tiistai 7. heinäkuuta 2015

EUROSTO-SUOMI - kansakunnan alennustila

Kerrataanpa mitä kaikkea riemua olemme saaneet eurosta ja EU-jäsenyydestä.

Ei tartte vaihtaa valuuttaa, kun menee ulkomaille. Wu huu, mitä riemua!

Ei tartte passia ku matkustaa Schengen-alueella, paitsi et tarttee jos kysytään. Jippijaijee!

Siinä ne sit olikin.

Katsotaanpas mitä muuta on saatu.

EU-jäsenmaksujen nettomiinus kaikkien sieltä saatujen tukien jälkeen 4,3 miljardia.

Tänä vuonna bruttojäsenmaksu on jo 2 miljardia, josta tulee nettomiinusta yks miljardi lisää.

Kyprokselle sujahti 2 miljardia.

Kreikkalaisille pankeille meni 1,2 miljardia.

Euro-tukiin meni vuoteen 2012 mennessä 9,3 miljardia ja sen lisäksi lupasimme maksaa heti pyydettäessä 11,14 miljardia.

Koska EU kieltää keskuspankkirahoituksen jäsenmailta, valtio on lainannut rahansa ulkomaisilta liikepankeilta vuodesta 1995. Näiden lainojen korkoja on makseltu noin 70 miljardia joidenkin arvioiden mukaan.

Suomen vienti sakkaa, koska euro on yliarvostettu ja koska vientimme pääosa suuntautuu euro-maihin. Ainoa mahdollisuus alentaa suomalaisten vienittuotteiden hintoja ja saada aikaan viennin elpyminen on palkkojen romahduttaminen, joka on hyvässä vauhdissa.

Tämä romahduttaa kotimaisen kulutuskysynnän, jonka varassa on noin 90% suomalaisista yrityksistä ja yrittäjistä. Romahdus on juuri nyt meneillään.

Maahan on saatu noin 500 000 uutta köyhää. Köyhiä on nyt 700 000. Vanhasen hallitukset tekivät heistä noin 200 000.

Työttömiä on eri laskutavoista riippuen 250 000 - x00 000.

Konkreettinen ja absoluuttinen rahallinen menestys eurosta ja EU-jäsenyydestä on ollut siis  4,3+2+1,2+9,3 miljardia euroa. Olemme siis maksaneet vähintään 16,8 miljardia euroa persnettoa tästä huvista.

Jos olemme maksaneet sen lupaamamme 11,14 miljardia (tietoa ei löydy VMn sivuilta vuosilta 2013/14 kenties juuri siksi), summa nousee jo 27,94 miljardiin euroon.

Jos arviot valtion lainankorkomaksuista pitävät paikkansa, niin olemme tehneet EU-jäsenyyden aikana persnettoa 27,94 + 70 miljardia eli yhteensä 97,94 miljardia.

97 940 000 000 euroa puhdasta miinusta jokaisen suomalaisen taskusta, jokaiselta veronmaksajalta, jokaiselta eläkemummolta, koululapselta, sairaalta, vammaiselta, sotaveteraanilta, aivan jokaiselta suomalaiselta perittyä veroa alvin ym. verojen muodossa.

Tämä on totuus tästä fantastisesta menestystarinasta. Jos haluatte linkkejä yms. menkää googlailemaan, nähkää vaivaa, ottakaa selvää, ajatelkaa, käyttäkää aivojanne, olkaa kriittisiä älkääkä uskoko mitä poliitikot teille valehtelevat, sillä he valehtelevat. Samoin valehtelevat pankkiirit ja suurpääoman edustajat. Virkamiesjohtomme valehtelee teille myös.

EU-jäsenyys on ainoa syy maamme talousvaikeuksiin. Viimeiset 20 vuotta ovat tulleet maksamaan vähintään 16,8 miljardia puhdasta persnettoa, tai jopa 97,94 miljardia, laskutavasta riippuen. Kukaan ei oikeasti tiedä maksimisummaa. Sitä ei haluta paljastaa.

Vientimme ei vedä koska meillä on euro.

Tämä on näin yksinkertaista.

Joku kysyi joudummeko Kreikan tielle. Emme joudu. Me olemme jo sillä tiellä. Sitä tarkoittaa hallituksen leikkaus-politiikka, joka on Brysselin määräämää. Me joudumme tekemään rajuja suomalaisia satuttavia päätöksiä, koska Bryssel ärähti ja vaatii niin. Se vaatii niin, vaikka EU:n velkaprosentti, Saksan, Ranskan, Iso-Britannian jnejnejnejne. prosentit ovat kymmeniä prosentteja suuremmat kuin meillä. Silti meidän pitää tappaa itsemme niiden käskystä.

Tätä on Euroopan Unionin jäsenyys. Tämän se maksaa. Tämän on se hinta, jonka jokainen teistä maksaa siitä ilosta, ettei teidän tarvitse vaihtaa valuuttaa, kun matkustatte ulkomaille.

Unohtaa ei pidä myöskään sitä, ettei meillä ole enää omaa ulkopolitiikkaa. ETYJ sekoilu on seurausta siitä. Se maksoi Suomelle miljardeja menetetyn itäkaupan ja Barentsin meren öljy- ja kaasubisneksen muodossa. Pakotteet aiheuttavat nekin vuosittain miljardien eurojen tappiot. Seurauksena on jo tullut tuhansia työttömiä lisää parissa vuodessa vain niiden vuoksi.

Tätä on EU-jäsenyys. Sinä maksat kaiken.


5 kommenttia:

 1. Sen verran täytyy huomauttaa, että Suomen viennistä vain n. kolmas osa menee euroa valuuttanaan käyttäviin maihin (kaikki EU-maat eivät ole euromaita). Vaikka euro on halventunut, niin vielä enemmän on devalvoitunut rupla ja ruotsin kruunukin on devalvoitunut.

  Näin ollen taloudelle välttämätön devalvaatio ollaan suorittamassa ns. sisäisenä devalvaationa, josta koituva höyty saadaan ehkä 10-vuoden päästä - jos silloinkaan, mikäli länsimaiden talouskehitys junnaa yhtä surkeana.

  Lisäharmeja taloudelliseen kehitykseen tuo umpihullu ulkopolitiikka, jossa heijastuu haluttomuus kaupankäyntiin Venäjän kanssa. Halu kurittaa Venäjää lännen pakoterintamassa saattaa johtaa Venäjän kaupan täydelliseen pysähtymiseen. Nämä uhraukset nähdään kuitenkin ulkopoliittisessa johdossa välttämättöminä vastoin kansan ja siten maan selkeätä etua vastaan.

  VastaaPoista
 2. aina joudutaan maksamaan mikään ei tule ilmatteeksi?jos rupeamme täysinitsenäiseksi P-Korea meneekö siellä hyvin muilla KIMILLÄ??? ainahan voi purnata ja hioa ,niin pitääkin tehdä suuri OPPOSITIO kansa,ei kuitenkaan pääse päättämään paljoakaan.ME OLEMME ANTANEET VALTAKIRJAN JA siellä päätökset tehdään.

  VastaaPoista
 3. Hyvä juttu taas. Ainoa valopilkku Suomeen paluun päivänä. Kiitos 😊

  VastaaPoista
 4. kävin japanissa, jeni oli heikko. siitä huolimatta asiat monta kertaa paremmin kuin suomessa....

  VastaaPoista