kenelle nyt olisi satuttu laittamaan kielto tulla maahan, niin häntä ei saisi pidättää ja poistaa maasta?

    "The police told the Italian politician that he had violated a ban on entering the country imposed on him on December 13."

    http://rt.com/news/215339-chiesa-arrest-estonia-italy/

    VastaaPoista