keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

AVOIN KIRJE YLE:N TOIMITTAJILLE

Aikoinaan jonkinlaista arvostustakin nauttineen Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimituksen linja on muuttunut viimeisten vuosien aikana ja todella surkeaan suuntaan. Teistä on tullut poliitikkojen ja viranomaisten oma Pravda, joka tuuttaa maailmalle heidän näkemyksiään ja tarvittaessa puhdasta propagandaa sumeilematta. Ennen tämä titteli kuului MTV3:n uutisille, mutta nykyisin YLE on lunastanut paikkansa valtakunnan virallisena valehtelijana.

Uutisoitte näkyvästi "tutkimustuloksen", jonka mukaan suomalaiset ovat Euroopan rikkaimpia. Se oli valhe. Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2010  suomalaisista veronalaista tuloa saavista henkilöistä 49% tienasi kuukaudessa ALLE 2000 EUROA BRUTTO. Heistä valtaosa tienasi alle 1500 euroa brutto kuukaudessa. Te väititte, että keskivertoperhe tienaa NETTONA 55 000 euroa vuodessa. Se ei pidä paikkaansa. Se on tilastovalhe, eikä fakta, mutta näin te näkyvästi uutisoitte. Joko teillä ei ollut tietoa, ette olleet sitä edes etsineet, tai sitten päätitte tehdä propagandatyötänne mitään mutisematta.

Maassamme on lähes miljoona köyhää Euroopan Union mittareilla mitattuna, mutta sekään ei teitä hätkäytä. Sen sijaan olette aina muistaneet kuuliaisesti tuoda esiin valtiovallan näkemyksen, jonka mukaan EU:n tilastointi ei koske Suomea ja ettei meillä oikeasti ole niin paljon köyhyyttä. Luulisi jo tämän aiheuttavan teissä unettomuutta, mutta ilmeisesti ei. Poliittisen propagandan levittäminen on ilmeisesti teille mieluisaa työtä.

Mutta tuo on vain yksi esimerkki poliittisesta propagandastanne. Teette myös toisenlaista, suoraan pieneen ihmisryhmään kohdistuvaa ja erittäin vahingollista propagandaa, jolla on jo ollut erittäin vakavia seurauksia tavallisten ihmisten elämässä.

Viimeaikoina olette toistelleet poliisin ja syyttäjän valheita niin sanotun "suuren jengioikeudenkäynnin" yhteydessä taajaan. Olette toistelleet uutisissa, ajankohtaisohjelmissa ja kaikissa mahdollisissa yhteyksissä poliisin suoranaisia valheita totuuksina. Olette sanoneet, että kyse on rikollisista. Olette sanoneet, että kyse on rikollisjärjestöstä. Olette sanoneet, että kyse on rikollisryhmästä. Olette antaneet poliisien valehdella, että motoristikerho on olemassa rikoksia varten, että siihen kuuluvien pitää tehdä rikoksia, että motoristit "levittäytyvät uusille toimialoille" jne. Kaikki nämä ovat valheita, propagandaa, joiden tarkoituksena on luoda yhteiskunnallinen ilmapiiri, jossa poliisiviranomaiset saavat oikeuden määritellä kuka on rikollinen.

Joko olette typeriä ja yksinkertaisia ihmisiä, tai erittäin ammattitaidottomia toimittajia, tai sitten haluatte olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa poliisi on se taho, joka määrittelee kuka on rikollinen, riippumatta siitä onko kyseinen henkilö syyllistynyt rikokseen tai ei.

Hells Angels MC on kuuluisa, se on loistava brändi. Sen ympärille on kasvanut valtava mytologia. Tuon mytologian sokaisemia ovat tavalliset ihmiset, mutta myös viranomaiset. Saman mytologian sokaisemia olette tekin siellä YLE:ssä. Mytologiaan kuuluu valhe siitä, mistä näissä kerhoissa on kyse ja mitä mikäkin termi tarkoittaa. Olen useassa eri yhteydessä käynyt niitä läpi, mutta totean vain tässä, että teidän esittämänne versiot ovat vain ja ainoastaan poliisin itsensä keksimiä. Ne eivät siis ole peräisin motoristeilta itseltään.

Olen tuntenut motoristeja kaikenlaisista kerhoista jo 1980-luvulta saakka. Jokainen heistä on ollut työelämässä jo hyvin nuoresta. Useimmat ovat olleet joko niin sanottua työväkeä, leimallisesti työläisiä, tai pienyrittäjiä. Näin asia oli jo 1980-luvulla ja niin se on nytkin. Valtaosa heistä ei ole työttöminä, rikollisia tai elele sosiaaliavustusten varassa. Se on poliisin jo 1990-luvulla esittämä valhe, jonka paikkansa pitävyys osoitettiin valheeksi jo 90-luvulla. Te toistatte näitäkin valheita faktoina, kunnon propagandistien tavoin.

Suomen lain mukaan ihminen ei voi olla rikollinen, jos hän ei ole syyllistynyt rikokseen. Tiedän, että Hells Angels MC:ssä on jäseniä, joilla ei ole edes rikosrekisteriä. Kysymys kuuluukin, millä oikeudella Yleisradio ja sen toimittajat katsovat voivansa sanoa näitä ihmisiä rikollisiksi? Mikä on se teidän perusteenne, jolla sanotte yksityisyrittäjää rikolliseksi? Millä oikeudella sanotte työssä käyvää ihmistä rikolliseksi? Mikä on se propagandistinen YLE:n tavoite, jonka vuoksi nimittelette perheellisiä ihmisiä rikollisiksi?

Aamu-tv on ollut varsinkin propagandapuuhissa aktiivinen ja tänään 12.6. sukellettiin taas syvälle propagandan lokaan, niin että haju oli tyrmätä katsojan. Ohjelmassanne toisteltiin kaikkein korneimpia ja tökeröimpiä valheita toisensa perään toimittajan hymistellessä vieressä kuuliaisen ja uskollisen lampaan tavoin. Eikö edes hävetä? Eikö teitä edes nolota? Esitätte viranomaisvalheita totuuksina pahimpaan neuvostotyyliin ja kehtaatte tehdä sen televisiossa omalla naamallanne! Uskomatonta!

Totta on, että kerholaiset ovat syyllistyneet rikoksiin. Niin on ollut aina. Teiltä on kuitenkin jäänyt huomaamatta, että maamme hallitus syyllistyy parasta aikaa rikokseen Euroopan Unionin perustuslakia vastaan, Maastrichtin sopimusta vastaan ja jopa EMU-sopimusta itseään vastaan. Te ette ole ymmärtäneet, että Talvivaarassa on kyse maamme vakavimmasta järjestäytyneestä rikollisuudesta, joka uhkaa jokaisen oululaisen terveyttä. Talvivaarassa korruptio on ulottunut maamme hallitukseen, viranomaisiin, virkamiehiin ja siellä rikotaan Vaasan hallinto-oikeuden määräyksiä avoimesti. Teille Talvivaarassa on kuitenkin kyse pikku jäteongelmasta!

Puheet siitä, että motoristit olisivat maamme järjestäytyneen rikollisuuden eliittiä ja suurin uhka maallemme, ovat silkkaa roskaa. Todelliset suuret rikolliset eivät edes pidä kerholaisia rikollisina. Todelliset ammattirikolliset eivät edes toimi kuten kerholaiset. Meillä oli taannoin tilanne, jossa maamme pääministeri neuvotteli virka-asunnollaan virka-aikanaan vaalirahoituksesta ja puolueensa vaaliehdokasasettelusta talousrikollisten kanssa. Koska olette nähneet motoristien tekevän samaa? Ette koskaan. Ette tule näkemäänkään.Sitä paitsi KRP:n omatkaan tilastot eivät tue julkisuudessa esitettyjä väitteitä motoristien rikollisuudesta tai uhkasta. Tuokin tosiasia on päässyt jotenkin unohtumaan teiltä, tai ette ole edes tietoisia sellaisesta.

Ymmärrän toki, ettette uskalla asettua poliitikkoja  tai viranomaisia vastaan, ja että Matti Vanhasen hallituksen hallitusohjelmassakin ollut tiiviimpi median hallinta on toteutettu teidän osaltanne, mutta esitän silti kysymyksen: kuinka kehtaatte katsoa peiliin? Eikö teitä hävetä kävellä kadulla, käydä kaupassa ja liikkua ihmisten ilmoilla, kun tiedätte osallistuneenne propagandatyöhön? Eikä teitä nolostuta valehdella koko kansalle noin tökerösti?

Miten kukaan teistä voi kutsua ihmisiä rikollisiksi ilman oikeuden päätöstä? Mikä antaa teille oikeuden tuhota ihmisten elämän, heidän perhesuhteensa ja työuransa? Millä oikeudella teette tämän?

