maanantai 10. kesäkuuta 2013

JUHANNUSMUISTIO

Nyt, kun tulee taas se keskikesän juhla, niin ei sitten lähdetä puutteellisin varustein vesille. Jos kuitenkin lähdetään hieman puutteellisin varustein vesille, niin muistetaan ne pelastusliivit kuitenkin. Mikäli käy niin hassusti, että pelastusliivit kuitenkin unohtuvat, niin vesille mennään sitten selvänä. Jos vesille mennään kuitenkin ei-vesiselvänä, niin ei oteta kuitenkaan alkoholia liikaa. Jokainen päättäköön kuinka paljon alkoholia ottaa, mutta jos on tullut otettua liikaa, niin ei sitten ainakaan nousta veneessä seisomaan.

Jos kuitenkin noustaan seisomaan, niin ei ainakaan virtsata laidan yli järveen. Mikäli laidan yli on pakko virtsata, niin ei sitten pudota veneestä ilman pelastusliiviä umpihumalassa järveen. Jos nyt pudotaan järveen umpihumalassa sepalus auki, niin otetaan veneestä kiinni, eikä lähdetä uimaan vastarannalle. Mikäli kuitenkin lähdetään uimaan sinne vastarannalle, niin muistetaan etukäteen kertoa millaisia kukkia haudalle halutaan.

Kun juhannuksena sytytetään se kokko, niin varmistetaan, että se on turvallisessa paikassa, kaukana rannan puista. Mikäli kokko on liian lähellä puita, huolehditaan siitä, että se ei ole kovin suuri. Jos kokosta nyt tulee kuitenkin kunnon roihu, niin ei ainakaan sytytetä sitä bensalla. Mikäli bensaa tulee heitettyä liekkeihin, niin sukelletaan siihen järveen kun tukka ja takki palaa, jos ei olla umpihumalassa. Siinä tapauksessa muistetaan kertoa perheelle, millaisia kukkia haudalle halutaan.

Jos juhannuksena haluaa laulaa, niin lauletaan hiljaa kivoja lauluja. Jos nyt lauletaan hiukan kovempaa, niin ei lauleta ainakaan humalassa. Mikäli nyt kuitenkin lauletaan kovaa humalassa, niin lauletaan ihan siistejä lauluja.Jos nyt lauletaan kuitenkin humalassa kovaa rivoja lauluja, niin ei sitten suututa, jos joku pyytää olemaan hiljaa. Jos hieman suututaankin, niin ei ruveta rähjäämään. Mikäli jostain syystä menee rähjäämiseksi, niin ei ainakaan aloiteta tappelua. Mutta jos menee tappeluksi, niin ei ainakaan oteta grillihaarukkaa, puukkoa tai kirvestä käteen. Jos nyt kuitenkin otetaan kirves, puukko tai grillihaarukka käteen, kun aloitetaan tappelu umpihumalassa, niin etukäteen on hyvä kertoa, millaisia kukkia haluaa sitten haudalle tai vankilaan.

Jos lämmitetään sauna, niin saunaan mennään sitten selvinpäin. Mikäli otetaan saunakaljat, niin otetaan ihan yksi tai kaksi, mutta jos nyt tulee otettua koko korillinen, niin ei kavuta sinne ylimmälle lauteelle paiskomaan vettä kiukaalle ämpärikapalla. Jos tulee heitettyä vettä kiukaalle ämpärillinen, niin ei sitten rynnätä ylälauteelta suin päin alas kiukaan kylkeen. Jos naama ja kylki kuitenkin osuu siihen kiukaan kylkeen, niin ei juosta laiturille ja hypätä sokkona veteen juovuksissa. Mikäli veteen hypätään umpijuovuksissa suin päin laiturilta, on hyvä kertoa etukäteen, mitkä ovat suosikkikukkia haudalla.

Ja juhannuksena ei sitten lähdetä autoilemaan, jos on otettu yhtään. Ja Mäkelän Jussille hyvää juhannusta sinne jonnekin. Ja teille kaikille muillekin.

3 kommenttia:

  1. aivan mahtavat ohjeett jussin viettoon.. keep it up brother

    VastaaPoista
  2. Kyllä näillä ohjeilla luulisi kovapäisemmänki pärjäävän. Ja jos ei pärjää, saa ainakin mieleisiä kukkia.

    VastaaPoista