keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

SUOMEN TALOUDEN TAPPAJAISET

Lähes liikuttava yksimielisyys vallitsee työnantajaleirissä siitä, että suomalaisten palkkoja on tavalla tai toisella leikattava. Tätä ovat vaatineet Etelärannan isot pojat (suuryritykset), perheyritysten liitto (suuryritykset ovat senkin taustalla) ja yrittäjäjärjestö (sitäkin kontrolloivat suuryritykset).

Meille on sanottu, että suomalaiset tekevät liian vähän töitä verrattuna eurooppalaisiin tahoihin. Se ei pidä paikkaansa, mutta jos haluamme tietää missä Euroopan maissa tehdään todella paljon enemmän työtunteja kuin meillä, niin lista on paljon puhuva: Kreikka, Portugal, Espanja ja Italia. Noissa maissa tehdään eniten työtunteja koko EU:ssa. Kaikkihan tietävät kuinka hyvin noiden maiden valtiontaloudella menee.

Meille on sanottu, että viennin ongelma ovat suomalaisten liian suuret palkat ja liian vähäinen työmäärä. Tämä on valhetta. Todellisuudessa vientimme ongelmia on kaksi. Suomalaiset yritysjohtajat ja euro. Kumpikin on täysi kupla. Kumpainenkaan ei tee sitä mitä pitäisi. Suomalaiset yritysjohtaja eivät osaa töitään ja euro on täysi fiasko.

Pahinta näissä palkanalennuspuheissa ja pyrkimyksissä on se, mihin ne johtavat. Ne johtavat suoraan taloutemme tuhoon. Suomen talouden tuhoaminen on siis hallituksemme ja suuryritysten, ja heidän rakkikoiriensa ns. "asiantuntjoiden", agenda. He pyrkivät siihen. Osalla kyse on silkasta tyhmyydestä, mutta joukossa on niitäkin joiden mielestä se on hyvä asia. Viimeiksi mainittuihin kuuluvat kokkarenuoret, jotka elävät ideologisessa pilvilinnassaan ja kuvittelevat, että sadan vuoden takainen Suomi oli tarujen Shangri-La, sekä kivikovat talouden jätit, joiden arvio on se, että täysin tuhoutunut Suomi tekee juuri niin kuin he haluavat. He uskovat voivansa alistaa Suomen omiin tarpeisiinsa ja pyrkivät myös tekemään sen.

Kuinka Suomen talous sitten tapetaan? Leikkaamalla pienituloisilta, leikkaamalla palkkoja, leikataan suoraan sitä todellista reaalista rahaa, joka taloudessa kiertää. Köyhän penneistä jokainen menee suoraan kulutukseen, todelliseen talouteen. Rikkaan kymppitonni, satatonnia, menee suoraan "sijoituksiin", eli täysin spekulatiiviseen finanssitalouteen, eikä tuota mitään todellista maan talouteen, vaan pelkkää spekulatiivista laskennallista lisäarvoa.

Jotta Suomen talous saataisiin jälleen käyntiin, pitäisi todelliseen talouteen saada rahan kiertoa. Raha pitäisi saada liikkeelle. Finanssispekulantit vihaavat tätä ajatusta, koska jokainen sentti jota he eivät saa imaistua itselleen, on pois heidän korkoleikeistään. Finanssikuplan Molokin kita napsuu tyhjää jos sitä ei ruokita koko ajan todellisella rahalla. Se tarvitsee todellista rahaa pysyäkseen hengissä, koska se tarvitsee pienen määrän oikeaa rahaa aloittaakseen sen rahan avulla korkopelin, jossa yhdestä eurosta leivotaan tyhjästä kaksi, neljä, kahdeksan, kuusitoista, kolmenkymmentäneljä jne, euroa, tyhjästä, pelkällä spekulaatiolla.

Kuinka Suomen talouteen sitten saadaan rahaa? Lisäämällä pienituloisten ja keskituloisten käytettävissä olevan rahan määrää ja supistamalla spekulatiivisen finanssileikin fiktiivisen rahan määrää. Viimeksi mainituista suurin Musta aukko on euro, joka nielee suomalaisesta taloudesta karmaisevia summia koko ajan. Pelkästään tänä vuonna veronmaksajilta nyhdetään kaksi miljardia pois EU-jäsenmaksuun. Koko tuo summa on pois Suomen taloudesta.

Euro on poistanut suomalaisesta taloudesta nettona huikeita summia. Alexander Stubb valehtelee sujuvasti, että euro on ollut hyväksi suomalaiselle taloudelle. Todellisuudessa se on niellyt miljardin toisensa perään, kuten Valtiovarainministeriön omista tilastoistakin voidaan todeta.

Kaikki tämä todellinen raha, suomalaisten käteinen, on poissa Suomen taloudesta. Jos joku kuvittelee ettei tällä ole mitään tekemistä maamme talouden pysähtyneisyyden kanssa voi aivan vapaasti miettiä mitä kaikkea tuo miljardikasa olisi tehnyt kotimaiselle kulutukselle, työpaikoille, yritystoiminnalle. Mitä miljardien lisäeurojen kasa merkitsisi todellisessa taloudessa? Nyt se kaikki on menetetty täysin spekulatiiviseen finanssipeliin, jossa suurimmat voittajat ovat saksalaiset suurpankit. Nämä kaikki miljardit, suomalaisten miljardit eurot, ovat nyt Saksassa saksalaisilla. Miksi?


3 kommenttia:

 1. Kansallisia rajoja ollaan perin pohjin hävittämässä. Maailman kansat _ mukana myös Euroopan kansat- ovat yhdistämässä suuryrityksiä, pankkeja, kauppakeskuksia jne. ja muodostamassa niistä yhä suurempia ja voimakkaampia. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Köyhistä on hyvää vauhtia tulossa valtaeliitin orjia. Suuret kaupungit tekevät teknologisten ja tietoalavetoisten yhteisöjen voimalla maailmasta yhä kontrolloidumman ja keinotekoisemman.

  Kaikki nämä asiat ovat ajanmerkkejä. Raamatussa ennustetaan juuri tällaisten tapahtumien edeltävän Jeesuksen Kristuksen, maailman Vapahtajan, paluuta.

  "Totisesti minä sanon teille: tämä köyhä leski pani enemmän kuin kaikki muut, jotka panivat uhriarkkuun.
  12:44 Sillä he kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä."

  VastaaPoista
 2. Saksa on ollut miehitetty toisesta maailmansodasta lähtien ja on sitä edelleen vihervasemmistolaisen Merkelin johdolla. Tavallisella saksalaisella on EU-kriisin kanssa yhtä vähän tekemistä kuin kreikkalaisella kadun tallaajalla. EU on osa suurempaa kuviota ja hallitsematon maahanmuutto esim. tympii aivan samalla tavalla saksalaista, italialaista tai vaikka suomalaista.

  Natsiaatteella ei myöskään ole mitään tekemistä nykymeiningissä, sillä saksalaiset ovat aivan samalla tavalla helisemässä, ellei pahemminkin, hallitsemattoman maahanmuuton kanssa. Homohypetys ja mokutus eivät ole kansallissosialismia vaan kulttuurikommunismia.

  VastaaPoista
 3. Aika vasta olen alkanut ajatella tätä kaikkea, mistä kirjoitat. Verenpaine nousee...grrr!

  VastaaPoista