sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

924 MILJOONAN EURON VALHE

Maan hallitus valehtelee meille. Se ei tietenkään ole mikään ihme tai uutinen. Itseasiassa hallitus, sen ministerit ja hallituspuolueiden edustajat valehtelevat taas kerran. Valheiden keskiössä ovat eurotakuut, vakuudet tai mitä nimeä niille nyt tarjotaankin. Puhutaan vakuuksista.

Jutta vastuullisena ministerinä jäi kiinni valehtelemisesta, kun oikeus pakotti valtiovarainministeriön julkaisemaan niin sanotun Kreikka-sopimuksen. Sopimuksesta ei löytynyt vakuuksia. Se löytyi jonkinlaisesta kirjeestä, eikä siitäkään kovin suorasanaisesti. Jutta oli valehdellut, että vakuudet olivat sopimuksessa, jonka Kreikka ja Suomi olivat solmineet. Tämä oli siis valhetta.

Kun Jutta ja hallitus jäivät kiinni valheistaan, ne aloittivat vastahyökkäyksen eduskunnassa. Jyrki ja Jutta haukkuivat kriitikot valehtelijoiksi ja valehtelivat, että Suomi on tienannut jo 870 miljoonaa euroa. Se oli valhe. Todellisuudessa tuo summa oli jollakin takuutilillä, jota Suomi ei hallinnoi. Se ei ole Suomen valtion, eikä valtiovarainministeriön tili. Tieneekö kukaan mikä tili se on, se ei ole vielä tullut esiin.

Samassa eduskuntakeskustelussa, jossa Jyrki ja Jutta valehtelivat tienatuista rahoista, paljastui muutakin hauskaa. Keskustan puheenjohtaja Sipilä laski liikemiehenä paljonko tuo 870 miljoonaa Suomen Kreikka-takauksista ja lainoista olikaan. Yllätys yllätys, se ei ollut kuin 20%. Ei siis 40%. Ja jos se oli 20%, se taas tarkoitti sitä, ettei Suomella ollutkaan Kreikka-pelissä 2 miljardia, kuten meille on sanottu, vaan 4,35 miljardia euroa.

Niin sanotun Kreikka-skandaalin varsinainen paljastus meni suurimmalta osalta yleisöä täysin ohi. Paljastui nimittäin, ettei Suomella ja Kreikalla ole mitään sopimusta. Suomi olikin tehnyt sopimuksia neljän kreikkalaispankin kanssa.  Tämä taas tarkoittaa sitä, että mikä tahansa näistä pankeista voi milloin tahansa ilmoittaa, ettei ole enää maksukykyinen, ja peli oli siinä.

Koska Jutta on demari, demarien vanha kalmankurki Jouni Backman jatkoi hyökkäystään väittämällä, että nyt tilillä on jo 924 miljoonaa. Ihan sama, koska tuo raha ei ole suomalaisilla. Suomella ei myöskään ole mitäämn etuoikeusvelkojan asemaa, jos nuo pankit menevät konkurssiin tai vain lopettavat toimintansa. Yksityisinä yrityksinä ne voivat tehdä senkin jopa ilman konkurssia. Siihenkään Jutalla ei ole mitään päätösvaltaa tai sanomista.

Viimeisin nettiaktivistien laskema Kreikka-lainojen ja takuuksien kokonaissumma ei kuitenkaan ole edes 4,35 miljardia. Se on tosiasiassa yli 6 miljardia. Pelkästään Kreikalle on siis annettu noin kolme kertaa enemmän rahaa ja takauksia kuin mitä meille on väitetty. Tästä voidaan päätellä, että Espanjaan on mennyt ainakin 600 miljoonaa, jos sama suhde toimii sen suhteen. Mutta maakohtaiset lainat hallituksen taholta ovat pieni osa Suomen tuhlauksia europeliin. Suurin osa rahasta on mennyt monimutkaisten lainajärjestelmien kautta, EKP:n kautta jne. Kukaan ei tiedä koko summaa. Deutche Bankin asiantuntijan lausunnon mukaan Suomen pankki on pannut europottiin jo 90 miljardia.

Jos se alkuperäinen 43 miljardia ja Suomen pankin 90 miljardia lasketaan yhteen, loppusumma on 133 miljardia. Kukaan ei kuitenkaan tiedä summaa. Valtiovarainministeriö on korjannut lukujaan alaspäin siitä lähtien, kun Jutta toi "amerikkalaiset asiantuntijat" taloon. Sen jälkeen Suomen Kreikka-bisneksetkin ovat alkaneet kukoistaa.

Johonkin rahaa menee uskomatonta vauhtia. Hallitus on oman ilmoituksensa mukaan tehnyt 5,5 miljardilla menoleikkauksia kotimaassa, siis tuhonnut tuolla summalla Suomea, mutta samaan aikaan valtion velkaantuminen on vain kiihtynyt. Alentuneet verotulot selittävät vain osan velkaantumisesta, varsinkin kun menoja on leikattu 5 500 000 000 euroa suomalaisten palveluista ja yhteiskunnasta. Minne nuo kaikki miljardit menevät? Muuta selitystä ei ole, kuin eurosotku.

Tästä teille valehdellaan koko ajan. Se on 924 miljoonan euron valhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti