tiistai 2. kesäkuuta 2015

SUURI EUROKATASTROFI

Kun Suomi pakkoliitettiin, perustuslain vastaisesti tässäkin tapauksessa, euroon, nykyinen presidentti Sauli Niinistö antoi rehvakkaita lausuntoja medialle siitä kuinka euron ulkopuolelle jäävä Ruotsi tulisi maksamaan erittäin kovan hinnan euron ulkopuolelle jäämisestä ja kuinka ruotsalaisten olisi sitten turha itkeä kun juna olisi jo mennyt.

Nyt tiedämme, että Sauli Niinistö, aivan kuten käytännössä kaikki huippu poliitikkomme ja talousasiantuntijamme, olivat täysin väärässä katastrofimaisella tavalla. Pois lukien eräs ahvenanmaalainen pankkimies, jota ei kukaan enää uskalla haastatella, jokaisen talousmiehen, wahlroosin, virkamiehen ja politiikon europuheet ovat paljastuneet täysin vääriksi. Heidän tilannearvionsa, ennustuksensa, vannomansa ja vakuuttamansa ovat olleet totaalisen pielessä. Euro on ollut Suomelle ja suomalaisille äärimmäinen kansallinen katastrofi.

Nyt hutivetoa selitellään sillä, ettei kukaan voinut tuolloin tietää mitä tuleman pitää. Se on paskapuhetta. Moni tiesi. Minä tiesin maallikkonakin. Ahvenanmaalainen pankkiheppu ennusti tasan tarkkaan kuinka eurossa tulee käymään. Ilmeisesti siksi kukaan ei kehtaa enää tuoda miestä kameroiden eteen kuultavaksi. Moni muukin ennusti tämän katastrofin. Eliittimme munasi, mokasi, kusetti ja huijasi kansakunnan katastoriin. Kansanedustajien enemmistö oli ja on niin tyhmää, niin typerää sakkia, etteivät he käsittäneet eivätkä vieläkään käsitä, että ongelma on vain ja ainoastaan euro.

Puheet suomalaisten ylisuurista palkoista ovat paskapuhetta. Suomalaisten palkat ovat eurooppalaista keskitasoa ja vuonna 2013 46.9% suomalaisista veronalaista tuloa saavista sai kuukaudessa 2000 euroa tai alle sen (lähde: Suomi lukuina, Tilastokeskus 2013). Puheet liian hyvästä sosiaaliturvasta ovat paskapuhetta. Meidän sosiaaliturvamme on Romanian tasoa, kuten Euroopan Unionikin on hiljattain todennut. Puheet liian suurista terveydenhuoltomenoista ovat nekin paskapuhetta. Jo vuosia sitten OECD:n tilastoissa kansalliset terveydenhuoltomenomme asettuivat Bulgarian ja Romanian väliin. 

Ketkä eurosta ovat hyötyneet? Todellisuudessa vain ylikansalliset toimijat. Ylikansalliset yritykset, suuryritykset ja suurpääoma. Kaikki muut ovat häviäjiä. Kaikkein suurin häviäjä on Suomen kansa, joka on menettänyt yhteiskunnan kehittämiseen antamansa veroeuronsa euron eurooppalaiseen tukipeliin ja menettää nyt luomansa ja rakentamansa ja maksamansa yhteiskunnan rippeetkin. Se on totuus. Euro on maksanut suomalaisille kymmeniä miljardeja ja on suurin syy valtion velkaantumiseen. Euro pakottaa suomalaiset alentamaan palkkojaan, sosiaaliturvaansa ja raiskaamaan yhteiskuntansa.

Miksi eurosta ei sitten puhuta? Yhteiskuntamme eliitti ei halua. Eurokiimassaan rypeneet toimittajat eivät kehtaa. Ei ole helppoa sanoa: olin täysin väärässä, tulin huijatuksi ja olin tyhmä. Niin kuitenkin oli ja kävi. Valtaosa toimittajista marssi sopulilaumana kuuliaisesti kusetukseen, tässäkin asiassa. Kukaan tässä maassa, presidentti Niinistöstä alaspäin, ei tule koskaan sanomaan olleensa väärässä. Presidentti ja muut asianosaiset tuhoavat mielummin koko maan ja kansakunnan kuin tunnustavat munanneensa. Sellainen on heidän eetoksensa. Mielummin tuhottu maa kuin henkilökohtaisen virheen tunnustaminen.

Jos joku ei vieläkään käsitä tätä asiaa, niin tuosta voi aloittaa. Kirjoitus ilmestyi New York Timesissa ja sen on kirjoittanut taloustieteen nobelisti.

http://krugman.blogs.nytimes.com/2015/06/01/the-finnish-disease/

3 kommenttia:

 1. Äänestys oli neuvoa antava...Ja tuskin oli äänestyksen tuloskaan ihan puhdas. Mutta kaikestahan oli jo päätetty Lissabonin sopimuksella ja kieltäytyminen liittymisestä olisi meidän poliitikoille ollut naamansa menettäminen sekä taskurahan tyrehtyminen ulkomaalaisilta sijoittajilta. Olisi vaatinut munaa ja rehellistä kansasta välittämistä sanoa ponteva EI! Naapurikansan päättäjillä oli ja pelastaakseen maineensa oli heitä suomalaisessa mediassa nälvittävä. Nyt täytyisi kaivaa tuon ajan uutiset esiin ja käydä rupattelemassa meidän huippa ennustajien kanssa.

  VastaaPoista
 2. EU / eurouskovaiset vaan yhä naureskelevat niiden vastustajille. Vaikea paikka. Suomalaisia nukuttaa aina vaan, heräämistä ei taida tapahtua.

  VastaaPoista
 3. Tilanne on hankala. Jopa tukala. Taistellaan vastaan sanoin ja teoin.
  Valittevan iso osa ihmisistä ei ymmärrä omaa etuansa ja siksi nämä asiat tapahtuu. KUVITELLAAN että minäkin olen tuleva miljönääri ja maailma pelastuu. Itsepetos, kaikkein pahoin petos. Illuusio.
  Toivoa on ja osaavia ihmisiä, jotka tekevät kaikkensa asiat olisivat paremmin.
  Nykyhallitus ei tee niin, ja persuja viedään kuin ämpäriä tunkiolle. Johan erottuivat jyvät akanoista.
  Tasavalta takaisin.

  Ins.

  VastaaPoista