torstai 28. tammikuuta 2016

AVOIN KIRJE PETRI SARVAMAALLEHyvä Petri Sarvamaa, luin hiljattain blogitekstisi EU:ta koettelevasta pakolaiskriisistä ja yllätyin. Tiedän, että olet älykäs ja kyvykäs mies, olithan yksi terävimmistä tv-journalisteistamme takavuosina, ja siksi olinkin hiukan hämmästynyt tökeröstä ja lapsellisesta sepustuksestasi. Se oli nolointa eurokokoomuspaskaa mitä olen vähään aikaan mistään lukenut.

Laitan linkin blogiisi tuonne loppuun, mutta sitä ennen käyn tekstisi lävitse.

"Kovaa peliä itärajalla, IL-blogi

27.1.2016
Venäjän toiminta itärajalla on herättänyt ansaittua huolta viime viikkojen aikana. Suomen vastaisen rajavyöhykkeen lähistöllä joukko ihmisiä odottelee lupaa päästä ajamaan rajanylityspaikkaan. Perille päästyään he hakevat turvapaikkaa. Tulijoilla ei ole viisumia, monen kyydit on järjestetty Moskovasta asti. Toiminta on organisoitua, valvottua ja ylhäältä käsin siunattua."


Jo tekstisi ensimmäinen kappale on silkkaa pötypuhetta ja meneillään olevan epätoivoisen propagandapuolustuksen kaanonin mukaan vaikenet kuin muuri siitä, että Ruotsi on se maa joka toi Suomeen lähes 32 000 pakolaista viime syksyn aikana. Ymmärrettävästi pyrit siirtämään  kaiken huomion itään, aivan kuten kokoomus hallituskumppaneineen täällä kotimaassa, mutta tosiasiat saatavat naurettavan aloituksesi todella noloon valoon.

Vuonna 2015 Suomeen tuli hieman yli 32 00 turvapaikanhakijaa. Itärajan takaa heitä tuli KOKO VUODEN aikana 720. Et mainitse tätä, tietenkään, koska numerot osoittavat puheesi roskaksi. Olisin myös erittäin kiitollinen, jos laittaisit esiin todisteet siitä, että nuo 720 maahan tullutta toimivat Venäjän korkeimman johdon valvonnan alaisina. Kiitos. Tosin tiedän, ettei sinulla ole mitään todisteita noista sanoistasi. Ei se mitään, sellaista se propagandan teko joskus on. Jatketaan.
"Vuosikymmenten ajan yhteistä rajaa on hoidettu hyvässä hengessä. Nyt Venäjän rajavalvojat eivät pelkästään ole puuttumatta viisumittomiin ylittäjiin, he ovat juonessa mukana."
 Voisitko laittaa tällekin väitteellesi jonkin todisteen, vaikkapa linkin johonkin viralliseen tiedustelupaperiin tai raporttiin, tai edes lehtijuttuun? Jos et, puhuit soopaa tuossakin. Ja edelleen kysyn: miten toimi Ruotsi tuodessaan valtionsa rautateillä ja bussikyydeillä kymmeniä tuhansia pakolaisia suoraan Suomeen? Miten luonnehtisit Ruotsin toimintaa? Etkö uskalla? Oletko sinä samanlainen vellihousu kuin kollegasi täällä kotimaassa, vai onko ulkomaalaisilta isänniltäsi käynyt käsky? Ilmeisesti, koska sinäkin vaikenet täysin Ruotsista.


"Komentoketju on yksinkertainen: Venäjän rajavartiolaitos on turvallisuuspalvelu FSB:n alainen viranomainen, ja FSB puolestaan on suoraan presidentti Putinin komennossa. Jos rajalla tapahtuu, presidentti tietää siitä. Jos rajalla tapahtuu organisoidusti, presidentti on hyväksynyt toimet tai antanut käskyn niiden toteuttamisesta. Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemille saapuvat turvapaikanhakijat ovat tässä yhtälössä ennen kaikkea FSB:n painostuskeino Suomea kohtaan."


Esittäisitkö todisteet väitteillesi? Sinä nimittäin sanot, että presidentti Putin on lähettänyt Suomeen henkilökohtaisesti satoja turvapaikanhakijoita. En tiedä oletko kenties pienessä abshintissä tai mikä on, mutta tuollaisten lausuntojen heitteleminen europarlamentaarikkona ei ole ihan yhdentekevää. Se on äärimmäisen noloa.
"Sisäministeri Orpo tapasi eilen venäläistä kollegaansa asian tiimoilta. Tapaamisen jälkeen kerrottiin, että Suomi ja Venäjä neuvottelevat rajavalvontaa koskevan uuden, kahdenvälisen yhteistyöasiakirjan. Tämä siitä huolimatta, että nykyisten sopimusten noudattaminen ratkaisisi ongelman. Reitti saadaan kiinni neuvottelemalla, mutta jotain pitää olla valmis antamaan myönnytyksenä."
Asioista neuvotteleminen, olipa aihe mikä tahansa, on sellaista aikuisten hommelia jolla saadaan asiat sovittua. Voi olla, että runsaitten verovarojen kustannuksella elely europarlamentin lihapatojen löyhkässä on sekoittanut ajatteluasi sen verran, että mielestäsi ryssän kanssa neuvotteleminen on epäilyttävää. Joidenkin mielestä se on aina fiksumpaa kuin uhoilu, mutta kukin tavallaan. Brysselissä varmaan tulee sellainen kuningasolo, että mitäpä niiden ryssien kanssa neuvottelemaan. Ymmärrän.