Kiittäkää luojaanne, etteivät suomalaiset motoristit ole samanlaisia kuin muualla. Jokainen teistä voisi olla oikeudessa vastaamassa kunnianloukkaussyytteisiin, perättömän tiedon levittämiseen ja muihin vastaaviin. Rikosrekisterittömillä motoristeilla olisi täysi oikeus haastaa teidät oikeuteen noilla syillä ja te häviäisitte juttunne oikeudessa. Olkaa onnellisia siitä, etteivät suomalaiset motorisit ole sellaisia kuin te väitätte heidän olevan.

Suomessa on oikeuksia, jotka ovat havainneet jo poliisin propagandan. Asiasta on annettu päätöskin ja lausunto. Jostakin syystä te ette ole sitä huomanneet. Se johtuu ammattitaidottomuudestanne, laiskuudestanne tai typeryydestänne. Tässä linkki yhteen tapaukseen: http://www.mikkoniskasaari.fi/node/160.

Kaikki tämä voi myös johtua siitä, että te, YLE:n toimittajat, haluatte osallistua propagandatyöhön. Te haluatte luoda yhteiskunnan, jossa viranomaispäätöksellä kenestä tahansa voidaan tehdä rikollinen. Mistä tahansa ihmisryhmästä tai yhteisöstä voidaan tehdä rikollinen yksinkertaisella ilmoituksella. Tästä tässä "suuressa jengioíkeudenkäynnissä" on nimittäin kyse. Jostakin syystä, ilmeisesti täydellinen ajattelukyvyn ja kriittisyyden puutteen vuoksi, te ette tajua tätä yksinkertaista asiaa. Päinvastoin, te teette parhaanne, että tällainen Suomi syntyisi.

Niin tai näin, kun katselen työskentelyänne ja puheitanne, kun kuuntelen puheitanne radiossa, minut valtaa suuri myötähäpeä. Tunnen olevani keskenkasvuisen Hitler Jugend -nuorison tai stalinististen pikkupioneerien puhetilaisuudessa.

15 kommenttia:

 1. Lisäksi voisi vielä todeta, että esimerkiksi jengiläisten usein suosima huumausainerikollisuus on mahdollista ainoastaan nykyisen huumelainsäädännön takia. Jos valtio kontrolloisi ja verottaisi huumeiden tuotantoa ja myyntiä, olisi pimeä huumekauppa lähinnä pienten pelureiden nappikauppaa.

  Tässähän olisi moottoripyöräkerholaisilla totuuden hetki, nimittäin liputtamalla aidon huumausainekontrollin puolesta voisi samalla osoittaa, ettei toiminnan perusteena ole kieltolain hämärissä tapahtuva laiton huumebisnes.

  VastaaPoista
 2. Puolusteletko jengiläisten tekemisiä, valtio vallan tekemisillä? Hei jokin muu lähestymistapa, olis hieno havaita.
  Samoilla argumenteillä, asian oikeaksi ja todeksi todistaminen, ei vaan mene läpi.
  Lisäksi ihmiset ovat tavattoman kiinnostuneita, esim. Enkelien toimista ja ihan tavan arjesta, mitä eloon jengissä tulee. Raflaavilla otsikoillahan lehtiä myydään.
  Mielestäni avoimuus näissä asioissa, saattais lisätä hyväksyntää, mitä jengeihin tulee, ei yhteiskunnan ulkopuolelle jääminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieletön, tapa käyttää, pilkkuja.

   Poista
  2. YLE ei ole lehti, ylen ei tule myydä uutisiaan; ylen pitää pysyä asiassa.

   Poista
  3. Ei tossa nähdäkseni puolustella kenenkään tekemisiä, vaan mielestäni oikeutetusti arvostellaan niin journalisteja kuin viranomaisia. Onko mielestäsi perusteltua valehdella lehtikirjoitteluissa ja muissa medioissa, koska ihmiset ovat kiinnostuneita vain raflaavista otsikoista?
   Avoimuudella ja hyväksynnällä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, vaan KRP:n halulla päättää kuka on rikollinen ilman oikeuden päätöstä tai tuomiota

   Poista
 3. Aika huonosti kirjoitettu, mutta Ylen toimiminen kokoomuksen (ja muun hallituksen) propagandakoneistona on totta.
  Mainittu moottoripyöräkerho on huonomaineinen kyllä ihan siksi että se on rikollisjengi. Oikeita mopokerhoja on kyllä paljon ja nämä muutama pilaa niiden kunnollisen maineen.

  VastaaPoista
 4. jäbä lässyttää iha liikaa ihanku jotku moottoripyöräjengt on sun mielestä tän maan kermaa ei moro mikä jäbä.

  VastaaPoista
 5. Ensinnäkin tuohon kunnianloukkaus kohtaan: syytettä ei voida nostaa, ellei täsmälleen väitetä herra x:n olevan rikollinen (juuri koko nimellä). Jos sanon yleisesti kaikkien moottoripyöräkerholaisten olevan rikollisia, se ei kohdistu kehenkään yksittäiseen henkilöön. Kukin saa sitten itse laittaa oman painoarvonsa minun yleistykelleni. Motoristeja ei voida myöskään luokitella kansanryhmäksi, jolloin kiihotus sitä vastaan olisi rikoslaissa rangaistavaa.

  Toiseksi tuohon huumausainerikoksiin: samalla logiikalaa voitaisiin sanoa "jos autojen ylinopeutta ei valvottaisi, vähenisivät liikennerikkomukset". Tämä ei ollenkaan vähennä kyseisten aineitten vaarallisuutta terveydelle, vaan ne ainoastaan tulisivat jokaisen saataville.

  VastaaPoista
 6. yksilöt ajattelee usein suht järkevästi, mutta heti kun kuulutaan johonki ryhmään, niin aivot vaan lentää ikkunasta ulos.
  elkää samaistuko ulkoisiin tekijöihin.
  ja on niitä yhteiskunnassa muitakin kulttuureita ja alakulttuureita jotka muodostuu eri kasteista ym.
  ei ole yhtenäistä yhteiskuntaa, jossa ihminen uskaltaisi olla yksilö. eikä hänen tarvitsisi esittää jotain helvetin enkeliä, natzia, juppia, hippiä, kristittyä, kommunistia, muslimia, räppi gangstaa, emoa, punkkaria, ym teeskentelyä ja kuluttaa suunnattomasti energiaansa siihen että täytyy ylläpitää valheellisia kulisseja, sen pelossa että ei kuuluisi joukkoon. ja se on se ongelma. kaikki nämä kulttuurit lisäävät kansan erillisyyden tunnetta oman maansa sisällä ja ovat yhtenäisyyden ja luottamuksen tiellä. ne aiheuttavat kansalaisten ihmispelkoa ja paranoijaa.

  VastaaPoista
 7. Moottoripyöräily, huumekauppa ja kiristys on sellasiia artiopoikaharrastuksia, ei niitä pitäisi mitenkään rajoittaa. Kiltteja paksukaisiahan ne helskutin enkulit on, pikkuisen vaikea lapsuus vaan, että pitää nyt machoilla.

  VastaaPoista
 8. Helvetin Punkerot voisivat muuttaa julkisuuskuvaansa aika helposti:

  esim. yksi vuosi ilman ampuma-ase- ja huumerikollisuutta, niin ehkä yleinen mielipide alkaisi hiljakseen muuttua.

  Jos jatkuvasti jää kiinni rikoksista, ei pidä ihmetellä, että joku pitää rikollisena. Luulisi sen olevan aika yksinkertaista ymmärtää, jopa tuon porukan.

  VastaaPoista
 9. Hieman liikaa blogissa jeesustelua siitä, kuinka lainkuuliaista porukkaa prätkäkerholaiset ovat. Ei se nyt aivan poliisin keksintö ole tiettyjen kerhojen rikollisuus. Valtaosassa kerhoja kuitenkin jäseninä paljon normaalimpaa eläjää. Huumeita, laittomia aseita aina sinkoja myöten löydetty ratsioissa. Pahoinpitelyjä, tappoja... kyllä minä pidän niiden tekijöitä rikollisina. Uutisoinnissa kuitenkin pahasti yleistetään. Kaikki rikolliset eivät myöskään ole jääneet kiinni teoistaan. Minäkin tunnen rikollisia, joita ei ole saatu kiinni teoistaan (todisteiden puute), eikä siis tuomittu.

  Samaa mieltä olen blogin pitäjän kanssa YLEn toiminnasta noin yleisesti. Propaganda on senverran näkyvää, että sen pitäisi kaikkien normaali älykkysosamäärällä varustettujen huomata. Tällaista roskaa sitten verovaroin ylläpidämme. Kyllä verovaroin ylläpidetyn yhtiön pitäisi toimia paljon neutraalimmin. Nykyisin pelkkä pääjohtajan taustavoimien äänitorvi.

  VastaaPoista