keskiviikko 6. syyskuuta 2017

AVOIN KIRJE PUOLUEJOHTAJILLE


Piditte pääministerin virka-asunnolla kokouksen, jossa käsittelitte maamme sisäisen turvallisuuden tilaa ja päivititte tilannearviota. Tätä edelsi presidentin koolle kutsuma samanlainen ja aivan yhtä, käyttääkseni luotettavan valtamedian termiä, "salamyhkäinen" kokous.

Aivan aluksi voidaan tietysti kysyä mitä luulette, kuinka paljon se lisää kansalaisten luottamusta ja turvallisuuden tunnetta, kun kokouksen sisällöstä ei haluta puhua yhtään mitään tuon yhteisen julkilausuman lisäksi, varsinkin kun paikalla oli korkeinta poliisijohtoakin?
https://yle.fi/uutiset/3-9819353

Kokonaan toinen juttu on se, että toisin kuin se luotettava valtamedia kertoi, vastaavia vetoomuksia olette esittäneet ennenkin. Vuonna 2015 vetositte suomalaisiin tolkun kansana ja sanoitte, että suomalaiset ovat lainkuuliaista ja lakia kunnioittavaa kansaa. Tosin, eduskunta ja hallitus jatkoivat tuolloinkin valitsemallaan tiellä tehden perustuslain ja rikoslain vastaisia lakiehdotuksia ja päätöksiä, mutta mitäpä pienistä.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000001043110.html

Julkaisen tässä teidän yhteisen vetoomuksenne kokonaisuudessaan, niin että lukijoilla on selkeä käsitys siitä kuinka pyritte lisäämään sitä sisäistä turvallisuutta ja kansalaisten turvallisuuden tunnetta.

"Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien ja Sinisen Tulevaisuuden yhteinen lausuma 6.9.2017

Olemme käyneet rakentavan keskustelun ja päivittäneet tilannekuvan sisäisestä turvallisuudesta ja kansalaisten huolista.

Esitämme vetoomuksen rauhallisen, tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun puolesta. Syyttömiä ei saa syyllistää.

Luotamme suomalaisen oikeusvaltion toimivuuteen ja viranomaisten toimintaan. Olemme sitoutuneet sen jatkuvaan parantamiseen.

Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen.

Sitoudumme omien puolueiden edustajina huolehtimaan Suomen turvallisuuden ja yhtenäisyyden rakentamisesta ja keskustelemaan siitä säännöllisesti yhdessä.

Juha Sipilä, pääministeri, Keskustan puheenjohtaja

Petteri Orpo, Kokoomuksen puheenjohtaja

Sampo Terho, Sininen Tulevaisuus yhdistyksen -puheenjohtaja

Antti Rinne, SDP:n puheenjohtaja

Laura Huhtasaari, Perussuomalaisten varapuheenjohtaja

Touko Aalto, Vihreiden puheenjohtaja

Li Andersson, Vasemmistoliiton puheenjohtaja

Anna-Maja Henriksson, RKP:n puheenjohtaja

Sari Essayah, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja"

Heti alkuun pistää silmään tietenkin se, ettei perussuolaisten puheenjohtaja Halla-ahon nimeä löydy listalta. Oliko häntä kutsuttu tapaamiseen, vai kieltäytyikö hän tulemasta? 

Suurin huolenaiheenne näyttää edelleenkin olevan keskustelu ja tuo vihapuhe, jolle ei siis edelleenkään löydy laista määritelmää. Vihapuhe on termi, joka siis sopii mihin tahansa puheeseen, jos niin halutaan, olipa se sitten sitä Vihapuhetta tai "vihapuhetta". Asiallisetkin yritykset kritisoida maahanmuuttoa, islamia jne. ovat nekin usein leimattu sellaisiksi, mutta esimerkiksi Suomessakin vierailleiden islamisti-imaamien puheita ei ole tuomittu vihapuheina yhdenkään poliitikon tai virkamiehen toimesta. Tämä vain esimerkiksi siitä miten kaksinaismoralismi ja kaksilla rattailla ajaminen keskusteluissa lisää sitä vastakkainasettelua.

Vetoatte myös siihen, ettei syyttömiä saa syyllistää. Niinkö? Olemme jo täysin tottuneet siihen, että joku johtava virkamies, poliitikko tai talouselämän nokkamies syyttää työttömiä siitä etteivät nämä halua tehdä töitä, että suomalaiset ovat laiskoja ja aiheuttaneet valtion velkaantumisen, että suomalaiset saavat syyttää itseään vientiteollisuuden ongelmista, että maamme talousvaikeuksien todelliset syypäät ovat suomalaisia palkansaajia joilla on liian suuret palkat, liian hyvä sosiaaliturva, liian veltto asenne työhön, ja että suomalaiset sairastavat liikaa ja käyttävät liikaa lääkkeitä jne.