Ja jälleen kerran: mikset kysele Ruotsin perään? Se maa kun toimitti Suomeen Tornion kautta noin 40 kertaa enemmän pakolaisia kuin Venäjä.  Jos rajojen vuotaminen sinua noin poloista pelottaa, eikö olisi syytä sulkea se raja, josta on tullut kymmeniä tuhansia pakolaisia? Noin loogisesti ajatellen, jos se on edes agendasi?
"Norja neuvottelee samaan aikaan Venäjän vastaisen rajan kautta tulleiden palauttamisesta. Venäjä ei toistaiseksi ole suostunut ottamaan palaavia vastaan – siitä huolimatta, että monilla saapuneista oli voimassaoleva oleskelulupa Venäjälle. Sekä Suomen että Norjan tulee nyt löytää rajoille ratkaisu, joka voidaan sulattaa kotimaassa, mutta ei luo naapurimaan neuvotteluihin joustopainetta. Yhtälö on harvinaisen vaikea"
Yhtälö on vaikea, varsinkin kun Venäjän politiikka on aina ollut se, ettei sinne oikein pääse ilman laillisia matkustusasiakirjoja, tai muutenkaan jos ei haluta. Samanlainen käyntäntöhän on myös Yhdysvalloilla. Seikka, jonka luulisi sinunkin tietävän. Ja Venäjähän toimii muutenkin kuten se haluaa. Niin se on aina tehnyt. Kuka Norjassa kuvitteli, että se edes ottaisi ketään takaisin? 
."FSB:n kanssa toimiminen on raadollista hommaa, jossa kaikki vaikutuskeinot ovat käytössä. Sen saivat karulla tavalla huomata Aleksander Litvinenko ja monet muut. Suomen asema näissä neuvotteluissa ei ole kadehdittava. Jos sopimukseen päästään, Venäjä voi hillitä huomattavasti rajan yli saapuvien määrää. Tästä huolimatta mitään takeita ei ole, ettei hana aukea uudelleen seuraavan myönnytyksen toivossa."
Aleksandr Litvinenkohan oli itsekin FSB-veteraani ja ilmeisesti myös salamurhaaja virkatoimessaan, seikka jonka luulisi sinunkin tietävän. Eikä Suomi neuvottele FSB;n vaan Venäjän valtion kanssa, ja hyvä niin. Merkillistä on sekin, että kun Paasikivi neuvotteli Stalinin, Berijan ja Molotovin kanssa, sopimukseen päästiin. Kuten sinäkin tiedät, Stalin oli varsin pahapäinen ja röyhkeä heppuli, ihan toista luokkaa kuin Putin tai Lavrov. Berijakin oli sellainen muutamia miljoonia ihmisiä murhauttanut miekkonen. Molotovkin oli sellainen jäykähkö mies. Ja silti niiden kanssa tehtiin sopimus, josta pidettiin kiinni myös Moskovassa.Venäjä on myös pitänyt enimmäkseen kiinni sopimuksistaan, toisin kuin Ruotsi. Jostakin kumman syystä et taaskaan mainitse Ruotsia, joka rikkoi kaikkia mahdollisia lakeja ja sopimuksia tuodessaan Suomeen hieman vajaat 32 000 pakolaista, mutta ehkä Ruotsi pelottaa sinua vielä enemmän kuin ryssä.

"Venäjä ja FSB pelaavat kovilla panoksilla, ja tässä kyydissä voi Suomi-neidolle tulla kylmä. Poliittinen ratkaisu on tietenkin löydettävissä. Oikeampi kysymys onkin, mikä sen hinta tulee olemaan, kun päätös tehdään FSB:n – ei demokraattisen valtion – kanssa. Suomen avulla voidaan hyvinkin pyrkiä lyömään kiilaa EU:n sisälle. Onko olemassa tilannetta, missä Suomen kannattaa sellainen hinta maksaa?"
Niin, Suomihan ei neuvottele FSB:n kanssa vaan Venäjän valtion, koska FSB:llä ei ole neuvotteluvaltuuksia ja se on sen entisen FSB:upseeri Putinin alainen, ei ylinen organisaatio. Toki ymmärrän sinun viettäneen jo niin monta vuotta EU:n verovaroin kustannetuissa huveissa, että alkavat asiat ja käsitteet hieman mennä jo sekaisin.

Lopuksi paljastatkin pelkosi ja sekoilusi perusteet. Kyse ei olekaan Suomesta ja Suomen edusta, vaan EU:n. Ymmärrän, että sinulle EU:n hajoaminen olisi henkilökohtainen katastrofi. Menettäisit messevän palkkasi ja huikeat verovaroin kustannetut etusi europarlamentissa. Muista nyt kuitenkin siellä herkkupöytien ääressäkin sen edellisen ylikansallisen eurooppalaisen valtioliiton kohtalo. Aivan, kaatui se Neuvostoliittokin. Ja European Union, kuten se Soviet Unionkin, tulee kaatumaan ehkä nopeammin kuin uskotkaan. Hajoaminen on jo alkanut.Saksa, Itävalta, Tsekki ja moni muu maa on jo romuttanut Schengen-sopimuksen De facto.  Syynä on tämä pakolaiskriisi. Venäjä ei sitä ole aloittanut, eikä organisoinut. Tiedät sen itsekin. Ja tosiaan, tähän lopuksi viimevuoden tilastot vielä kerran, niin sinun ei tarvitse jännittää siellä Brysselin leivospöytien ääressä niin kauheasti.
https://www.intermin.fi/fi/maahanmuutto/turvapaikanhakijat

"Suomeen saapui vuoden 2015 aikana 32 478 turvapaikanhakijaa."

Siis viime vuonna Suomeen saapui 32 478 turvapaikanhakijaa virallisten tilastojen mukaan. Pidäpä Petri tämä luku mielessä. Siis 32 478.

Itärajan kautta Suomeen tuli kokonaisuudessaan, siis kaikki itärajan raja-asemat yhteen laskien, koko 1300 kilometriä pitkän rajan kautta, peräti 720 henkeä. Siis vuoden 2015 aikana itärajan pakolaistulva oli kokonaisuudessaan 720 henkeä. Suomeen tuli 32 478 henkeä.

Itärajan osuus turvapaikan hakijoiden kokonaismäärästä on siis 720 henkilöä 32 478 kokonaismäärästä. Siis 31 758 turvapaikanhakijaa tuli jostakin muualta kuin itärajan takaa.

Mutta sinä et mainitse Ruotsia kertaakaan, vaan meuhkaat ryssistä. Jännä juttu. Mihin se Ruotsi teiltä kokoomuslaisilta katosi? Ei kukaan suomalainen voi Ruotsia noin täydellisesti unohtaa.Vai olisiko sittenkin niin, että kokoomuksen uskollisena soturina osallistut kokoomuksen epätoivoiseen propagandaohjelmaan ja yrität omalta osaltasi kääntää huomion Suomen historian surkeimman hallituksen totaalisesta epäonnistumisesta siihen ikiaikaiseen ryssään? Sen voisi ymmärtää paremmin, kun tietää ettet ole mikään tyhmä mies. Tai ehkäpä euroisäntäsi on antanut määräyksen ja kunnon partiopoikana riennat toteuttamaan annettua propagandatehtävääsi? En tiedä.Vai olisiko kenties kyse siitä, että sinäkin alat valmistella maaperää ulkomaalaisille miehitysjoukoille? Jos pakolaiskriisi pahenee tai Suomessa syttyy tarpeeksi suuria levottomuuksia tilanteen johdosta, oletko ensimmäisten joukossa vaatimassa Naton joukkoja Suomeen, tai ainakin niitä "yhteisiä EU:n rajajoukkoja"? Hmm...


Koeta nyt vielä hieman hioa propagandatöräyksiäsi, ettei tarvitse kokea niin suurta myötähäpeää jatkossa. Olethan sentään entinen ammattitoimittaja.

Hyvää kevättä toivottaen, Sande Parkkonen, köyhä kansalainen.

http://www.petrisarvamaa.eu/kovaa-pelia-itarajalla-il-blogi/

1 kommentti:

  1. Entisenä USA:n Ylen kirjeenvaihtajana on ilmeisesti sairastunut UPI:n siellä opiskelleiden erikoismiesten lailla "tukholman syndroomaan". Rakastaa rikollista isäntäänsä. Ystäväni kävi vaalitilaisuudessaan Jyväskylässä. Totesi olleen kaikista paneliateiata ylimielisin ja tietämättömin....ei häntä edes valittu MEP:ksi, mutta kauppakamarinulikan varamiehenä meni lihapadoille, varsinaiaen röyhkeästi kieltäydyttyä....kokoomusdemokratiaa ja luotettavuutta!

    VastaaPoista