tiistai 21. heinäkuuta 2015

EUROOPAN UNIONI HISTORIAN JATKUMOSSA

Ylikansallinen Euroopan Unioni on epäonnistunut projekti, joka tulee hajoamaan vuoren varmasti. Voi olla, että kuusikymppinen häkkyrä kituu vielä vuosikymmenen, ehkä kaksi, mutta se tule hajoamaan ja aivan samasta syystä kuin kaikki ne historian ylikansalliset imperiumit, joita on eripuolille kyhäilty eri aikakausilla väen väkisin.

Jos Euroopan Unioni olisi yhteistyöjärjestö, täydelliseen vapaaehtoisuuteen perustuva talousyhteisö jollaisena se suomalaisille myytiin valheellisesti aikoinaan, sillä voisi olla mahdollisuuksia. Näin ei kuitenkaan ole. Se on vain entisaikojen haamu, fantasia historian pimeistä syövereistä jota markkinoidaan rauhan takuumiehenä ja turvaajana. Puheista huolimatta Euroopan Unioni jo parhaillaan erittäin aktiivinen osapuoli Ukrainan sisällissodassa muiden ulkopuolisten tavoin.

Euroopan Unioni ei myöskään taannut rauhaa Jugoslaviaan 90-luvulla, se osallistui suoraan Kosovon sotaan jne. Tämä Jugoslavia oli muuten juuri tällainen ylikansallinen "vapaaehtoinen valtioliitto", federaatio, jollainen Euroopan Unionikin on. Ja kuinkas sille kävikään? Sen hajoamissodat vaativat satojen tuhansien eurooppalaisten hengen 1990-luvulla.

Lyhyt ja suppea katsaus historiaan paljastaa kuinka kaikille ylikansallisille imperiumeille lopulta käy ja mistä Euroopan Unioni ponnistaa.

Egyptiä voidaan pitää ensimmäisenä varsinaisena imperiumina. Sen mahti perustui sotajoukkoihin, joiden avulla se kukisti lähikansoja ja pakotti ne maksamaan veroa ja palvelemaan Egyptiä. Egypti ei ollut suinkaan ainoa imperiumi aikanaan, mutta pitkäikäisin ja vaikutusvaltaisin. Sen historia on täynnä sotaa ja kaaosta, ei suinkaan rauhaa ja onnea kansalle.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Egypt

Babylonia oli myös massiivinen imperiumi, jonka vaikutukset ulottuvat nykypäiviin saakka. Ne juutalaiset, jotka olivat ns Baabelin vankeudessa, omaksuivat dualistisen maailmankuvan juuri Babyloniassa ja tämä dualistinen uskomusperinne johti myöhemmin pienen juutalaislahkon syntyyn, jota kutsutaan myös alkukirkoksi. Babylon on enää vain taruja.

https://en.wikipedia.org/wiki/Babylonia

Assyria oli sotilasmahti, jonka imperiumi nojasi sotavoimaan suoraan. Osittain juuri siksi sen vaikutusvalta oli suuri aikansa, mutta sotavoiman heikettyä imperiumi luhistui.

https://en.wikipedia.org/wiki/Assyria

Persia nousi aikansa mahtavimmaksi imperiumiksi, joka kykeni uhmaamaan kreikkalaisia valtioitakin ja rökittämään Egyptiä. Sen ylikansallinen luonne teki siitä kuitenkin heikon ja se luhistui paremman sotajoukon hyökättyä maahan. Persia teki vielä pari kertaa come backin historian aikana, mutta siitä on jäljellä enää Iran.

https://en.wikipedia.org/wiki/Persian_Empire

Aleksanteri Suuren imperiumi syntyi kun Makedonian adhd-prinssi ja kuningas Aleksanteri päätti valloittaa maailman. Mies myös teki sen sotimalla koko uransa ajan yhtä syssyä. Aleksanterin imperiumi kesti tasan niin pitkään kuin mies itsekin. Kun hän kuoli, kuoli imperiumikin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_the_Great

