tiistai 16. kesäkuuta 2015

DE-STABILISAATIOTA ITÄMERELLÄ

Yhdysvallat ryhtyi aktivoitumaan Itämeren alueella sotilaallisesti tällä vuosituhannella ja varsinkin Obaman hallintokaudella. Tavoitteena oli ja on epätasapainottaa turvallisuuspoliittinen tilanne ja saada aikaan mahdollisimman suuri kaaos ja sekasorto, jonka turvin se pystyy ajamaan paremmin omia, kansallisia etujaan suhteessa Venäjään.

Sinänsä destabilisaatiossa ei ole kyse mistään uudesta politiikasta, sillä Yhdysvallat on käyttänyt tätä menetelmää toisen maailmansodan jälkeen useinkin. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Covert_United_States_foreign_regime_change_actions

Keinovalikoimaan kuuluvat perinteisesti talouspakotteet, joita Yhdysvallat asettaa aina vastustajanaan pitämille maille. Näin toimittiin jo Neuvostoliiton kanssa, Kuuban kanssa ja edelleen Venäjän ja Pohjois-Korean, sekä muiden maiden kanssa.

https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2015/01/02/executive-order-imposing-additional-sanctions-respect-north-korea 

Toisin kuin Yhdysvaltain propaganda koneisto antaa ymmärtää, kohdemaan poliittisella tilanteella ei ole suoraa korrelaatiota pakoteaseen käyttöön. Pakotteiden ja muiden destabilisointitoimien kohteeksi joutuu jokainen maa, jonka Yhdysvallat kokee vihollisekseen tai vastustajakseen, tai joka ei tottele sitä. Tämän on kokenut jo Saksa, jossa amerikkalaiset ovat kärähtäneet lukuisia kertoja saksalaisten poliitikkojen ja valtion vakoilusta, ja jonka kultavarantoa he eivät ole pyynnöistä huolimatta suostuneet palauttamaan. Yksi ensimmäisiä toimia Ukrainassa oli nimenomaan maan kultavarannon siirtäminen "turvaan Yhdysvaltoihin". Samoin tehtiin Irakissa, Libyassa, Panamassa jne.

Uutta 2000-luvun neokonservatiivien politiikassa on sen avoimmuus ja se, että kun ennen destabilisaatiolla pyrittiin vaihtamaan vieraan valtion valtiojohto Yhdysvalloille mieluisaksi, nyt katsotaan ettei edes siihen ole tarvetta. Riittää, että kohteeksi valikoitu maa ajautuu sekasortoon ja menettää kykynsä puolustautua ja ajaa omaa etuaan.

Näin toimittiin arabimaissa, esimerkiksi Libyassa, ja näin toimittiin Ukrainassa, jossa tosin törmättiin suoraan Venäjän suurvaltapolittisiin intresseihin turhankin suoraan. Seurauksena oli verinen proxy-sota, joka jatkuu edelleen, vaikka Yhdysvaltojen ulkoministeriön edustaja istuu maan hallituksessa, jonne Yhdysvallat valitutti myös kaksi ulkomaalaista Nato-maan edustajaa. Sota jatkuu, koska Obaman hallinto aliarvioi Venäjän intohimot Ukrainan suhteen. Historian kertaus olisi voinut valaista asiaa.

Nyt Yhdysvallat pyrkii destabilisoimaan Itämeren alueen saadakseen siitä paremman otteen. Suomi on jo näiden destabilisointitoimien kohteena, vaikka Yhdysvallat saikin orja-apuriensa avulla maamme otteeseensa perustus- ja rikoslainvastaisen Nato isäntämaa -sopimuksen avulla. Siksi Suomessa onkin meneillään propagandakampanja, jollaisen veroista ei ole nähty sitten 70-luvun nevostovyörytyksen. Tällä kertaa propagandatsunami tulee vain lännestä.

Venäjän uhkan lietsonta toimii erityisen hyvin balttien keskuudessa, koska baltit ovat aina olleet suurvaltojen kynnysmattoina. Se takaa sen, että tälläkin kertaa baltit iloitsevat miehittäjistään ja amerikkalaiset otetaan vastaan aivan kuten puna-armeija 1939 tai natsi-Saksan armeija 1941.

Miksi Yhdysvallat haluaa sotajoukkojaan sekä Balttian maihin että Suomeen? Tässä on kyse vain ja ainoastaan suurvaltapelistä. Kukaan ei usko amerikkalaisten hakevan ydinsotaa Venäjän kanssa, sillä sellainen niiden välinen sota olisi, vaikka tietenkin neokonien ajatushautomot ovat jo parisen vuotta propagoineet amerikkalaisten voittavan senkin.  Yhdysvallat haluaa tehdä Itämerellä saman minkä se teki Mustallamerellä.

http://www.eegas.com/images/LatGaz_map.JPG 

Ns. South stream -kaasuputken ideana oli ohittaa ongelmallinen Ukraina ja vetää venäläisten kaasuputki suoraan merenpohjaa pitkin Romaniaan ja Bulgariaan. Kuinka ollakaan, amerikkalaiset ovat perustaneet juuri näihin maihin uusia sotilastukikohtiaan "torjumaan Venäjän uhkaa". Koska Venäjällä ja näillä mailla ei ole maarajaa, ainoa uhka oli tuo kaasuputki. Sen amerikkalaiset halusivat estää ja estivätkin uusilla sotilastukikohdillaan.

http://www.naturalgaseurope.com/category/pipelines/south-stream-pipeline 

Kun sitten selvisi, että Venäjä vetikin kaasuputken Turkkiin ja että se voitaisiin vetää sieltä Kreikkaan, alkoi tapahtua. Uusi sotilastukikohta perustettiin Bulgariaan, kolme tuhatta miestä ja 150 panssaria, ja Turkin islam-henkinen valtiojohto alkoi saada rapaa naamaan. Tähän saakka Turkin islam-puolueet eivät olleet amerikkalaisille mikään ongelma. Nyt ovat. Jokainen on voinut huomata miten länsimediassa sävy on muuttunut viimeisten kuukausien aikana ja kuinka valtamedia on alkanut kertoa Turkin presidentin ja pääministerin itsevaltaisista otteista ja kansan noususta. Se ennustaa Turkin destabilisaatiota, ja kyse on kaasuputkesta. Aivan kuten asianlaita oli Ukrainassakin.

http://www.nytimes.com/2015/05/09/business/international/greece-us-russia-energy-pipeline.html?_r=0 

Myös Syyrian sodassa on kyse kaasusta. Syyrian ja koko itäisen Välimeren pohjassa on valtava kaasuesiintymä, joka ulottuu Syyriasta aina Egyptin rajalle Gazassa. Syyria on perinteisesti Venäjän liittolainen, joten USA päätti destabilisoida maan ja loi tarkoitusta varten ISIS-sotajoukon. Samalla palkkasoturijoukolla se pitää Irakia epätasapainossa. Ilmapommituksista noin kaksikolmannesta ei ole suuntautunut ISIS:tä vastaan, vaan Syyrian hallituksen asemiin ja kohteisiin. Sotaa ei siis käydä ISIS:tä vastaan, vaan Syyriaa, joka pidetään destabilisoituna tämän "sisällissodan" avulla.

http://www.offshore-technology.com/features/featurepalestine-offshore-gas-projects-mediterranean-sea/featurepalestine-offshore-gas-projects-mediterranean-sea-4.html 

Gazan sota oli sekin aivan samaa peliä. Heti, kun venäläiset ja Palestiinan aluehallinto tekivät periaatepäätöksen Gazan kaasukentän hyödyntämisestä, Hamas ampui Israeliin tuhat rakettia. Käytännössä sokea kädetön mies osuu tuolla määrällä johonkin Israelin kaupunkiin, mutta nyt ei. Israel vastasi sotatoimin ja alueen kaasuesiintymän hyödyntäminen jäi sikseen. Kyse ei siis ollut islamista, Israelista tai palestiinalaisista, vaan kaasukentästä ja sen hallinnasta.

Samaa peliä pelataan nyt Itämerellä. JOS amerikkalaiset saavat sotilaansa valvomaan Suomenlahtea ja Itämeren molempia rannikoita, he kontrolloivat Itämeren kaasuputkea. Se on se strateginen tavoite. Koska destabilisaatio ei toimi näissä yhteiskunnissa yhtä hyvin kuin arabimaissa, tarvitaan fiktiivinen uhka. Siksi propagandarumpu tulittaa aamusta iltaan Venäjän uhkaa, vaikkei Venäjällä ole sen enempää sotajoukkoja länsirajoillaan kuin ennenkään. Se uhka on fiktiivinen, mutta se vetoaa lapsiin, vanhuksiin ja idiootteihin, joista viimeksi mainittuja  löytyy kaikkien maiden päättäjistä enemmistö.

Itämeren alueen destabilisaation tavoitteena ei siis ole Baltian turvallisuuden parantaminen tai Venäjän lisääntynyt uhka. Pakote-pelillä ei kaadeta Venäjää vaan keikutetaan Suomea, joka menettää 200 miljoonaa joka kuukausi ja destabilisoituu itsestään. Tässä pelissä kyse ei ole Suomen, balttien tai yhtään kenenkään turvallisuudesta. Kyse on vain ja ainoastaan kaasusta ja sen kaupan kontrolloinnista. Kyse on suurvaltojen valtapelistä, jossa destabilisaatio on yksi ase.

https://www.nord-stream.com/the-project/pipeline/ 

Jos joku on niin lapsellinen, että kuvittelee Yhdysvaltojen oikeasti olevan pakotteiden kannalla tai kuristavan Venäjää, voi tarkistaa asian Yhdysvaltain ulkomaankauppaviraston tilastoista. Vuonna 2014 maiden kahden välinen kauppa oli 34,410 miljardia dollaria ja vieläpä niin, että se oli 12,905 miljardia Venäjälle plussaa. Huhtikuuhun 2015 mennessä kahden välisen kaupan arvo oli 8,738 miljardia dollaria, josta 3,359 miljardia Venäjälle plussaa.

https://www.census.gov/foreign-trade/balance/c4621.html

Yhdysvallat käy siis koko ajan Venäjän kanssa kauppaa ja vieläpä niin, että sen vienti Venäjälle on pienempää kuin sen tuonti Venäjältä. Samaan aikaan Yhdysvallat vaatii EU:ta ja Suomea tekemään pakotelistoja ja ottamaan vastaan vastapakotteiden iskut. Miksi näin? Koska Yhdysvallat pyrkii pakotepolitiikalla destabilisoimaan Suomen ja EU:n. Itse se ei osallistu pakotteisiin lainkaan, kuten tuosta tilastostakin näkyy.

Viime vuonna amerikkalainen NASA:n alihankkija osti venäläisiä avaruusrakettimoottoreita miljardilla. Se siitä pakotepolitiikasta.

9 kommenttia:

 1. kylla tama kullan varastaminen on vanhempaa perua, ensitoikkseen bolsevikki hallinto siirsi venajan kullan wall streetin bangstereille. ei siita paljon aaneen
  puhuta , vain harva edes tietaa kuka bolseviikki invaasion takana oli viela
  runsaan 100v jalkeeen. asiasta puhuminen on viha puhetta rasismia antisemitismia.

  VastaaPoista
 2. Yhdysvaltojen valtaeliitin pelaaminen euroopalla on konfliktien syy.

  Euroopasta halutaan alusmaa eli lypsylehmä yhdysvaltojen valtaeliitille, miksi ja miten ?

  Yhdysvallat kaatuu velkojensa alle ja kansasta liian suuri osa kapinavalmista koska heille elinolot yhdysvalloissa ovat erittäin kehnot, valtaeliitille he alkavat olemaan todellinen uhka.

  Yhdysvalloilla on kolme tuottavaa toimialaa:
  - Sotateollisuus (Nato konkreettisena operoijana).
  - Lääketeollisuus.
  - Viihdeteollisuus.
  Käytännössä ei mitään muuta toimialaa jolla mitään mahdollisuutta kansainvälisessä kilpailussa.

  Kaksi jälkimmäistä toimialaa menettää valta-asemiaan, lääketeollisuuden tulot heikentää korvaavien lääkkeiden valmistaminen muissa maissa, piratismi on taasen
  murskannut viihdeteollisuuden tulot.
  Ainut mikä todella pumppaa rahaa talouden kanssa kuolinkamppailua käyvän valtion on sotateollisuus kaikin mahdollisin keinoin.

  Sotateollisuus ja armeija antaa mahdollsuuden kolonialismiin ja massamurhiin joilla hallitaan tilannetta, käytännössä pikkuvaltioilla ei ole mitään mahdollisuuksia puolustautua joten yhdysvaltojen valtaeliitti voi ilman kostoiskun riskiä suorittaa massamurhat ja tyhjentää pikkuvaltioiden kansallisomaisuuden, sekä hallita kansakunnan omaisuutta.

  Viimeisin valloitus on eurooppa, ei Venäjä.
  Käytännössä tarkoittaa euroopan eristämistä kauppakumppaneista, varsinkin BRICS-maista ja eritoten suurimmasta kauppakumppanista eli Venäjästä.

  USA:n valtaeliitin ainut tavoite on pakottaa eurooppa hallintaansa, armeijansa (Nato) ja juridiikan avulla (esim.TTIP), käytännössä eurooppalaiset johtavat poliitikot ja byrokraatit tavalla tai toisella pakotetaan alistumaan ehtoihin. Tällä hetkellä tosin suurimpien euro-maiden johtajat ovat alkaneet kapinoimaan käskytyspolitiikkaa vastaan.

  Euroopalle tämä tietää alusmaan roolia ja eurooppa tullaan lypsämään kuivaksi, kauppasopimukset antavat USA:n valtaeliitin yrityksille kaikki oikeudet ja jopa teoreettiset voitot voidaan pakottaa maksamaan (voiko parempaa kauppasopimusta olla olemassa).
  Energiasopimukset tulevat myös yhdysvaltojen valtaeliitin hallintaan, Venäjän energiatoimitukset estetään, myyntiin tulee välimeren maiden alueelta varastetut luonnovarat maakaasu sekä öljy joiden voitot ohjataan yhdysvaltojen valtaeliitin pohjattomaan taskuun (ei edes kansakunnan hyväksi).
  Hauska yksityiskohta energiatoimituksissa on että pakkomyynnissä olevat energiavarat on varastettu pikkuvaltioilta ja eurooppa pakotettu ne ostamaan erittäin kovalla katteella, USA:n valtaeliitti korjaa vain taloudellisen tuloksen tekemättä mitään, Nato pitää huolen että toimitusehtoja noudatetaan (esimerkkejä pikkuvaltioista on jotka kapinoivat vastaan, siihen listaan ei kukaan halua itseään lisätä).

  Maailmassa on vain yksi terroristijärjestö, yhdysvaltojen valtaeliitti.
  Euroopalle koittaa todella järkyttävät ajat, nykyiset ongelmat ovat vain alkutahteja.

  Ainut keino euroopalle tilanteesta selvitymiseen on USA:n valtaeliitin karkoittaminen euroopasta, nyt tilanne on sama kuin 30-luvun saksassa ... eurooppalaiset ovat niiden roolissa joilla tähti tuikki täkinliepeessä ja USA pöyhkeänä heittää pökköä pesään että savupiipusta saadaan lisää savua ilmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sekä Sandelle, että tälle kommentille johon vastaan.
   Historia tullee tämän prosessin tuntemaan nimellä EUROOPAN ENERGISAARTO. Puolalaisen Donald Tuskin toimeliaisuus EU:n energialiiton parissa, on osa tuota USA-johtoista saartoa, Quisling.

   Miksi sitten tällaisen epävakauden rakentaminen Euroopan ympärille? Petrodollari, Euro olisi ollut todennäköisin Dollarin syrjäyttäjä maailman reservivaluuttana.

   Poista
  2. Harvinaisen törkeää USA kaunaista bullshittiä
   Me oikeat, länsimaiset suomalaiset haluamme asua ja elää yhdentyvässä euroopassa vailla ryssän uhkaa ja tämän takaa vain lissabonin sopimuksen mukainen natovetoinen euroopan yhtenäinen puolustus jonka viimeinen nyrkki on jenkkiystäviemme asearsenaali

   Onneksi meillä on isäntämaasopimus Naton kanssa ja tämän tästä saamme nähdä naton joukkoja jotka harjoittelevat suomessa ryssän uhkan torjumista. Tämä on hyvä siirtymäajaksi ennen täysjäsenyyyttä.

   Koko vapaalla länsimaisella euroopalla on kaksi ongelmaa, ryssät ja ryssämieliset kuten avaaja.

   Näihin ongelmiin on selkeä ratkaisu:Nato, organisaatio mikä on luotu meidän länsimaiden turvaksi ryssän mielivaltaa vastaan, Eikä nato mihinkään laajene, maat anovat ja saavat jäsenyyden omasta tahdostaan,

   Kirjoittaja kuvittelee että ryssillä on oikeus päätttää miten sen itsenäiset, suvereenit napurit oman puolustuksensa järjästävät mutta jokainen täysijärkinen tietää että näin ei ole vaan kukin maa päättää ihan itse haluaako kuulua läntiseen yhteisöön vai alistua ryssien vasalliksi.

   Monet maat ovat päättänet liittyä Natoon, osin ehkä siksi että eivät enää halua ryssiä maahansa määräilemään.

   Jos keskivertosuomalaisilta kysytään

   oletko mieluummin ryssän vai jenkkien kanssa liitossa niinn vastaus on selvä eli tulemme piakkoin naton täysjäseneksi.

   Mitään puolueetonta välimallia ei ole, suomi on EU jäsenenä puolensa valinnut ja olemme pysyvä ja kiinteä osa länsiliittoumaa, tähän ei kaveeraus ryssien kanssa sovi.

   Poista
  3. Tässä on hieno esimerkki NATO uskovaisten ajatusten juoksusta. Mitään kirjoituksen antamaa ajatusta ei edes pohdita vaan alatyylisesti vain suoraan haukutaan kirjoitusta vailla yhtään faktaa ja ylistetään jenkkejä sekä NATOa. Tälläisiin heikon mielen omaaviin NATO propaganda puree turhankin hyvin. Jos he lukevat jotain päinvastaista kuin ovat valtamediassa tottuneet, niin sitten räyhääminen alkaa. Mutta onneksi suomen kansalta löytyy vielä tarpeeksi maalaisjärkeä olla liittymättä siihen kapiseen hullu koira järjestöön. Senhän kait olet lukenut jo valtamediastakin vai kuinka? Vastustajia on yhä edelleen suurempi osa kuin puoltajia vaikka propagandaa ollaa syötetty jo toista vuotta.

   Poista
 3. Mielenkiintoista tekstiä. Harmi vaan, ettei artikkelissa ole kuin 3 lähdettä eikä niistä yksikään koske artikkelin varsinaista aihetta. Tukikappaleiden lähteet eivät juuri auta pääaiheen vakuutteluun, paitsi niille "lapsellisille", joille kognitiivinen halo-efekti toimii.

  VastaaPoista
 4. Harvinaisen USA kaunaista bullshittiä.

  Me länsimaiset, eurooppalaiset suomalaiset haluamme että USA tulee hätiin ja pitää ryssän pois itämereltä.

  VastaaPoista
 5. -.--.--.----
  _________________________________

  Arto Lauri 121. ARMAGEDDON
  https://www.youtube.com/watch?v=8aUI4VztQ50
  ------

  Arto Lauri 118. Chemitrail 6
  https://www.youtube.com/watch?v=dRFh7rjEZy8
  -------------

  Billenbergin kesäkuun kokous 2015 on rajapyykki
  III- maailmansota III-maailmansota

  Euroopassa jaetaan juuri nyt maailma uudelleen, kuten Jalta kokouksessa aikoinaan. Yksi valtio on joukosta poissa. G-8 maiden kokouksesta jo ulos heitetty Putin, Venäjä. Nimenomaan USA on nyt vetämässä rajat uusiksi.

  Eikä Venäjä saa tässä jaossa käteensä voittavia kortteja. Kiina on suuri arvoitus. USA on luvannut Kiinalle oikeudet Venäjän Siperian luonnon rikkauksiin! Kiina myös aikoo nimenomaan sinne. Mutta ei niin miten USA nyt suunnittelee. Kiina aikoo hyötyä tulevana maailman rikkaimpana valtiona hyötyen USA aseitten mahdista. Liittoutua myös Venäjän pelkäävän Putinin kanssa.

  Jo Raamatussa ja Nostardamus ennustivat miten keltaiset lohen väriset tulevat 200 miljoonaisella armeijallaan Aasiasta aina Euroopan rajalle asti, Israelin Armageddonin kentille. Vasta kun Venäjän sota joukoista 5/ kuudesosa tuhotaan. Venäjän mahti katoaa. Myös taistelun voittanut Eurooppa ei enää kaipaa apua tämän jälkeen. Israel nousee ja muuttuu. Armageddon on oleva käännekohta jossa Maailman rajat luodaan kokonaan uudestaan. Jossa myös Kiina tulee saamaan vallan yli Venäjän mahdin.

  VastaaPoista
 6. Muutaman kommentin kirjoittajasta päästään todistamaan mustaa ja synkkää nykytilaa, kuinka aivoraiskaus toimii ja mikä on lopputulos, luonnollisesti henkilöiden älyllisten ominaisuuksien rajallisuuus ja sivistymättömyys antavat lopputulokseen oman lisänsä.

  Aivoraiskauksen seurauksena fiktiot muutetaan faktoiksi eli musta muuttuu valkoiseksi.

  Kyseiset amerikan sokeaa palvontaa ja jumalointia (superkansa-fantasia, siihen heidät on aivoraiskattu) harrastavat yksilöt ovat kuin kiihkouskovaisia jotka raivoavat sekopäisinä ja vannovat omat kiihkouskontonsa puolesta, huutavat ja raivoavat kaikille jotka "väärän sanan" sanovat heidän jumalaansa vastaan.

  Yhdysvallat on ainoa todellinen ongelmavaltio tässä ihmiskunnassa.
  BRICS-valtiot ovat karkoittaneet yhdysvallat, eikä päästä sisäpiiriin ennenkuin on ongelmansa hoitanut.

  Päästäkseen olennaisen ympärille kansanomaisesti kerrottuna, kerrotaan asia toisin.
  Yhdysvallat on se kuuluisa alkoholisti ja narkomaani joka varastaa kaikilta ja roikkuu ihmisten lahkeessa huomiohuoran tavoin, tekee kaikkensa saadakseen seuraavaan annokseen rahaa, varastettua tai lainattua (niitä lainoja ei koskaan takaisin saa). Nyt hyvää hyvyyttää ongelmalasta auttaneet yhteiskunnat lopettavat narkkarin auttamisen ja katkaisevat napanuoran, käytännössä tarkoittaa että narkkari-USA roikkuu sitä pahemmin muiden lahkeissa ja varastaa heiltä kaiken minkä irti saa koska isot pelurit eivät auta narkomaania enää.

  Jokohan tyhmimmätkin alkavat tajuta USA:n tilanteen, kun se kansankielellä heille kerrotaan. USA:lla tiedossa vieroitushoito, kunhan siihen suostuvat, tuo vieroitushoito tarkoittaa yhdysvalloissa täysin uudenlaista yhteiskuntamallia, ja siihen on kansa jo valmis, mutta USA:n valtaeliitti ei.

  VastaaPoista