tiistai 18. kesäkuuta 2013

KANSALAISOIKEUDET JA KANSALAISVAPAUS TUOMIOLLA

Espoon käräjäoikeudessa käydään parasta aikaa maamme lähihistorian merkittävimpää oikeudenkäyntiä. Viranomaiset ja syyttäjät haluavat oikeuden päätöksen, jonka mukaan syytteessä oleva moottoripyöräkerho on rikollisjärjestö. Syyttäjä ei siis syytä kerholaisia rikoksista, vaan kerhoon kuulumisesta, joka on syyttäjän mukaan rikos jo itsessään. Syyte, niin mielikuvitukselliselta kuin se kuullostaakin, ei nojaa mihinkään konkreettiseen näyttöön.

Syyttäjä ei ole esittänyt rikosta tai rikossarjaa, joka olisi suunniteltu ja toteutettu kerhon toimesta. Syyttäjä ei ole esittänyt yhtään ääninauhaa tai kirjallista todistetta, jossa joku antaisi määräyksen yhdessä suunnitellun rikoksen toteuttamisesta. Syyttäjällä ei ole mitään näyttöä siitä, että kyseinen kerho olisi toiminut yhdessä rikosten toteuttamisessa yhteisen päätöksen tai sopimuksen pohjalta. Kyse ei olekaan tästä, vaan paljon isommasta asiasta.

Sen sijaan syyttäjän mukaan se, että kehon kiinteistössä asuneet ovat hakeneet asumistukea ja saaneet sitä, kuten tuhannet muutkin suomalaiset vuokransa maksuun, on rikos. Se on rikos, koska syyttäjän mukaan kyseiset henkilöt ovat käyttäneet asumistukea maksaakseen kerhon jäsenmaksun. Kerhon jäsenmaksu on syyttäjän mukaan rikollista toimintaa.

Kerhotiloista on löytynyt ilmeisesti yksi laiton käsiase. Tämän laittoman käsiaseen lisäksi on takavarikoitu puukkoja, joista valtaosa on tavallisia suomalaisia työkaluja tai koristepuukkoja. Mukana on myös keräilyveitsiä, koriste-esineitä ja muita vastaavia. Lisäksi joukossa on ainakin yksi deaktivoitu, siis laillinen lahja-ase, jota sitäkin on säilytetty seinäkoristeena. Poliisin ja syyttäjän mukaan kyse on kymmenistä aseista, jotka myös todistavat kerhon rikosjärjestöksi.

Kerhon naulakosta, kenties jonkun henkilön vaatteista tai muualta, on myös löytynyt huumeita. Tämä on myös syyttäjän mielestä osa järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Syyttäjän mukaan se, että kerhotilat ovat vartioituja, todistaa myös, että kerho on rikollisjärjestö. Siis aivan samalla tavalla, kuin mikä tahansa yksityinen tila tai kiinteistö, jossa on valvonta. Useilla venekerhoilla on niin sanottu väijymies, yleensä joku kerhon jäsenistä, joka vartioi laiturialuetta yöaikaan ja pimeän aikaan.

Jokainen käsittää, ettei tuollaisella näytöllä voi lain mukaisesti julistaa mitään ryhmään rikolliseksi. Syyttäjä ja viranomaiset kuitenkin haluavat niin. Todellisuudessa kyse ei olekaan tästä moottoripyöräkerhoista, vaan paljon suuremmasta asiasta. Kyse ei ole sen vähempää kuin kansalaisoikeuksista ja vapauksista, jotka viranomaiset haluavat kumota.

Kansalaisoikeuksiin kuuluu vapaa yhdistymisoikeus ja kokoontumisoikeus. Kukaan viranomainen ei voi lain mukaan estää kansalaisia kokoontumasta ja järjestäytymästä mihin tahansa muotoon he haluavat, mitä tahansa tarkoitusta varten.

Mikäli joukko kansalaisia kokoontuu yhteen rikosten tekoa varten, viranomaiset voivat koota todisteet rikoksista ja toimittaa joukon oikeuteen. Jos viranomaiset eivät pysty todistamaan, että kaikki joukon jäsenet syyllistyvät rikoksiin ja että kansalaisten muodostama joukko on koolla juuri näiden rikosten tekoa varten, jokaista joukon jäsentä ei voida tuomita joidenkin joukon jäsenten tekemistä rikoksista.

Espoon käräjäoikeudessa syyttäjä ja poliisi hakevat juuri tätä oikeutta itselleen. He hakevat oikeutta määritellä mikä tahansa ryhmä, kerho, yhdistys tai joukko rikolliseksi joidenkin ryhmään kuuluvien tekemien rikosten perusteella. Se, mikä medialta ja yleisöltä tämän oikeudenkäynnin yhteydessä tuntuu unohtuneen on se, että mikäli oikeus katsoo, että viranomaisilla on tämä oikeus, kukaan meistä ei ole enää lain suojissa. Olemme kaikki viranomaisten mielivallan alaisina.

On melko varmaa, että jos oikeus antaa viranomaisille luvan yksipuolisesti ilman todisteita määrätä jokin ryhmä rikolliseksi, ilman oikeudenkäyntiä, jonossa on muitakin ryhmiä kuin moottoripyöräkerhoja. Ensimmäisena tulevat eläinsuojelijat ja heidän yhdistyksensä, sen jälkeen muut ympäristöaktivistit, Green Peace etunenässä, ja sen jälkeen mikä tahansa ryhmä, jonka poliisi haluaa määritellä rikolliseksi. Tästä on todellisuudessa kyse.

Espoon käräjäoikeudessa tehdään ratkaisu siitä, voiko poliisi, tai kuka tahansa viranomainen, määritellä minkä tahansa ryhmän rikolliseksi, vaikka ryhmässä olisi jäseniä, jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin. Mikäli näin päätetään, Suomen romaniväestö on aivan oikeasti todella suuressa vaarassa. Poliisi voisi milloin tahansa määritellä koko romaniväestön rikolliseksi, vain siksi, että jotkut romanit ovat syyllistyneet rikoksiin.

Myös poliisi itse olisi suuressa vaarassa. Poliisi syyllistyy vuositasolla satoihin rikoksiin, joista valtaosa on hyvin lieviä aivan kuten moottoripyöräkerhojenkin kohdalla, mutta jo pelkästään noiden satojen rikosten perusteella ja poliisin käyttämien tunnusten, organisaation ja muun näytön perusteella, joku syyttäjä saattaisi määritellä koko poliisin rikollisjärjestöksi.Tässä tapauksessa ei auttaisi selitellä, että rikoksia tekevät vain yksittäiset poliisimiehet, ei koko Suomen poliisi. Syyttäjän silmissä kaikki olisivat osa rikollisjärjestöä. Näin perustelu menee moottoripyöräkerhojenkin kohdalla.

Kukaan ei väitä, etteivätkö motoristit syyllisty rikoksiin. Kukaan ei kiistä tätä tosiasiaa. Ne motoristit, joiden kanssa olen asiasta keskustellut, ovat aivan avoimesti sitä mieltä, että jos joku syyllistyy rikokseen ja saa siitä tuomion, asia on sillä selvä. Mutta jos joku on viranomaisten mielestä rikollinen vain siksi, että kuuluu kerhoon XYZ, se ei ole oikein. Ei se olekaan.

Suomen lain perusta on se, että syyttäjän on todistettava syytteensä. Suomen laki lähtee siitä, että jos sinä et syyllisty rikokseen, sinua ei myöskään voida tuomita, tai asettaa syytteeseen. Nyt Suomen lain perusperiaatteet ovat vaakalaudalla. Niitä koetellaan juuri parasta aikaa Espoon käräjäoikeudessa. Siellä syyttäjä ja poliisi sanovat rikollisiksi Suomen kansalaisia, jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin, ja vain siksi, että he kuuluvat ryhmään, jonka jäsenistä jotkut ovat syyllistyneet rikoksiin. Suomen lain mukaan se ei ole mahdollista.

Ei ole ollut, mutta poliisi ja syyttäjä haluavat kumota tuon periaatteen. He haluavat itselleen oikeuden julistaa kenet tahansa rikolliseksi vain siksi, että henkilö joko kuuluu ryhmään, jossa on rikoksia tehneitä henkilöitä, tai siksi, että he uskovat henkilön kuuluvan ryhmään, jota he pitävät rikollisena. Tästä on kyse.

Unohtakaa kerhot, pääkallomerkit, moottoripyörät ja tatuoinnit. Unohtakaa median paikkaansa pitämättömät roskajutut. Miettikää mistä on kyse. Poliisi ja syyttäjä haluavat tuomita ihmisiä, jotka todistettavasti eivät ole syyllistyneet rikokseen. Haluatko sinä elää maassa, jossa ihminen, joka ei ole tehnyt rikosta, voidaan tuomita rikolliseksi?

Haluatko sinä elää maassa, jossa viranomaiset voivat tuomita ilman todistamistaakkaa tai näyttöä minkä tahansa ryhmän, yhteisön, yhdistyksen tai kerhon rikolliseksi, vain siksi että he haluavat niin, tai päättävät niin?

Minä en halua sellaista yhteiskuntaa, jossa minusta tulee rikollinen vain siksi, että tunnen ihmisiä, jotka ovat olleet syytteessä, tai saaneet tuomion jostakin tekemästään rikoksesta. Minusta ei saa rikollista vain siksi, että tunnen ihmisiä, jotka ovat rikoksia tehneet. Tunnen heitä kaikista yhteiskuntaluokista, poliiseista palomiehiin, motoristeista mainostoimistovirkailijoihin, työttömistä yrittäjiin ja muihin. Senkä perusteella minäkin olen rikollinen?

Jos sinä tunnet minut, sinäkin kuulut ihmisryhmään johon minäkin kuulun, joten sinäkin voit jonakin päivänä olla rikollinen, jos viranomaiset niin päättävät. Haluatko elää sellaisessa maassa?

Olepa mitä tahansa mieltä motoristeista, pidätpä kerhoja kuinka vastenmielisinä tahansa, sinun on syytä miettiä todella tarkkaan mistä on kyse, kun syyttäjä ja poliisi haluavat oikeuden päätöksen siitä, että sellainenkin suomalainen, joka ei ole rikokseen syyllistynyt tai edes sellaisesta syytteessä, on rikollinen. Hänen ainoa rikoksensa olisi kuulua ihmisryhmään, jonka viranomaiset ovat yksipuolisesti määritelleet rikolliseksi.

Tästä Espoon käräjäoikeudessa on nimittäin todellisuudessa kyse. Kyse on sinun ja minun, meidän kaikkien suomalaisten kansalaisoikeuksista ja kansalaisvapauksista, ja siitä millaisessa yhteiskunnassa haluamme tulevaisuudessa elää.

"Kansakunta, joka on valmis luopumaan vapaudestaan turvallisuutensa vuoksi, ei ansaitse kumpaakaan", Thomas Jefferson.


5 kommenttia:

 1. Ipsos custodiet ipsos custodies? Kuka vartioi itse vartioita? Rooman valtakunnan aikana filosofien esittämä dilemma. Erittäin ajankohtainen nykyäänkin.

  VastaaPoista
 2. Asia tekstiä! Vaikka olenkin motoristi mutta en kuulu mihinkään kerhoon, en halua rikolliseksi vain siksi että mahdollisesti olen tavannut henkilön joka on tehnyt rikoksen

  VastaaPoista
 3. Jep.
  Vapaamuurareilla on myös sama ohjetaulu seinällä, että jutut jää kerhotiloihin.
  Heitä on yli 5 jäsentä.
  Muutama miekkakin seinällä.
  Heilläkin on oma ns. salakapakka joka kerhotilassaan.
  Lienee vapaamuurarivelikin tuomittu, siis kaikki häkkiin.
  Näin meillä.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista!

  Voidaanko myös minua pitää rikollisjärjestön jäsenenä koska olen ammatiltani rekkakuski. Itse en ole jäänyt rikoksistani kiinni, mutta jotkut kollegani ovat saaneet sakkoja esim. ylinopeuksista ja ajoaikalain rikkomisesta, saattaapa porukassa olla myös joku kovemmankin tuomion saanut. Univormuna meillä on Dimexin työasu (joillakin lukee selässä erilaisia tekstejä ja saattaapa takissa olla myös jonkinlainen logo) ja kaikilla kulkuneuvona jonkunsortin kuorma-auto. Kokoonnumme, usein iltaisin, huoltoasemilla ja varsinkin ulkomailla toivoisin kokoontumispaikkamme olevan valvottu, koska Poliisia ei kiinnosta rikollisjär...ammattikuntaamme kohdistuva rikollisuus. Autossani on varusteena mm. puukko ja erilaisia metallitankoja.

  Olenko siis rikollisjärjestön jäsen?

  Nimim. Huolestunut :-)

  VastaaPoista
 5. mikä oikeus poliisilla on kulkea aseet mukanaan ja kulkea sinisessä värissä jos tämä kielletään muiltakin samalla periaatteella mitä syyttäjä hakee tässä pitäisi kieltää postilta logolliset takit ja jokaisella postin jakajalla on vielä mattopuukko mukanaan ja mites vittu partiolaiset yks maailman suurimpia järjästöjä huh huh on tää saakelin suomen oikeus aste yhtä paskaa

  itselle on jatkuvalla syötällä poliisista kiusaa siksi kun kuulemma näytän rikoliselta ? tietääkseni olen tavallinen kansalainen joka on vaan enemmän tatuoitu ja en ymmärrä millä määritteillä olisin rikollinen jos tatuoinnin on osa minua ja myöskin vaatetu PERKELE SANON MINÄ JO !!

  VastaaPoista