Rooman valtakunta oli kenties "länsimaisin" historian imperiumeista. Sen valta perustui vain ja ainoastaan sen armeijaan. Rooman legioonista koostuva armeija oli historian ensmmäinen täysammattiarmeija ja se kykeni suorituksiin, joista nykyisetkin ammattiarmeijat voivat vain haaveilla. Kun armeija alkoi muuttua kansallisista ammattijoukoista monikansallisiksi sekaorkestereiksi, Rooman valtakunnan loppulaskenta alkoi. Sen tuhosivat sen armeijassa oppinsa saaneet ulkomaalaiset palkkasoturit.

https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Empire

Hunnien imperiumi syntyi Rooman heikentyessä ja laajimmillaan se ulottui Itämereltä Mustalle merelle. Hunni-keisari Attilan vasallien joukossa kerrotaan olleen myös "Suomen kuningas". Kun Attila kuoli, koko hunni-imperiumi hajosi kuin akanat tuuleen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hunnic_Empire

Bysantti eli Itä-Rooma sinnitteli läntisen Rooman kadottua vielä erilaisina versioina. Laajimmillaan ja mahtavimmillaan se oli noin vuonna 600, mutta sen jälkeen sen tarina oli viivytyskamppailua. Bysantti oli toki äärettömän vauras loppuun saakka, mutta käytännössä sen taru loppui 1204 ristiretkeläisten valtaukseen. Toki se elvytettiin myöhemmin ja kitui viimeiset 250 vuotta kunnes turkkilaiset tekivät lopun lahonneesta raadosta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_Empire

Pyhä saksalaisroomalainen syntyi paavin ja germaanien kuninkaitten lyötyä hynttyyt yhteen. Monikansallinen tilkkutäkki eli ja oli enemmän tai vähemmän kaaoksen tilassa koko aikansa, mutta se oli ensimmäinen ns. eurooppalaisvetoinen hanke yhtenäisen Euroopan luomiseksi. Sanomattakin on selvää, että se eli useimmiten nimessä ja nimenä kuin todellisena valtiorakenteena. Siinä se edelsi Euroopan unionia aika samanlaisena.

https://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Roman_Empire

Mongolien imperiumi on maailman historian toiseksi suurin. Se ulottui Tyyneltä mereltä Itämerelle ja Välimerelle ja sen alaisuudessa olivat niin venäläiset kuin kiinalaisetkin, arabit kuin intialaisetkin. Mongolien imperiumi säilytti mahtinsa niin pitkään kuin mongolien sotavoima säilyi ennallaan. Kun mongolit siirsivät huomionsa rikkaaseen Kiinaan ja jakoivat valtakuntansa ja armeijansa, imperiumi luhistui kuin itsestään.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mongol_Empire

Espanjan imperiumi syntyi kun espanjalaiset valloittajat hyökkäsivät ulkomaille ja valloittivat muiden maita. Imperiumin yllä pitävä voima oli joukkotuhonta, kulttuuriholokausti ja täydellinen alistaminen, sekä alkuasukkaiden silmitön riisto ja ryöstö, aivan kuten kaikissa imperiumeissa kautta historian.

https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Empire

Britannian imperiumi syntyi sekin nimenomaan ulkomaalaisten maita valtaamalla ja asevoimin. Sen alkuna oli Englannin imperiumi, joka koostui alistetuista ja vallatuista Skotlannista, Walesista ja Irlannista. Intialaisia kuoli brittien tulon jälkeen miljoonia sivumennen, eikä Afrikassakaan ihan pikkuhulinoilla selvitty. Ensimmäinen sirpale joka putosi imperiumista oli Pohjois-Amerikka mutta muut putoilivat vasta toisen maailmansodan jälkeen. Tosin britit eivät koskaan luopuneet imperiumistaan, vaan laativat siitä kevyt-version, Brittiläisen kansainyhteisön, joka ei nojaa parlamenttiin vaan kruunuun, siihen samaan johon nojaa suurin osa maailman veroparatiisiverkostostakin. Pikku anekdoottina voidaan kertoa seuraava knoppitieto: vuosien 1900-2000 välisenä aikana oli yksi vuosi, jolloin brittisotilas ei kaatunut taistelutehtävissä. Se oli 1968.

https://en.wikipedia.org/wiki/British_Empire

Hapsburgien imperiumi oli yleiseurooppalainen katolinen sekasikiö, joka kitkutteli muodossa jos toisessa aina ensimmäiseen maailmansotaan saakka. Sekin tuhotui siis sotatantereella ja sekin oli mukana koko historiansa ajan sodissa lähes yhteen syssyyn. Aivan kuten kaikki imperiumit.

https://en.wikipedia.org/wiki/Habsburg_Monarchy

Venäjän imperiumi syntyi moskoviittien noustessa rusien valtakunnan raunioista johtavaan asemaan. Varsinaisen imperiumin isänä pidetään kuitenkin Pietari Suurta ja vuosi oli 1721, jolloin hän kukisti Suurvalta-Ruotsin Pultavassa Ukrainassa, taistelussa jossa Ruotsin armeijan selkäranka oli ensikertaa ei-suomalainen (lähde: Peter Englund, Pultava). Venäjän imperiumi laajeni itään ja etelään ja luoteeseen, josta tsaari Aleksanteri I otti suoraan tsaarien hallintaan Suomen sadaksi vuodeksi. Imperiumin loppu tuli tappiollisten sotien myötä. Ensin 1905 sota Japania vastaan, sitten ensimmäinen maailmansota, joka johti bolshevikkien vallankaappaukseen tsaarin kukistaneessa kumousliikkeessä 1917.

Neuvostoimperiumi laajeni toisen maailmansodan alla ja jälkeen yli koko itäisen Euroopan ja sekin kuvitteli olevansa ikuinen, mutta sekin luhistui kansojen päätettyä ettei se ollut enää heidän etunsa. Lopullisen niitin Neuvostoimperiumille antoi Venäjän presidentti Boris Jeltsin ilmoittaessaan, että Venäjä eroaa Neuvostoliitosta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Empire

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_Empire

Natsien imperiumi oli melko lyhytkestoinen, mutta sille oli olemassa tarkat suunnitelmat. Voidaankin sanoa, että toinen maailmansota olisi jäänyt käymättä jos natsi-Saksa ei olisi ryhtynyt tekemään kaavailemaansa imperiumia ja jos Neuvostoliitto ei olisi ollut samoilla asioilla niin mielellään (Molotov-Ribbentrop sopimus 1939). Natsien imperiumihaaveet saivat aikaan maailmanpalon, jossa menehtyi noin 50 miljoonaa ihmistä. Aasiassa se innoitti Japaninkin kaavailemaan omaa imperiumiaan, joka sekään ei päässyt alkua pidemmälle ja päättyi ydinaseiden puhumiseen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_Germany

Se mikä natsi-imperiumista tekee meidän näkökulmastamme mielenkiintoisen ovat Euroopan Unionin juuret. Ne nimittäin ovat juuri tässä natsien imperiumissa. Voidaan sanoa hiukan kärjistäen, että Euroopan Unioni on kevyt-versio natsien unelmasta. Heidän sanastostaan ovat peräisin sellaiset käsitteet kuten "Yhteinen Eurooppamme", "Yhteiset arvomme", "Eurooppa on meidän kaikkien", "Me olemme eurooppalaisia" jne. Moni ei tiedä kuinka tiukasti EU on natsien luomus, mutta onneksi asia on selvitetty. Koko EU-projektin laatijat olivat entisiä natseja.

http://www.eu-facts.org/en/background/dark_roots_europe_lecture.html

https://www.youtube.com/watch?v=yV-6pHdUpfk

Euroopan Unioni on siis natsien imperiumin suora jälkeläinen. Jokainen joka edes epäilee asiaa voi tarkastella Kreikkaa. Se on siirretty Saksan suoraan hallintaan. Luxemburgilainen rahasto, jonka haltuun koko Kreikan valtion omaisuus pakkosiirretään, on saksalainen kehityspankin omistama, jonka omistaa Saksan valtiovarainministeriö. Aika vekkulia, eikö?

https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union5 kommenttia:

 1. Tutustu Sami myös siihen hävinneen osapuolen versioon toisesta maailmansodasta. Oma näkymykseni on, että todellisuudessa Hitlerin Saksa oli se viimeinen todellinen vihollinen nykyiselle moraalittomalle rahan vallalle. Katso ihmeessä tämä dokumentti: http://thegreateststorynevertold.tv

  Sivuhuomiona sanottakoon, että Puolassa teurastettiin yli 50 000 viime sodassa rajan väärälle puolelle jäänyttä saksalaista ennen kuin Hitler hyökkäsi valtaamaan Puolan. Fakta, josta historiankirjat on kovin vähän jaksanut mainita... Todisteet löytyy tuosta dokumentista ja muualtakin netistä, esim. 300-sivuinen kirja aiheesta on ladattu nettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvä dokumentti - katsoin alusta loppuun. Saksa ei aloittanut maailmansotaa, sillä hyökkäys yhteen maahan, Puolaan ei sitä vielä ole, Sinnehän hyökkäsi myös Neuvostoliitto. Ranskan ja Britannian aloittama sota Saksaa vastaan käynnisti suursodan Hitlerin lukuisista rauhantarjouksista huolimatta.

   Poista
 2. ” Voidaankin sanoa, että toinen maailmansota olisi jäänyt käymättä jos natsi-Saksa ei olisi ryhtynyt tekemään kaavailemaansa imperiumia”
  Tuo on voittajapuolen näkemys, muitakin näkemyksiä on. Adolf Hitler, The Greatest Story Never Told:
  https://www.youtube.com/watch?v=ca277t_mI8E
  Esitys on kyllä tolkuttoman pitkä, 27 osainen, mutta antaa toisenlaisen kuvan sodan syttymissyystä.
  ---
  Hitleri ohitti banksterit ja nosti Saksan viidessä vuodessa Euroopan köyhimmästä Euroopan rikkaimmaksi maaksi. Banksterit jäivät nuolemaan näppäimistöään ja se taisikin olla Hitlerin suurin synti.
  Hitler ja pankkiirit: korko-orjuuden murtaminen
  http://magneettimedia.com/hitler-ja-pankkiirit-korko-orjuuden-murtaminen/
  ---
  Nämä ja Wikipedian esitykset ovat aivan vastakkaisilta laidoilta, ”totuus” mutkittelee kai jossain siinä välissä.

  VastaaPoista
 3. Listasta puuttuu Yhdysvaltojen imperiumi. Onhan sillä ihmiskunnan historian suurin tuhovoima ja suuri määrä enemmän tai vähemmän tuhoisalla tavalla haltuunotettuja maita eli tuhatkunta sotatukikohtaa maailmalla. Ydinaseita ollaan siirtämässä yhä enemmän Eurooppaan, joka ei ainakaan korota kynnystä nitten käytön aloittamiseen. Euroopan Unioni toimii karmealla tavalla omia kansalaisiaan vastaan alistuessaan kaikessa Yhdysvaltain imperiumin tahtoon.

  VastaaPoista
 4. Itse asiassa EU:n kohdalla ehkä tärkeä rakennelma oli Napoleonin Ranska. Nappi Napoleon pelasti vallankumouksen ja levitti Ihmisoikeuksien aatteen koko Eurooppaan. Tällä oli merkitystä uudenlaisen eurooppalaisen ihmiskuvan syntymisen kanssa, mitä muun muassa Euroopan peruskirjan ihmisoikeuspykälät seurailevat. Selvä linja on Napoleon, natsit, EU, kuvastossa on eroja.

  VastaaPoista