Olette lähes kaikki syyttäneet suomalaisia rasisteiksi, suvaitsemattomiksi, maahanmuuttovastaiksi, ja sopeutumattomiksi. Olette melkein kaikki vaatineet suomalaisia hyväksymään sosiaaliturvan romuttamisen, palkkojen romauttamisen, työehtolainsäädännön ja sopimusjärjestelmien romuttajaiset, terveydenhuoltojärjestelmän tuhoamisen ja koulujärjestelmän alasajon. Kaikki näiden vastustaminen on ollut mielestänne kohtuutonta ja väärin, ja vastakkainasettelun lietsomista. Kuitenkin, te kaikki teette juuri tuota juuri näillä päätöksillänne.

Sanotte luottavanne oikeuslaitoksen toimivuuteen. Juuri samaan aikaan, kun maan korkein syyttäjäviranomainen on rikosepäilyjen kohteena. Samaan aikaan kun nettilehden kenties luvattomiin lainauksiin ja kansanryhmää vastaan yllyttämiseen syyllistyneestä perustajasta annetaan etsintäkuulutus samassa kategoriassa kun sotarikollisista ja joukkomurhiin syyllistyneistä. Samaan aikaan kun Talvivaaran kaivos edelleen lorottaa myrkkyjä Oulu-joen vesistöön, uhaten satojen tuhansien suomalaisten terveyttä ja omaisuutta. Samaan aikaan, kun viranomaiset jahtaavat pienyrittäjiä jotka ovat tehneet virheitä ja suuryritykset tekevät mitä haluavat.

Sanotte luottavanne viranomaistyön toimivuuteen ja että olette sitoutuneet sen jatkuvaan parantamiseen. Valitettavasti tuo on vale, joka jo sellaisena lisää sitä vastakkainasettelua teidän ja kansalaisten välillä. Te ajatte alas nimenomaan sitä haalaripoliisia, sitä jonka kanssa suomalaiset ovat tekemisissä ja johon suomalaiset ovat tottuneet luottamaan, jopa niissäkin tapauksissa etteivät pidä poliisista yleensä. 

Helsingistä on viimevuosina lakkautettu Itä-Helsingin poliisiasema. Sen toimalueella asui enemmän ihmisiä kuin valtaosassa suomalaisia kaupunkeja ja kuntia, mutta säästöt ovat säästöjä. Kentällä toimivien poliisien määrää on leikattu tuhansilla, koska säästöt. Paikallispoliisi on kadonnut ympäri maata huimaa vauhtia. Jos esimerkiksi Kuusamossa tapahtuu jotakin vakavaa ja samaan aikaan Kuhmossa, paikallisilla poliiseilla ei ole mitään mahdollisuuksia hoitaa tilannetta. Jos Utsjoella tapahtuu jotakin vakavaa, lähin poliisi on satojen kilometrien päässä ja jos ja kun paikalle saapuu, miehistövahvuus on kaksi. 

Helsingissä joka toinen poliisipartio on kadonnut kaduilta. Näin ovat siellä haalarihommissa olevat poliisit minulle kertoneet. Eivätkä he voi puhua näistä ongelmista omalla nimellään ja naamallaan, koska heitä on kielletty puhumasta. Eivät he voi puhua maahanmuutonkaan ongelmista, koska heitä on kielletty puhumasta. Miten se lisännee sitä asiallista keskustelua ja turvallisuuden tunnetta?

Miten sairaaloiden lakkauttaminen on mielestänne lisännyt kansalaisten turvallisuuden tunnetta? Miten terveyskeskusten sulkeminen lisää keskustapuolueen mielestä kansalaisten turvallisuutta? Mitä vastaatte jyväskyläläiselle sydänpotilaalle, kun hänelle selviää, ettei Jyväskylän keskussairaalassa enää tehdä sydänleikkauksia, koska ne on keskitetty Kuopioon, satojen kilometrien päähän? Kuinka selitätte palveluiden saatavuuden parantuneen, kun haapamäkiläisen on lähdettävä hammaslääkäriin Laukaalle?

Pelastuslaitosta ajetaan alas ympäri maata. Lapissa lääkäriin pääsy ja hoitoon pääsy ovat jo kehitysmaiden tasolla. Kuinka tämä lisää mielestänne sisäistä turvallisuutta? Kuinka tällainen lisää kansakunnan yhtenäisyyttä? Ei tästä ole pitkäkään aika, kun demarien valonlapsi Mikael Jungner loihe lausumaan, että maaseudulla ei pitäisi asua ollenkaan. Miten se lisää kansakunnan yhtenäisyyttä?

Vetoomuksenne on malliesimerkki siitä millaisia tekopyhiä jeesustelijoita olette. Te olette romuttaneet vuosikausia maame turvallisuutta, luoneet turvattomuutta ja kasvattaneet hädänalaisten kansalaisten määrää tuhansittain. Te tapatte leikkauspäätöksillänne satoja suomalaisia vuosittain. Te olette lakkauttaneet kouluja, sairaaloita, poliisiasemia ja junalinjoja, tuhonneet verovaroin rakennettua yhteiskuntaa kaikin tavoin, ja nyt vaaditte kansalaisia olemaan hiljaa ja käyttäytymään kunnolla?

Te huudatte aamusta iltaan sitä kuinka Venäjä on koht'siltään hyökkäämässä Suomeen, te perustatte miljoonien hybridisotakeskuksia ja huudatte, että uhka on kaikkialla joka paikassa koko ajan, valeuutisissa, sosiaalisessa mediassa, puheissa, ajatuksissa, ja ihmettelette kuinka ihmeessä turvattomuuden tunne lisääntyy. Katsokaa peiliin. Siellä se syyllinen tuijottaa teitä takaisin.

Te olette tuoneet maahan ulkomaalaisia sotilaita, ulkolaisia panssareita, hävittäjiä, sotalaivoja ja huudatte että Venäjä alottaa sodan meitä vastaan aivan pian, ehkä jo viimevuonna tai sitä edellisenä, ja ihmettelette miksi kansalaisten turvallisuuden tunne ei ole teidän haluamallanne tasolla?

Turun puukotuksestakin jaksatte hymistellä, että se ikään kuin on nyt jotenkin vedenjakaja, että vasta silloin suomalaisten turvallisuuden tunne katosi simsalabim. Ei. Kyllä se katosi jo aikoja sitten teidän puheittenne ja toimintanne seurauksena. Te olette saaneet aikaan tilanteen, jossa kansalaisten usko parlamentarismiin on murenemassa, jossa kansalaisten keskuudessa vellova epätoivo kasvaa kasvamistaan. 

Kun perustuslakilvaliokunta totesi hallituksen SOTE-esityksessä olevan 15 perustuslain vastaista kohtaa, ministeri Orpo totesi televisiossa ettei nyt pitäisi takertua pikkuasioihin. Pikkuasia? Perustuslaki? Miksiköhän kansalaisten luottamus teihin horjuu? Ketkä omalla esimerkillään heiluttelevat sitä lainkuulaisiuutta?

Muistan kuinka pääministeri Sipilä kohteli vuoden 2015 vaalien alla erästä mummoa, joka kertoi tulleensa Turusta saakka vetoamaan häneen, koska jos hallitus leikkaa vanhusten asumistukea, hän jää asunnottomaksi. Pääministeri hymähti ja sanoi, ettei niin käy. Mummo sanoi ottaneensa jo selvää, että niin käy. Pääministeri vastasi, että kyllä kaupunki siinä tapauksessa järjestää asunnon. Mummo sanoi selvittäneensä asian juuri kaupungin kanssa koska yksityisiin ei olisi enää varaa, että hän todellakin jäisi asunnottomaksi. Pääministeri naurahti ja sanoi, ettei niin voi käydä, että ette jää asunnottomaksi. Mitä tuon mummon olisi pitänyt tapaamisen jälkeen ajatella? Luottaa pääministeriin? Uskoa suomalaiseen yhteiskuntaan?

Te ette vieläkään tajua, että teidän politiikkanne on suurin syy siihen miksi kansalaisten turvallisuuden tunne ja konkreettinen turvallisuus on katoavaa kansanperinnettä. Te ette vieläkään tajua, että kansalaiset osaavat lukea ja ymmärtävät, että kun heidän sairaalaansa tai kouluunsa ei riitä millään rahaa, te laitatte naurussa suin satoja miljoonia ulkomaille johonkin siellä tapahtuvaan. Se on teidän poliittinen valintanne. Te olette halunneet niin. Se on teidän päätöksenne. Ei kansalaisten. Ei niiden teidän puheillanne ruoskimienne tavallisten suomalaisten.

Te suljette koulut. Te suljette sairaalat ja terveyskeskukset. Te lakkautatte lähipoliisiasemat. Te lakkauttatte pelastuslaitokset ja palokunnat. Te viette rahat palkasta. Te viette lääkkeet elinsiirtopotilailta ja diabeetikoilta, eli tapatte heidät. Ne ovat kaikki teidän päätöksiänne. Te, juuri te kaikki puoluejohtajat ja teidän puolueitten edustajat, hallituksessa ja eduskunnassa. Te. Ei kukaan muu.

Maahanmuuto? Te päätitte tuoda maahan kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita ja muita. Eivät tavalliset kansalaiset. Te sanoitte useaan otteeseen ja moneen kertaan, että ongelma ovat kantasuomalaiset, eivät maahanmuuttajat. Teidän mielestänne kaikki tilannetta kritisoiva oli vihapuhetta, oli se sitten sävyltään mitä tahansa. Vielä hiljattain kansliapäällikkö Nerg julisti, että suurin uhka Suomelle ovat ne köyhät suomalaiset. Miten tuo lausunto lisäsi turvallisuutta ja yhteiskunnallista yhtenäisyyttä?

Hävetkää, tekopyhät! Te olette tämän sopan kokkeja, te olette tämän raunioitumisen arkkitehteja. Te olette saaneet aikaan tämän tilanteen ja te olette luoneet tällaisen ilmapiirin. Mutta muutatteko te politiikkaanne? Ette. Perutteko päätöksiänne? Ette. 

Te jatkatte tällä linjalla, koska te olette oikeassa ja hyviä ja muut väärässä. Ne muut sattuvat vain olemaan satoja tuhansia aivan tavallisia suomalaisia. Ai niin, kuten kansliapäällikkökin sanoi: suurin uhka ovat syrjäytyneet suomalaiset. Juuri hehän ovatkin se suurin uhka Suomelle!

Ilmeisesti kokous käsitteli myös tätä asiaa, kun sen sisällöstä ei kukaan halua puhua yhtään mitään. Vai käsittelikö? Emme tiedä. Kukaan ei kerro. Miten tämä lisää kansalaisten turvallisuuden tunnetta, arvoisat puoluejohtajat?

Vaan, pois murhe ja huoli, te reimat puoluejohtajat! Ne täällä sotimista jo kolmisen vuotta harjoitelleet ulkomaalaiset sotilaat tulevat sitten tarvittaessa kutsustanne tappamaan niitä syrjäytyneitä suomalaisia, jotka ovat suurin uhka Suomelle, ja pelastavat teidät.

12 kommenttia:

 1. Taas kerran häkellyttävä teksti.
  Ja niin totta.
  Tätä ei olisi voinut aikanaan uskoa todeksi:
  Suomalaiset päättäjät tuhoavat vapaaehtoisesti
  Suomalaisen yhteiskunnan
  Siis sen johon -lähes - jokainen kuului.

  VastaaPoista
 2. Voi että on hyvin kirjoitettu, tämä pitäisi saada lehtiin, vaikka yleisön osastolle.

  VastaaPoista
 3. Hieno kirjoitus tuon roistojoukon teoista.

  VastaaPoista
 4. Tähän ei voi mitään muuta lisätä kun sen: Kansalaiset tehdään yhdessä kansalaisaloite Juha Sipilän lähettämiseksi Siperiaan, sillä sehän on maamme tapa.

  VastaaPoista
 5. Kunpa jollakin heistä olisi nytten kanttia vastata tähän REHELLISESTI ja julkisesti. Sitä ootellessa...

  VastaaPoista
 6. Kovin olen samaa mieltä, vaan, valitettavasti, täm(kin) on sitä käden taskussa nyrkkiin puristamista. Eivät päättäjät näitä lue, ja vaikka lukisivatkin, kuten kirjoittaja toteaa "Te jatkatte tällä linjalla, koska te olette oikeassa ja hyviä ja muut väärässä"

  VastaaPoista
 7. Poliittisia murhia odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla vain ajan kysymys. Oikeastaan ihmettelen, ettei vielä ole ketään poletti suohon maakuntamatkallaan

   Poista
 8. Asiat on juuri näin - ikävä kyllä. Mutta, koska me alamme laittaa kunnolla hanttiin?! Eikä näitä juttuja nämä "päättäjät" lue tai jos lukevat - nauravat ylimielisesti. Kun heillä ei ole mitään peljättävää - vielä. Sitä "jotain" odotellessa... Eikö olisi jo aika?!

  Nimim. Syrjäytynyt

  VastaaPoista
 9. Köyhät kyykkyyn ja turpa kiinni sanoi Sipilä

  VastaaPoista
 10. Näinhän nämä asiat ovat, mutta vielä tahti muuttuu...se on varma!

  VastaaPoista
 11. Tiukkaa tekstiä, peukkuja.

  Olen yllättynyt, että Ylenannon artikkelissa sotiemme veteraaneja ja kaatuneita saa halveerata Julkisen Sanan Neuvoston Juhlasanomissa,ilman julkista vastaansanomista. Näinkö myös opinahjojen historiatunneilla?

  https://yle.fi/uutiset/3-9816288

  Onko Arvo Pohja ja Tolkun Mies vielä samaa kansaa kuin ei-Brysselinsuomalaiset? Eivät ole koskaan ollet eivätkä alennu sellaisiksi tulemaan, luulisin.

  Pauli Vahterakin alkaa jo luopumaan toivosta:

  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/09/04/nykyisen-elamanmuodon-eurooppa-on-jo-menetetty/

  Ehkä kaikkien meistä pitäisi.

  VastaaPoista