lauantai 23. syyskuuta 2017

MITEN VOIN VAIKUTTAA?

Minulta kysytään usein miten voisin vaikuttaa asioihin, kun maata hallitsee kelmijoukkio, joka törsää miljarditolkulla verovaroja, potkii köyhiä ja pieksee pienyrittäjiä aamusta iltaan. Miten ihan tavallinen suomalainen voi vaikuttaa, muuttaa asioita?

Vastaukset voivat olla hämmentäviä, mutta varsin helppoja toteuttaa. Ensimmäinen askel muutokseen on se, että ottaa asioista selvää. Ei vain lue iltapäivälehtien otsikoita ja kuuntele valtamedian uutisia, vaan todellakin kaivaa esille asioita, niiden taustoja, lukee mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti asiasta kuin asiasta. Tämä on helppoa Netin aikakaudella. Se vaatii vain hieman aikaa, noin vartin päivässä. Näin saat käsityksen asioista, joka perustuu mahdollisimman laajaan näkemykseen. Sen jälkeen voitkin muodostaa mielipiteen ja ryhtyä toimeen, eli muuttamaan asioita.

Helpoin keino on levittää tietoa ja helpoin tapa tehdä sitä on puhua ihmisille. Kun puhut ihmisille muista kuitenkin se, etteivät kaikki suinkaan ole samaa mieltä eivätkä välttämättä muuta mieltään heti kun avaat suusi. Joku ei muuta vaikka jodlaisit. Muista myös se, että erilaiset ihmiset jaksavat kuunnella puhettasi vain jonkin aikaa ja on myös ihmisiä, joita puheesi ei kiinnosta lainkaan. Jos joku sanoo, ettei kiinnosta, tai että pidä turpasi kiinni, on kohteliasta lopettaa paasaaminen.

Kirjoittaminen on myös helppoa. Kirjoita sähköposteja median edustajille, toimittajille ja yritysten päälliköille. Se ei maksa mitään ja on erittäin helppoa. Luultavasti meilisi päätyy useimmiten roskakoriin, mutta koskaan ei voi tietää kuka lukee sen ja mitä siitä seuraa. Meilejä voi ja kannattaa lähettää myös kaikille kansanedustajille ja mahdollisimman monille virkamiehille, vaikka se turhalta tuntuisikin. Jos muutamakin kansanedustaja eri puolueista innostuu asiastasi, muutoksia voi tulla yllättävästikin. Sinä tuskin saat siitä kunniaa, mutta pääasia on se että pystyit vaikuttamaan. Voit kirjoittaa blogia, twitteröidä, kirjoitella keskustelufoorumeille jne. Eli kirjoittamaan vaan.

Voit myös organisoida yhdistyksiä ja kansanliikkeitä. Kokoat vain samanhenkisiä ihmisiä yhteen ja ryhdytte ajamaan asiaanne. Voit perustaa puolueen milloin vain, asettua ehdolle milloin vain, liittyä jo olemassa oleviin puolueisiin ja järjestöihin, yhdistyksiin jne. Minäkin olen presidenttiehdokkaana. Totta, mahdollisuudet lienevät kohtalaisen pienet. mutta pointti on se, että olen asettunut ehdolle. Olen valmis tämän maan presidentiksi, jos te niin haluatte, ja takaan että maan ulkopoliittinen linja muuttuisi aika radikaalisti, itsenäisyyshenkinen kun olen. Sinäkin voit tehdä aivan saman.

Kaikkein helpoin tapa vaikuttaa on tietenkin äänestää. Totta, persujen takinkäännöt veivät monelta uskon politiikkaan lopullisesti, eivätkä puolueen uuden takinkäännöt suinkaan ole sitä välttämättä vahvistaneet, mutta olennaista persujen tarinassa ei olekaan se että linja heiluu sinne tänne, aina hajoamiseen saakka. Olennaista on tämä: vielä Tony Halmeen kansanedustaja aikana perussuomalaista puoluetta pidettiin täysin pelleryhmänä. Sille naureskeltiin aivan avoimesti, muut eduskuntapuolueet nauroivat puolueen edustajille suuressa istuntosalissa. Enää ei naurata ketään.

Tämä tarkoittaa sitä, että äänestäjät voivat tekaista jytkyn tai paukun milloin tahansa aivan laillisesti. Se on teistä itsestänne kiinni. Jokainen voi miettiä itsekseen mikä olisi tilanne nyt, jos viime eduskuntavaaleissa vuonna 2015 eduskuntaan olisi päässyt 33 IPUlaista, 33 SKPn edustajaa ja 33 Muutos 2011 edustajaa. On aivan varma, että moni asia olisi täysin toisella tavalla ja väitän että moni asia olisi jäänyt tapahtumatta. Se olisi ollut mahdollista, JOS olisitte äänestäneet vaihtoehtoja, mitä tahansa muuta. Ja se on edelleenkin mahdollista.

Viime eduskuntavaaleissa äänesti 70.1% . Se tarkoittaa sitä, että 30% jätti äänestämättä. Se on helkutinmoinen määrä käyttämättä jääneitä vaikutusmahdollisuuksia. Ja jokainen antamatta jäänyt ääni antaa sipilöille ja orpoille mahdollisuuden tehdä mitä haluaa.


1 kommentti: