lauantai 22. kesäkuuta 2013

POSITIIVINEN KIRJOITUS

Lähes tämän blogin synnystä saakka minua on vaadittu kirjoittamaan esittämieni epäkohtien vaihtoehdoista. On käytetty ns. "persu-syytettä", eli sanottu, että on kovin helppoa huudella asioista, mutta ihan toista ratkaista ongelmia. On helppo esittää syytöksiä, mutta paljon vaikeampaa esittää ratkaisuja. Ei ole. Ratkaisuja on helppo tehdä, jos haluaa. Ongelma on vain siinä, että nykyinen hallituksemme ei halua. Se tekee ongelmia.

Yksi esimerkki ovat noin kahden miljardin tulonsiirrot superrikkaille suomalaisille ja suuryrityksille. Niistä ei ole mitään kansantaloudellista hyötä. Niillä ei ole lainkaan työllisyyttä lisäävää vaikutusta. Ne eivät lisää lainkaan investointeja. Ne eivät lisää suomalaista kulutusta, tuotantoa, eivätkä verotuloja. Päinvastoin, ne ovat pois valtion verotuloista ja siten velkaannuttavat valtiota entisestään kahdella miljardilla. Ne ovat siis vahingollisia koko Suomelle kaikilla mittareilla ja hyväksi vain kouralliselle suomalaisa. Se, että kokoomus sai tämän tulonsiirron saaneilta tahoilta miljoonia vaalirahastoonsa, selittää asiaa.

Jos tuo kaksi miljardia, joka siis heitettiin kankkulan kaivoon enemmistön ja valtion näkökulmasta, olisi käytetty esimerkiksi työllistämiskustannusten leikkaamiseen, sen vaikutus työllisyyteen olisi ollut välitön ja suora. Jo nyt PK-yritykset ovat ainoa sektori, joka on luonut uusia työpaikkoja. Ne suuryritykset, jotka Kataisen hallitus on palkinnut miljardeilla, ovat antaneet kymmeniä tuhansia potkuja. Kataisen hallitus siis palkitsi työttömyyden luojat miljardeilla ja rankaisi samassa yhteydessä niitä, jotka ova työpaikkoja luoneet. Uskoakseni kuka tahansa tavallinen suomalainen olisi osannut sanoa, että tämä on väärin ja että nyt pitää tehdä toisin.

Jos minulle maksettaisiin yli kymmenen tuhannen kuukausi palkkaa, kaikki matkat, lääkärimenot, ruoka ja ylläpito, voisin ratkoa ongelmia päivät pitkät. En ymmärrä miten se ei onnistu noilta ministereiksi kutsutuilta lapamadoilta, joiden toimet ovat lähes järjestelmällisesti olleet vahingollisia Suomen kansalle ja valtiolle. Vaikka he ovat makselleet yksityisille konsulteille lähes miljardin neuvoista, runsaat 800 miljoonaa tarkemmin sanottuna, he onnistuvat päivästä toiseen tuhoamaan kotimaansa elämisen edellytyksiä ja kurjistamaan sen kansan elinolosuhteita. Voi olla, että he ovat ministereitä vain siksi, että haluavat, eikä siksi, että osaisivat yhtään mitään.

Positiivista tässä maassa ovat palomiehet, pelastuslaitosten työntekijät, jotka hallituksen ja virkakoneiston kiusaamisesta huolimatta tekevät arvokasta työtään koko kansan hyväksi. He ovat sellaisia miehiä ja naisia, joiden pelkkä olemassa olo on positiivinen asia. Poliitikot ja virkamiehet ovat tehneet kaikkensa tuhotakseen heidätkin, mutta toistaiseksi heitä vielä on. Se on erittäin positiivinen asia!

Sairaaloissa ja terveyskeskuksissa on edelleen hoitajia ja lääkäreitä, jotka tekevät raskasta työtään kovissa olosuhteissa, huolimatta siitä, että hallitus on pyrkinyt kaikin toimin vaikeuttamaan heidän työtään ja yrittää eliminoida heitäkin. Poliitikkojen ja virkamiesten mielestä maassa ei saa olla ihmisiä, jotka pitävät huolta kaikista. Vain rikkaimmat ja hyvätuloiset ovat hoivan arvoisia. Juuri siksi terveyskeskuksia ja sairaaloita pitää sulkea. Lakkauttamisia perustellaan rahavaikeuksilla, mutta kuten muistamme, kaksi miljardia löytyi suit sait sukkelaan rikkaimmille tuosta vaan, ilman mitään vastineita. On siis todella positiivista, että meillä on edelleen lääkäreitä, jotka työskentelevät kansan hyväksi kansan parissa miettimättä jatkuvasti laskutustaan ja osakkeitaan Algarven golfkentän kupeessa. On positiivista, että sairaanhoitajat ovat edelleen työpaikoillaan. Eivät ehkä kovin kauaa, mutta toistaiseksi kuitenkin.

On positiivista, että Suomessa on vielä maanviljelijöitä ja karjatilallisia, vaikka hallitus ja virkamiehet tekevätkin kaikkensa heidät tappaakseen ja tuhotakseen. Samoin toimii suomalainen elintarvikekartelli, joka hiljattain ilmoitti laskevansa sianlihan tuottajahintaa, eli maksavansa tuottajille entistä vähemmän, samaan aikaan kun kyseisen lihan hinta nousee kaupoissa kohti taivaita, vailla mitään järjellistä syytä. Maailmalla ruoan hinta on laskenut viime vuonna 15%, mutta meillä se on noussut kymmeniä prosentteja. Suomalaiset lihantuottajat eivät ole kostuneet siitä mitään, päin vastoin. Heidän saamaansa hintaa on laskettu.

Positiivinen asia on sekin, että maassa on edelleen poliiseja, miehiä ja naisia, jotka tekevät työtään ja jotka pitävät yllä jonkinlaista järjestystä. Positiivista on sekin, etteivät kaikki poliisit ole menneet mukaan joidenkin kollegojensa JR-fantasioihin ja ymmärtävät mitä eroa on rikollisella ja Venäjän presidentti Vladimir Putinilla.

On edelleen positiivista, että meillä on edelleen ihmisiä, jotka haluavat tehdä töitä. Tämä siitä huolimatta, että työnantajaliiton ja suuryritysten mukaan suomalainen työntekijä on tehoton paskiainen, joka saa aivan liian suurta palkkaa ja on aivan liian tehoton, joka ei osaa mitään ja josta on parempi hankkiutua eroon.

Erittäin positiivista on se, että nyt on kesä ja Suomi on kauneimmillaan. Positiivista on sekin, että on ystäviä, jotka ovat ja pysyvät, ja joiden sanaan voi luottaa. Se on jotakin sellaista, mistä poliitikoilla ja virkamiehillä ei ole minkäänlaista käsitystä. Positiivista on terveys ja se, että perhe on olemassa ja että sekin on terve.

Positiivisena asiana voi pitää myös musiikkia, kirjallisuutta ja elokuvia, sekä joitakin televisio-ohjelmia. Kaiken kaikkiaan, tämä kirjoituskin on positiivinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti